Recipe: one pot lasagna

onepotlasagna

Vandaag een recept dat niet alleen lekker is en zo op tafel staat, maar ook nog eens heel praktisch: het komt namelijk uit één pan. Dat scheelt een hoop afwas en geeft ook al aan hoe makkelijk dit recept is. En wat is het dan? Lasagne uit de pan!

Als kind was ik nooit dol op lasagne, ik vond het maar een klef pastaprutje. Inmiddels vind ik dat juist zo lekker aan lasagne. Alleen vind ik het vaak te veel gedoe om een lasagne in elkaar te zetten. En dus bedacht ik een alternatief. Een stuk makkelijker, maar wel net zo lekker!

Ingrediënten

Voor twee personen
– 250 gr biologisch gehakt
– twee knoflook teentjes, gesnipperd
– twee rode uitjes, gesnipperd
– 6 tot 8 lasagne vellen, gebroken in stukken
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 pakje (330ml) tomato frito
– buffelmozzarella, in plakjes gesneden
– verse basilicumblaadjes
– Italiaanse kruiden, peper en zout
– kaas ter garnering, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of gewoon strooikaas

Bereiding

Snipper de uitjes en fruit deze op laag vuur met wat olie in de pan. Voeg daar de knoflook en het gehakt aan toe, en bak deze mooi bruin. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de gepelde tomaten en de tomato frito toe. Laat dit even sudderen en breng het op smaak met kruiden en peper en zout.

Breek ondertussen je lasagnevellen in kleinere stukken. Ik brak ze ongeveer twee keer doormidden wat vier plakjes per vel opleverde. In totaal gebruikte ik 6 vellen, maar dit ligt ook een beetje aan de grootte van de pan. Steek de vellen in de pan, roer tussendoor goed zodat alle vellen bedekt zijn door de saus.

onepotlasagnasteps

Doe vervolgens de deksel op de pan en draai het vuur omlaag. Laat de saus even sudderen, het duurt ongeveer 10 minuutjes tot de lasagnevellen gaar zijn. Je kunt ook verse lasagnevellen nemen, dan ben je wat sneller klaar. Vergeet niet om tussendoor te blijven roeren, anders plakken de lasagnevellen aan elkaar.

Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en leg deze in de pan. Doe de deksel er weer op, en laat de kaas nog even smelten. Na ongeveer vijf minuutjes (of wanneer je kaas gesmolten is) zou je lasagne uit de pan klaar moeten zijn. Serveer met verse basilicumblaadjes en nog wat extra kaas.

Speciaal voor jullie heb ik alle stappen op de foto gezet, zodat zelfs de keukenprinsessen met twee linkerhanden dit recept kunnen maken. Het is namelijk zo lekker, maar ook zo makkelijk!

DSC_0693

En dit is het eindresultaat: een grote pan vol kleffe, plakkerige maar bovenal heerlijke pasta. Heerlijk comfortfood voor zowel een regenachtige dag of juist een zomerdag wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan.

Je kunt het gerecht makkelijk vegetarisch maken door het gehakt weg te laten. Voeg dan wat extra kaas en groentes toe, bijvoorbeeld spinazie.

DSC_0707

Het recept was natuurlijk al studentproof door het gemak en het feit dat je slechts 1 pan hoeft af te wassen, maar het wordt nog beter. Het is namelijk een ideaal recept om te ‘recyclen’. Zo kun je de helft bewaren en er de volgende dag een ovenlasagne van maken.

Doe er dan nog wat extra kaas (en bijvoorbeeld ricotta) bij en bak het even af in de oven. Op die manier hoef je niks weg te gooien en ben je lekker goedkoop uit!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 48 reacties

 1. cheyenne

  oh wauw! pasta maak ik wel eens op deze manier, maar nooit aan gedacht om lasagne zo te maken. ziet er goed uit, moet ik snel eens proberen! :D perfecte maaltijd voor deze grijze dagen.
  xo, cheyenne

 2. Caro

  Super handig! Ik heb laatst een poging tot lasagne gedaan uit de oven, maar wat veel werk was dat haha. Dit is wel een mooi alternatief:)

 3. Francis

  Oeh dat ziet er heerlijk uit zeg! Lijkt inderdaad op een gewone lasagne. Gelijk een ideetje om vanavond te maken :)

 4. Anneleen

  Ik maak mijn lasagne op een heel andere manier maar deze manier lijkt me ook wel fijn en gemakkelijker! Ziet er erg lekker uit! :)

 5. Frauke

  Wauw, lasagne ZONDER oven! Dit moet dé uitvinding zijn voor mij, want wij hebben hier helaas geen oven. Nice! Ik wil dit echt een keertje uitproberen. Het is vast niet helemaal vergelijkbaar met ‘echte’ lasagne, maar ziet er in ieder geval even lekker uit :D! X

 6. Elisa

  Wouw wat maak je toch ook altijd mooie foto’s :) ik krijg er bijna trek van.

 7. Dina

  Wat simpel en handig zo! De foto’s zijn weer prachtig!

 8. Anouk

  Ik ben echt dol op lasagne!! Dit ga ik zeker een keertje proberen, het ziet er heerlijk uit

 9. Pauline

  Ik eet haast nooit lasagne. Waarom weet ik ook niet, want het is zo lekker! Bedankt voor dit recept, het ziet er heerlijk uit!

  Liefs,
  Pauline

 10. Pauline

  Oooh wat een heerlijk receptje! Dit ga ik zo snel mogelijk eens klaarmaken, mmm…

 11. Maartje

  Wat een goed idee! Ik ga het zeker een keer uitproberen :D.

 12. Shifra

  YAY! Voor één-pans-gerechten! Zó ideaal! Deze kende ik nog niet en zet ik op mijn lijstje met probeersels! Het ziet er in ieder geval heel lekker uit. :)

 13. tineke

  Oh YUM, dit sla ik even op! Wij maken steeds vaker lasagna hier, maar dit lijkt me eigenlijk makkelijker dan wat wij altijd doen.. (En één pan, YES!)

 14. Chille tip! Nog nooit lasagne uit de pan gemaakt, maar het klinkt goed. Als je trouwens een vuurvaste pan hebt en een grote oven, dan kun je hem met pan en al ook nog even onder de grill zetten voor een knapperig korstje ;).

 15. Mylène

  Wat een goeie!! Ik zei gisteren nog tegen een vriendin dat ik zooo’n zin heb in lasagne. Dit idee komt dus op het juiste moment, haha.

 16. Jacqueline

  Dit ziet er heerlijk uit! Vooral nu dat m’n oven stuk is :P Trouwens als er staat ‘vergeet niet te roeren, anders blijven de lasagnabladen aan elkaar plakken’, moet je dan ook de lasagnabladen meeroeren of er om heen roeren?

  1. Ja, gewoon mee roeren. Af en toe plakken de bladeren aan elkaar, dan kun je die met een pollepel van elkaar ‘los roeren’. Uiteindelijk wordt het meer een volle saus met pastabladeren, in plaats van de netjes gestapelde traditionele lasagne.

 17. Resy

  Wat een slim idee! En het ziet er ook nog eens heerlijk uit. Mooie foto’s heb je er ook weer bij gemaakt

 18. Kim

  Wauw wat maak jij prachtige foto’s. Dat moet ik gewoon even kwijt :)

 19. Anna

  Wauw, wat ideaal om dit in één pan te maken! Het ziet er verrukkelijk uit, zeker met zulke mooie foto’s erbij.

 20. Farah

  Hmm ideaal recept!

  En lekker makkelijk in de pan. Dan zou ik ook gewoon nog de pan op tafel zetten en uit de pan eten. Dan heb je echt weinig afwas ;).

  Ziet er echt zo lekker uit, ik krijg er honger van.

  xx Farah

 21. Myriam

  Heerlijk ziet dat er uit, en in één pot. Hoe leuk is dat? Ik probeer het uit!!!

 22. Marijke

  Hmm! Ziet er heerlijk uit! En best gemakkelijk ook.
  Wij hebben vandaag ook lasagne gegeten, maar dan de langere versie in de oven. Deze ga ik zeker eens testen als ik minder tijd/ geduld heb ;).

 23. Mirjam

  Oh superfijn! Dat is handig voor mij als student :D Hoe minder afwas, hoe beter!

 24. Saar

  Kijk, daar hou ik van. Een eenvoudig gerechtje. Ik ga hem vegetarisch maken en uitproberen! Lekker!

 25. Sandra

  Bedankt voor het heerlijke recept! Heb vandaag de lasagne gemaakt, was makkelijk en erg lekker. Zeker een receptje op te bewaren.

  1. Hee wat leuk! Het is ook een fijn receptje om mee te variëren. Zo kan er nog een berg groente doorheen, en kun je het gehakt ook makkelijk weglaten (en lekker veel kaas toevoegen).

 26. Silke

  Wow, dat ziet er super lekker uit. Super tof zo uit een pan, leuk gedaan!

 27. Léonie

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zeker een keer proberen. x

 28. Eva

  Oeh dit lijkt me echt ideaal, lekker én makkelijk! De meeste one-pot recepten zijn stiekem nog steeds met twee of drie pannen of minstens vijf potjes en snijplanken maar deze voldoet ;)

 29. Monique

  wow dat is echt ideaal! Ik heb een hekel aan het maken van Lasagne dit is echt zo veel makkelijker!

 30. Evelien

  Dit is ideaal en lijkt me echt lekker! Het ziet er in ieder geval goed uit.

 31. Ginny

  Ziet er echt heerlijk uit! Ga ik zeker weten proberen.

 32. Lisa

  Ik heb het eergisteren uitgeprobeerd en het was verukkelijk! Zelfs mijn vriend was enthousiast, en dat is zo’n ‘fijnproever’ ;)

  Tip: bruschetta kruiden van de Xenos voor door de saus! (ook lekker voor de spaghettisaus)

 33. Jolien

  Wauw, wat ziet dit er heerlijk uit! Moet ik eens proberen.

Geef een reactie