Filmtips #7

movie_loverosie2

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik filmtips met jullie deelde. Ik breng nog steeds bijna wekelijks een bezoekje aan de bioscoop, maar de standaard blockbusters zullen jullie inmiddels vast ook wel gezien hebben.

Vandaag een lijstje met iets minder bekende films, die jullie hopelijk nog niet (allemaal) gezien hebben. Ze zijn allemaal een beetje ‘arty’, maar hebben toch een vrij hoog feelgood-gehalte. Perfect voor deze paasdag!

movie_wild

Wild
Wild zag ik samen met mijn moeder in de bioscoop, en zo komt deze film ook het beste tot z’n recht. Op het grote scherm zijn de prachte opnames van de mooie landschappen nog indrukwekkender.

Wild is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en gaat over Cheryl Strayed die na een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder alle hoop heeft verloren. Ze beland in een roekeloos leven vol drugs en feestjes, en takelt zichzelf nog verder af. Dan besluit ze vrij plotseling dat het tijd is voor een nieuwe start, en begint ze gedreven aan de Pacific Crest Trail. Deze wandeling volgt een 1600km route langs de westkust van Amerika.

De film is ietwat sloom, maar op die manier kun je alle beelden goed op je laten inwerken. Het is een heftig verhaal, en toch ga je met een goed gevoel de bioscoop uit. Oh en niet onbelangrijk: er zit een miniscuul rolletje voor onze Michiel Huisman in!

movie_loverosie

Love, Rosie
Alleen Lily Collins is al reden genoeg om deze film te bekijken, instant girlcrush! Daarnaast is Love, Rosie misschien wel mooi omdat hij zo pijnlijk (en soms behoorlijk realistisch) is.

Love, Rosie gaat over Rosie en Alex die al vanaf jongs af aan beste vrienden zijn. Alex verhuist echter naar de andere kant van de wereld, maar toch blijft hun band goed. Er lijkt zelfs iets meer dan gewoon vriendschap te zijn, maar toch lopen ze elkaar telkens mis. Net zoals 500 days of Summer is dit ‘not a love story, it’s a story about love‘.

Het is een vrij emotionele film, maar vol mooie opnames. Hij bleef bij mij nog eventjes in mijn hoofd hangen na het kijken, een echte aanrader dus!

movie_rubysparks

Ruby Sparks
Deze film is een beetje dorky en awkward af en toe, en dat maakt ‘m zo leuk. Calvin is een schrijver die in zijn jongere jaren grote successen boekte, maar nu met een writers’ block zit. Hij vind uiteindelijk inspiratie uit zijn eigen klungelige liefdesleven, en schrijft een roman over de denkbeeldige Ruby.

Wanneer hij een paar weken later Ruby in levende lijve op zij bank aantreft is hij compleet verbijsterd: zijn eigen verhaal is tot leven gekomen! Maar is Ruby in het echt ook zo leuk?

Dit is een heerlijk vrolijke film, die ook weer niet een typische love story is. Zoe Kazan weet het typetje Ruby heel goed neer te zetten, en dat maakt deze film zo leuk. In combinatie met de dorky Calvin natuurlijk.

movie_waywayback

The Way Way Back

Deze film heeft ook een grote lading awkwardness, en dat is precies waarom deze film zo leuk is. Duncan is 14 en zit precies in zijn ongemakkelijke puberjaren. Samen met zijn moeder, nieuwe stiefvader en -zusje gaan ze naar een vakantiehuisje aan het strand om de vakantie door te brengen.

Duncan valt al snel buiten de zonnebadende tienermeisjes en half dronken ouders, en verveelt zich stierlijk. Tot dat hij plotseling kennismaakt met de grappige en vlotte Owen, manager van een waterpark. Deze biedt Duncan een baantje aan, en zo komt er een eind aan zijn verveling maar wordt hij ook een stuk zekerder van zichzelf. Al blijft hij met zijn ongemakkelijke familie zitten..

Dit is een fijne feelgood film voor de zondagmiddag. Het is leuk om te zien hoe Duncan van mega awkward tot eigenlijk best oke groeit. Ook verfrissend: Steve Carell die eens niet de lolbroek speelt maar de gemene stiefvader.

movie_maleficent

Maleficent
Ik zag Maleficent pas vorige week, maar het is gelijk mijn favoriete Disney film. De film vertelt het verhaal van Maleficent, de slechte fee uit Doornroosje die haar vervloekt tot haar lange slaap.

In de film kom je er achter hoe het nou écht zit, en blijkt Maleficent ooit ook een onschuldig lief meisje te zijn geweest. Ik vond het een heel erg leuke en verrassende film, met prachtige special effects zoals we van Disney gewend zijn.

Ik ben ook naar Cinderella in de bioscoop geweest, en ook dat was een aanrader. Prachtige decors, mooie prinsessenjurken.. dat typische Disney feelgood-gevoel. Allebei aanraders!
Hopelijk zit er wat voor je bij. Heb je nog aanraders of suggesties, laat het dan vooral weten. Dan volgen er snel weer nieuwe filmtips! ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 34 reacties

 1. Anna

  Goede tips! Ik kende ze allemaal nog niet, behalve Wild (prachtige film!), dus voor mij gaat het niet echt op dat ik de blockbusters al gezien heb – heb je in ieder geval iemand blij gemaakt. Bedankt voor het delen!

  1. Ah maar dit zijn juist niet de blockbusters! :p Want ik zag ook American Sniper en Focus en die waren ook mooi/leuk, maar die staan al in zoveel lijstjes.

 2. Simone

  Ik heb alleen ‘Love, Rosie’ gezien van deze lijst, maar ik ben nieuwsgierig geworden naar de rest! Als tip zou ik ‘Barefoot’ geven :)

 3. Anne

  Wat een goede tips, ik heb er geen een gezien! Al is Maleficent niet echt mijn ding, de andere films gaan wel op mijn lijstje. Ik wil vooral héél graag nog naar Wild :)!

 4. Lauriëtte

  Afgezien van Maleficent zijn ze allemaal nieuw voor mij! Super leuk! Ga er zeker een aantal van downloaden! :D

 5. Caro

  Ben ontzettend benieuwd naar Wild! Hoor daar zo veel mensen over

 6. Hee! Ik ken ze allemaal nog niet :) Ik heb wat te doen deze paasdagen (al heb ik eigenlijk al genoeg te doen..).

 7. Henrieke

  Wild, Ruby Sparks en The Way Way Back vind ik alledrie erg tof! Love, Roise komt op mijn lijstje!

 8. Veerlez

  Ik ben nog steeds heel erg benieuwd naar Wild! Binnenkort maar eens bekijken dan! De rest ken ik en zijn inderdaad heerlijke films! :)

 9. Sylvia

  Love, Rosie wilde ik gisterenavond kijken, alleen was ik zo gaar van het studeren dat ik in slaap viel na vijf minuten :P Morgen een nieuwe poging ;)

 10. Sabrina

  Jaa Maleficent was heel mooi! Ik had hem gezien op de boot naar Engeland, haha (: Love, Rosie lijkt me ook een super mooie film!

 11. Charlotte

  ‘The Way Way Back’ vond ik een geweldige film! Instant zomergevoel ook, als je ‘m kijkt :)

 12. Tedje

  Ik heb ze allemaal gezien, behalve de eerste twee! Maar die staan nog op mijn lijstje :)

 13. Nuria

  Goeie tips! Ik ben niet zo’n biosganger, alleen voor echt goeie films!!

 14. Fleur

  Wat een leuk rijtje films!
  Precies op het juiste moment dat ik deze blogpost tegen kom, want ik was nog opzoek. Ik me storten op Love Rosie, die lijkt mij wel wat!

 15. Hedwig

  Jaa Wild was zo mooi! En Ruby Sparks is ook zo leuk, ze zijn in het echt ook een stelletje, heel lief :) heb je Song of the Sea al gezien? Die is heel schattig. En Birdman is ook tof!

 16. Arjanne

  Ahh… shame on me, ik moet maleficent nog steeds een keer kijken! Love, Rosie staat ook al eeuwen op de planning. Leuke tips!
  liefs

 17. Maureen

  Ruby Sparks is een van mijn favoriete films! Zo af en toe kijk ik ‘m weer, hij blijft leuk en ook een beetje maf. Love, Rosie lijkt me ook heel leuk – alleen wel erg treurig, een liefde die je steeds misloopt.

 18. Joëlle

  The way way back moet ik nog zien, bedankt voor de tip! Love, Rosie vond ik zo’n leuke film!

 19. Jaaaa Maleficent is leuk hè? :) Ik zag ‘m ook laatst pas, maar inderdaad ook gelijk 1 van mijn favoriete disney films :) Love, Rosie wil ik inderdaad graag nog een keer zien! x

 20. Michelle

  Goede tips! Ik vond Love, Rosie ook erg goed. Werd er alleen een beetje jankerig van, haha. Ik heb The Way Way Back en Ruby Sparks nog niet gezien. En dorky films zijn altijd goed, dus die laatste ga ik sowieso kijken. Fijn Paasweekend nog :)

 21. Jessica

  Jaaa Love, Rosie is zó mooi! Echt een aanrader voor een ieder die de film nog niet heeft gezien :D

 22. Kimberly

  Leuk! Ik wil ze denk ik allemaal zien. Ik heb ook nog wel een mega aanrader, Focus met Will Smith. Whaaa, zo een goede film!

 23. Linda

  Love, Rosie was inderdaad een leuke film! Wild wil ik ook nog graag zien, lijkt me ook mooi!

 24. Pauline

  Ik vind Maleficent echt geweldig! Ook ben ik heel benieuwd naar “Wild”. Het doet me denken aan de film “Tracks”, wat ook echt een prachtige film is.

  Liefs,
  Pauline

 25. sammie

  Maleficent heb ik gezien, vond ik erg leuk. Alle andere films die je noemt ken ik niet maar er zitten er een paar bij die ik wel wil zien… En ik kom al tijd te kort :)

 26. Laura

  Fijne filminspiratie! Helemaal mijn type films. Een paar heb ik gezien, maar een paar ook niet en daar gaat binnenkort zeker verandering in komen! :) Thanks!

 27. Mylène

  Ik heb zo genoten van Love, Rosie. Wat een fijne film is dat!

Geef een reactie