onepotlasagna

Vandaag een recept dat niet alleen lekker is en zo op tafel staat, maar ook nog eens heel praktisch: het komt namelijk uit één pan. Dat scheelt een hoop afwas en geeft ook al aan hoe makkelijk dit recept is. En wat is het dan? Lasagne uit de pan!

Als kind was ik nooit dol op lasagne, ik vond het maar een klef pastaprutje. Inmiddels vind ik dat juist zo lekker aan lasagne. Alleen vind ik het vaak te veel gedoe om een lasagne in elkaar te zetten. En dus bedacht ik een alternatief. Een stuk makkelijker, maar wel net zo lekker!

Ingrediënten

Voor twee personen
– 250 gr biologisch gehakt
– twee knoflook teentjes, gesnipperd
– twee rode uitjes, gesnipperd
– 6 tot 8 lasagne vellen, gebroken in stukken
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 pakje (330ml) tomato frito
– buffelmozzarella, in plakjes gesneden
– verse basilicumblaadjes
– Italiaanse kruiden, peper en zout
– kaas ter garnering, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of gewoon strooikaas

Bereiding

Snipper de uitjes en fruit deze op laag vuur met wat olie in de pan. Voeg daar de knoflook en het gehakt aan toe, en bak deze mooi bruin. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de gepelde tomaten en de tomato frito toe. Laat dit even sudderen en breng het op smaak met kruiden en peper en zout.

Breek ondertussen je lasagnevellen in kleinere stukken. Ik brak ze ongeveer twee keer doormidden wat vier plakjes per vel opleverde. In totaal gebruikte ik 6 vellen, maar dit ligt ook een beetje aan de grootte van de pan. Steek de vellen in de pan, roer tussendoor goed zodat alle vellen bedekt zijn door de saus.

onepotlasagnasteps

Doe vervolgens de deksel op de pan en draai het vuur omlaag. Laat de saus even sudderen, het duurt ongeveer 10 minuutjes tot de lasagnevellen gaar zijn. Je kunt ook verse lasagnevellen nemen, dan ben je wat sneller klaar. Vergeet niet om tussendoor te blijven roeren, anders plakken de lasagnevellen aan elkaar.

Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en leg deze in de pan. Doe de deksel er weer op, en laat de kaas nog even smelten. Na ongeveer vijf minuutjes (of wanneer je kaas gesmolten is) zou je lasagne uit de pan klaar moeten zijn. Serveer met verse basilicumblaadjes en nog wat extra kaas.

Speciaal voor jullie heb ik alle stappen op de foto gezet, zodat zelfs de keukenprinsessen met twee linkerhanden dit recept kunnen maken. Het is namelijk zo lekker, maar ook zo makkelijk!

DSC_0693

En dit is het eindresultaat: een grote pan vol kleffe, plakkerige maar bovenal heerlijke pasta. Heerlijk comfortfood voor zowel een regenachtige dag of juist een zomerdag wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan.

Je kunt het gerecht makkelijk vegetarisch maken door het gehakt weg te laten. Voeg dan wat extra kaas en groentes toe, bijvoorbeeld spinazie.

DSC_0707

Het recept was natuurlijk al studentproof door het gemak en het feit dat je slechts 1 pan hoeft af te wassen, maar het wordt nog beter. Het is namelijk een ideaal recept om te ‘recyclen’. Zo kun je de helft bewaren en er de volgende dag een ovenlasagne van maken.

Doe er dan nog wat extra kaas (en bijvoorbeeld ricotta) bij en bak het even af in de oven. Op die manier hoef je niks weg te gooien en ben je lekker goedkoop uit!

Tags: , ,

Gerelateerd

48 reacties op “Recipe: one pot lasagna

 1. oh wauw! pasta maak ik wel eens op deze manier, maar nooit aan gedacht om lasagne zo te maken. ziet er goed uit, moet ik snel eens proberen! :D perfecte maaltijd voor deze grijze dagen.
  xo, cheyenne

 2. Wauw, lasagne ZONDER oven! Dit moet dé uitvinding zijn voor mij, want wij hebben hier helaas geen oven. Nice! Ik wil dit echt een keertje uitproberen. Het is vast niet helemaal vergelijkbaar met ‘echte’ lasagne, maar ziet er in ieder geval even lekker uit :D! X

 3. Dit ziet er heerlijk uit! Vooral nu dat m’n oven stuk is :P Trouwens als er staat ‘vergeet niet te roeren, anders blijven de lasagnabladen aan elkaar plakken’, moet je dan ook de lasagnabladen meeroeren of er om heen roeren?

 4. Hmm ideaal recept!

  En lekker makkelijk in de pan. Dan zou ik ook gewoon nog de pan op tafel zetten en uit de pan eten. Dan heb je echt weinig afwas ;).

  Ziet er echt zo lekker uit, ik krijg er honger van.

  xx Farah

 5. Hmm! Ziet er heerlijk uit! En best gemakkelijk ook.
  Wij hebben vandaag ook lasagne gegeten, maar dan de langere versie in de oven. Deze ga ik zeker eens testen als ik minder tijd/ geduld heb ;).

 6. Oeh dit lijkt me echt ideaal, lekker én makkelijk! De meeste one-pot recepten zijn stiekem nog steeds met twee of drie pannen of minstens vijf potjes en snijplanken maar deze voldoet ;)

 7. Ik heb het eergisteren uitgeprobeerd en het was verukkelijk! Zelfs mijn vriend was enthousiast, en dat is zo’n ‘fijnproever’ ;)

  Tip: bruschetta kruiden van de Xenos voor door de saus! (ook lekker voor de spaghettisaus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *