TGIF: welcome to the weekend!

fword

(first one is food obviously ;-)).

De eerste nieuwe TGIF in het nieuwe jaar! Het afgelopen jaar is deze rubriek uitgegroeid tot een grote favoriet (zowel bij jullie als bij mij zelf), dus ook in 2015 ga ik er gewoon mee door.

Vorige week ontbrak ‘ie eventjes, dus deze week extra veel leuke linkjes. Fijn weekend!

Behind the scenes
De afgelopen tijd heb ik zitten denken over de inhoud en kwaliteit van mijn blog. Met de terugblik op de favoriete artikelen van het afgelopen jaar realiseerde ik me dat ik alleen nog maar zulke artikelen wil publiceren. Uitgebreid, mooie foto’s en stukken waar je echt iets aan hebt.

Zulke artikelen kosten alleen wat meer tijd om in elkaar te zetten. Vandaar dat er de komende tijd wellicht wat minder frequent een artikel online zal komen, maar ik beloof dat wát er online komt alleen maar leuk is ;-)

Freebie

Een nieuw jaar betekent een nieuwe kalender! Bij Sara Woodrow vond ik deze mooie gratis printable. De maanden zijn in het Zweeds, vandaar dat de maanden maart, mei en augustus afwijken maar dat vond ik eigenlijk wel grappig. Opvallend hoe de rest van de maanden precies gelijk is aan de Nederlandse taal, niet?

Je kunt de kalender hier gratis downloaden.

Font + Quote
quote_tribecastamp

Het afgelopen jaar zijn er verschillende keren fonts van Kimberly Geswein voorbij gekomen. Ook dit font is weer van haar hand. Het heet KG Tribeca Stamp en is hier gratis te downloaden. Oh en een toepasselijke quote voor aan het begin van het nieuwe jaar ;-)

Favorite blogposts
– 
De vijf tips voor een goede blogstart in 2015 (met werkblad!) van Liliane komen zeker van pas!
– Het mooiste en leukste jaaroverzicht dat ik dit jaar las was van Jolien.
– Ik word altijd vrolijk van het gekleurde interieur van Marije.
– Nog zo’n mooi jaaroverzicht, van Romy. Herinnert me weer dat ik écht een cursus aquarelleren wil gaan doen dit jaar.
– De best of 2014 van een van mijn favoriete blogs, A Beautiful Mess.
– Mjam, dit Mediterraanse brood ziet van Erin ziet er heerlijk uit!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Merel

  Heerlijk lijstje weer! Ik kijk alweer uit naar alle vrijdagen van 2015 :) Sowieso natuurlijk, want vrijdagen zijn fijn. Maar jouw rubriek maakt het altijd weer een stukje leuker. Thanks daarvoor!

 2. Deisy

  Vrijdag is altijd zo fijn haha, no doubt about that ;-) Wat een prachtige kalender trouwens en inderdaad grappig dat maanden zoveel overeen komen: weer iets nieuws geleerd vandaag haha!

 3. Eline

  Weer een heel leuk artikel. De kalender is echt gaaf!

 4. Dionne

  Weer een heerlijk artikel. ik vind het interieur van Marije ook altijd erg mooi!

 5. Dagmar

  Heerlijk om met je mooie artikel het weekend te beginnen! En wat een mooie kalender deel je!

 6. Veerlez

  Oeeehw die freebie is zo leuk! Maar zo weinig ruimte om op te schrijven, terwijl ik juist altijd calenders zoek om op te schrijven.. maar wellicht print ik hem alsnog wel uit :) nice!

 7. Sabrina

  Ah wat een leuke post! Hele mooie quote (: En ik ben benieuwd naar wat voor blogposts je gaat schrijven in het vervolg!

 8. Liliane

  Thanks for including me <3
  Die kalender van Sara vond ik ook al zo prachtig en juist die afwijkende maanden erg leuk!
  En een cursus aquarel staat ook nog op mijn to-do list. Als je een goede cursus hebt gevonden in Utrecht, dan hoor ik het graag.
  Ga ik nu even de andere linkjes checken. Enjoy your day!

 9. Karlijn

  Dit is zo’n fijne rubriek, elke keer als ik hem zie/lees word ik blij. Omdat het dan vrijdag is maar ook omdat je er altijd van die leuke dingen in zet. Wat een mooie quote, ik schrijf hem meteen op want deze wil ik onthouden. Ik ga dit jaar n.a.v de Groene Meisjes vaker reageren op blogs, ik lees ze vaak alleen maar en ben dan te lui om te reageren ;)

 10. Gina

  Over de uitgebreide artikelen gesproken, misschien leuk om de Me Time tag (die all over youtube te vinden is) te doen in blogvorm?

 11. Romy

  Ah superlief dat ik er tussen sta! Ik ga gelijk ook de andere artikels bekijken! <3

 12. Nanda

  Die kalender is mooi! Die ga ik ophangen :) vind deze categorie ook het leukste om te lezen, dus fijn dat je hier mee door gaat.

 13. Marij

  Dankjewel Marlous voor het noemen van mijn blog!! Gelijk een hoop nieuwe bezoekers!

 14. Inderdaad een hele leuke rubriek! En een fijne quote. Ik ben blij wat vorig jaar me gebracht heeft maar ik keek ook uit naar het nieuwe jaar. Het voelt altijd zo fijn, een verse start. ;)

 15. Jolien

  Dankjewel Marlous, lief! En I love de freedie van Sara Woodrow. Ga ik downloaden!

Geef een reactie