Diary: february week 3

De diary van afgelopen week is iets vertraagd, en ook nog eens vrij kort. Ik heb even getwijfeld om te wachten tot volgende week, maar besloot ‘m toch online te gooien.

De afgelopen dagen waren best vermoeiend. Ik was ziek (nog steeds loop ik te snotteren, zo irritant) en had een heleboel dingen aan m’n hoofd. Maarrrr er gebeurde ook iets leuks, en dat móest ik met jullie delen.

Iets vertraagd dus, maar hier alsnog een overzichtje van vorige week.

Ik had dat weekend bij mijn vader geslapen, en de volgende ochtend vertrok ik weer vroeg naar Utrecht. Ik moest (helaas!) werken. Vind het altijd zo moeilijk om te vertrekken als deze boefjes zo zielig bij de deur staan haha.

Ook maandag moest ik werken, maar stiekem bleef ik liever in bed..

Gelukkig was dinsdag een intens chille dag. Ik begon de dag goed met een uitgebreid ontbijtje: een italiaanse bol met acovado en gegrilde kipfilet. Yummmm

Vervolgens ging ik met een vriendinnetje naar de sauna. Hier heb ik vanzelfsprekend geen foto’s van (ha!), maar het was zo relaxed!

Woensdag werd ik helemaal zen wakker. En een beetje verkouden. Hier begon het..

Ik maakte deze selfie trouwens om mijn haar te laten zien. Ik ging die dag namelijk naar de kapper.

Ik ga altijd bij The Graduates in Utrecht. Hier kijken ze goed naar je haar en denken ze met je mee. Ik had een super leuke kapster die toevallig precies hetzelfde idee had bij mijn haar als ik: de lob (long bob)!

Ik was mijn haar zat en dus besloot ik  – redelijk impulsief – om er een heel stuk af te halen. Uiteindelijk is er bijna 15cm vanaf én is mijn dikke bos flink uitgedund, waardoor het nu heerlijk luchtig aanvoelt en ik voorlopig geen haarpijn zal hebben.

Het resultaat. Ik ben er zooooo blij mee!

In al die impulsiviteit had ik alleen de voordeur iets te snel dicht getrokken.. Ik stond zonder sleutel op straat. Gelukkig had een collega van me haar ipad mee, dus kon ik op mijn werk via haar ipad Pretty Little Liars kijken.

Omdat ik toch moest wachten tot mijn huisgenoten thuis waren besloot ik om met een andere collega goed gebruik te maken van onze pathepassen. We aten eerst deze mini burger bij Stathe, en gingen daarna naar Michiel de Ruyter. Die vooral errrrrrg lang duurde.

Ondertussen werd ik steeds zieker, uiteindelijk eindigde ik vrijdag met migraine in bed. Gelukkig zwakte hij snel af, waardoor ik ‘s middags mezelf heb vermaakt met Suits.

‘s Avonds moest ik het doen met deze schrale tagliatelle met rode saus en wortel, veel meer had ik niet in huis..

Zaterdag voelde ik me gelukkig een stuk beter! Ik trof dit kaartje in mijn brievenbus, van een vriend. Ik had hem met de valentijnsactie van PostNL een kaartje gestuurd met o.a. de vraag wanneer we weer eens gingen afspreken. Dit was zijn antwoord, hilarisch haha.

Ik lunchte met een heerlijk broodje met taleggio (dit is een Italiaanse kaas, die er op de foto nogal viezig grauw uit ziet, maar hij is zo lekker!).

Daarbij las ik de Linda op mijn iPad. Ik wacht nog steeds totdat Linda met een leuk cadeau komt bij het abonnement, want dan neem ik er een.

M’n broer was in de buurt en pikte me op, samen reden we naar Nijmegen. In de auto maakte ik nog een selfie, ik ben zo blij met m’n nieuwe korte(re) haar!

We moesten even langs mijn vader om Karel, de kitten van mijn broer op te halen. We bleven even hangen, dus chillde ik met dikke Jona bij de haard.

Vrij spontaan besloten we vervolgens om met z’n allen een hapje te gaan eten bij de Griek. Zo leuk! Het eten was super lekker, en ik ontdekte iets nieuws: Dolmadakian. Een Grieks voorgerechtje van (als ik het goed zeg) gevulde wijnbladeren met gekruide rijst en gehakt. Het zag er viezig uit, maar was zo ontzettend lekker!

Daarna werd ik bij m’n moeder af gezet, want de volgende dag zouden we haar (verlate) verjaardag vieren. Mijn moeder woont hoog en heeft prachtig uitzicht, maar zondag was het helaas heel erg mistig.

Helaas voelde ik me zondag een stuk duffer dan de dag ervoor, gelukkig was het een relaxte middag waar we voornamelijk lekkere dingen aten en lachten om foto’s in oude fotoboeken.

En we hebben gesjoeld! Mijn moeder had nog een oude sjoelbak staan, en we besloten ‘m te voorschijn te halen. Ik eindigde 2e met 71 punten, en mijn moeder won – natuurlijk, die heeft de meeste sjoelervaring ;-) – met 80 punten.

Tussendoor hield ik nog een kleine coffeetasting met bonen die ik mee had genomen van mijn werk. Mijn moeder kwam net terug uit Colombia, dus het leek ons leuk om Colombiaanse koffie te drinken. Hij was erg lekker!

‘s Avonds aten we burgers van overheerlijk Wagyu rund. Dit vlees is iets duurder, maar dat proef je ook. Zo lekker! Ga ik ook eens naar op zoek bij de slager.

Oh, en deze lieve cavia knuffel kreeg ik van mijn broer. Hij zag ‘m in een winkel, en kon ‘m niet laten liggen. Hij lijkt heel erg op mijn (helaas overleden) cavia Pip. Zo’n lieve en leuke verrassing :-).

En dat was de diary! Gisteren heb ik gewerkt, en ook de rest van de week ben ik veel aan het werk. Ik ben nog steeds niet helemaal beter, al gaat het de goede kant op. Op dit moment heb ik  vooral weinig energie, vandaar dat het bloggen ook even weer op een laag pitje stond.

Gelukkig kwamen er weer allerlei leuke mailtjes en berichtjes binnen en kreeg ik zelfs een complimentje over mijn blog op mijn werk. Super lief, dat doet me heel erg goed ^-^.

Ik ga snel aan de vitaminepillen en hoop volgende week weer een leuke diary voor jullie te hebben. Liefs!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 41 reacties

 1. Anne

  Hopelijk knap je deze week dan weer voor de volle 100% op! Wat staat je nieuwe kapsel je goed, kan me voorstellen dat het een opluchting moet zijn om geen last meer te hebben van ‘zwaar haar’ ;-)

 2. cheyenne

  onwijs leuk zo, je haar! en veel beterschap, hoop dat je je snel weer fit voelt. :)
  xo, cheyenne

 3. Lauriëtte

  Je nieuwe kapsel staat je prachtig! Vind je het fijn om de Linda op een iPad te lezen? Kan me er niet zo goed een voorstelling van maken, gewoon zo’n tijdschrift in je hand lijkt me een stuk fijner. Beterschap! x

 4. Anne

  Ik vind je nieuwe kapsel echt helemaal de bom, het staat je heel erg goed! En ik krijg er spontaan zelf kriebels van om ook weer een stuk af te laten knippen :) Balen dat je niet zo lekker bent geweest de afgelopen dagen, hoop dat je snel opknapt!

 5. Lisanne

  Beterschap!!
  Maar wat is je haar leuk geworden! Ik krijg altijd de kriebels als de schaar er in gaat, maar als het er zo uit komt te zien wil ik het nog wel eens gaan proberen! ;)

 6. Hesteranne

  Je hebt allemaal lekkere dingen gegeten deze week. Ik krijg er trek van :D En je nieuwe kapsel staat je erg leuk!

 7. Sabrina

  Ah je haar staat je echt super leuk!! Ik heb ook een tijdje geleden mijn haar laten knippen (al was het daarvoor niet zo lang als dat van jou was) en nu is het ook iets over mijn schouders. Ben er heel erg blij mee (: Heel veel beterschap nog! Liefs, Sabrina

 8. Fleur

  Heerlijk lijkt me dat, zo je haar afknippen. Zelf durf ik het (nog) niet, ben iets te verknocht aan mijn lange haar. En wat zijn die hondjes van je vader lieeef! Jammer dat je ziek was, hopelijk gaat het snel beter. :)

 9. Swaen

  Snel beter worden! Gelukkig lijkt je week ondanks dat je ziek was wel relaxed. Wat is je haar leuk trouwens :)

 10. Maaike

  Wat vervelend dat je ziek was/bent. Je haar is onwijs leuk geworden overigens!

 11. Oooooh die hondjes! Mijn hart breekt ook altijd als ik mijn hondjes moet achterlaten, vooral mijn Mati omdat ze verlatingsangst heeft.
  Hihi die kat is zalig!!

 12. Elianne

  Hoi meisje, even een kleine correctie, het zijn Black Angus koeien!
  Liefs Mama

 13. Annelies

  Ik hoop dat je snel beter wordt! Haha, als ik je zie in de Starbucks moet ik toch altijd even zeggen hoe leuk ik je blog vindt ;) Ik begin redelijk verslaafd te raken aan jullie latte’s dus ik kom vast nog wel een paar keer koffie halen :)

 14. Renate

  Altijd leuk om te lezen wat iemand in een week beleefd. Ik vind je nieuwe kapsel heel mooi staan. Lekker voor het voorjaar.

 15. Ik vind je nieuwe kapsel geweldig! Begin dit jaar besloot ik ook van lang haar naar een lange bob te gaan en het is gewoon zalig. Je gaat er gaan spijt van hebben ;-)

 16. Elze

  Je nieuwe haar is echt heel leuk! Goede keus geweest :)

 17. Suuz

  Heeeeeerlijke diary! je haar is prachtig, staat je erg goed! hopelijk knap je gauw op en ben je weer lekker fit!!

  Owja; Ik wacht nog steeds totdat Linda met een leuk cadeau komt bij het abonnement, want dan neem ik er een. SAME HERE!! te grappig, ik moest echt lachen toen ik het las!!!

 18. Kimberly

  Aaah, wat balen dat je gewoon nog steeds niet beter bent! Veel vitamientjes nemen. Fijne diary was dit hoor, toch wel behoorlijk veel foto’s!

 19. Anneleen

  Ik vind je kortere zo mooi en leuk! Staat je echt heel goed! Lekker fris!

 20. Eva C

  Die kopjes zijn geweldig. Elke koffie wordt dan nóg meer een feestje :)

 21. Jolien

  Zo kort vind je ik dagboek niet hoor! Leuke foto’s en hopelijk voel je je snel weer beter!! X

 22. Anna

  Oh waaauw, je haar! Wat staat het je leuk! Toffe slinger ook! En verder: beterschap! Hopelijk ben je snel van de laatste verkoudheid af.

 23. Linda

  Ohhh je nieuwe kapsel is zo leuk! Het staat je echt heel goed!

Geef een reactie