Diary: march week 4

Afgelopen week was LEUK! Ik had veel leuke afspraken, mijn werkdagen vlogen voorbij en ik had lekker veel bloginspiratie. Oh, en ik sloot de week af met een superleuk blogevent van Max Havelaar Fair Trade en Clipper tea.

Na zo’n leuke week heb ik weer een lading positieve energie, en kan ik de nieuwe week weer aan. Maar voordat ik dat doe, nog even terugblikken..

Ik begon de week met zoetigheid! Een van mijn beste vriendinnetjes was jarig en ondanks de saaie maandag en de scriptie-stress moest dat natuurlijk gevierd worden. En dus ploften we bij Anne en Max neer, en aten we allebei heerlijke shortbreads. Ik had er een met witte chocolade, walnoten en cranberry’s, mmm!

Vervolgens hadden we zin in kaasstengels, dus gingen we nog even verder bij Stan en Co waar we enkel en alleen kaasstengels aten. Haha! We relaxten wat, bladerden door tijdschriften..

We doen dit wel vaker, dan hoppen we van koffiezaakje tot koffiezaakje, en soms zeggen we gewoon helemaal niets en is het toch fijn. Als dat kan weet je dat het goed zit ;-).

‘s Avonds belandde ik heel spontaan met twee vrienden bij 50 shades.. we hebben alledrie een pathépas, en dit was de enige film die we nog niet gezien hadden (obviously). Toch vond ik ‘m best oke! Ik heb de boeken nooit gelezen, en het is sowieso niet helemaal mijn genre (:’)), maar ik vond de film niet overdreven slecht. Kom maar op met deel 2! ;-)

De volgende ochtend stond ik al vroeg op de stoep bij Cornelis, mijn nieuwe favoriete hangout. Ik merk dat als ik veel schrijfwerk heb te doen voor mijn blog, dit vaak beter gaat als ik niet thuis ben. Dan ben ik minder snel afgeleid. Cornelis zit bij mij om de hoek, en eigenaren Bas en Dave zijn altijd vriendelijk.

Naast bloggen hielp ik hen ook met het opzettend van hun Instagram-account. De laatste tijd geef ik mensen en bedrijven steeds vaker advies bij branding en social media, en ik vind het zo leuk om dit te doen!

Daarna hup door naar de sportschool! Still going strong..


..en mijn snacks bestaan inmiddels uit worteltjes met hummus en vers fruit. Goed, niet alleen maar natuurlijk. Er gaat ook af en toe nog een stukje chocola in of bijvoorbeeld zo’n lekkere shortbread. Maar ik heb echt al 3 weken geen zak chips meer aangeraakt, terwijl ik er soms wel 4 per week leeg at. Ha!

Woensdag was ik aan het werk, dus we gaan gelijk door naar donderdag. En donderdag was leuk, want ik ging op bezoek bij deze lieve fluffy pug. Het is het hondje van een collega en goede vriend van mij, en ik moest natuurlijk op ‘kraamvisite’.


HOE LIEF IS DIT?? Zo koddig.

Ok nog eentje dan. Om het af te leren. Vinden jullie trouwens ook niet dat mijn haar alweer best lang is? Dat zit waarschijnlijk tussen mijn oren want het kan hooguit 2/3 cm gegroeid zijn, en toch twijfel ik al weer over nóg korter haar.

Zeker toen ik op Instagram deze foto van Lucy Hale voorbij zag komen. Wat staat dit kapsel haar gaaf! Ik wil dit oooook! Ik twijfel alleen of het me staat, en of ik geen spijt ga krijgen. Daarnaast moet je met deze lengte wel erg vaak naar de kapper, en dat is natuurlijk weer duur. Twijfel twijfel..

Maargoed. Na mijn kraamvisite bezoek deed ik wat boodschappen. Bij de AH spotte ik dit rek met allerlei paaseitjes. Je kon zo zelf je bakje paaseitjes samen stellen, hoe leuk is dat? Er zaten ook echt aparte smaken bij, zoals witte chocola en aardbei. Maarrrr ik liet het natuurlijk verstandig staan.

Wel stond mijn geliefde pindakaas weer op het menu. Mijn pot was inmiddels leeg dus kocht ik een nieuwe, dit keer met extra stukjes noot. Mmm!

Vervolgens werkte ik een receptje uit, hier zie je een ‘behind the scenes’ van een fotoshoot. Wat het is blijft nog even geheim..

Daarna bracht ik nog een bezoekje aan de sportschool, en ‘s avonds at ik stoomgroenten en vegetarische kipnuggets van de AH. Die laatsten waren een beetje een gok, maar ze waren verrassend lekker! Echt een aanrader.

Vrijdag hopte ik na werk nog even de Sting in. Ik kom daar eigenlijk nooit, maar mijn moeder had me getipt dat daar leuke tuinbroeken te koop waren. Eenmaal binnen zag ik zoveel leuke dingen! Ik kwam gelijk in een zomerse stemming.

Ik vond trouwens een leuke tuinbroek (met korte pijpen dus), maar omdat ik geen zin had om te passen heb ik uiteindelijk een maatje te groot meegenomen. Vandaag even omruilen (hopelijk zit ‘ie dan perfect, dan kan ik weer iets van mijn wishlist strepen).

Zaterdagochtend was ik al vroeg aan het werk. Gelukkig betekende dat een vrije avond, en kon ik met wat andere collega’s die ook vrij waren een hapje eten. We waren alleen even vergeten dat de zaterdag in Utrecht altijd belachelijk druk is, pff..

Uiteindelijk belandden we bij Smaak, in de Zakkendragersteeg. Niet bijzonder maar ook niet per se een afrader. Ik had heerlijke fajitas, voor een mooi prijsje. Het was erg gezellig, en ik ben zo blij dat ik zulke leuke collega’s heb die ik ook veel buiten mijn werk om zie!

Doordat ik moest werken kon ik helaas niet shoppen met Glamourday korting, maar gelukkig deden een heleboel webshops ook mee. En dus kon ik met een fijne korting o.a. deze Nikes bestellen! Ik was eigenlijk op zoek naar deze kleur, maar die is overal uitverkocht. Maar deze vind ik ook heel erg tof, dus ik hoop dat ze lekker zitten en in het echt net zo mooi zijn. Anders mag ik ze gelukkig gratis terugsturen ;-).

Gisteren was ik ondanks de zomertijd vroeg wakker. Er stond namelijk een leuke dag in de planning! Ik haalde een koffie (ik kwam toch langs mijn werk) en pakte de trein naar Amsterdam.

Daar woonde ik een event bij van Max Havelaar Fair Trade en Clipper Tea, en leerde ik alles over thee. We hebben zelfs gekookt met thee, iets wat ik nooit had kunnen bedenken. Het was ontzettend lekker, en hier kom ik zeker nog uitgebreid op terug. Dit moeten jullie horen!

Een kleine sneak peek alvast: groentes gestoomd met thee, een gerookt palmkoolblad met een speciaal thee-olie laagje, labneh (een soort hangop) met een eigengemaakte thee-kruidenmix en een freekehsalade. Mmmm!

En misschien nog wel het leukste: Floortje Dessing, ambassadrice van Fair Trade Nederland, kwam ook even langs. Ik ben niet snel fan of idolaat van iemand, maar ik vind de programma’s die Floortje maakt zo ontzettend tof! Vooral haar laatste programma, ‘Floortje naar het einde van de wereld’ kijk ik graag.

Ik zag Floortje al eens eerder op het terras zitten vlak voor mijn huis, en wilde haar destijds al complimenteren met haar mooie programma. Dat heb ik toen niet gedaan omdat ik haar niet wilde lastig vallen, maar nu trok ik de stoute schoenen aan en knoopte ik toch een gesprekje aan.

Overigens was Floortje ook heel erg geïnteresseerd in mijn blog en het bloggen in het algemeen, echt heel erg leuk!

En dit zijn dan ook de momenten dat ik besef hoeveel leuke en toffe dingen ik dankzij mijn blog mag doen. Hoe dankbaar ik ben voor al die leuke en lieve reacties (serieus, jullie zijn the best met al jullie lange en inhoudelijke reacties vol tips en leuke weetjes. Dat waardeer ik echt enorm!) Ik heb een enorme passie voor het bloggen, maar jullie support maakt het nog duizend keer leuker.

Dus dankjewel daarvoor, voor al jullie bezoekjes en berichtjes. Zelfs alle stille lurkers, I know you’re out there ;-). Ik hoop dat dit nog een hele poos zo mag doorgaan.

 

En met dit sentimentele bericht sluit ik deze diary af. Wat een leuke week was dit! Ik ben een gelukkig mens :-). Ben benieuwd wat komende week gaat brengen, er staan weer wat leuke (en spannende!) dingen op de planning dus het levert vast weer een uitgebreide diary op. Tot snel!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 33 reacties

 1. Danielle

  Haha helemaal niet sentimenteel, mijn hele dag is soms goed gemaakt door een leuke comment van een bezoeker..! Het blijft gewoon ontzettend tof als iemand de moeite neemt om inhoudelijk te reageren op iets dat jij zelf hebt geschreven.

 2. Josianne

  Wat word ik hier enthousiast van! Het is zo leuk om te lezen dat iemand helemaal vrolijk en enthousiast wordt van wat hij/zij doet. Geniet van deze week, dat ‘ie maar net zo leuk mag zijn als afgelopen week!

 3. Anne

  Omg, je hebt gewoon Floortje ontmoet! Jullie staan trouwens allebei superleuk op die foto :) Het klinkt als een fijne week, op naar de komende!

 4. Eva

  Wta een heerlijke week volgens mij en zo tof om te zien dat je allemaal fijne, inspirerende afspraken hebt! Goed bezig :)

 5. Farah

  Leuk leuk!

  Die pug is echt zo schattig. Mijn zus heeft ook 2 mopshondjes maar die zijn ondertussen veel groter, maar zo klein zijn ze echt nog leuker <3.

  En klinkt als een leuk event! En leuk dat je Floortje gesproken hebt. Vind haar programma ook echt jaloersmakend, zou zoiets zelf ook wel graag willen doen haha.

 6. Anniek

  Ziet er uit als een heerlijke week! En Floortje lijkt me echt een topvrouw (afgaande op haar programma’s), heel tof dat je haar hebt mogen ontmoeten ;-)

 7. Sabrina

  Ah wat fijn dat je zo’n leuke week hebt gehad! Dan wordt deze week vast ook top (: Lijkt me echt een geweldig evenement van Fair Trade Nederland en wat gaaf dat je Floortje mocht ontmoeten! Jaloeerrs haha

 8. Elianne

  hee meisie wat een top weekje en wat een leuke foto met Floortje!
  Je bent toch niet vergeten te vragen of ze nog een persoonlijke blogger nodig heeft op haar mooie reizen:-) liefs mama

 9. Fleur

  Hi! Fijne blog heb je. Ben laatst getipt door Lindsey je blog eens te lezen voor fijne hotspots in Utrecht! Zaterdagochtend eens heerlijk lazy koffiedrinken bij Cornelis staat nu op de planning. Alvast dank voor de tip dus :-)

 10. Elze

  Wat een fijne week weer! Echt een hoop leuke dingen gedaan! Dat koffiebarretjes-hoppen lijkt me top en die pug is zó cute!

 11. Marjolein

  Wat een super leuke week heb je gehad :D ik vind Floortje Dessing altijd ontzettend leuk overkomen op de TV, en ik denk dat ze in het echt ook echt heel aardig is. Leuk dat je haar hebt ontmoet. En die pug <3333

 12. Roos

  Wat een super leuke foto’s! En wat leuk dat je Floortje hebt ontmoet :) X

 13. Laura

  Die vega nuggets van de AH vind ik ook heel lekker :) Oh en ik ben benieuwd naar het receptje van de behind the scenes foto! XXX

 14. Suuz

  Wat een heerlijke week weer!! GENIETEN!!!!

 15. Elianne

  leuk en mogen we dan een keer mee:-)

 16. Nienke

  Wow die Nikes zijn tof! En goed te zien dat ik niet de enige ben die het verslavend vind om haar haar telkens een beetje korter te knippen ;) het lijkt inderdaad echt snel te groeien!

 17. Ruurdje

  Aaah mijn AH heeft niet zo’n eitjes-samenstel-bak. :( (alhoewel ‘t misschien maar goed ook is!)

 18. Sammie

  Ohhh die puppie! Zo schattig! Gaaf dat je Floortje hebt ontmoet, vind haar programma’s ook altijd erg leuk om te zien.

 19. Anna

  Wat een drukke, leuke week! Super tof vind ik het, die trend van de tuinbroeken :)! Echt een leuke lente outfit. En ohhh, die puppy <3!

 20. Caro

  Leuke week! Ben benieuwd naar het koken met thee, nog nooit van gehoord! En leuk die achter de schermen foto’s bij eten:)

  Ik vroeg me af, word jij uitgenodigd voor die events of vind jij ze?

 21. Hesteranne

  Wat heb je een leuke week gehad! Ik ben wel benieuwd naar de tuinbroek die je hebt gekocht. Zelf wil ik er ook graag eentje, maar ik heb de perfecte nog niet kunnen vinden.

 22. Leuke weekje! Ben nu heel benieuwd naar je ‘Raspberry’ en event artikel. Wat een leuke foto met Floortje. Ik vind haar en haar programma’s geweldig!

 23. Annemieke

  Die pup, so cute <3 Leuke diary en nog leuker om te lezen (en merken) dat je heerlijk in je vel zit. Spat er van af!

 24. Iris

  AAAH dat hondje. Zo lief! En superleuk dat je Floortje Dessing hebt ontmoet, ze komt altijd heel aardig en oprecht over vind ik, lijkt mij een heel leuk mens.

 25. Wat gaaf dat je Floortje hebt ontmoet. Ik vind haar laatste programma ook super. Theesommelier klinkt trouwens ook erg interessant, bestaan doe echt?

 26. Linda

  Wat een leuke diary! Je haar zit zo leuk op die foto met het hondje! En gaaf dat je Floortje Dessing hebt ontmoet, haar programma’s zijn inderdaad heel goed!

 27. Maxime

  Wat tof dat je Floortje hebt ontmoet! :) En een leuke site heb je!

 28. Marjoke

  Ik ben een van die stille lurkers en ik vond het tijd worden om mezelf maar eens bekend te maken ;o) Ik kom hier regelmatig en ik vind het geweldig hoe jij en veel van je leeftijdgenoten (ik ben zelf 42…) van die mooie, inspirerende blogs weten te schrijven. Ik doe hier regelmatig ideetjes op en ben voor nu gewoon stinkend jaloers dat je Floortje Dessing hebt ontmoet! Over inspirerende en mooie vrouwen gesproken… :o)

  1. Ha wat super leuk dat je een reactie achter laat! Wat een lief en leuk compliment. Overigens speelt leeftijd geen rol hoor, gewoon beginnen! Mijn moeder is bijna 60 en is inmiddels ook actief instagrammer ;-). En ja Floortje.. ze is ook echt ontzettend aardig en gezellig!

Geef een reactie