Diary: march week 3

Afgelopen week was een leuke week! Het zonnetje liet van zich zien, ik drukte een verkoudheid de kop in door lading fruit en vitaminepillen naar binnen te werken en: het is eindelijk Lente.

Ik had een relatief productief weekje. Zo stond ik op mijn vrije donderdag al om 8 uur ‘s ochtends in de sportschool, werkte ik aan verschillende artikelen voor mijn blog én perfectioneerde ik mijn CV (wat nog best lastig is).

Ugh, herkennen jullie dit? Ik had het kettinkje per ongeluk mee gewassen in de wasmachine, waardoor hij volledig in de knoop was geraakt..

Het duurde ruim 20 minuten voordat ‘ie weer uit de knoop was! Wat een priegelwerk.. Het kettinkje komt trouwens van All the luck in the world. Het is geen echt gouden kettinkje, maar ik geloof een gold plated/filled kettinkje. Ik ben er zeer blij mee, want zoals je ziet verkleurt hij niet door het dragen op de huid of een rondje door de wasmachine. Aanrader!

Toen dit eindelijk gelukt was sprong ik in de trein richting Amsterdam. Ik las nog een beetje uit Eleanor & Park, ik heb ‘m bijna uit en zal binnenkort eens met een boekreview komen.


Ik ging naar Amsterdam voor een event bij Vinnies Deli, waarover jullie gisteren al alles hebben kunnen lezen. Het was zo’n leuk en gezellig event, en bovendien erg lekker natuurlijk!

Deze super toffe tas met artisjokprint kregen we mee als verrassing na het event. Het is nu al m’n favoriete boodschappentas!

‘s Avonds ging ik door naar Arthur, om z’n nieuwe crib te bewonderen. We aten een pizza bij bar Spek (ik besloot dat dat wel kon na een halve week sporten en gezond eten), en wat een leuk zaakje is dat eigenlijk! We deelden onze pizza’s, zodat we het beste van beiden hadden.

Ik had een pizza met parmaham, gorgonzola en appel (bijzondere combinatie, maar zo lekker! Dit ga ik zeker een keer namaken.). Wat op Arthur’s pizza zat weet ik niet meer zo goed, behalve dat er heerlijke truffelmayonaise op zat.


Dinsdag was een productieve dag! Ik stond ‘s ochtends vroeg in de sportschool, om vervolgens bij Cornelis verder te werken aan mijn blog. Ik voel me nu een stuk fitter, zeker als ik de dag begin met sporten. Ook het gezonder eten (met name het niet snoepen) lukt goed, al drink ik mijn koffie gewoon met melk hoor. Ik heb sojamelk geprobeerd in mijn koffie, maar dat smaakt echt naar karton, bah! ;-)

‘s Avonds wokte ik wat groentes met kip en zilvervliesrijst. Zilvervliesrijst is echt zoiets dat me aan vroeger doet denken, en ook hier ben ik geen groot fan van. Maar ja, het is wel een stuk gezonder en ik zat de rest van de avond vol!

Woensdag moest ik werken, en als je de hele ochtend naast plakken cake en chocoladetaarten staat is het best lastig om daar geen stuk van te nemen. Maarrrr, ik was gezond bezig, en dus lunchte ik met magere kwark en rood fruit. Wat overigens ook erg lekker was, daarna was mijn trek in taart ook gelijk verdwenen. Still going strong! ;-)

Na het werk heb ik natuurlijk gestemd. Ik moet zeggen dat het eventjes duurde voordat ik me in het hele gebeuren ging verdiepen, ik ben niet heel erg bezig met de politiek. Toch vind ik het wel belangrijk om mijn stemrecht te gebruiken, en uiteindelijk heb ik op de Partij voor de Dieren gestemd.

Dit voelt altijd een beetje gek, omdat ‘t zo’n suffe naam is. Tuurlijk, dierenwelzijn is belangrijk maar er zijn voor mij wel wat belangrijkere dingen in de politieke agenda. Ik zie het meer als de Partij voor de Duurzaamheid, want in een heleboel andere punten kon ik het wel met ze vinden.

En yay: ze verdubbelden hun zetels in de eerste kamer (want vooral met dat in mijn achterhoofd heb ik gestemd), dus ik had een nuttige stem!


Donderdag stond ik dus al vroeg in de sportschool, daarna ging ik langs bij een vriendin de oppast op het hondje van een oud-collega van ons. Ik heb helaas geen tijd en ruimte voor een hond, maar ik vind het wel heerlijk om zo nu en dan met een hondje te wandelen.

Ik werd getrakteerd op een kopje koffie, en hoera: het zonnetje kwam ook nog even langs.

Is het geen schattig hondje?

De rest van de dag heb ik rustig aan gedaan en een beetje op de bank gehangen. Woensdagochtend werd ik al snotterend wakker, maar inmiddels was ik om het kwartier aan het niezen. Ik baalde hier zo erg van, ik was nog geen maand geleden verkouden geweest en rond oud en nieuw ook al! En dat terwijl ik juist wat gezonder at en meer sliep. Dus heb ik zoveel mogelijk fruit gegeten en vitaminepillen geslikt, en het werkte! Hoewel ik vrijdag nog veel heb gesnotterd en een middagdutje nodig had om de energie bij te tanken, voelde ik me verder prima.

‘s Avonds werd ik nog geïnterviewd door Irene over mijn blog. Zij doet voor haar scriptie onderzoek naar lifestyleblogs. Ze is ook heel erg gebaat bij jullie mening en kennis, dus als jullie tijd zouden hebben om eventjes haar enquête in te vullen: graag! Dit is de link naar haar enquête.

Oh en kijk hoe gezellig mijn potlamp staat. Hebben jullie al zo’n lamp gemaakt? De DIY vind je hier.

Omdat ik me zo rot had gevoeld besloot ik dat hele gezond eten even aan de kant te zetten, en ik ging voor een heerlijke bagel bij Bagels and Beans. Mmmm! Dat klinkt een beetje tegenstrijdig haha, maar ik had even geen zin om na te denken bij het eten. En een bagel is natuurlijk niet mega ongezond.

Hier werkte ik een paar uurtjes aan mijn blog, buiten de deur ben ik soms een stuk productiever!

Vervolgens deed ik dus dat middagdutje, en daarna voelde ik me écht stukken beter. Maar wel lui, en dus bestelde ik een pizza.

En hij was lekker! Al kreeg ik ‘m niet op. Zou m’n maag al aan het verkleinen zijn door al dat gezonde eten? :’)

Vervolgens ging ik naar de stad (met zakdoekjes in mijn jaszak) om een wijntje te drinken met collega’s.

Wat later resulteerde in dit.. haha. Tja.

Je begrijpt dat ik het zaterdag weer een stuk gezonder wilde doen, en daarom ontbeet ik met havermout. Hier zie je een achter de schermen kiekje van een mini food fotoshoot.

Na de hele ochtend aan mijn blog gewerkt te hebben, besloot ik even de stad in te gaan. Ik had nog cadeaubonnen van de wereldwinkel, en ik wilde er iets leuks van halen. Ik kwam thuis met een nieuwe dopper, een reep Tony’s, een Loesje kaart en Powerfood van Rens Kroes.

Ik twijfelde al langer over het kookboek, maar nu ik ook daadwerkelijk wat gezonder probeer te eten is dit een fijn boek. Er staan een heleboel leuke recepten in die niet al te moeilijk zijn – maar toch origineel! Ik zal later wat uitgebreider terugkomen op dit boek in een boekreview.

Bij de boekhandel moet ik ook altijd eventjes naar binnen. Ik word altijd zo hebberig van alle boeken daar, het is lastig om met lege handen naar buiten te gaan. Toch is het me gelukt, maar ik maakte een foto van Plantpower en Havermoutje, twee boeken die ik ook wel zou willen hebben..

‘s Avonds at ik een zoete aardappel gevuld met tomaat en mozzarella met een rundervinkje dat ik nog had liggen. Ik had de hele week al zin in zoete aardappel, maar wist niet zo goed wat. Ik zag dit recept op beaufood.nl en het leek me direct lekker. Dat was het ook, als ik niet hele vieze goedkope mozzarella had gebruikt..

Ik ging tijdens ‘de spits’ de supermarkt in, met als gevolg dat ze alleen nog hele dure A-merk buffelmozzarella hadden, en een hele goedkope van een Duits merk. Nou goedkoop was duurkoop want de mozzarella was niet te vreten :-(

‘s Avonds ging ik naar de bioscoop, naar Cinderella. Ondanks dat je het verhaal natuurlijk kent was het toch een hele mooie film. Precies dat Disney feelgood-gevoel, met enorm mooie decors.

Je merkt wel dat er rekening is gehouden met de eventuele jonge kijker (de film is er ook in een Nederlands gesproken variant), waardoor sommige stukjes wat awkward/grappig zijn. Maar dat was juist wel leuk. Wat mij betreft wel een aanrader!

Gisterenochtend ontbeet ik weer met havermout. Ik had een lange werkdag voor de boeg, dus kon ik wel een goede bodem gebruiken.

Vervolgens maakte ik Arthur’s linzensalade (recept hier), zodat ik een gezond avondmaaltje had op mijn werk i.p.v. een opwarm geval.

En de rest van de dag heb ik gewerkt! Deze week staan er weer een aantal leuke dingen op de planning. Onder andere een event van Max Havelaar, en ik heb privé wat leuke afspraken. Ik wens jullie allemaal een hele fijne week, geniet van het zonnetje vandaag en tot snel!

Ps. Ik stuitte afgelopen week op deze té chille playlist op Spotify, en wil ‘m jullie niet onthouden: ‘What’s for brunch?‘.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 27 reacties

 1. Francis

  Wat een fijne uitgebreide diary! Respect dat je zo gezond bezig bent, was mijn voornemen vanaf vandaag ook weer (alhoewel ik dat al enkele weken zeg haha). Succes!

 2. Eline

  Wat een volle diary! Super goed dat je zo gezond bezig bent, behalve die pizza’s dan haha. Je mag jezelf gewoon verwennen. Heel leuk om te zien en wat heb je een leuke achtergrond op je laptop ^^

 3. Josianne

  Hmm, heerlijk al dat eten! Zonde dat je mozzarella niet lekker was, het zag er wel lekker uit. Nouja, volgende week beter! Succes en veel plezier met je afspraken deze week :)

 4. Isabella

  Oehh lekker, al die foodfoto’s:) Ik wil echt nog een keer eten bij Vinnies!

 5. Frauke

  Wauw, wat een heerlijke foto’s! Al dat eten … heerlijk! En wat ben je in mooie ruimtes geweest, ik doe zóveel interieurinspiratie op door jouw foto’s ;). Dat van dat kettinkje ken ik haha, alleen hoeft het bij mij daarvoor niet eens gewassen zijn :D! X

 6. Danielle

  Oh wauw die linzen salade ziet er heerlijk uit! Die moet ik ook eens proberen. Die les van Mozzarella heb ik ook ooit al eens geleerd.. toen was een hele heerlijke ovenschotel naar de maan door vieze mozzarella :(

 7. Het kleedje van de eerste foto (en de pizza met appel) <3 Gelukkig is je verkoudheid weer over. En wat knap dat je je weet te beheersen om geen cake etc. te nemen. Ik probeer nog steeds mijn wilskracht om het niet te nemen te trainen. Maar goed..

  1. Haha ja ik faal er ook half in hoor. Maar ik vreet minder dan eerst. Ik wil deze week eens een lekkere zoete (maar toch suikervrije) cake bakken, dan snack ik die voortaan!

 8. Nanda

  Leuke diary! En goed dat je de verkoudheid hebt weten te overwinnen, dat lukt mij helaas nooit..

 9. Elze

  Wat een fijne week weer! Lekker, al dat eten! Volgens mij is het een prima balans tussen gezond en ongezond, lekker van genieten dus!

 10. Nienke

  Bijzondere pizza at je daar, die wil ik ook wel eens testen :d

 11. Eva

  Wt een fijne diary en al dat eten <3 Die tas is trouwens ook echt heel tof!

 12. kelly

  Hele gave tas inderdaad, en wat een bijzonder pizza smaak combinatie. Ik ben deze volgens mij nog nooit eergens tegengekomen! En koffie met warme kokos/ amandel melk is erg lekker!

 13. Manon

  Wat is die artisjoktas leuk zeg! Lekker afwisselend zo al die pizza met havermout hihi :)

 14. Hedwig

  Ahh wat een fijne week heb je gehad! En zoveel lekkere dingen gegeten haha, ik ben jaloers. Knap ook dat je het volhoudt om niet te snoepen, dat vind ik nog steeds wel lastig. En een pizza op z’n tijd kan best ;)

 15. Rianne

  Leuke diary! Ahh ik heb zo vaak dat kettinkjes in de knoop komen (net als oortjes), verschrikkelijk! Door dit artikel heb ik nu wel veel zin in pizza. en mcdonalds haha.

 16. Roos

  Wat een super leuke diary weer! Dat kettinkje is zó mooi :) X

 17. Linda

  Leuk artikel weer! Je kettinkje is zo leuk! Ik moet bij boekhandels ook altijd even naar binnen, blijft leuk ;-)

 18. Anne

  Ha, wat een fijne lange diary :) Ik vind het altijd zo leuk om bij anderen te lezen dat ik overweeg om ‘t zelf ook te gaan doen (maar volgens mij vergeet ik dan altijd om foto’s te maken :’)).

  Ik ben trouwens verliefd op de artisjok-tas!

 19. Shifra

  ZO HERKENBAAR! Haha! Kettinkjes en armbandjes raken bij mij niet alleen op die manier in de knoop, maar ook als ik ze in een mandje leg. Waarin nogal veel gehusseld wordt. Toevallig stond ik er een paar dagen geleden nog eentje vol frustratie los te pulken..

  Leuk dat je je cadeaubonnen echt besteed hebt voor jezelf! Ik hoor en zie zo vaak mensen de cadeaubonnen gewoon weer door geven. Terwijl ik het juist heel leuk vind om dan écht iets voor mijzelf uit te kiezen! Fijne week! :) X

Geef een reactie