TGIF! Welcome to the weekend 15

tgif-welcome
Yeah, het weekend staat weer voor de deur. En wat voor een! Vandaag lijkt het wel bijna zomer, met 21 graden op de thermometer. Eindelijk – je wilt niet weten hoe lang ik naar deze dag verlangd heb..

Gelukkig ben ik het hele weekend vrij, en staan er weer wat leuke dingen op de planning. Zo hoop ik vandaag lekkere biertjes te proeven op het Lentebock festival in Utrecht. Zie ik daar nog een van jullie?

Behind the scenes
Afgelopen week was rustig. Ik ben met de Paasdagen naar mijn ouders geweest, en was even helemaal vrij. Ik had vooruit geschreven, dus hoefde ik niet te veel met mijn blog bezig te zijn. Ook wel eens lekker.

Volgende week staat er een half perstripje op de planning. Dat belooft weer veel mooie instagramplaatjes, net zoals vorige zomer in Kopenhagen.. ;-). Wil je niks missen, volg me dan op instagram.

Freebie

De meeste van jullie zijn vast bekend met de VSCO app, een gratis fotobewerkingsprogramma voor op je telefoon. VSCO maakt ook een heleboel professionele filters voor fotografen. Deze zijn redelijk prijzig, gelukkig vond ik op Deviantart een gratis download voor photoshop filters in de stijl van VSCO.

Zelf gebruik ik ook altijd filters voor mijn foto’s, om ze net allemaal een wat frissere look te geven. Daarnaast vind ik het ook mooi als elke foto dezelfde bewerking heeft. Bovenstaande filters zijn hier gratis te downloaden.

Quote + Font
quote_roboto

Deze tekst kwam voorbij op Pinterest, en ik moest ‘m gebruiken. Ik zocht een helder en strak font erbij, en dat werd Roboto. Het font komt in heel veel varianten, in gebruikte de ‘thin’ versie, maar de dikgedrukte versie is ook erg mooi. Je kunt ‘m hier gratis downloaden.

Oh, en probeer de vraag eens te beantwoorden.

Favorite blogposts
– 
Ha, mijn mindmaptechniek is een ware hype aan het worden! Ik schreef er vorig jaar al over, maar onlangs postte Lianne en de Groene Meisjes er ook een stukje over.
– Ik ben dol op (dirty) chai lattes (behalve dan die van Starbucks), dus deze chai cake van Suzanne lijkt me heerlijk!
– Dit jaar is er elk weekend wel ergens een foodfestival. Gelukkig zette Pauline ze op een rijtje.
– Tea schreef een leuk blogje over populaire dingen waar ze niks van begrijpt. Ik begrijp ze ook niet!
– Aline deelt foto’s van haar prachtige nieuwe tatoeage.
– De ‘gespot op instagram‘ artikeltjes van Elze vind ik altijd zo leuk. Zo zie je hoe snel de trends zich verspreiden!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Merel

  Zo’n mooie quote! Het is ook gewoon écht iets wat je jezelf af en toe moet afvragen. Thanks :) Fijn weekend voor jou! (misschien tot zondag!)

 2. Lin

  Dit vind ik altijd jouw leukste posts, leuk om in de trein te lezen. Bijna al mijn collega’s gaan naar het Lentebock festival; ik skip even door de marathon van zondag. Fijn weekend!

 3. Frauke

  Super leuke post! Die VSCO cam foto’s zijn echt superleuk, bedankt daarvoor :). Wat leuk dat je op perstripje gaat, veel plezier! En mooie quote inderdaad, goed om bij stil te staan. Dat mindmappen heeft me intussen ook geïnspireerd, ik wil het ook eens gaan proberen :D. Fijne dag! X

 4. Mies

  Mooie quote! Zeker iets om bij stil te staan. Heb de filters ook gedownload. Goeie vondst is dat.

 5. Mylene

  Wat een goeie van die vsco-achtige filters. Ik ben zo verslaafd aan vsco cam haha!

 6. Danielle

  Goede quote, ik vind deze artikelen altijd super leuk om bij je te lezen! Ga snel de blogpostjes lezen die je hebt gelinkt!

 7. Suus

  Aaah weer zo lief dat je een link hebt naar Food Bandits, dank je wel. En een heel fijn weekend xx Suus

 8. Shelley

  Dat mindmap idee is echt super goed! Ik heb er meteen een gemaakt en ik voel me nu al minder gestresst.

  En over dat artikeltje met die onbegrepe trends.. Oei, ik voel me echt een hipster nu want ik vind manbuns super sexy, ben dol op de trenchcoat, huil mezelf nog steeds elke avond in slaap omdat ik geen kaartjes heb kunnen scoren voor james bay en vind Kendell Jenner nog steeds een van de mooiste vrouwen ooit! Haha. :’)

 9. Shifra

  HAHA. Ik typ zojuist TGIF in in de internetbalk, maar dat moest natuurlijk ‘lastdaysofspring.com’ zijn! En ik hóud van VSCO-cam. Bijna al mijn foto’s bewerk ik daarmee! Een tijdje geleden heb ik een klein pakketje erbij gekocht met filters, maar ik gebruik eigenlijk nog steeds altijd alle filters uit de ‘gratis’ versie. Die zijn al zo leuk!

 10. Anne

  Deze posts vind ik echt altijd zó tof en zo’n herkenbaar puntje om het weekend mee te beginnen :)!

 11. Kimberly

  Wat leuk, je hebt Tea’s artikel er tussen staan! Dat is mijn oude klasgenootje :D

 12. Anneleen

  Ik gebruik VSCO ook met heel veel plezier, die app geeft zo’n mooie sfeer aan je foto’s :)

 13. Mirthe

  Ik gebruik die VSCO filters voor Photoshop al een tijdje. Maar opeens is hij in de war en zegt hij dat hij sommige layers niet kan vinden, waarschijnlijk omdat de ‘maker’ zijn/haar Photoshop in het Spaans heeft staan en die layers anders heten. Ik had hier eerst geen last van en hoe ik ook google en wat ik ook probeer het lukt me niet om het goed te krijgen. Weet jij dit misschien, haha.

  1. Hmm nee, bij mij doen ze het gewoon. Ik had wel ooit mijn photoshop per ongeluk op Hebreeuws staan, waardoor hij van rechts naar links type ipv andersom. Maar de oplossing heb ik toen via google gevonden..

Geef een reactie