Diary: april week 1

Wiehoe, we zitten alweer in April! De tijd vliegt voor mijn gevoel, en er staan steeds meer leuke uitjes op de planning. De winter is nu echt achter ons, en deze maand ga ik ook voor het eerst weer op reis.

Afgelopen week was relatief rustig, maar ik had genoeg tijd om foto’s te maken. Zet je klaar voor een lekker uitgebreide diary!

Mjam, pindakaas rijstwafels!

‘s Middags sprak ik af met collega en vriendinnetje Anouk, met wie ik samen een paar dagen naar Hamburg ga. We wilden nog even de route naar Hamburg uitzoeken en andere praktische zaken bespreken. We kwamen er achter dat met name het parkeren nog best duur was, dus besloten we te checken of er ook alternatieve reisopties waren. Uiteindelijk vonden we twee retourtjes met het vliegtuig voor maar €38!

Dinsdag stormde het enorm! Ik moest werken, maar was al vroeg wakker dus dook ik nog even de Zara in. Daar was het heerlijk rustig, het was perfect shopweer ;-). Ik slaagde goed, en ging naar huis met een spijkerjasje, de witte blouse en gestreepte rok van de foto.

Woensdag was het nog steeds slecht weer, en dit keer kwam het me minder goed uit. Ik had een vrije dag, en had me voorgenomen om even goed vooruit te schrijven maar ik was niet vooruit te branden!

En dus besloot ik een film te kijken. Uiteindelijk nog redelijk nuttig, want het was een goede toevoeging aan mijn lijstje van filmtips gisteren.

Ook kwam er nog een perspakketje binnen, deze mini siroopflesjes van Karvan Cévitam. Deze kun je heel handig on the go meenemen, en zo in je flesje water druppelen voor wat extra smaak.

Ik probeer de laatste tijd wat gezonder te eten, zonder extreem op mijn voedsel te letten. Ik probeer voornamelijk chips en frisdrank te laten staan, en dat gaat goed! Maar zo nu en dan is water wel een beetje saai, en dan vind ik dit een goede oplossing. Het bevat weinig suikers en calorieën en het is vooral handig dat het zo in je tas kan. Ik geloof dat ze al in de winkels liggen, de smaak lemon ice tea is mijn favoriet!

Om dan toch nog iets van die saaie woensdag te maken, besloot ik samen met Arthur burgers te gaan eten bij Beers & Barrels. Een redelijk nieuwe burgerbar in Utrecht, en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. De burgers waren heerlijk, en ze serveren een ruim aanbod aan biertjes. Zeker een aanrader!

Donderdag scheen het zonnetje weer, waardoor ik gelijk een stuk productiever word. Ik wilde buiten de deur werken omdat ik dan het meeste werk verzet, maar ik moest eerst wachten op wat pakketjes..


Gelukkig kwamen die redelijk kort op elkaar binnen. Ik deed een H&M bestelling waarvan ik eigenlijk alleen de basics en de home artikelen besloot te houden. Bij Asos bestelde ik zwarte all stars en nieuwe nikes, die helaas een maat te groot werden geleverd.. meh.

Ik had al witte all stars..

..en nu dus ook zwarte!

Nadat de pakketjes uitgepakt waren ging ik snel door naar Cornelis, waar ik weer 4 artikeltjes vooruit werkte. Ik weet niet wat het is, maar ik kan daar altijd goed werken! En lekker lunchen ;-)

Vrijdagochtend ging de wekker vroeg, ik moest om 6:15 op mijn werk zijn. Voordeel was wel dat ik daardoor op tijd klaar was, en nog voor de spits in de trein naar Nijmegen kon.

Nijmegen! Ik had het hele Paasweekend vrij, en dus ging ik lekker naar mijn ouders.‘s Avonds ging ik met mijn vader uiteten bij de Meesterproef op ‘t Honigcomplex. Ik had al zoveel goede dingen over het restaurant gehoord, maar het was er nog niet van gekomen om er te gaan eten. De locatie is erg tof, je vindt er ook een koffiebar en bierbrouwerij.

Ik had een open ravioli met gekonfijte paddenstoelen, aubergine spread en blauwaderkaas en die was ontzettend lekker. Zeker een aanrader! De bediening was wel een beetje sloom en nalatig, maar hopelijk was dat een incidenteel iets.

Voor de rest heb ik vooral heel veel geknuffeld met alle beestjes.

Zaterdagochtend maakten we een lange wandeling met de hondjes.

We kwamen langs dit leuke huisje met nog leukere brievenbus. Hoe schattig! Later wil ik ook zo’n brievenbus.

Ik knuffelde nog wat meer met de beestjes..

Ik deed mijn blogrondje, ik vind het nog steeds leuk om wat actiever te reageren op blogs en social media. Vind het zelf ook altijd leuk om comments te krijgen, dus ik ben blij dat steeds meer mensen dit doen.

Dit is overigens de laptop van mijn vader, maar ik heb zelf inmiddels ook een spaarplan opgesteld voor mijn eigen Macbook.

Ik zei de kipjes gedag en vertrok naar mijn moeder.

Dit was trouwens mijn outfit, met o.a. mijn nieuwe spijkerjasje van Zara en basic shirt van H&M. Al kreeg ik meer opmerkingen over de vloer, haha.

Hij is ook erg mooi ;-). Het is een hele oude vloer, en ligt bij mijn vader in de hal.


De volgende ochtend had mijn moeder een zeer uitgebreide Paasbrunch voorbereid voor mijn broers en ik. We kregen onder andere een heerlijk bladerdeeg-ei hapje, bietensoep en asperges. De eerste van het jaar, mmm!

Mijn broer had kleine Karel meegenomen, die inmiddels al best groot is. Maar nog steeds even lief.

De rest van de dag heb ik lekker geluierd, zoals het hoort met Pasen. Ik zocht nog wat tips en adresjes op voor mijn Hamburgtripje, en bekeek stiekem ook al wat andere bestemmingen. Ondanks dat de weersvooruitzichten steeds beter worden, verlang ik naar echte zon. Heel stiekem zelfs een beetje naar Ibiza..

Maar eerst nog even focussen op Hamburg. Deze week staan weer wat leuke dingen op de planning, o.a. weer een vrij (en hopelijk zonnig!) weekend. Dit weekend ga ik ook een workshop over gezond en “sportief” eten volgen van Ianna. Ik ben heel erg benieuwd naar wat ik ga leren, en heb er veel zin in. Ik wens jullie een fijne week, tot snel!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 35 reacties

 1. Wauw wat een leuke foto’s zeg! Die vloer is inderdaad super mooi maar je outfit ook hoor ;-) Wat een schattige dieren allemaal. Vooral die tweede foto van die poes wat een prachtig beest <3!

 2. Ruurdje

  Goede tip die Beers & Barrels, die kende ik nog niet! Ik zocht laatst een plek om even wat te eten voordat ik doorging naar een cafe en was al iets te vaak naar meneer smakers geweest (Die daar perfect voor is!) dus ik kon niets bedenken. Dit is wel een goede optie denk ik! Ook grappig het tappen aan tafel, maar jammer dat het heineken is :(

 3. Merel

  Al die beestjes, lekker eten en mooie vloeren maken mij blij! En het valt me op hoe goed en leuk je eruit ziet! Een complimentje op Tweede Paasdag :) Liefs!

 4. Pauline

  Ik vind je outfit echt heel leuk! En wauw die vloer <3. Hihi en wat leuk dat je toevallig op mijn site zat (nog bedankt voor je tip)!

  Liefs,
  Pauline

 5. Anneleen

  Gezellige foto’s! En jaaa ik vind je allstars zo leuk! :D ik heb er zelf ook en vind ze zo goed zitten en zijn ook gewoon handig, zwarte schoenen passen overal onder. Die brievenbus is zo gezellig en je hebt een hartje in je bietensoep of is dit expres zo gemaakt? :D

  1. Haha ja ik zag het hartje in mijn bietensoep ook ;-). Ik denk dat het meer een scheut uit de losse pols van mijn moeder was, die per ongeluk zo als een hartje eindigde. Maar ik heb er wel speciaal mijn kopje voor gedraaid ;-)

 6. Lauriëtte

  Wat een heerlijke week! Die kleine flesjes van Karvan Cévitam lijken me super handig! Ik ben namelijk niet zo’n fan van water en drink bijna altijd siroop, maar je gaat natuurlijk niet met zo’n grote fles op stap. Vind je outfit heel erg mooi, zou precies hetzelfde kunnen dragen! :)

 7. Nienke

  Gezellige foto’s weer :) Je buit bij Zara ziet er erg tof uit, I love jeans met een streepjes combo :d

 8. Isabella

  Leuke foto’s! Goede tip van dat restaurant in Nijmegen, die ga ik onthouden:)

 9. Eline

  Wat een fijne week. Je spijkerjasje is echt super leuk ^^

 10. Hesteranne

  Wat weer een leuke foto’s! Je zwarte all stars staan je goed. Ik wil graag ook nog een paar hebben :D

 11. Babette

  Dat ziet er uit als een leuke week! En de zwarte all-stars zijn ook gaaf zeg!! (nu wil ik ook zwart ;D )

 12. Anne

  Haha ja, ik vind de vloer heel mooi, maar je outfit ook hoor ;)! Wat fijn, zo’n tripje naar Hamburg in het vooruitzicht.. Laatst blogje Eva daarover en sindsdien staat Hamburg ook op mijn wil-ik-ooit-nog-naartoe-lijst!

 13. Maureen

  Hamburg wil ik ook nog eens graag heen, vooral nu het nog redelijk ‘in de buurt’ ligt (2 uurtjes met de bus) – ik kijk nu al uit naar wat voor hotspots je daar gevonden hebt :)

 14. Roos

  Wat een leuke diary weer! En die vloer is inderdaad super mooi :) X

 15. Sabrina

  Leuk om te lezen weer! En wat heb je lekker gegeten zeg, ziet er super uit! En die vloer, wauwie, wil ik ook wel!

 16. Linda

  Mijn spijkerjasje! Die moet ik ook weer eens aantrekken ;-). Ik krijg altijd zo’n honger van jouw burgerfoto’s, ook al heb ik er twee dagen terug nog een op….

 17. Eline

  Leuke diary weer! Vind het altijd leuk om op zondagavond te lezen :)

 18. Dina

  Heel leuk om te zien. De vloer bij je vader in de hal is echt prachtig!

 19. Leuke diary! Lieve beestjes in Nijmegen en mmm die ravioli was lekker he, ik had ‘m ook zaterdag :) en die brievenbus! Zo cute hihi. Fijne week weer deze week xx

 20. Klasine

  Klinkt als een heerlijk weekje! Hamburg is erg leuk en divers. Veel plezier daar!

 21. Liedeke

  Zeker bezoeken in Hamburg: de wijken Schanzenviertel en St. Pauli (beide een mix uit chaos en ‘daar waar het gebeurt’, in het Duits ook wel ‘Szene’ genoemd) en de pakhuizenwijk Speicherstadt. Viel Spass!

 22. Ziet eruit als een super gezellige week. En die minder productieve daagjes zijn altijd super lekker, zeker als je daarna dubbel zo hard kunt werken toch?

 23. Mies

  Ohhh, die ravioli klinkt echt heerlijk. En de vloer viel me inderdaad ook al op, wat is dat mooi zeg. Dat huis met die brievenbus is ook fantastisch. ME WANT! (all of the above, plz)

Geef een reactie