Hotspot: Vinnies Deli Amsterdam

DSC_0147

Maandag was ik op bezoek bij Vinnies Deli in Amsterdam. Ik had al veel over Vinnies gehoord, maar het was nog niet tot een bezoek gekomen. Meestal blijf ik toch in Utrecht hangen, maar ik heb nu een goede reden om naar onze hoofdstad te gaan: Vinnies!

Bij Vinnies kun je terecht voor een ontbijtje of lunch, of gewoon voor een kopje koffie. De gerechtjes op de kaart worden samengesteld uit biologische producten uit de regio, en zijn allemaal net even wat anders dan je gewend bent.

DSC_0125

Vinnies Deli

Inmiddels heeft Vinnies al twee vestigingen: de eerste vestiging zit op Haarlemmerstraat 46, en de nieuwste vestiging vind je op Nieuwezijds Kolk 33. Beide vestigingen zijn klein maar fijn, en bevatten een tweede verdieping waar je ook kunt zitten.

Het interieur is niet meer heel origineel (bakstenen muur, oude schoolstoelen), maar ik vind het wel nog steeds heel erg mooi. Mocht je je eigen huis precies zo willen inrichten dan heb ik goed nieuws: de meubels en kunst aan de muur bij Vinnies is ook te koop.

DSC_0132 DSC_0136 DSC_0138 DSC_0144

Vinnies Voorjaar

Maar nu waar we voor kwamen: het nieuwe voorjaarsmenu. Ik was samen met enkele andere foodies uitgenodigd om als eerste de nieuwe kaart te komen proeven, en om eventueel hier en daar wat suggesties te geven.

Zoals ik al vertelde werkt Vinnies uitsluitend met biologische producten uit de streek. Op je brood vind je bijvoorbeeld schapenkaas uit Texel, en de groenten worden vers aangeleverd.

Vinnies gerechten zijn verrassend, en anders dan de standaard lunchroom. Een kijkje in het nieuwe menu dat begin april in gaat maakt dat al snel duidelijk. Zo begonnen we met een tomaten-venkel soepje, kregen we vervolgens een salade van rode bieten met rabarber en gorgonzola, daarna shakshuka, een stuk bloemkooltaart (niet op de foto) en sloten we af met een suikervrij chocoladetaartje.

Vooral de salade was voor mij erg verrassend. Ik ben niet zo’n bietjesfan, en zou dit daarom ook niet snel bestellen. Maar in combinatie met de rabarber en gorgonzola was het heel erg lekker! Favoriet was de toast met raapstelenpesto en schapenkaas die bij de salade geserveerd werd.

DSC_0128

Vinnies on the go

Het eten is niet alleen lekker, maar het wordt ook mooi gepresenteerd – alsof je in een chic restaurant zit. Toch heerst er juist een hele relaxte sfeer bij Vinnies. Heb je geen tijd om je lunch daar te nuttigen, dan is dat geen probleem: alles kan to go. Zo ook de heerlijke Bocca koffie en verse sapjes.

Het enige jammere aan Vinnies is waarschijnlijk dat ze nog geen vestiging in Utrecht geopend hebben. Al is dat wellicht beter voor mijn portemonnee ;-). Mocht je binnenkort in Amsterdam zijn, ga dan zeker langs bij Vinnies. Beide vestigingen liggen vrij centraal, valt niet te missen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Lin

  Die salade met bietjes klinkt fantastisch. Als je volgende keer weer bij Vinnies bent moet je maar eens de brownie met salted caramel bestellen, zo lekker!

 2. Wies

  Ziet er erg gezellig en knus uit. Ik hou van dit soort tentjes!

 3. Fleur

  Oh, dit ziet er zo leuk uit! Hier ga ik de volgende keer langs als ik in Amsterdam ben.

 4. Naomi

  Ah, ja, Vinnies! Ik ben er nog nooit echt voor een lunch geweest, maar heb nu al wel een aantal keer koffie/smoothie to go gehaald. Maar een lunch staat zeker op mijn ‘bucketlist’!

 5. Myriam

  Binnenkort gaan we voor een weekendje naar Amsterdam, hier wil ik zeker gaan!!

 6. Eline

  Alleen de buitenkant van de vestiging in Amsterdam ziet er al geweldig uit; maar dat eten al helemaal! Ik hoop dat je een fijn weekend hebt X

 7. Danielle

  Oh ziet er top uit! Volgend weekend maar eens een uitstapje naar Vinnies maken!

 8. Eline

  Leuke post! En het lijken mij lekkere gerechten.
  Nu moet ik er toch echt maar eens een kijkje gaan nemen (woon in Amsterdam).
  Alleen die rijpstelen, bedoel je misschien raapstelen? :)

Geef een reactie