Diary: february week 2

En er vloog alweer een week voorbij! Nu ik een wekelijkse diary (probeer) te plaatsen valt me eigenlijk pas op hoe snel de tijd gaat. Vorig weekend herinner ik me nog als gisteren, en vandaag is dit weekend alweer bijna voorbij.

Gelukkig heeft dat vliegen van de tijd ook iets positiefs: het brengt het voorjaar dichterbij. Iets waar ik niet op kon wachten, en gelukkig kreeg ik deze week op mijn vrije dag al een voorproefje!

Vorige week zondag sliep ik lekker uit, en ging ik brunchen met een vriend bij Cornelis. Ik had een heerlijke boterham met knapperige korst, besmeerd met huisgemaakt hummus. Mjam!

Vervolgens slenterden we wat door de boekhandel. Een van mijn favoriete bezigheden. Ik ben niet zo’n boekenlezer, maar ik houd wel heel erg van ‘doeboeken’. Zoals kookboeken, reisgidsen of boeken waar je iets van leert. Ik ging natuurlijk niet met lege handen naar buiten, maar daarover later meer.

Na de boekhandel dronken we nog een koffie, en toen scheidden onze wegen. Ik had echter nog geen zin om naar huis te gaan, en zag dat Paddington een halfuurtje later in de bioscoop draaide. Ik appte een vriendin die ook een pathépas heeft en zo zaten we zondagmiddag gezellig tussen de kinderen naar Paddington te kijken.

Wat overigens een leuke film was! Hij is van dezelfde makers als Harry Potter en dat zie je terug aan de prachtige opnames. Niet per se een must see voor in de bioscoop, maar als ie ooit op Netflix verschijnt zou ik ‘m zeker opzetten!

Nog een voordeel van zo’n middagfilm: ik had nog een hele avond over. Dus besloot ik uitgebreid te douchen inclusief een maskertje. Zo fijn (wel een beetje creepy, deze foto. Haha).


En dit bedoelde ik dus: toen was het weekend opeens alweer voorbij. Al had ik stiekem nog 2 dagen vrij, hehe.

Ik werd wakker met een enorme drang naar pindakaas. Terwijl ik dat al zo lang niet had gegeten! Dat heb ik soms: dan mis je opeens iets. Vervolgens eet je het dan een tijdje heel erg veel, tot je er genoeg van hebt en je het weer vergeet. Om het vervolgens over een tijd weer opnieuw te ontdekken.

Nou dat had ik deze week dus met pindakaas.

Ik was de hele dag bezig met dingen voor mijn blog, met name achter de schermen. Updates, indexpagina’s bijwerken, dode links aanpassen. De saaie dingen.

Leuker was het maken van het one pot lasagna recept! Wat me overigens ook weer gelijk duidelijk maakte waarom ik geen foodblogger zou kunnen zijn: het was een echte race tegen de klok om nog in goed daglicht foto’s te kunnen maken. Ik wilde natuurlijk ook niet al om 15:00 aan mijn avondeten zitten.

Gelukkig is het goed gekomen en heb ik al veel berichtjes gehad van mensen die de lasagne hebben nagemaakt. Heb jij hem al geprobeerd?

‘s Avonds in bed maakte ik nog een to-do lijstje. Niet een heel boeiende, maar het werkt fijn om ‘s avonds even wat dingen op te schrijven. Uit m’n hoofd, op papier – dan weet ik dat ik daarna rustig kan gaan slapen.

En ja hoor: boterham met pindakaas.

Ik moest nog wat terugbrengen in de stad, en er stonden wat andere dingen op mijn lijstje. Hier een mini shoplog. Ik kocht een nieuwe verpakking van het zeewiermasker van The BodyShop (die ik dus eerder in de diary op had). Klinkt vies maar het is zo’n fijn masker! Je doet er ook erg lang mee.

Verder zweer ik ook bij micellair water als make-up reiniger. Deze week waren ze bij Etos slechts €3! Oh en mijn blogboekje was vol, tijd voor een nieuwe..

Ook ontving ik het Wetboek voor Bloggers. Deze had ik de dag ervoor besteld bij Charlotte, en binnen 24 uur lag hij bij mij op de mat! Ik ben de laatste tijd wat serieuzer bezig met mijn blog, en vind het vooral belangrijk dat ik het ‘goed’ doe. Ik hoop in dit boek nog meer te leren over bloggen! Als jullie het leuk vinden kan ik een review schrijven over het boek.

En ‘s avonds ging ik naar de Sneak Preview. Het was Kingsman, die me een beetje tegenviel. De film was op zich wel vermakelijk, maar een beetje over de top. Hij is best leuk om te zien, maar ik zou er niet voor naar de bioscoop gaan.

En we starten de dag weer met wat boterhammen met pindakaas..

Die dag werkte ik verder aan de Den Haag cityguide. Ik zit altijd een beetje in tweestrijd met de cityguides. Het voorbereidend werk (een stad bezoeken en alle leuke adresjes verzamelen) is fantastisch. Vervolgens alle foto’s uitzoeken, bewerken en de juiste tekst erbij zoeken kost uren (soms wel dagen) en daar zie ik altijd een beetje tegenop. Maar het eindresultaat is dan weer fantastisch: dit zijn vaak de artikelen waar ik het meest tevreden over ben, omdat ze zo uitgebreid zijn.

Ik deed wat boodschappen..

En maakte noodles als avondeten. Super simpel, maar het was echt heel erg lekker! Ik maakte extra veel, zodat ik het de volgende dag op mijn werk ook kon eten.

Ik ontdekte trouwens ook deze popcorn. I love zoute/hartige popcorn, en thai sweet chili is een van mijn favoriete chipssmaken. Maar de combinatie was best wel vies. Het smaakte een beetje pinda-achtig en zoet (als in suikerzoet, niet zoetzuur) tegelijkertijd.. Meh.

Gelukkig had ik mezelf ingedekt door ook een back up popcorn mee te nemen.. haha. ‘s Avonds keek ik de film ‘Just Friends’. Best oke romkom.

Ontbijt! Mjammie. Ik heb nu alweer zin in zo’n lekkere boterham met pindakaas.

Donderdag was ik de hele dag aan het werk. Gelukkig sloten we af met een biertje en een kaasplankje!

En eenmaal thuis keek ik snel de WIDM aflevering terug. Ik zit nog steeds op Margriet, al blijven Rick en Chris verdacht. Ik hoop maar dat Chris een hele goede kandidaat is en Rick de uiteindelijke verliezer..

Vrijdag was de dag voor Valentijn en dus schreef ik een heleboel kaartjes..

Die allemaal een kusje kregen i.p.v. een postzegel! Hoe leuk was deze actie??

Vervolgens schreef ik samen met een vriend op het terras (heerlijk in het zonnetje!) ook nog wat kaartjes.

Mjam, de mocha. Mijn lievelings “koffie”.

En die gingen allemaal op de post!

Het was een heerlijke dag, dus we besloten nog even van het zonnetje te genieten. We haalden een broodje bij Sector3 en aten deze op in het zonnetje.

Nog iets later verkasten we naar het perfecte plekje: in de zon, uit de wind aan de Oosterkade. Hier nipten we aan onze koffie terwijl we ondertussen metzonderjas buiten zaten. Instant voorjaarsgevoel!

Al word je best wel duf van dat zonnetje, dus thuis viel ik op de bank in slaap. Stiekem ook best lekker, haha. Toen ik wakker werd had ik totaal geen zin om te koken, dus flanste ik deze simpele pasta in elkaar.

‘s Avonds ging ik naar het singlefeestje in Tivoli, wat erg leuk was! Een cd-singlefeestje dus, niet een vrijgezellenfeest ;-). Op deze feestjes staan er bakken met singletjes, deze kun je zelf doorzoeken en wanneer je een leuke tegenkomt geef je deze aan de DJ. Wat dus resulteert in een hele gekke maar vooral leuke combinatie qua muziek de hele avond.

Het was erg leuk, en ik werd met een lichte kater wakker.. haha. Om vervolgens gewoon weer aan de champagne te gaan, bij mijn vader thuis. We vierden z’n 61e verjaardag.

Prinses Sazou was er ook.

Net zoals Bor.

En Brus (al wilde die niet op de foto).

En natuurlijk Jona.

En toen was het bedtijd. Vandaag ben ik weer aan het werk, gelukkig staan er de komende week weer wat leuke dingen op de planning. Dat maakt werken toch weer wat minder erg, dan weet je waar je het voor doet ;-)

Ik wens jullie een fijne zondag, tot volgende week!

Ps. Fijn, die diaries elke week? Of toch liever wat minder frequent?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 32 reacties

 1. Frauke

  Wauw, wat ontzettend veel gezellige en leuke foto’s! Die brunch helemaal bovenin ziet er ontzettend lekker uit, en nu heb ik ook zin gekregen in noodles ;)! Wat grappig dat er thai sweet chili popcorn bestaat, jammer dat ‘t niet zo lekker is. Het is mijn favo chipssmaak :D En goed om te weten dat Kingsman tegenviel, ik wou er nog heen! Fijne zondag! X

 2. Nicky

  Wat een ontzettend leuke week! Jij hebt micellair water met een groene dop? De mijne heeft een roze dop.

 3. Eline

  Wat een leuke foto’s. Die noodles zien er heel lekker uit. Dat ga ik ook eens uitproberen ^^

 4. Dionne

  Dat wokken ziet er lekker uit. Ik ben ook heel benieuwd naar het wetboek!

 5. cheyenne

  wat een heerlijke week weer! ik heb me tkerst ook een pathe pas gekregen en vorige week afgehaald, zo fijn om veel naar de film te kunnen!
  xo, cheyenne

 6. Roos

  Wat een mega gezellige fotos’! Ik zit trouwens ook op Margriet, ben héél benieuwd, want ik heb er inmiddels zelfs geld op gezet, haha X

 7. Marjolein

  Aaah wat een lekker eten allemaal! <3 Ik ben best wel benieuwd naar de Paddington film, haha. Het is toch een beetje jeugdsentiment.
  Ik kwam een beetje te laat achter de actie van PostNL, maar het was echt een leuke actie inderdaad :D

 8. Francis

  Wat een leuke en fijne foto’s! Ik moest erg lachen om je boterham met pindakaas iedere keer haha!

 9. Nanda

  Wat een leuke week! En broodjes pindakaas zijn heerlijk :)
  Ben trouwens benieuwd naar dat blog boek dus van mij mag je hem zeker reviewen!

 10. Veerlez

  Een heerlijke diary vol met een lente gevoel! :)
  Ik schrijf ook elke avond in bed nog even al mijn punten op, dan is het mijn hoofd leeg en kan ik tenminste lekker slapen :)
  Ik ben eigelijk heel erg benieuwd naar Kingsman, jammer dat hij zo tegenviel. Ik heb mijn Pathe pas laten verlopen (heb ze telkens met een ING actie, voor 4 maanden) maar heb nog 1 voucher, dus wil ergens komende tijd weer een pas laten maken! Want Paddington wil ik bijvoorbeeld ook nog zien! :)

  En in mijn hoofd ben ik ook druk bezig om mijn blog te verbeteren, ik ga een cursus schrijven doen en ben vooral druk met nadenken over wat ik wil. Afgelopen weken te weinig tijd gehad, maar komende week eindelijk weer wat ruimte in mijn hoofd :) heerlijk!

 11. Hesteranne

  Ik ben zelf erg benieuwd naar de Paddington film. Maar ik wacht denk ik maar totdat ‘ie’ op Netflix komt. En broodjes met pindakaas zijn ook gewoon te lekker :D

 12. Lauriëtte

  Wat een leuke week heb je gehad! Paddington heb ik op mijn watchlist gezet, die wil ik graag een keer kijken zodra die uit is! Jammer dat je Kingsman tegen vond vallen! Mijn vriend en ik wilde die gisteren eigenlijk wel in de bioscoop zien, maar door de ongelukkige tijden zijn we uiteindelijk niet gegaan. Fijne zondag!

 13. Kimberly

  Ik lust dus echt geen pindakaas, haha. Mensen verklaren me vaak voor gek, maar ik kan er niks aan doen. Daarentegen kan je me wel wakker maken voor Nutella! All day every day!

  Leuke diary weer, enneeee… ik vind het alleen maar leuk zo, elke week!

 14. Eva C

  Dat is echt een kei plezant initiatief van PostNL! Fingers crossed dat de Belgische post geïnspireerd is geraakt ;)

 15. Saar

  Diary’s vind ik leuk om te lezen! Toffe week had je :-) Die one pot lasagne ga ik morgen maken. Op maandag altijd Tai Chi en ik kan maar na negen koken dus dan is zoiets wel heerlijk handig!!!

 16. Kimberley

  Haha, al die broodjes pindakaas. Ik ken dat wel, ja. En daarna hoef je opeens maanden geen pindakaas meer te zien ;)

 17. niels

  He karel was ook op de verjaardag!

 18. Deisy

  Hele leuke foto’s zeg, zo te zien een heerlijk weekje gehad :-) Grappig om te zien hoe dol jij bent op boterhammen met pindakaas: ikzelf vind pindakaas echt stinken hihi. Maar zeker zo blijven doen: leuk om een blik achter de schermen te krijgen :-) Een hele fijne week gewenst in ieder geval. X

 19. Tea

  Oeh, die one pot lasagne wil ik deze week maken.

  Ik vond Kingsman ook een beetje meeh, maar volgens mijn (Britse) vriend zaten er veel verwijzingen naar Roger Moore/James Bond en andere spy series uit de jaren 60/70. Zal denk ik ook daaraan liggen, want die hebben wij natuurlijk niet meegekregen. Vond de film stijl wel heel tof.

 20. Wat leuk dat je zo spontaan met een vriendinnetje naar Paddington ging. Toen ik zo’n pasje had, kende ik verder niemand met zo’n ding en ik ging dus eigenlijk altijd alleen. Ik ga nu nog steeds vaak naar de bioscoop, maar bijna alleen nog maar naar het filmhuis. Daar is het was knusser en de films wat beter en elke donderdag is er wel een film die in première gaat en dus 50% korting heeft. ;) #extremecheapskate

 21. Anneleen

  Oh wat een leuke foto’s! Ziet er een gezellig weekje uit! Die noodles zien er super lekker uit! :) paddington lijkt me best nog een mooie film maar mijn vriend zag dit niet zo zitten ;)

 22. Caro

  Wat een leuke week! Het wetboek voor bloggers heb ik nu ook besteld, ben er zo ontzettend benieuwd naar! Wil er ook echt meer over te weten komen.
  Ik heb afgelopen vrijdag ook behoorlijk wat kaartjes met rode lippenstift op gekust, was echt een ontzettend leuke actie!

 23. Ilse

  Wat een fijne week, vooral met dat lekkere weertje! En wat zien al je food-foto’s er lekker uit, krijg nu enorme zin in pindakaas haha.

 24. Linda

  Ik vind deze artikelen altijd zo leuk om te lezen! Op de een of andere manier word ik altijd vrolijk van je foto’s. En krijg ik heel veel honger ;-) Dus mag wat mij betreft best elke week. De lasagne staat nog op mijn lijstje om te maken, want bij gebrek aan een (werkende) oven eet ik dat niet zo vaak!

 25. Anna

  Wauw, wat veel foto’s zeg! Heel tof, zo’n lange blogpost. Haha, al die broodjes pindakaas, heerlijk! En ik vond de actie van de post ook heel leuk, met kusjes in plaats van postzegels. Jammer dat ik toen al in Melbourne was en er geen gebruik van kon maken (nou ja, ‘jammer’ is ook weer niet het goede woord).

Geef een reactie