Diary: march week 2

Dit keer helaas een minder zonnig weekend, maar daardoor is de diary wel op tijd ;-). Afgelopen week was best wel relaxed. Ik werkte iets minder dan afgelopen weken waardoor ik wat meer tijd had om van het zonnetje te genieten.

Ook besloot ik mijn voornemen om in 2015 weer te gaan sporten eindelijk waar te maken. En dat heb ik geweten, ik kon twee dagen amper lopen door helse spierpijn.. haha. Gelukkig is die spierpijn weggezakt en staat er weer een nieuwe week voor de deur.

Maandag ging ik na mijn werk samen met een collega naar de bioscoop. We zagen Chappie, en hij was echt heel erg leuk! Sowieso de liefste robot sinds Wall-E. Het is een hele stoere actiefilm, die tegelijkertijd toch heel erg grappig en aandoenlijk is.

Dinsdag was ik vrij, en dus deed ik boodschappen voor de heerlijke blueberry yoghurt cake. Ik kreeg op instagram en twitter al veel berichtjes en foto’s van lezers die de cake hadden gemaakt. Bij mij is ‘ie inmiddels al op, maar ik ga ‘m zeker vaker maken!

Het was heerlijk zonnig, dus ik besloot om wat ‘lente’ in huis te halen en kocht een bos kersenbloesem takken. Er zitten al flinke knoppen op, maar de bloesem is nog niet uitgekomen..

Woensdag startte ik de dag met een heerlijk ontbijtje van Yoghurt Barn, daarna ging ik door naar mijn werk.

Donderdag had ik eindelijk weer een super productieve dag. De afgelopen weken was ik verkouden, had ik weinig energie en was ik die regen helemaal zat. Door het mooie weer kreeg ik gelijk m’n energie weer terug en voelde ik me een stuk fitter.

Ik besloot mijn kamer een grote voorjaarsschoonmaak te geven. Ik vulde drie grote vuilniszakken, klopte mijn kelim uit en dweilde de vloer.

Het resultaat: een heerlijk fris en opgeruimd huisje!

Op twitter plaatste ik deze foto. Dit is de andere kant van mijn huiskamer, de kant die jullie meestal niet zien haha. Rechts is de deur, en daarachter staat nog een kast.

Omdat ik vroeg was opgestaan had ik na het opruimen nog een hele middag over, en besloot ik eindelijk mijn voornemen om meer te gaan sporten waar te maken. Bijna twee uur lang heb ik gesport, waarbij ik vooral focuste op de BBB: billen, buik en benen. En dat heb ik geweten, de twee opvolgende dagen kon ik amper lopen van de spierpijn haha.

Na het sporten haalde ik nog wat tulpen, omdat de bloesem nog steeds niet uitgekomen is en ik toch wel wat bloemen in huis wilde.

Het zonnetje scheen nog steeds, dus na het sporten at ik een welverdiende boterham (met hee – pindakaas!) op het balkon.

En het was nog niet over met de productiviteit! Na een snelle douche sprong ik op mijn fiets richting de Ikea. Tijdens het opruimen van mijn kamer besloot ik dat ik nog wel wat opbergdozen kon gebruiken. Ook waren mijn plantjes helaas overleden en mijn geurkaars op, dus die nam ik ook mee.

Ik was nog niet in de vernieuwde Ikea geweest, en zag dus allemaal nieuwe hoekjes. Zoals deze open keuken bijvoorbeeld, zo leuk!

Vrijdagochtend sprak ik samen met een vriend af bij Broei, om gezellig te lunchen maar vooral om mijn CV op te zetten. Ik had een verouderd en nogal simpel CV, en wilde die graag wat serieuzer en professioneler maken.

De rest van de dag hield ik het rustig, door de spierpijn kon ik niet al te veel beweging verdragen.. :p

Zaterdag moest ik werken, en omdat zaterdag altijd een drukke en vermoeiende dag is besloot ik stevig te ontbijten met scrambled eggs en kwark.

En ook gisteren moest ik werken en begon ik de dag met een bakje kwark. Gelukkig startte ik wat later, en kon ik dus rustig in bed ontbijten.

Ik hoefde maar kort te werken, en had dus genoeg tijd om boodschappen te doen. Naast meer te gaan sporten besloot ik dat ik ook mijn voeding wat wilde aanpassen. Zoals jullie weten ben ik groot hamburgerfan, en ik ben ook wel een chipsvreter.

Toen ik jonger was en ik honderd dingen tegelijk deed en een mega snelle stofwisseling had waren die burgers niet zo’n probleem, maar sinds een halfjaar merk ik dat ik wat minder fit ben. Dus tijd voor een verandering!

Ik ben nog op zoek naar tips, met name voor voeding. Ik sta er nogal nonchalant in: ik wil geen dieet en ook niet aan de shakes, maar het mag wel wat gezonder. Mijn huisgenoot kwam nog met het boek ‘de Voedselzandloper’ aanzetten, dus daar ga ik eens mee beginnen.

Overigens kwam diezelfde huisgenoot even later aanzetten met een sojapannekoek met roomboter en bastardsuiker.. haha. Lekker was ie wel.

Oh en kijk hoe mooi de tulpjes er inmiddels bij staan!

En dat was mijn week! Vandaag ga ik naar Amsterdam, ik heb een super leuk event op de planning staan. Daarnaast wil ik weer de sportschool in en heb ik weer zo veel blogideetjes in mijn hoofd dat ik waarschijnlijk lekker veel ga bloggen. Ik wens jullie een fijne week, tot snel!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 39 reacties

 1. Joanne

  Ziet eruit als een heerlijke week! Je huisje blijft ook gewoon zo jaloersmakend mooi.

  Ik ben onlangs best wel wat afgevallen en wat mij geholpen heeft is er niet teveel mee bezig zijn. Met eten in het algemeen niet. Ik heb het een jaar lang met allerlei kookboeken en “hippe” dingen geprobeerd, maar uiteindelijk ben ik veel kwijtgeraakt door gewoon niet teveel troep tussendoor te eten, een burger in de week minder te eten en verder ‘gewoon’ gezond te eten. Voel me een stuk fitter en het is veel makkelijker vol te houden. Ik denk er niet eens meer aan.

  1. Ja dat is een goed idee. Ik hoop dat ik ook al wat ga merken door inderdaad minder te snoepen en minder frisdrank te drinken, en meer te gaan sporten. Ik hoef gelukkig ook niet echt af te vallen, ik wil me gewoon wat fitter voelen.

 2. Francis

  Ik vind jouw huiskamer zo sfeervol, echt heel leuk! Vooral omdat niet alles van Ikea is, haha! Wat betreft je eten, ik denk dat wanneer je er al bewust mee omgaat, dat het al zoveel scheelt :)

 3. Lauriëtte

  Jouw huisje is echt perfect! Zo mooi ingericht, het ziet er zo sfeervol uit! Heel veel plezier vandaag, ben benieuwd naar al je blogplannen!

 4. Tineke

  Wat heb jij een prach-tig huisje, zeg <3 word helemaal happy van de kleurtjes!

 5. Josianne

  Klinkt als een goed productieve week! Fijn is dat he?! Gezond eten, ik vind het maar lastig. Ik doe zo hard m’n best, maar er gaat geen gram af haha. Gisteren op een verjaardag weer veel te veel gesnoept dus vandaag doen we het qua eten even rustig aan!

  1. Ik hoef van mezelf gelukkig niet af te vallen, maar er hoeft nu ook niets meer bij haha. Dus nu eet ik nootjes i.p.v. chips en aardbeitjes i.p.v. snoep. Heb wel continue honger haha.

 6. Frauke

  Super gezellige foto’s! Je week zag er erg geslaagd uit. En wauw, wat heb jij een ontzéttend prachtig huisje. Ik had ‘t nog nooit zo in z’n geheel gezien, maar de kleurtjes en verschillende materialen bij elkaar: heeeel mooi! Wauw! X

 7. Zoë

  Aaahh jouw huisje is steeds een bron van inspiratie! Die gezond eten behoefte ken ik. Vroeger was er geen vetje te bespeuren, maar tegenwoordig moet ik ook een beetje opletten met wat ik eet. Gelukkig is het weer wat beter en dan gaat dat een stuk makkelijker!

 8. Dina

  Wat leuk om je huisje te zien! Lekker opgeruimd, heerlijk is dat!

 9. Anna

  Wat goed dat je bezig gegaan bent met sporten en gezonder eten! Ikzelf ben daar nu ook net een aantal weken mee bezig. Ook geen streng dieet of iets dergelijks, maar het mag inderdaad bij mij ook wel wat gezonder. Hopelijk houden we het lang vol :)! Vrolijk zeg, die bloemen!

 10. Oh wat een heerlijke lente foto’s al! Ik had ook witte tulpen in huis gehaald maar ben toch niet echt een tulpen persoon, iets te statig en netjes. Mijn favo’s zijn trosanjers en die hebben ze gelukkig heel vaak bij Albert :). Ik herken het trouwens wat je zegt over voeding. Ik zit ook een beetje half te klungelen met tikkie gezonder maar heb ook geen zin in allerlei vage spulletjes en shakes. Omdat ik vegetarier ben eet ik ook heel veel met kaas wat dan weer niet zo gezond is… :(. Fijn kamertje heb je! Geniet van deze week!

  1. Ik was ook nooit zo’n fan van tulpen (te standaard of zo, mijn favoriet zijn ranonkels), maar vind ze nu toch wel heel erg leuk staan! En tja het is best lastig om een beetje gezond te eten. Ik heb vooral heel veel honger :p

 11. Ik vind je diaries altijd zo leuk om te lezen, van deze werd ik ook helemaal vrolijk! En je kamer is geweldig :)

 12. Elze

  Dat was zo te zien een hele fijne en productieve week! Je huisje is ontzettend gezellig trouwens, echt heel leuk!

 13. Nanda

  Ik ben mijn huis ook een grote schoonmaak aan het geven, hele weekend al mijn kleding uitgezocht en alles schoongemaakt, heerlijk! Volgende maand mijn balkon weer eens mooi maken :)
  En soja melk is zo lekker! Veel lekkerder dan gewone.

 14. Lonneke

  Wat een fijne foto’s! Ik vind jouw huisje zo gezellig.
  En in de zon op het balkon, al heb ik een tuin.. toch zou ik een balkonnetje willen :)

 15. Renee

  Whoe, super goed bezig met sporten, haha! Deze week wordt het als het goed is weer heel lekker weer. En je huisje ziet er super leuk uit; die inrichting!!

 16. Myrthe

  Wat een leuke week weer! Vind vooral je huisje erg leuk :)
  Zelf ben ik nu zo’n 2,5 maand bezig om wat meer op m’n gezondheid te letten. Meer in de trant van: ik eet/drink nagenoeg hetzelfde wat ik daarvoor deed, maar nu sport ik 3/4 keer in de week. En dat helpt al waanzinnig! Dus als je daar een gewoonte van weet te maken, dan kan je daarnaast gewoon lekker je pannenkoekjes met suiker blijven eten :)

  1. Oef, 3/4 per week sporten! Dat vind ik knap hoor, ik vind het nu al vrij lastig te combineren met mijn werk. Ik wil ook proberen om thuis wat oefeningen te doen, dat kan er makkelijker tussendoor.

 17. Linda

  Je huisje is zo leuk! En goed bezig met al je gezonde spullen! Wat voor mij ook helpt is als ik dan iets lekkers wil, iets gezonds maken/bakken ;-)

 18. Saar

  Heerlijke week heb je achter de rug! Komende week weer eenzelfde toegewenst! :)

 19. Nienke

  Dat zag er een fijne, productieve, opgeruimde en zonnige week uit! Ideaal :)

 20. Dionne

  Ziet er uit als een heerlijke week! Ik vind je kamer heel tof!

 21. Anaïs L

  Over de voedselzandloper is véél (terechte) kritiek verschenen, best in het achterhoofd houden bij het lezen. Mooie bloemen ook. Nog veel energie gewenst!

  1. Lief dat je me waarschuwt, ik had het al van meer mensen gehoord ja. Was ook niet van plan om het boek na te leven hoor, maar wat basis informatie leek me wel handig.

 22. Suuz

  Oooh wat een heerlijk huisje! Prachtig ingericht! Fijn zo’n lenteschoonmaak dan he:-)puur genieten die zonnestralen en vrolijke bloemetjes en tulpen!

 23. Anieke

  Jouw interieur vind ik zo mooi! Ikzelf heb daar totaal geen gevoel voor. Mijn nonchalante dieet houdt in dat ik als ik zin heb in iets lekkers gewoon een kopje thee neem (vaak is het maar dorst) en als ik dan nog steeds zin heb in iets lekkers, dan neem ik een worteltje of iets dergelijks. Simpel XD

 24. Ginny

  Klinkt als een hele leuke week! En je huisje is echt mooi ingericht trouwens. Heel origineel

 25. RoosRCPTN

  Door dit diary heb ik ook helemaal zin gekregen om m’n huisje op te ruimen!! Ik denk dat het de lente is, die nu eindelijk doorkomt.
  Wat betreft het eten heeft het bij mij erg geholpen kleine stapjes te nemen. Eerst geen frisdrank meer, eens wat minder brood bij de lunch, een wijntje minder etc. Geen rigoureuze dingen ofzo – dat houd geen mens vol!

 26. Anneleen

  Jouw huisje ziet er zo leuk en knus uit! Echt heel gezellig ingericht! :)

Geef een reactie