Kookboekreview: Powerfood door Rens Kroes

DSC_0172

Powerfood ligt al een tijdje in de winkels, maar nu ik wat gezonder probeer te eten heeft het boek echt mijn aandacht getrokken. Ik houd namelijk enorm van eten, en niet zoveel van opletten wat je nou allemaal wel en niet naar binnen werkt.

Maar als het roer dan toch om moet, dan wel graag op een leuke manier. En zo kwam ik uit bij het boek van Rens Kroes: Powerfood.

DSC_0174

Het zusje van

Rens is natuurlijk het zusje van de wereldberoemde Doutzen, dus de goede genen voor een mooi koppie en een goed lichaam zijn aanwezig. Maar dat het allemaal niet vanzelf gaat weten we natuurlijk allemaal. Voor een goed en fit figuur moet je nou eenmaal sporten, en misschien nog wel belangrijker: gezond eten.

Rens is opgeleid tot voedingsdeskundige, en weet dus een hoop af van gezond voedsel. Haar zus zal haar vast ook wat geheimpjes van het vak ingefluisterd hebben, en dat resulteerde tot Powerfood.

DSC_0173
DSC_0178
DSC_0177

Indeling van het boek

Het boek heeft een vrij traditionele indeling, maar dat is wel zo overzichtelijk. De recepten zelf zijn namelijk al origineel genoeg. Wat ik wel heel leuk en leerzaam vind, is de lijst met powerfoodingrediënten en de dagschema’s achterin het boek.

Voor een noob als ik is het fijn om even te spieken hoe een ander zijn dag indeelt qua maaltijden. Ook is het handig om te weten waarom een avocado nou zo gezond is, of wat boekweitmeel überhaupt is.

Wellicht dat dit voor de ervaren fitgirl geen nieuws is, maar ik vind het allemaal erg interessant. Het wordt op een simpele en toegankelijke manier uiteengezet, waarna je zelf eruit kunt halen wat voor jou belangrijk is.

DSC_0175 DSC_0176

Recepten

Inmiddels heb ik een aardige collectie kookboeken. Tja, what can I say? Ik heb een zwak voor mooie foodfoto’s, en ik blader graag door de recepten. Toch haal ik de meeste recepten vaak van blogs. Daarom ben ik tegenwoordig wat strenger tegen mezelf. Voegen deze recepten écht wat toe en nog belangrijker: ga ik ze ook daadwerkelijk maken?

De recepten in Powerfood zijn origineel (mits je natuurlijk geen doorgewinterde fitgirl bent), maar bevatten niet overdreven lange lijsten met gekke ingrediënten. Sommige recepten zijn juist vrij simpel, en vraag ik me bijna af waarom ik dit zelf niet bedacht had?!

Omdat dit hele ‘healthy food’ nog nieuw voor mij is vind ik het fijn om kant en klare recepten te gebruiken. Door Rens is me trouwens ook duidelijk dat ik nog steeds taart en snacks kan maken, want die vind je ook terug in het boek. Maar dan net wat gezonder natuurlijk.

Ook staan er mooie foto’s van Rens zelf in, waar ik stiekem ook wat outfit-inspiratie uit haal ;-). Dat, in combinatie met de recepten en de maaltijdschema’s maakt het voor mij het perfecte inspiratieboek voor een gezondere levensstijl.

DSC_0179

Powerfood heeft een fijn prijsje, voor €19,99 heb je het boek al in je bezit. Het boek is o.a. hier te koop, en goed nieuws: in de zomer komt er een nieuw boek van Rens Kroes uit!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Angelina

  Nog steeds een van mijn favoriete boeken, heb er al veel recepten uitgemaakt. Ik kan niet wachten op haar nieuwe boek, die overigens al in juni uitkomt als het goed is. ^_^

 2. Frauke

  Klinkt echt als een fijn boek! Gaat op mijn verlanglijstje (bij nog veel te veel andere boeken, haha)! Vooral goed dat de recepten niet te ingewikkeld zijn of teveel ingrediënten hebben die je 1x koopt en vervolgens niet meer gebruikt, dat vind ik altijd zo irritant. Het zou voor mij wel nuttig zijn een keer gezonder te koken, dus dankjewel voor de tip :D. X

 3. Sanne

  Je schrijft zo fijn. Mooie review!
  Mijn huisgenootje heeft dit boek en ik heb het door haar leren kennen, en zelf heb ik daarvoor ook eens op het punt gestaan om het te kopen. Nu ligt het in de keuken en kan ik er fijn doorheen bladeren, want dat is ook iets wat ik heel leuk vind! Gewoon lekker bladeren langs die mooie foodfoto’s, zo fijn. Het ziet er zo mooi uit inderdaad, en de recepten zijn echt heerlijk!
  Veel plezier ervan :) liefs.

 4. Sabine

  Ik ben zelf ook ‘weer begonnen’ met wat gezonder eten. Ik geef mijn chips-verorberende cola-drinkende vriendje niet volledig de schuld, want ik doe het uiteindelijk natuurlijk zelf, maar de weegschaal liegt er niet om, haha! Dit boek ziet er erg mooi uit en klinkt ook als een erg prettig en laagdrempelig hulpstuk om de gezonde lifestyle weer een beetje op de rit te krijgen. :)

 5. Sabrina

  Dit boek heb ik al zo vaak doorgebladerd en het lijkt me echt super leuk! Fijne review!

 6. Suuz

  Geweldig boek he! heb hem ook staan, alleen beetje laten verwateren weer, goed dat je mij herinnert!! inderdaad weer even op de gezonde tour!

 7. Oh, moet ik hebben! Ik heb al zo’n paar foto’s op instagram zien voorbijkomen en nu ben ik nog nieuwsgieriger!

 8. Swaen

  Ik wil dit boek graag eens doorbladeren! Een fijne prijs trouwens :)

 9. Saar

  Klinkt interessant, misschien toch maar eens opzoeken :)

 10. Marcella

  Ik heb dit boek in november voor m’n verjaardag gekregen, maar ik heb er nog erg weinig mee gedaan. Moet ik echt eens doen! Vind vandaag echt dag daarvoor, dus ik pak hem er zo even bij. Goede tip!

Geef een reactie