Diary: january 2015

En daar is ‘ie dan: de eerste diary van 2015! Inmiddels is het me wel duidelijk: deze diary’s moet ik er in houden. Afgelopen vrijdag vroeg ik jullie in een poll hoe vaak ik een diary moet publiceren. Ongeveer de helft van de stemmen gaan uit naar 1 keer per week, de andere helft is verdeeld over tweewekelijks, maandelijks of zelfs niet.

Ik ben er nog niet over uit wat de meest democratische oplossing is: de grootste groep hun zin geven en wekelijks updaten, of het gemiddelde nemen en elke twee weken updaten. Daarom heb ik besloten het komende week even aan te kijken. Mocht ik na een week genoeg foto’s verzameld hebben, dan zal ik een diary online gooien. Sommige weken zijn een stuk minder interessant (wanneer ik bijvoorbeeld 32 uur aan het werk ben), en in dat geval zal ik het opsparen tot twee weken.

Nu in ieder geval een diary van een maand: namelijk heel januari.

De laatste week van 2014 was ik ziek, mijn jaarwisseling was dus niet zo spectaculair. Ik vierde ‘m thuis, en na dit (mooie!) glaasje rosé champagne dook ik m’n bed in. Ik geloof dat ik er voor 01:00 al in lag. Saai, maar eigenlijk ook wel heel erg relaxed!

Nieuwjaarsdag was ik dus niet brak of moe, maar heb ik wel lekker geluierd. Samen met kleine Karel, de kater van mijn broer.

De dag er na ging ik lunchen met mijn moeder bij Smaakrijk. Zie je: ik heb slechts het eten op de foto gezet. Gelukkig schreef ik eerder al over dit leuke zaakje in Nijmegen.

Met kerst kreeg ik deze toffe lamp van mijn vader. Helemaal zelf geDIYed! Hoe leuk is dat? Ik moest natuurlijk precies weten hoe hij dat gedaan had, en daarom maakten we de lamp afgelopen week opnieuw. Deze week komt de tutorial online, dus begin maar alvast met het leegeten van een grote pot uitjes!

Terug in Utrecht had ik een gezellig etentje ter afsluiting van de Fairminds pop-up store. Hier heb ik drie maanden elke zondag in de winkel gestaan en ook tien snailmail workshops verzorgd. Wat is de tijd gevlogen!

Daarna ging ik met twee collega’s door naar de bioscoop. We hebben alle drie een pathépas, dus we gaan vaak naar de film! Hier gingen we naar The Imitation Game die ik erg goed vond. Aanrader!

Die week kwam ook dit bord binnen. Ik zocht al eeuwen naar zo’n vintage menubord. Ik kon het oude bord van de Yoghurt Barn (mijn vorige baantje) overnemen, maar die was veel te groot. Ik zocht juist precies zo’n klein horizontaal bord. De lettertjes had ik zelfs al! Bij toeval bood Anouck (die ook mijn logo ontwierp) precies dit bord aan. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee.

Geen idee wanneer dit was, maar ik ben net zoals de rest van heel Nederland: wanneer er een mooie zonsondergang is, maak ik er een foto van. Tja. Haha.

Als ik veel moet schrijven voor mijn blog doe ik dat vaak buiten de deur. Anders ben ik ook maar alleen thuis. Voordeel van leuke (ex-)baantjes: gezelligheid en lekker eten en drinken. In dit geval yoghurt en koffie ;-)

De tweede aflevering van Wie Is De Mol? keek ik samen met een vriendinnetje. Ik nodigde haar uit om bij me te komen eten, en maakte een heus driegangendiner. Met de zoete aardappelsoep met geitenkaas vooraf, de wraps met paddestoelen en brie uit de oven als hoofd en oke: een reuze danoontje als toetje.

Tussendoor werkte ik natuurlijk ook, daar maak ik alleen nooit foto’s van. Ik werk tussen de 2 en 4 dagen per week, meestal maak ik die dag dan geen andere foto’s meer waardoor deze diary een aaneenschakeling van leuke dingen lijkt. Valt in het echt helaas een beetje tegen ;-)

Overigens is deze foto een uitzondering: na een lange werkdag kwam m’n huisgenoot nog eventjes kletsen. We hadden allebei trek, maar de winkels waren al dicht. We trokken allebei onze kastjes open en dat resulteerde tot deze prachtige midnightsnack: aardappelkroketjes met rode wijn. Mmmm!


Ergens tussendoor dronk ik nog koffie met Maura en onze collega uit de pop-up store Daniëlle. Bij The Village, een van de leukste koffiezaakjes van Utrecht.

Het meest fotogenieke ontbijtje ooit. Was ook heel erg lekker! Het lijkt trouwens zo’n ultieme luie zondagochtend foto. Helaas moest ik die dag werken, dus erg uitgebreid was dit ontbijt op bed niet.

Op vrijdag had ik wat afspraken voor mijn blog, dus pakte ik al mijn essentials bij elkaar. Agenda, notitieboekje en iPad.

‘s Avonds had ik een nieuwjaarsborrel van mijn werk met het thema ‘sparkle’. Het was erg gezellig en er stond zo’n geweldig fotohokje. Elke keer als ik naar deze foto’s kijk schiet ik weer in de lach, wat een hilarische avond was dit. Ik ben blij dat ik zulke leuke collega’s heb! ;-)

Donderdagavond, oftewel Wie Is De Mol? avond! Weer kwamen twee vriendinnen bij me eten, en om alvast in de stemming te komen speelden we mijn favoriete spelletje: Cluedo. Zo gezellig ^-^

Vrijdag had ik een teamuitje van mijn werk, waarbij we o.a. gingen lasergamen. Dit was ZO LEUK! Haha, de adrenaline gierde door m’n lijf tijdens het spel. Ik had me als echte ninja helemaal in het zwart gekleed inclusief zwarte strepen op m’n wang, maar echt succesvol was ik niet. Ik hing ergens halverwege de groep qua scores. Maar leuk was het wel, ik wil dit vaker doen!

De volgende dag werd ik enigszins brak wakker, maar stond ik snel naast mijn bed. Mijn moeder kwam die dag naar Utrecht, en samen gingen we naar de musical ‘Moeder ik wil bij de Revue’. Mijn moeder is al een aantal jaar vrijwilliger voor het Ronald McDonalds kinderfonds, en elk jaar krijgen de vrijwilligers als bedankje kaartjes voor een show.

Vorig jaar zagen we samen Jersey Boys (wat ontzettend leuk was!), dit jaar was het ‘Moeder ik wil bij de Revue’. Het leuke aan deze speciale voorstelling is dat alle hoofdacteurs op de planken staan, in dit geval Simone Kleinsma en Jon van Eerd. Ik vond de musical erg leuk, vooral het decor was prachtig. Helaas waren de nummers wel wat voor mijn tijd, dus ik heb helaas niet echt mee kunnen zingen ;-)


Zondag dronk ik na werk nog wat bij Café Olivier, een Belgisch biercafé gevestigd in een prachtige schuilkerk. Van buiten ziet het pand er uit als een gewoon herenhuis, eenmaal binnen blijkt het dus een kerk te zijn. Zo leuk! Ze hebben hier ruime keus aan bieren, mocht je een keer in Utrecht zijn ga hier dan zeker even langs.

Daarna was ik drie dagen vrij, en besloot ik om naar mijn vader te gaan. Lekker knuffelen met de beestjes! Dit is Brus, die is altijd heel goed in het opzetten van puppy eyes.

Mijn vader kwam net terug van vakantie en had zowaar nog een dagje vrij. Dat is een vrij uniek gebeuren, dus besloot ik er maar gelijk gebruik van te maken. We gingen de stad in, zwierven een beetje door de zijstraatjes van de oude benedenstad, ..

.. en we dronken koffie bij een van mijn favoriete koffiezaakjes: Bairro Alto. Ik moest een beetje gniffelen toen ik zag dat we onze kopjes uit het Blote Meisjes servies van Esther Hörchner kregen. Mijn vader kende dit servies niet, en keek wel even op toen hij zijn flat white op had:

Haha! Zo leuk. Het is dat ik al genoeg kopjes en mokjes heb, anders had ik dit servies gelijk aangeschaft.

Nog even knuffelen met dikke Jona.

En toen was het alweer tijd om terug naar Utrecht te gaan. Gelukkig viel de sneeuwstorm donderdag heel erg mee, en kon ik zonder problemen de trein pakken.

Na twee lange werkdagen was het tijd voor een bankhangavondje en dus friet met appelmoes voor de tv. Haha! Ik had nog een hele bak salade erbij, maar dat paste (zoals je ziet) niet op het bord.

Gisteren werd ik vrolijk wakker: het zonnetje scheen! Ik voel me altijd een stuk fitter als ‘s ochtends de zon schijnt. Nu Januari voorbij is kijk ik alweer voorzichtig uit naar het voorjaar.. Ik kocht alvast narcissen voor in huis.


En ging aan de slag met verf en rollers: eindelijk ging ik de muur boven de schouw verven! Ik heb dit mega lang uitgesteld maar nu moest het er maar eens van komen.

Yeah! Deze ‘kijk-mij-eens-even-deze-muur-helemaal-zelluf-schilderen’-selfie stuurde ik naar mijn vader. Ondanks dat het een simpel klusje was ben ik er erg trots op. Haha.

En dit is het eindresultaat! De kleur is een soort mintgroen, maar dan wat minder blauw. Een beetje een aardetint, passend bij mijn kelim die op de vloer ligt. Oh en zien jullie de lamp? Leuk he? Deze week dus de tutorial online!

Ennnn dat was ‘m! Mocht je nóg meer willen zien, volg me dan op Instagram. Daar staan nog wat andere foto’s die ik niet in deze diary heb geplaatst. Tot volgende week. Of over twee weken ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 36 reacties

 1. Merel

  Wat ziet je huisje er te gek uit! En ooo mintgroen, het blijft mijn lievelingskleur. Oh! en ik heb nu nog meer zin om naar Nijmegen te gaan komende week. zoveel fijne plekken om te bezoeken!

 2. Hedwig

  Haha ja zo leuk is dat bij Bairro Alto, opeens blote billen in je cappuccino :) en wat is je schouw mooi geworden!

 3. Anne

  Wat een moooooi kleurtje heb je gekozen voor je schouw, zeg! En geweldig, dat servies bij Bairro Alto. Iedere keer als ik daar naar binnen wil lopen voor een kopje koffie of een broodje is het helemaal vol :(.

 4. Marjolein

  Dat vintage bord is inderdaad super leuk :D zoiets zou ik ook wel willen! Die foto met je kat is súper cute <3 wat een knuffelbeest, zeg.

 5. Myrthe

  Zulke leuke posts dit altijd! En die lamp die je vader heeft gemaakt ziet er echt heel tof uit, ben benieuwd naar de tutorial!

 6. Arjanne

  Diary’s zijn zo leuk! Lekker een kijkje in iemands leven. Je broodje ziet er heerlijk uit. En, wauw, die lamp is zo gaaf! En dan is hij nog zelfgemaakt ook! Ik bestorm gelijk even een winkel waar ze DIY spullen verkopen :) Oke, misschien moet ik daar even mee wachten totdat er een tutorial komt. Alvast grote potten gaan sparen dan maar!
  liefs

 7. Karlijn

  Oeh, ik kijk uit naar de tutorial! Die lamp ziet er namelijk erg leuk uit :)

 8. Ik vind diary’s super leuk. Elke week vind ik dus geen straf. Doe ik zelf ook. Die kopjes! Staan al heel lang op mijn wannahave lijstje. Té leuk. Fijne zondag!

 9. Nanda

  Leuk om zo’n stukje muur te verven. Brengt toch weer wat meer sfeer in huis! Dat letterbord is heel mooi trouwens, goed formaat ook.

 10. Debby

  Leuk hoor! Ik zou gewoon lekker je diary posten wanneer je daar zin in hebt :). Mooi, die muur!

 11. Danielle

  Whut, ik was daar ook bij Moeder ik wil bijde revue! Hoe leuk was het geweest als we elkaar even hadden gezien! Maar tussen al die vrijwilligers… (Ik bij vumc) En die liedjes haha als iedereen mee ging zingen had ik echt het idee iets te hebben gemist!

  Superleuk om je maandoverzicht zo te zien!!

 12. Eline

  Je kamer ziet er echt zo leuk uit met dat groen en die lamp is super tof. Ik ben heel benieuwd naar de DIY!

 13. Francis

  Fijn, zo’n lange fotopost! En heel tof trouwens, dat vintage menubord. Zocht ook al lang zoiets, maar volgens mij moet je inderdaad net geluk hebben om het te vinden of met iemand die er eentje heeft. Nog even zoeken dus.

 14. Pauline

  Heerlijke diary weer :-). En je muur is zo mooi geworden! Prachtige kleur!

  Liefs,
  Pauline

 15. Eline

  Wat kom jij in onwijs leuke koffie/lunch zaakjes zeg! Ontzettend leuk! en wat een mooie kleur op je muur! X

 16. Xaviera

  Wat mooi die mintgroene muur! Leuke foto’s allemaal weer. :) Die foto van Karel is heel cute!

 17. Tess

  Die lamp is echt heel tof, ben benieuwd naar de tutorial!

 18. Sanne

  Super leuk, zo’n diary!
  Ik ben zo benieuwd naar de tutorial van die lamp, ik wil ‘m ook! Een grote pot uitjes, zeg je ;)? Ik ben alleen niet zo handig (althans dat denk ik) in DIY’s, maar omdat ik het eigenlijk alleen maar denk moet ik het gewoon gaan doen.
  Je schouwtje is zo mooi, met die prachtige lamp aan de linkerkant en je nieuwe kleurtje! Fijne spulletjes heb je erop staan, zoals die instagramkalender! Echt leuk.
  En o, die koffie die je had! Die ziet er zó goed uit!
  Super leuk Marlous!
  Liefs

 19. Hesteranne

  Cluedo is zo leuk! Heb ik al veel te lang niet meer gedaan. En de DIY lamp is echt heel mooi!

 20. Annelies

  Dat ziet er een heel fijne maand uit! Die koffie van The village ziet er heerlijk uit!

 21. Eline

  Je maakt zo mooie foto’s! En wat heb je een leuk huis!

 22. Irma

  Zo te zien had jij best een heel fijne maand! Ik vind de foto’s in ieder geval heel fijn! Leuk gedaan! :)

 23. Nicky

  Wat een mooie foto’s! En een geweldige uitzicht uit je raam! Jaloerss..

 24. Sanne

  Leuk zo’n kijkje in je leven! Like de mintkleurige schouw, like Bairro Alto en de rest van Nijmegen en like The Village (maar over die laatste moet je niet te veel mensen vertellen hoor, want de laatste tijd is het me al diverse keren niet gelukt om een zitplekje te bemachtigen vanwege de drukte ;-)

 25. Caro

  Hartstikke leuke kleur! Je maand ziet er ontzettend leuk uit:)

 26. Ik vind de koffie van The Village de lekkerste die ik ooit heb gehad! Ze stonden op Into The Great Wide Open een paar jaar geleden en ik ben vorig jaar in Utrecht eindelijk bij ze gaan koffie drinken. En ik sleepte mijn hele schoonfamilie mee, haha.

 27. Saar

  Lekker vol jouw dagboekje van januari! Een biercafé dat Belgisch is, nou, daar zal je me wel vinden als ik in de buurt ben. Al is dat ook weer een beetje stom, aangezien ik in België woon en het biercafé enkele straten verder ons stamcafé aan het worden is, haha!

 28. Cariena

  Wat een super leuke foto’s! Ik vind dat letterbord zo leuk, ik weet dat het heel lastig is om eraan te komen. Dus je hebt echt geluk gehad! :p Ik vroeg me trouwens aan wat je écht aanraad om bij Yoghurt Barn voor een combinatie yoghurt met fruit te kopen? ;) X

 29. kelly

  OOOOO…die lamp!!!! GEWELDIG!! En wat woon jij in een gezellig straatje..die huizen waar jij op uitkijk..zo mooi! En had nog nooit gehoord van dat servies!! hahah… Ga gelijk op zoek! :)

 30. cheyenne

  wat een heerlijke maand! die mintgroene kleur is echt prachtig, krijg er alweer verfkriebels van.
  xo, cheyenne

Geef een reactie