TGIF! Welcome to the weekend 13

DSC_0194

Weekend! Al heb ik mijn weekend eigenlijk al gehad, ik werk namelijk vandaag en morgen. Maar ik vier graag het weekend met jullie mee, en daarom staat er weer een nieuwe TGIF klaar!

Dit keer met extra veel linkjes naar leuke blogposts, de uitslag van de poll en aandacht voor een kleine enquête. Gelukkig is het weekend, en heb je alle tijd om deze post eens rustig en uitgebreid te bekijken..

Behind the scenes

Afgelopen week had ik wat meer tijd om te bloggen, en dat kwam goed uit want ik barst de laatste tijd van de ideetjes. Inmiddels kan ik weer flink vooruit schrijven, het is bijna lastig om niet direct op ‘publiceren’ te klikken na het schrijven van een post. Maar ik ben nog steeds tevreden over de frequentie van mijn blogposts. Volgens mij kunnen jullie het nu ook beter bij houden ;-)

polluitslag

Dan nog even terug naar de poll die ik twee weken deelde in de TGIF, zie hierboven de uitslag. De poll deed het niet helemaal goed in het begin, waardoor bepaalde stemmen niet zijn doorgekomen. Zo haalde ik uit de comments nog 2 stemmen voor food, trekt die categorie toch nog een beetje bij ;-).

Ik vond het leuk om te zien dat jullie (net als ik!) eigenlijk alles even leuk vinden. Dat komt goed uit, want ik schrijf ook het liefst over van alles wat. Opvallend dat food wat minder in de smaak valt, gelukkig ben ik ook niet zo’n keukenprinses. En typisch dat ‘personal’ het populairst blijft.. wat is dat toch, nieuwsgierige aagjes ;-)!

De komende tijd staan er weer wat meer tripjes op de planning, wat automatisch zal resulteren in meer reisblogjes en city guides. Ook wil ik wat meer gaan focussen op interieur (in combinatie met DIY). Zoals ik al zei zit ik vol ideetjes, dus jullie zullen het vanzelf terug zien op de blog.

In ieder geval heel erg bedankt voor al jullie bezoekjes, reacties en feedback. Ik vind het altijd heel erg leuk om complimentjes te krijgen, maar hoor net zo graag wat volgens jullie nóg beter kan. Niet dat ik daar per se iets mee doe, maar ik ben altijd nieuwsgierig naar andermans kijk op mijn blog.

Freebie

Ondanks dat het nieuwe jaar al ruimschoots is begonnen, wilde ik toch heel graag deze kalender printable met jullie delen. Deze kalender heeft namelijk geen datum, en kan dus elk jaar opnieuw worden gebruikt.

Zelf vind ik zulke planners heel fijn voor het overzicht. Ik gebruik ze niet als echte agenda, maar schrijf kort op welke afspraken ik heb. Zo zie je in een blik wanneer je druk bent. De kalender komt van Smartschoolhouse.com en is daar gratis te downloaden.

Font + Quote
quote_coffee

Deze week een apart en creatief font, omdat die ook wat vaker voorbij mogen komen. Ik ontdekte ‘m terwijl ik in een koffietentje zat, het font heet dan ook heel toepasselijk ‘coffee’ en is hier te downloaden.

Lifestyleblogs enquête
Dan nog even aandacht voor het volgende: Irene is bezig met een onderzoek naar lifestyleblogs. Ze kan daar jou (als lifestyleblog-bezoeker) goed bij gebruiken. Mocht je eventjes tijd over hebben, vul dan haar enquête in. Zelf weet je vast ook hoe lastig het is om respondenten voor je onderzoek te vinden, dus laten we elkaar een handje helpen!

Favorite Blogposts
– Ik heb heel hard gelachen om Lianne’s #unsuccesfuladulting blogpost. Zo herkenbaar!
– Ook al herkenbaar: de shit I wish I figured out sooner blogpost van Lin.
– Nu ik weer meer lees komen deze leuke DIY boekstandaarden van A Beautiful Mess goed van pas.
– Ik heb hier al eens over willen schrijven, maar Lonneke doet het eigenlijk al zo goed: Hoe en waarom je rechtenvrije foto’s moet gebruiken.
– Ik lees weinig beautyblogs, maar het artikel van Serena over productfotografie vond ik leuk en leerzaam.
– Nog een uitzondering: deze vlog van Cynthia. Wat is zijn productief! Krijg gelijk zin om zelf aan de slag te gaan.
– Danique is een van mijn favoriete fotografen, dus haar instagram tips zijn mij zeer waardevol.
– Maura geeft weer een teken leven met een prachtig reisblog over Nieuw Zeeland.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Nathalie

  Leuk artikel! Ik ga de enquete direct invullen en daarna je blogtips lezen!

 2. Anne

  Ik had gedacht dat de food-categorie een stuk populairder zou zijn, dat verbaast me echt. :)

 3. Lauriëtte

  Had net zoals Anne ook verwacht dat food populairder zou zijn en hetzelfde heb ik eigenlijk bij de DIY, die vind ik juist zo leuk!

 4. Sanne

  Echt een leuk artikel, met mooie foto’s! Leuk wat je erin bespreekt :).
  Liefs en een fijn weekend!

 5. Linda

  Leuk om de uitslag van de poll te zien! Ik vind alles nog best gelijk!

 6. Dina

  DIE KALENDER MOET IK HEBBEN.

  (ja dat moest in Capslock. Ik ben te enthousiast.)

  Fijn weekend! <3

 7. Ik ben het eens met de poll! Dit alleen al is zo’n fijn en leuk overzicht. Ik ga de kalender zo lekker printen. Ik ben gek op de bloemenprint :)

 8. Shifra

  Aaahw, die kalender is zo lief en schattig! <3 Love it! En net als bovenstaande reacties, had ik ook verwacht dat food populairder zou zijn! Ik zie daar vaak zoveel enthousiaste reacties over! Ik leerde uit mijn enquete dat ik, als ik probeer af te lezen wat mijn bezoekers willen zien en lezen, ik minder waarde aan de comments moet hechten. Eigenlijk is dat -en dat is logisch- maar een heel klein deel van de bezoekers. Maar toch kijk ik daar wekelijks naar en betrap ik mezelf daarop dat ik snel zo de populariteit meet van een artikel. En het zegt ook wel iets, maar niet genoeg. Daarom vond ik een enquete heel zinvol, ik kreeg nu ook een beeld van de stille lezers! Leuk trouwens dat je meer interieur/diy gaat doen, ik ben benieuwd! Fijn weekend! X Shifra

  1. Ja, gek is dat he? Toch worden mijn foodposts altijd het meest gedeeld op social media. Of krijg ik foto’s van mensen die iets hebben nagemaakt. Maargoed, dat gaat ook lastiger met een interieurpost :’). Overigens blijf ik gewoon doorgaan zoals ik al deed, ik vond het gewoon erg interessant om te zien wat jullie voorkeuren zijn. Het leukste vind ik nog dat het eigenlijk precies overeenkomt met hoe ik het liefste blog: van alles wat!

 9. Eline

  Hele leuke post! Is dat zwarte boekje op de foto naast de koffie je blog notebook? Ik begin te merken dat ik ook iets nodig heb om al mijn ideeën op te schrijven! Op het moment heb ik gekozen voor een zwart simpel schriftje, maar misschien moet ik ook maar een leuk notebook gaan aanschaffen! Oh en ik ga Irene even helpen door de enquete in te vullen!

  1. Ja, ik heb een Moleskine waar ik d.m.v. Hema’s zelfklevende tabblaadjes verschillende secties in heb gemaakt. Dus ik schrijf er blogideetjes en planningen in, maar ook to-do en boodschappenlijstjes, notities en er staat zelfs nog een stukje huiswerk in van toen ik nog studeerde. Wel handig, want ik gooi dit ding gewoon in m’n tas en zo komt ie altijd van pas.

 10. Elze

  Fijne tips, weer! Ik ben benieuwd naar je interieur blogs, helemaal mijn ding!

 11. Melissa

  Wat grappig, ik had de uitslag van de poll heel anders verwacht, vooral food en DIY wat hoger! Toch handig om eens in de zoveel tijd een poll te houden :)

 12. Melissa

  Ik zat bij die eerste foto te wachten tot ie geladen was. Pas toen ik naar beneden scrollde zag ik dat ik naar een stuk tafel zat te kijken, niet naar een stuk stoel dat nog moest laden haha!

 13. Raya

  Ik had, net zoals enkelen hierboven, inderdaad ook gedacht dat food populairder ging zijn. Ik vind het meeste wel leuk waarover je schrijft ;-)

 14. Sabrina

  Jaa Cynthia’s vlog keek ik ook omdat ik altijd wil weten hoe ze haar dag indeelt omdat ik het idee heb dat ze zó veel gedaan krijgt in 24 uur! Dat was ook de reden dat ik haar vlog heb aangezet, haha (: Leuke blogpost! En leuk om de uitslag van de poll te zien, heb je wat meer duidelijkheid!

 15. Lonneke

  Wat grappig om de resultaten te zien van je enquête. Ik vind persoonlijke blogs ook altijd erg leuk om te lezen.
  Grappig font heb je uitgezocht, daar kun je leuke dingen meedoen.
  Fijn weekend Marlous!

 16. Angelina

  Leuk overzicht! En wat leuk om de resultaten te lezen, ik lees je posts allemaal even graag. Ik had inderdaad ook wel verwacht dat de food posts hoger zou eindigen haha. Bij mij is het de laatste tijd een van de meest gelezen posts grappig om te zien!

  1. Ja, gek he? Terwijl mijn foodposts dus ook goed gelezen worden (dat kan ik dan weer zien in de statistieken), en vooral het meest gedeeld (of pinterest of facebook). Overigens laat ik me verder niet door de poll leiden, ik blijf nog steeds posten zoals ik wil maar ik vind het wel heel interessant om te zien.

 17. Karlijn

  Die kalender is zo mooi! Ben alleen bang dat die vakjes voor mijn gekladder veeeel te klein zijn :P

 18. Anneleen

  Fijn dat je de uitslag van de enquête met ons deelt, vind ik altijd interessant :) ik vind die printable zo vrolijk en leuk, die ga ik gelijk even uitprinten!

Geef een reactie