Diary: february week 1

Goedemorgen op deze heerlijke zonnige zondag! Vorige week twijfelde ik nog of ik wel een diary vol zou krijgen na een week. Gelukkig had ik de afgelopen dagen vrij en stonden er genoeg leuke dingen op de planning, wat resulteerde in een heleboel foto’s.

Ik kijk het nog steeds per week aan of ik een wekelijkse of tweewekelijkse diary doe, maar volgens mij is dit best goed te doen ;-)

Ik kijk al uit naar het voorjaar, dus besloot wat narcisjes in huis te halen.

Al begon het direct daarna te sneeuwen.. haha. Hoewel het mooie plaatjes oplevert kan ik echt niet wachten tot het weer lente wordt. Gelukkig worden de dagen langzaamaan weer wat langer.

Maandag moest ik werken, maar ik was iets te vroeg dus plofte ik nog even neer met een boek. Ik kocht dit boek laatst, en het is zo’n interessant boek! Het staat vol absurde vragen waar de auteur dan een wetenschappelijk hypothetisch antwoord op geeft. Bijvoorbeeld wat er zou gebeuren als het waterpijl een X aantal meters zou zakken. Dit allemaal met een heleboel humor, erg leuk!

Ook Dinsdag moest ik werken, dit keer pas vanaf de middag. Ik besloot om toch vroeg op te staan en aan m’n blog te werken.

Woensdag kon ik uitslapen en dat deed ik dan ook. Rustig wakker worden met de nieuwe aflevering van Pretty Little Liars.

Toen ik daarna boodschappen ging doen ontdekte ik deze nieuwe supermarkt op de Biltstraat. Het is een supermarkt waar alles biologisch en verantwoord geproduceerd is.Maar het allerleukste: ze hebben een groot ‘verpakkingsvrij’ gedeelte, waar je producten zonder verpakking kunt kopen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zo kun je ook precies afmeten hoeveel je nodig hebt. Handig als je alleen woont! Dit is vooralsnog het eerste en enige Superfair filiaal, maar wie weet breiden ze binnenkort uit naar andere steden.

Ik maakte een lekkere lunch voor mezelf: een wrap met sla, avocado en crunchy kip. Die avond moest ik werken, dus ik wilde even een goede bodem leggen.

Donderdag zag ik dat de eerste narcisjes waren uitgekomen! Staat ook zo leuk voor mijn nieuwe groene muur! :-)

Donderdag ging ik samen met Anja een dagje naar Den Haag. Ik was uitgenodigd voor een blogevent, maar omdat deze pas om 15:00 begon besloten we er zelf een dagje aan te plakken. We hebben zoveel leuke plekjes ontdekt! Later deze week zal ik de leuke adresjes met jullie delen.

Het was koud, maar het zonnetje scheen. We hebben zo’n leuke dag gehad! Ik wist de leuke plekjes in Den Haag nooit zo goed te vinden, vandaar dat ik eerder uitweek naar Rotterdam of Amsterdam. Inmiddels weet ik dat Den Haag zeker een bezoekje waard is! Zeker in combinatie met het strand, ik ga hier in de toekomst vaker heen.

We hebben heel veel leuke nieuwe plekken ontdekt, die ik komende week zal delen in de vorm van een cityguide. Maar op mijn instagramaccount vind je al een klein voorproefje ;-)

Aan het einde van de dag hadden we er ruim 20.000 stappen op zitten, maar gek genoeg voelde ik me helemaal niet moe. Ik krijg juist heel veel energie van dit soort leuke dagen.


Vrijdagochtend dronk ik koffie met een goede vriend bij Blackbird Coffee & Vintage. Een van mijn favoriete zaakjes in Utrecht, het is er altijd zo lekker rustig en er hangt een heel relaxed sfeertje.


Daarna dwaalde ik nog een beetje in m’n eentje door de smalle straatjes van Utrecht, en deed ik een poging tot shoppen (maar kocht niks).


Mijn laptop lag nog op m’n werk, dus ik besloot om daar nog even wat te werken aan mijn blog.

Om vervolgens samen met een vriend het weekend in te luiden met een lekkere dikke burger van Pickles. Yummmmmm

‘s Avonds had ik een huisfeestje omdat 2 huisgenootjes ons helaas gaan verlaten. Het was een fantastische avond, maar voor onze eigen veiligheid laat ik het bij deze foto ;-)

De volgende ochtend was iedereen brak, behalve ik. Hoe fijn is dat?? Terwijl mijn huisgenoot aan het inpakken was scoorde ik zijn skateboard en trui. Heb ik toch nog een aandenken aan ‘m ;-)

‘s Avonds haalden we burgers bij Meneer Smakers (ja, nog een keer burgers. Wat een goed weekend he?) en ijs, en aten dit op bij De Zaak. De Zaak is een van de cafés in Utrecht waar je je eigen eten mag meenemen.

Vervolgens sloten we de avond af met een melancholische karaoke, met nummers als ‘Afscheid nemen bestaat niet’ en ‘Hou me vast’. Nu ben ik schor.

En dit was mijn week! Ik ben de komende dagen ook nog vrij, dus het komt vast wel goed met de diary de komende week. Fijne zondag nog, en tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 30 reacties

 1. Sabrina

  Je hebt echt super leuke dingen gedaan zo te lezen! Burgers van Meneer Smakers wil ik ook wel nu, haha (:

 2. Francis

  Ah, ik houd van je fotodiary’s. Vooral de eetfoto’s en de mooie Utrechtse straatjes zijn geliefd. :)

 3. Anneleen

  Die foto’s van Utrecht zien er zo gezellig uit! En wat leuk zo’n biologische winkel, dat heb ik hier in België nog nooit gezien. Die bakjes met noten en superfood ziet er zo tof uit, valt de prijs daar wat mee ? En je narcisjes staan mooi, brengt de lente in huis hé :)

 4. Roos

  Dat ziet er uit als een hele leuke week! :) Ik ben ook zo dol op den haag X

 5. Noesjn

  Die wrap ziet er superlekker uit! Oh, en ik hoop dat er snel zo’n ecologische winkel komt in België :) ik zou me er volledig uitleven!

 6. Elisa

  Wat een leuk blogje, oh zo’n winkel wil ik hier heel graag in de buurt. Ik zou daar dan mooie me boodschappen gaan doen, nog meer afval verminderen :)

 7. Ik wil zo graag naar Utrecht!!! En zeker met die nieuwe SuperFair :o Die foto van de sneeuwvlokjes is trouwens echt héél mooi :)

 8. Arjanne

  Wat een leuke plantjes! Die foto van sneeuw + de stad is echt supermooi!

 9. cheyenne

  wat een fijne week, en mooie foto’s! ik ben nu zelf net 5 dagen terug in utrecht na 8 maanden, en een van de eerste dingen die ik heb gedaan is een burger bij smakers eten. hoort toch nu wel bij de utrecht experience. ;)
  xo, cheyenne

 10. Suuz

  Wat een heerlijk weekje met onwijs leuke en lekkere dingen!!! en wow die nieuwe supermarkt in utrecht!! ik ga gauw kijken :-)

 11. Dina

  Dat boek lijkt me tof zeg! Schrijf het direct op mijn lijstje.
  Ik kan ook niet wachten tot het weer lente is, ik ben heel blij dat de dagen steeds weer wat langer worden (nu nog een beetje meer warmte en minder wind).

 12. Hedwig

  Wat een leuke week! Ik wil snel eens langs bij Superfair, het ziet er erg mooi uit.

 13. Sarah

  Wauw, Superfair lijkt me echt een hele gave winkel! Helaas zit hij iets te ver van mijn huis af haha! &Wat staan je narcissen leuk voor je groene muur! xoxo

 14. Nicky

  Wat een leuke week had jij! En Superfair, het lijkt me raar om daar te kopen, maar eens je het gewoon bent, om je eigen verpakkingmanier mee te nemen, is het wel de moeite als je niet afval houdt..

 15. Caro

  Leuke week en ik ben benieuwd naar die supermarkt. Fijn dat je dan gewoon kunt afrekenen wat je nodig hebt! Maar neem je dan zelf de bakjes om het in te doen mee?

 16. Deisy

  Hele fijne week zeg. En ik ben ook dol op Den haag, dus begrijp precies wat je bedoelt. Wat een fijne supermarkt trouwens, vooral omdat je zelf bepaalde dingen af kan wegen (hoef je ook niet dingen weg te gooien, hoe fijn is dat?). Liefs, Deisy

 17. Fleur

  Wat een leuke week!
  Ik ben laatst in Utrecht geweest en het heeft best wel leuke winkeltjes!

 18. ines

  Dat superfair filiaal ziet er geweldig goed uit! Hopelijk breiden ze zelf uit naar België ;)

 19. Pauline

  Fijne foto’s om te zien :-). Ik vind de foto met de huizen en de sneeuw echt prachtig. En de wrap met crunchy kip lijkt me heerlijk!

  Liefs,
  Pauline

 20. tineke

  Mmmmjam, die wrap ziet er heel lekker uit.. En wat een leuk idee zeg, zo’n verpakkingsvrij gedeelte!

 21. Marijke

  Ziet er mij een topweek uit! :) Den Haag staat ook al eventjes op mijn lijstje. Eigenlijk helemaal niet zo ver van waar mijn ouders wonen.

 22. Hesteranne

  Je hebt een heleboel leuke dingen gedaan deze week. En de foto van de vallende sneeuw is prachtig!

 23. Moniek

  Fijne week! Die supermarkt lijkt me leuk. Supermarkten hebben altijd gezinsverpakkingen wat niet handig is als je alleen bent. Jij ook fijne zondag nog!

 24. Anouk

  Heerlijk om zo je week door te lopen! In het weekend heb je zeker lekkere dingen gegeten. En die winkel vind ik toch top! Maar is het dan de bedoeling dat je zelf een bakje meeneemt om te vullen bij dat verpakkingvrije gedeelte?

 25. elseniek

  Leuke diary! Die supermarkt ga ik gauw proberen! Ik houd er van om alles zelf te mogen pakken haha. Thanks for sharing!

Geef een reactie