Diary: april week 4

Ook deze week vlogen de dagen weer om. Zodra we richting de maanden mei/juni gaan lijkt mijn agenda altijd een stuk voller te staan. Door de drukte vergat ik zo nu en dan een foto te maken, waardoor deze diary iets korter is dan jullie gewend zijn.

Een week geleden zat ik nog in Hamburg, en daar begint deze diary dan ook. Het was onze laatste dag, maar we hadden nog genoeg tijd om met onze fietsen door de stad te crossen. Die dag had ik Loki als fiets.We fietsen over bruggetjes (Hamburg lijkt af en toe net een soort Venetië met alle grachtjes), langs het Beatlesplein, en door de kleurrijke Hafenstrasse. De laatste dag was het heerlijk weer!

Terug bij het hotel leverden we onze fietsen in, en haalden we een salade bij de nabijgelegen supermarkt. Deze superfancy supermarkt had o.a. een sushi- en saladebar, en daar stelden we onze eigen salade samen. Deze aten we vervolgens op in het zonnetje met uitzicht op de binnenhaven.

We vlogen tegen het einde van de middag weer naar huis. Wederom een korte vlucht van 45 minuten, daarom vlogen we ook niet zo hoog. Door het heldere weer kon je super ver kijken! Hier zie je bijvoorbeeld de Duitse waddeneilanden.

En hier zie je heel duidelijk Almere liggen. Ik ben stiekem wel een topo-nerd wat dit betreft, ik vind het altijd super leuk als je vanuit het vliegtuig landschapselementen kunt herkennen. Zo vloog ik ook eens heel laag over Walibi, en toen zag je tussen al het groen een stukje felpaarse achtbaan van de Goliath uitsteken. Meestal lukt het me overigens niet hoor, vaak vanwege de bewolking of omdat alles zo hetzelfde er uit ziet vanuit de lucht.

Ook dinsdag was het super lekker weer, en omdat ik nog niet hoefde te werken voelde het nog steeds een beetje als vakantie. Ik ging lunchen in de stad met een vriend.


Vervolgens ging ik met twee andere vrienden door naar het park, om nog even te genieten van de laatste zonnestraaltjes. We lieten een pizza bezorgen en ‘s avonds gingen we nog naar de bioscoop. Wat een heerlijke lentedag was dit!

De foto’s met smileys en tekst komen trouwens van Snapchat. Sinds een paar weken gebruik ik dat nu ook voor mijn blog. Je kunt me toevoegen op @mlouzzzz. Ik zag dat er al een paar van jullie mij toegevoegd hadden, leuk!

De dagen er na moest er helaas wel weer gewerkt worden, en maakte ik slechts deze foto van een heerlijke lunch: broodje avocado met kalkoenfilet. En een glaasje verse jus.

Ook moest ik lachen om alle handjes-emoji’s onder deze post op instagram. Ik heb afgelopen week nog geen tijd gehad om aan de Hamburg cityguide te beginnen, maar het komt echt zo snel mogelijk. Beloofd!

Ook vrijdag werkte ik een paar uurtjes, daarna sprong ik snel in de trein richting Rotterdam. Ik was namelijk samen met Anja uitgenodigd voor een brunch bij Bertmans. Ik kan je alvast verklappen: het was goddelijk! Snel meer over dit leuke zaakje, want hier moet je naartoe voor heerlijke ontbijtjes en lunches.

Terug in de trein, stiekem in de eerste klas coupé. Het was zoooo druk, het leek wel veevervoer. Ik was ook zo moe, dus we besloten maar gewoon te gaan zitten. Er is uiteindelijk ook geen conducteur langsgekomen, maar een beetje spannend was het wel ;-).

Eenmaal thuis ben ik gelijk op bed gaan liggen voor een powernap, maar door een migraine-aanval ben ik daar niet meer uitgekomen. Uiteindelijk zakte de hoofdpijn weg en heb ik bijna 12 uur geslapen. Ik was zo ontzettend moe!

Zaterdagochtend voelde ik me nog enigszins duf, maar besloot ik toch mijn to do-list af te werken. Waaronder het inschrijven voor een nieuwe studie! Jaja, vanaf komend schooljaar zit ik weer in de schoolbanken. Dit keer niet aan de Universiteit maar op het hbo: ik ga de opleiding Digitale Media en Communicatie doen.

Daarna ging ik weer door naar mijn werk. Omdat ik me nog niet helemaal fit voelde nam ik deze reep mee, van de nieuwe biologische lijn van de AH. Ik vind dit soort sticky noten en fruit repen zo lekker! Ik weet dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken, dus dat moet ik ook zeker maar eens doen. Al is dit ook wel makkelijk ;-). Ik weet dat je op dit moment veel gesponsorde content van die nieuwe biologische lijn van AH op blogs terug ziet, maar dit is niet gesponsord. Deze zijn gewoon echt lekker. Even voor de duidelijkheid he ;-).

Gisteren was ik vrij, dus dook ik even de stad in samen met een vriendinnetje. Ik moest wat ruilen, wilde nieuwe loafers halen bij H&M en kocht een nieuwe voorraad sokken. Lekker vrolijk met die stipjes he.

We haalden tompoezen in huis voor het oranjegevoel, maar omdat we allebei moeten werken met deze feestdag kwamen we niet echt in de stemming. Lekker waren ze wel!

De rest van de middag hingen we op de bank en keken we afleveringen van Adam zkt Eva terug. Hilarisch en wat mij betreft een perfecte zondagmiddagbesteding.

‘s Avonds at ik wat restjes uit de vriezer leeg, maar ‘t smaakte prima. Het zijn niet altijd culinaire hoogstandjes die ik maak ;-). Ik draaide wat wasjes, keek tv en lag vroeg in bed.

Een vrij saaie koningsnacht, want mijn wekker ging vanochtend alweer vroeg. Ik werk al jaren in de horeca, dus ben het gewend om met feestdagen te werken. Al was het wel een stuk gezelliger toen ik nog in de kroeg werkte ;-).

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne Koningsdag, en houden we het een beetje droog. Ik hoop vooral dat het niet al te druk wordt op mijn werk.. ;-).

Komende week staan er weer allemaal leuke dingen op de planning. Hopelijk vind ik tussendoor nog de tijd om een beetje bij te komen, want ik voel me nog steeds niet helemaal fit (vooral heel erg moe). Volgende week weer een nieuw verslag, tot dan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Eline

  Wat jammer dat je je zo moe voelt, hopelijk kun je ergens een beetje rust vinden. Wel een leuke diary en ik ben heel benieuwd naar al die foto’s van Hamburg.

 2. Elianne

  he meisie, zo’n citytrip is geweldig maar ook heel erg vermoeiend en jij gaat maar door!! Maar wat een leuke dingen doe je ook, geen standaardleven, geniet maar lekker en vandaag een leuke gezellige werkdag met veel leuke mensen hoop ik voor jou!
  Ik heb nog twee mooie filmtips voor jou
  Zaterdag met Niels naar Timbuktu, prachtige film ook mooie beelden van de woestijn maar ook heftig door de zinloze strijd van IS
  En gisteren met Gerda naar La derniere coup de marteau, waaarin jonge acteur Romain Paul een prachtige rol speelt,
  Dus heb je tijd over:-)
  Liefs mama

 3. Frauke

  Wat een superleuke diary! Je maakt zó’n mooie en gezellige foto’s! Wat grappig trouwens, die emoji’s! Hamburg zag er echt heel mooi uit en wat cool dat je zoveel kon zien vanuit de lucht! Vind ik ook altijd zo indrukwekkend, maar meestal vliegen we laag heel vroeg of heel laat waardoor ik niks zie haha. Cool dat je opnieuw gaat studeren! X

 4. Iris

  Fijne diary hoor, die picknickfoto met de pizza ziet er leuk uit!

 5. Roos

  Hele leuke diary weer! Wat héérlijk, pizza in het park :)

 6. Debbie

  Die eerste foto is echt heel mooi, En je hebt lekker van het zonnetje genoten zie ik al.

 7. Bianca

  Ah mijn huisje op de foto! Echt een superduidelijke foto!

 8. Anna

  Oh, wat heerlijk dat de eerste parksessies alweer geweest zijn! Zo fijn! Spannend dat je je hebt ingeschreven voor een nieuwe opleiding! Hopelijk knap je snel weer helemaal op.

 9. Danielle

  Whoop whoop, ik heb je gelijk even toegevoegd op snapchat! En ik heb zin om naar Hamburg te gaan jajajaaaa!

Geef een reactie