Recipe: raspberry cheesecake cupcakes

DSC_0205

Het is bijna Pasen, goed excuus dus om lekker te eten. Ook ik gooi er nog even snel een recept in dat perfect is voor Pasen, maar ga niet voor eieren of chocola. Het wordt mijn all time favorite: raspberry cheesecake, maar dan in cupcakevorm.

Deze raspberry cheesecake cupcakes staan niet alleen leuk op de Paasbrunchtafel, ze zijn ook nog eens heel erg lekker en zo gemaakt. Overigens kun je deze cupcakes natuurlijk ook elk ander moment van het jaar maken, als perfect toetje of lekker tussendoortje. Het formaat voorkomt ook gelijk dat je een hele taart op eet, dubbel zo handig!

Ingredienten

Voor ongeveer 12 cupcakes

Voor de bodem
– 250 gr gemalen koekjes (bijvoorbeeld zandkoekjes of Bastognekoeken)
– 50 gr boter
– 1 tl kristalsuiker

Voor de vulling
– 400 gr monchou
– 2 eieren
– 100 gr suiker
– 1 el bloem
– paar drupppels vanille-extract
– 1 tl citroenrasp

Voor de topping gebruikte ik verse frambozen en een frambozensaus. Deze frambozensaus kun je maken door de frambozen met een beetje suiker en citroensap te mixen. Omdat de frambozen nog niet echt in het seizoen zijn gebruikte ik saus uit een potje (foei ;-)).

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Zet een pannetje op laag vuur en laat de boter hierin smelten. Verkruimel de koekjes en meng deze met de boter. Zelf vind ik Bastognekoeken altijd een lekkere bodem voor een cheesecake, maar omdat ik alle aandacht naar de frambozen wil laten gaan kies ik voor een simpeler koekje. Dit kan een zandkoekje zijn, maar ook een Jodenkoek of een Digestive.

Verdeel de koekmix over de cupcakevormpjes en druk deze goed aan met de bolle kant van een lepel. Mix de roomkaas met de eieren, suiker en de bloem tot een romig geheel. Let op dat het niet te luchtig wordt! Voeg hieraan het vanille-extract en de citroenrasp toe. Schep het mengsel nog een keer om, en verdeel het vervolgens over de cupcakevormpjes.

Druppel vervolgens wat frambozensaus over de cupcakes, en maak er een mooi marble-patroon van met een satéprikker. Ik probeerde mini-hartjes te maken, volgens deze mini-tutorial.

Zet de cupcakes vervolgens voor 30 minuutjes in het midden van de oven. Ik vind het lekker als de korst iets krokant is en een mooi donker kleurtje heeft, daarom liet ik die van mij er tien minuutjes langer in staan. Laat ze vervolgens nog verder opstijven in de koelkast.

Vergeet niet voor het serveren op elke cupcake een framboos te drukken!

DSC_0203

Mjam! Ga jij dit weekend deze raspberry cheesecake cupcakes maken? Of wordt het toch de blueberry yoghurt cake.. ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Lauriëtte

  Oeh dit lijkt me heel erg lekker! Ik wil al een tijdje een normale cheesecake maken (dat zeg ik al weken tegen mezelf) maar misschien dat ik inplaats daarvan deze cupcakes wel ga maken!

 2. Laura

  Ooo dit ziet er lekker uit! Ik heb eigenlijk nog nooit cheesecake op, maar als ik de verhalen mag geloven is het goddelijk. Ik heb afgelopen weekend trouwens je recept van de Blueberry Yoghurtcake gemaakt, dat was ook een succes!

 3. Sam

  Oh die zien er niet alleen lekker uit maar ook erg mooi!

 4. Pauline

  Mmm, lekker! Ze zien er ook erg mooi uit :-).

  Liefs,
  Pauline

 5. Shifra

  Aaaah, wat een schatjes! Die min-hartjes zijn nog goed gelukt, vooral in zo’n klein cakeje! Ik vind het altijd prachtig staan op taarten, maar ik vind het op een cakje misschien nog wel schattiger! Ze lijken mij heerlijk. En ik begrijp je punt over taart (je eet niet de hele taart op), maar ik vind het ook wel heel fijn om een net iets groter stuk te kunnen snijden. ^-^ Zeker met Pasen. (dan tellen calorieën niet hoor. Althans, ik tel ze niet. Mijn lichaam misschien wel.)

 6. Isabella

  Wauw, de cupcakes zien er zo mooi uit! Lijken me ook erg lekker:)

 7. saskia

  aah wat zijn ze leuk! Ik ga ze zeker een keer maken. Idd slim om er cupcakes van te maken, met zo’n hele cheesecake taart worden mijn punten steeds groter haha.

 8. Sabrina

  Waauw dat ziet er lekker uit! Zou zo in een bakkerij kunnen liggen (:

Geef een reactie