Diary: April week 2

Wat een heerlijk weertje hadden we afgelopen week! Het zorgde voor veel buiten de deur activiteiten, wat ook weer veel foto’s opleverde.

Dit keer dus een uitgebreide diary! Ik ben ook weer een stuk actiever op Instagram, maar probeer niet te veel foto’s hier dubbel te plaatsen. Om helemaal niks te missen kun je me dus ook daar nog volgen.


Tweede Paasdag was ik nog lekker even thuisthuis, bij mijn vader. Het was stiekem best lekker weer, en dus chillden we in het zonnetje in de tuin.

‘s Avonds vertrok ik weer richting m’n eigen stadsie: Utrecht.

En daar scheen het zonnetje ook!


Dinsdag werkte ik vooral aan mijn blog, en mocht ik ‘s avonds even een kijkje bij Crop nemen. Inmiddels is Crop geopend, een sla- en koffiebar in een, op Biltstraat nr 1.

Donderdag scheen het zonnetje, maar ik moest helaas werken. Om toch nog iets van de dag te maken ging ik samen met mijn collega in het zonnetje lunchen. Kleine Moby mocht mee!

Gelukkig was ik vrijdag wel vrij en kon ik van het mooie weer genieten. Ik besloot mee te doen met rokjesdag, maar dan wel met deze mididress van Zara.

Samen met Anouk ging ik naar het park, waar we nog meer van het zonnetje genoten.

Yeahhh ZON! Dit is trouwens een snapchat, die ik inmiddels ook openbaar heb gemaakt. Voorheen gebruikte ik het voornamelijk om gekke bekken of dronken selfies naar vrienden te sturen, maar ik zag dat veel bloggers het inmiddels ook gebruiken. Mocht je het leuk vinden om mij te volgen, dan kun je me toevoegen: @mlouzzzz (ja, dat zijn er 4. Nee, deze naam kan ik niet meer wijzigen :’)).

Mocht je zelf nog leuke snapchatters weten om te volgen (jijzelf misschien?), laat het dan weten! Zelf vind ik deze bloggers leuk om te volgen: @hrcomesthesun (Amanda, uit Nieuw Zeeland), @grabyourbagsnl (Liselore, die op dit moment op Malta zit), @heimarlou (Marlou, die in Oslo woont).

Kijk, alle boompjes staan in bloei! Even later gingen we nog door naar het Lentebock festival. Eigenlijk was het er iets te druk, ik heb er ook geen foto’s gemaakt.

Zaterdag ging ik samen met Lizzy naar een workshop over gezonde voeding van Ianna van Beginspiration en voedingsdeskundige Stefanie Klaver.

Het was heel erg leerzaam en leuk. We gingen zelf ook nog aan de slag met een aantal recepten, zoals deze havermout-kwark pannenkoekjes. Mijn pannenkoeken mislukken altijd, maar onder supervisie (en enige hulp van Lizzy) lukte het me toch aardig.


Na de workshop bleek het opeens te regenen, dus gingen we schuilen bij Vinnies. Ik heb nog een keer met m’n allerliefste stemmetje gevraagd of ze binnenkort eens een vestiging in Utrecht gaan openen, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Jammer!

Na al die info over gezond eten hadden we behoorlijk honger gekregen, en dus besloten we burgers te gaan eten bij Beers & Barrels. Haha! Ik had de vorige keer al de gewone burger genomen en die was goed bevallen, dus besloot ik dit keer voor de pulled pork burger te gaan. Eigenlijk gewoon een broodje met pulled pork, maar oh my: ZO LEKKER!

Als je nog niet bekend bent met pulled pork, ga dit dan zeker proeven. Het is super mals en lekker vlees.

‘s Avonds ging ik met collega’s naar de bioscoop, naar de film Bloed, Zweet en Tranen over André Hazes. Ik vond ‘m een stuk leuker dan verwacht, en moest thuis nog even wat nummers op zetten omdat je door de film helemaal in de stemming komt, haha.

De volgende ochtend sprak ik vroeg af met Anja voor koffie bij Crop. We wilden een bezoekje brengen aan de Swan Market.

Daar zag ik onder andere deze leuke blokjes. Ik heb er zelf eens een gekregen van mijn schoonzusje, die staat nu op mijn schouw. Ik vind ze erg mooi, al is het geloof ik wel een grote inbreuk op auteursrechten, want ze verdienen geld aan afbeeldingen die helemaal niet van hun zijn. Daarom heb ik er uiteindelijk ook maar geen gekocht, als ik zelf mijn eigen werk zo op een blokje zou tegenkomen zou ik niet blij zijn!

Ze hadden erg veel geluk, want het was heerlijk weer gisteren!
Ik heb zoveel leuke en mooie dingetjes gezien! Ik vond het een erg leuke markt, en hoop dat ie nog vaker zal gaan plaatsvinden in Utrecht.

Uiteindelijk kocht ik alleen maar heerlijke biologische frieten, die ik deelde met Anja.

Die mij vervolgens weer trakteerde op een coffee to go van The Village. Een dirty chai natuurlijk.

Vervolgens hebben we een flink stuk door Utrecht gewandeld. Richting Utrecht oost, via de singel naar het Ledig Erf.

Waar we bij Speck lunchten met (ja, alweer) pulled pork. Deze was niet zo goddelijk als de ‘burger’ bij Beers & Barrels, maar nog steeds lekker. Vooral in combinatie met de Amsterdamse uitjes en augurkjes.

Speck zag er leuk uit van binnen. Ik was er nog niet langs geweest maar ik denk dat het een leuke aanwinst is voor Utrecht. Het past in ieder geval helemaal bij de nieuwe burgers & steaks trend.

We wandelden ook even bij de Keuken van Keek binnen, om te kijken of ze mijn lievelingskoekjes (framboos met witte chocolade) hadden. Helaas blijkt het niet alleen mijn favoriete koekje te zijn.. ze waren al op!

Anja en ik hebben allebei bij de Yoghurt Barn gewerkt, dus gingen we even langs om gedag te zeggen tegen onze oud-collega’s. En het zonnige weer was natuurlijk perfect voor froyo’s!

Omdat Anja ook een pathépas heeft besloten we spontaan om naar Fast & Furious 7 te gaan. Wat een film! Erg tof, en ook wel heftig. Zeker het eind. Ze hebben er in ieder geval een mooi hommage aan Paul Walker van gemaakt.

Toen ik om 20:30 naar huis liep was het nog licht! Licht genoeg om de bloesem op de foto te zetten ;-)

Ik had behoorlijk wat stappen gezet, dus eenmaal thuis was ik best wel moe en ben ik op tijd mijn bed in gedoken. Vandaar dat de diary ook iets later online is gekomen.

Komende week moet ik nog eventjes werken, en donderdag vertrek ik samen met Anouk naar Hamburg. Zo’n zin in! Vanmiddag moet ik even bij Moby (de minipug van mijn collega) checken, dus volg me op snapchat als je daar wat leuke snapshots van wil zien.

Dit was mijn week, ik zie jullie snel weer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 25 reacties

 1. Dina

  Wat een fijne (en zonnige!) foto’s allemaal! Fijn hè, dat het zo lang licht is weer. EINDELIJK. <3

  Fijne week!

 2. Suuz

  Oooh wat een heerlijk weekje! echt genieten! komende week ook weer lekker veel zon! Enjoy!

 3. Josianne

  Het duurde even voordat ik je kon toevoegen, maar het is me gelukt haha! Ik word heel hebberig van al die swan market dingetjes, het is maar goed dat ik niet gegaan ben. Fijne week deze week en veel plezier in Hamburg!

 4. Pauline

  Fijne foto’s! Ik hoop ook dat de Swan Market vaker zal gaan plaatsvinden in Utrecht. Dan ga ik zeker even een kijkje nemen!

  Liefs,
  Pauline

 5. Swaen

  Leuke diary, jij bezoekt volgens mij zoveel leuke en lekkere eettentjes en cafeetjes, jaloers! Grappig dat burgers nu ineens zo’n trend zijn in Nederland. Hier in Melbourne eet bijna iedereen burgers, en ik doe lekker mee :)

 6. Saar

  Wat een heerlijke week heb jij er op zitten! Lekker genieten van al dat lekkers :D

 7. Ik ben gek op de Swan Market! Ik ga altijd naar de Rotterdam versie (de originele versie ;) hihi) en heb altijd moeite om mijn geld in mijn zak te houden!

 8. Lisa

  Ik moet echt nog een keer naar de Swan Market (hij is iedere maand in Rotterdam en ik ben gewoon nog nooit geweest, shame on me!). En ik heb nu echt zin om in het park in de zon te liggen! Helaas heb ik allemaal deadlines deze week, dus hopelijk blijft het weer nog even zo!

 9. Roos

  Wat een leuke dingetjes zijn er te zien op die markt! X

 10. Marlou

  ha, nu snap ik waar die nieuwe Snapchatvolgers vandaan komen :) leuk! sowieso leuk nog altijd, deze diary’s. ZO’N ZIN in echt lekker weer heb ik nu ook…

 11. Anneleen

  Wat een gezellige, lange diary! :) leuk om te bekijken! Utrecht lijkt me zo mooi, ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me echt wel de moeite waard!

 12. Shifra

  Ik ben jaloers hoe mooi die jurk van de Zara je staat! Ik liet vorige week de maxi-dress versie van deze jurk komen (hij lijkt er sprekend op), maar het ging gewoon niet. Haha! Ik ben er net niet slank genoeg, en je zag aan alle kanten bobbels die je anders niet zag. Tenminste, die ík in de spiegel nooit zag. Dus die is heel snel weer terug gegaan. Maar ik blijf het prachtig vinden, zwart wit, lang (of midi, zoals bij jou!). Ik heb de rest van je week ook gelezen hoor, hihi. Maar ik wilde even reageren op je mooie jurk! <3

  1. Ah thanks, dat is lief! Hij is inderdaad wel heel erg tekenend. Ik heb ‘m al sinds vorige zomer, en ben nu ook iets voller, maar het kan nog haha. Goede motivatie om te blijven sporten ;-)

 13. Linda

  Ik word altijd zo vrolijk van jouw foto’s :-) Ik heb nog nooit pulled pork op maar ben nu toch wel benieuwd… En ik wil graag een keer naar de Swan Market maar volgende keer dat deze in mijn stadje is kan ik helaas niet, zo jammer!

 14. Kim

  Wat een hoop leuke foto’s! Croo ziet er uit als een heel fijn plekje, als ik in de buurt ben ga ik daar ook eens langs! En de Swan Market, i love it!

 15. Sabrina

  Ah wat een leuke week heb je gehad! Die markt ziet er echt super uit, wat een leuke dingen heb je daar zeg!

 16. Aline

  Wowwwww zoveel adresjes die ik nog moet uitproberen!! Beers & Barrels staat bovenaan, zo benieuwd nu. Ben benieuwd of het Meneer Smakers van zijn troon kan stoten :D Fijne fotootjes weer!

Geef een reactie