TGIF! Welcome to the weekend 16

DSC_0152

Yeaaah weekend! Ik speel een beetje vals, want mijn weekend begon gisteren al. Een heel speciaal weekend: ik vertoef deze dagen in het hippe Hamburg!

Mijn eerste vakantie van dit jaar, en ik heb er zo naar uitgekeken. Maar don’t worry, ik denk ook aan jullie. Deze week staat er weer een uitgebreide TGIF voor jullie klaar met veel linkjes en een leuke freebie. Happy weekend!

Behind the scenes

Samen met Anouk ben ik dit weekend in Hamburg. Ons verblijf is gesponsord, maar verder worden we overal in vrijgelaten. We zijn dus van plan om de stad goed te verkennen, en uiteraard zie je daar van alles over terug op de blog.

Wil je meteen op de hoogte zijn en ons ‘live’ volgen, houd dan onze instagramaccounts en mijn snapchat in de gaten. Hier zullen we de komende dagen actief op posten, en zo krijg je alvast een sneak preview van alle leuke hotspots. Mij kun je volgen via @lastdaysofspringblog, en Anouk via @_kuona, of via onze geweldige hashtag #anoukenmarlousinhamburg.

Via snapchat krijg je live foto’s binnen (ok- als we verbinding met internet hebben), als het goed is kun je nú nog zien wat voor supertoffe supermarkt we gisteren tegenkwamen (met sushi-, salade- én yoghurtbar!!). Je kunt mij toevoegen op @mlouzzzz (ja, 4 keer de Z).

Freebie
flicapp

Krijgen jullie ook om de haverklap meldingen op je telefoon dat je geheugen vol is, omdat je filmrol vol met duizenden foto’s staat? Eventjes snel je foto’s verwijderen gaat niet, bij iPhones moet je nog steeds stuk voor stuk de foto’s verwijderen (of alles in een keer, maar dat is ook zo zonde).

Ik vind dit gruwelijk irritant, maar er is een oplossing voor: de app Flic. Deze app laat je op een soort Tinder-achtige manier door je foto’s gaan, en zo gaat het opschonen van je filmrol niet een stuk sneller, het wordt ook een stuk leuker!

De app heeft wat handige extra functies, zo kun je ook per album of per maand foto’s verwijderen. En je ziet gelijk hoeveel mb’s je hebt vrijgemaakt. De gratis variant laat je tot 100 foto’s per dag verwijderen, maar ik kocht gelijk de hele app zodat ik m’n telefoon eens goed kon schoonmaken.

Quote + Font
quote_canter

Op dit moment bevind ik me een beetje in zo’n fase dat je aan het uitzoeken bent wat je precies wil met je leven. Ik weet het nog steeds niet helemaal, maar ik heb het idee dat ik wat rustiger (stabieler?) in het leven sta, en daardoor ook meer overzicht heb in wat ik wel en niet wil en kan.

Toen ik wat jonger was kon ik elke week stuiterend van het ene naar het andere gaan, en daar werd ik soms zo moedeloos van. Nog steeds weet ik niet precies wat ik wil, maar ik heb wel het idee dat ik de goede kant op ga en dat geeft rust.

Vandaar ook deze quote! Het font dat ik heb gebruikt heet Canter (hierboven zie je de bold variant), en is hier gratis te downloaden.

Favorite blogposts
– Linda schrijft altijd zulke leuke mindstyle artikelen. Zo ook dit artikel over introvert en extravert zijn, en hoe je de perfecte combinatie van beiden wordt.
– Iris reviewde een leuk en origineel kookboek vol vega(n) burgerrecepten.
– Liselore is social media consultant en weet dus alles op gebied van social media. Ze deelt de laatste trends met ons.
– Hoe goed klinkt rode wijn pasta?? Een combinatie van twee comfort ‘foods’. Bij Shifra vind je het recept.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Karin

  Wat een goede tip de flic app! Veel plezier in Hamburg!

 2. Eline

  Wat een handige app ^^ Heel veel plezier in Hamburg!

 3. Anieke

  Die app is precies wat ik nodig heb! Super handig. Veel plezier in Hamburg, het is echt een heel leuke stad!

 4. Roos

  Je hoeft je foto’s niet een voor een te verwijderen. Als je in filmrol op ‘selecteer’ klikt en kies je alle foto’s die je wilt verwijderen, daarna op het prullenbakje et voila :)

 5. Joanne

  Fijne tips weer en je quote klinkt heel bekend. Veel plezier in Hamburg!

 6. Veel plezier in Hamburg! Ben er nog nooit geweest, maar ik heb zo’n vermoeden dat ik dat toch eens moet doen :D

 7. Dina

  Dat met die app is handig zeg. Ik heb laatst alle foto’s van mijn iPhone overgezet op de iMac en daarna gewoon alles in een keer gewist. Opgeruimd staat netjes. :)

 8. Saar

  Wat een mooi quote! Heel toepasselijk voor mij ook op dit moment…

 9. Sabrina

  Ah de quote is mooi zeg! Heel veel plezier in Hamburg, lijkt me een super mooie stad!

 10. Karlijn

  Flic klinkt als een handige app en een mooie reminder om eindelijk eens wat foto’s te verwijderen. En veel plezier in Hamburg!

 11. Merel

  Super leuk weer om te lezen! hoop dat je het te gek hebt in Hamburg – maar zo aan de foto’s te zien zit dat wel goed ;) xx

 12. Iris

  Ah die app! Dat is echt zoiets waarvan ik dan wil dat ik het zelf had bedacht. Zo simpel maar zo geniaal. En héél veel plezier in Hamburg, ik zag al allemaal mooie foto’s voorbij komen op Instagram. Tof!

 13. Shifra

  Die app is ge-wel-dig! Ik maak elke maand mijn telefoon helemaal leeg, maar tegenwoordig haal ik het daar ook al niet meer mee. Frustrerend. Super app! Thnx voor de tip! En leuk om te horen dat je zo mijn pasta zo goed vindt klinken! <3 Fijne week! X (oh en ik zag al wat leuke foto's voorbij komen van Hamburg! Geniet, geniet!)

Geef een reactie