Binnenkijker: eenkamerappartement van Rick en J-P

rickhuis

Binnenkijken bij anderen is een van mijn favoriete hobby’s. Via makelaarssites, blogs, bladen.. of het beste: bij iemand thuis. Ik doe altijd veel inspiratie op uit andermans interieur, en bekijk daarom ook het liefst huisjes van ‘echte’ mensen. Geen voorgestijlde huizen, al ben ik wel dol op mensen met een goede smaak ;-).

De komende tijd wil ik wat vaker gaan binnenkijken bij anderen, en ik zou geen blogger zijn als ik jullie daar niet van liet meegenieten. Mijn goede vriend Rick bijt het spits af met zijn enorm schattige 40m2 woning in de Vogelenbuurt in Utrecht.

DSC_0254
keuken_rick
DSC_0258

Wie wonen hier?
‘Jean-Paul en ik, Rick. Jean-Paul werkt in de kinderopvang en is oprichter en producent van Volle Zaal Producties. Daar produceert en schrijft hij theatervoorstellingen. Ik werk bij Starbucks en ben daarnaast bezig met het opstarten van mijn eigen mode-illustratie label. Sinds kort hebben wij samen een nieuwe vriend: Moby. Hij is 12 weken oud en de leukste mopshond ooit!’

Rick zagen jullie al eens eerder voorbij komen op mijn blog, met zijn prachtige illustraties. Voor meer prachtige plaatjes kun je zijn instagramaccount volgen.

huis_rick
DSC_0270
woonkamer_rick

In wat voor huis wonen jullie? Zijn jullie blij met je huis?
‘We wonen in een eenkamerappartement van 40m2, in de geliefde Vogelenbuurt in Utrecht. Dit is een van onze favorieten wijken van de stad, vol schattige huisjes en leuke cafeetjes. Het is er lekker rustig, en toch zit het centrum om de hoek. We wonen hier nu zo’n 2 jaar, en zijn heel erg blij met ons huisje, al zijn we wel toe aan iets groters.’

DSC_0260 DSC_0262
DSC_0287

Waar haal je de meubels voor je interieur vandaan?
‘Onze meubels en accessoires komen overal en nergens vandaan. Veel grote meubels zijn lucky shots gevonden op een markt of gekregen van vrienden en familie.

De kleinere accessoires komen vooral van antiekwinkels in de omgeving, leuke designwinkels en soms zelfs gewoon van de Xenos.

Eens per jaar gaan we naar Antwerpen, en maken we een kleine uitstap naar Brussel waar je te gekke vlooienmarkten vol oude bijzondere oude meubels vindt!’

DSC_0274
DSC_0264

Hebben jullie een bepaalde stijl voor jullie huis? Wat is je favoriete item uit het interieur?
‘We hebben geen bepaalde stijl, we kopen eigenlijk gewoon alles wat we mooi vinden. Gelukkig vinden we bijna altijd dezelfde spullen mooi.

Wel proberen we de klassieke, bijna truttige items af te wisselen met indrustriële en moderne items. De antieke fauteuil is een van onze favoriete stukken uit ons interieur. Zelf ben ik vooral trots op op onze bonte verzameling van oud servies. Ieder bordje, kopje of potje is anders en niets past bij elkaar, en daarom past het juist weer zo goed bij elkaar.’

DSC_0267
DSC_0275 DSC_0293

Wat staat er nog op jullie wishlist?
‘Een mooie vintage leren bank, en een zo lelijk mogelijk ouderwets schilderij met kitscherige gouden lijst eromheen. Mocht je die nog op zolder hebben liggen, dan houd ik me aanbevolen.’

DSC_0276

Ik kon natuurlijk niet weggaan zonder kleine Moby op de foto te zetten. Op deze foto is hij pas 10 weken oud, en nog een beetje verlegen. Inmiddels zijn we dikke vrienden en zoeft ie door het huis. Samen met Rick heb ik een eigen instagramaccount aangemaakt voor onze fluffy vriend, dus mocht je fan zijn van mopshonden: check dan @pug_moby op instagram!

Ik ben heel erg fan van het kleine, maar fijne huisje van Rick en Jean-Paul. Qua interieur sluit het heel erg aan op mijn eigen smaak. We hebben zelfs bijna dezelfde kleur verf op de muur (dit is trouwens de kleur Utrecht, van Gamma). En het meest jaloers ben ik natuurlijk op die prachtige fauteuil. Of Moby. Hm.

Oproep
Zoals ik al zei kijk ik graag bij binnen bij anderen. In de toekomst wil ik vaker van dit soort binnenkijkers plaatsen, dus hierbij doe ik een oproep: woon jij in een leuk huisje (of misschien een mooie studentenkamer?), en wil jij die delen met de lezers van mijn blog? Stuur dan een mailtje! Ik ben vooral op zoek naar mensen uit Utrecht, i.v.m. reistijd en -kosten. Wie weet zie je jouw eigen huisje dan binnenkort hier terug.

Gerelateerd

35 reacties op “Binnenkijker: eenkamerappartement van Rick en J-P

  1. Heel mooi huisje! Prachtig hoe het een kleine ruimte is maar toch tegelijk net én gezellig aanvoelt! zelf zou ik wel een aparte kamer willen omdat ik me af en toe graag eens terug trek :)

  2. Wat een prachtig, onwijs knus appartement! Ziet er super stijlvol en gezellig uit. Mooie foto’s ook! Ik vind dit ook altijd zo geweldig om te zien, de huizen van ander mensen ;)! En dat hondje … kwijl! X

  3. Super leuk interieur, helemaal mijn smaak. En echt knap dat je in zo’n kleine studio het wel voor elkaar krijgt om het helemaal ‘af’ te stijlen.

    En Moby, wat een dotje!

  4. Leuk om te lezen ik vind het super om bij mensen binnen te kijken!Het huis is niet heel erg groot maar wel zo ingericht dat het niet klein lijkt (als ik de foto’s mag geloven) en natuurlijk heel veel liefde voor kleine moby :D

  5. Wow, ondanks dat het ‘maar’ mini is ziet dit er wel een pak leuker uit dan sommige grote huizen die ik vanbinnen heb kunnen bekijken. Erg leuk die inrichting, ik HOU van dat stijltje! Ontzettend knus!

  6. Oh, in mijn buurtje <3 Wat een enorm leuke en originele inrichting zeg, ik ben altijd op zoek naar nieuwe vintagemeubels voor in mijn kamers, misschien toch eens naar Brussel gaan dus:)

  7. Dat appartement heeft echt álles wat het perfect maakt. Alle meubels kloppen, de kleuren kloppen, de lieve pug klopt… Geweldig! :D Ik vind de foto’s ook heel erg mooi.

  8. Wow!!! Wat een mooi Pinterestwaardig huis. Ik wilde al enthousiast roepen dat ik die cactusjes zo leuk vind (ik heb ze zelf ook maar bij mij staan ze veel minder mooi haha), maar ook dat ouderwetse bureau, alles eigenlijk. Ik vind het altijd heel knap als mensen er zo’n mooi geheel van kunnen maken, terwijl het toch veel verschillende stijlen door elkaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *