TGIF! Welcome to the weekend 17

DSC_0252

Joehoe, weekend! Wat vliegt de tijd weer voorbij. Vorige week zat ik net in Hamburg, en nu heb ik m’n koffer amper uitgepakt. De cityguide komt er zo snel mogelijk aan, hier gaat alleen wat meer tijd in zitten dus dat duurt even.

Door alle drukte zou ik bijna vergeten dat Koningsdag er ook weer aan komt. Overdag werk ik, maar de avond er voor ben ik vrij. Ik heb nog geen idee wat ik ga doen, wat zijn jullie plannen? Ik wens jullie in ieder geval alvast een heel fijn lang weekend, en mocht je geen zin hebben in Koningsdag, dan kan je altijd nog de linkjes en freebie uit deze post bekijken ;-).

Behind the scenes
De laatste tijd schieten mijn statistieken omhoog, en krijg ik steeds meer toffe uitnodigingen in mijn mailbox. Leuk! Als je dit leest (tenzij je dat uitzonderlijk vroeg doet, zoals sommigen van jullie – wat ik van mijn statistieken kan afleiden) zit ik waarschijnlijk mijn buikje rond te eten. Ik breng vandaag namelijk een bezoekje aan de hippe en healthy hotspot Bertmans, in Rotterdam. Mocht het een succes zijn, dan lees je er uiteraard binnenkort meer over hier op de blog.

Nog eventjes daar over: ik kreeg gisteren ontzettend veel lovende feedback op mijn review van het boek On Top. Met name omdat het zo eerlijk en kritisch zou zijn. Van al die complimentjes werd ik natuurlijk super blij (dank u dank u!), maar ik wil nog even benadrukken dat ik áltijd kritisch en eerlijk ben. Zelfs als ik helemaal enthousiast ben over een product of hotspot.

Ik schrijf gewoon liever over leuke en positieve dingen. Want zeg nou zelf: als je mag kiezen tussen een blogpost met daarin aanraders voor koffietentjes in Utrecht of een blogpost met afraders voor koffietentjes in Utrecht, dan kies je toch voor de aanraders? Dan kun je er meteen langs gaan! Of zoals Sahar heel mooi op twitter zei: ‘Don’t hate, celebrate!’. En zo is het maar net.

Overigens zal ik altijd eerlijk antwoorden als je me vraagt naar de afraders qua koffietentjes in Utrecht, hehe ;-).  Dus: bedankt voor de lieve comments, maar weet dat ik altijd mijn best doe om zo eerlijk en oprecht mogelijk over te komen.

Freebie

Volgende week is weer de deadline voor zowel de inkomstenbelasting als de omzetbelasting (voor ondernemers), en ugh – wat heb ik daar een hekel aan. Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker? Ik vind het nog steeds maar heel ingewikkeld.

Gelukkig kan Olga het wel een stukje leuker maken, want zij ontwierp deze handige printable, waarmee je administratie bijhouden gelijk een stuk leuker wordt. Je kunt ‘m hier gratis downloaden, en kijk dan gelijk nog even rond want het is deze week #GIRLBOSS week op Teamconfetti.nl, dus je vind er nog veel meer leuke en handige tips.

Mijn moeder tipte me ook nog een hele leuke freebie, helaas is deze alleen voor inwoners van Gelderland en Overijssel. Via gratisbieb.nl kun je namelijk als inwoner van een van deze provincies een gratis proefabonnement van de bieb aanvragen.

Quote + Font
quote_introcondensed

Een toffe quote, die ik even twee keer moest lezen. Wel een mooi streven toch? Het font heet Intro Condensed, en deze dunne light variant is samen met een dikkere variant hier gratis te downloaden. Even naar beneden scrollen, dan zie je vanzelf de download link.

Favorite blogposts
– Anouck bracht een bezoekje aan het kattencafé in Amsterdam, zo schattig! Daar wil ik ook heen!
– Shifra geeft een kijkje in haar opbergsysteem.
– Dit mooie rabarberplaattaartje van Foodbandits lijkt me ook nog eens heel erg lekker.
– Door Olga wil ik het boek #GIRLBOSS ook hebben!
– Danique deelde weer een prachtige loveshoot. Zij is by far mijn favoriete fotograaf :-)
– De Groene Meisjes deelden een heel uitgebreid artikel vol recepten met tips om meer groentes te eten.
– Lonneke gaf een kijkje in het nieuwe kookboek van The Green Kitchen, deze staat ook nog op mijn lijstje!
– Deze DIY schelpenschaaltjes van Renate zijn zo leuk, en ook zo makkelijk gemaakt.
– Ik ben dol op yoghurt én op pannenkoeken, dus deze yoghurtpannenkoekjes van Reny klinken hemels!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Frauke

  Leuke post weer! Volgens mij ben ik een van die vroege lezers ;). Fijn dat het zo goed gaat met je blog, heel begrijpelijk ook want ‘ie is awesome! Dankje voor de toffe blogtips, de printable en het lettertype want ik ga ze een voor een aanklikken! Fijne dag! X

 2. Nienke

  Inderdaad, positieve posts zijn altijd leuker! Daarom kom ik hier ook elke dag een kijkje nemen ;)

 3. Saar

  Ik heb niet de indruk dat je ooit een keer niet eerlijk en kritisch bent. Dat je de leuke dingen deelt, is uiteraard logisch. Ik schrijf ook minder snel iets over een boek dat ik niet leuk vind dan over een wat ik wel leuk vind!
  Leuke quote. Ik struikelde echte even over ‘knwoing’… Of moet het ‘knowing’ zijn?

  1. Haha ja dat krijg je als je na een lange dag werken nog een blogje schrijft.. :’). Ben inmiddels weer aan het werk, dus deze prachtige typfout blijft nog even staan, haha.

 4. Ik vind ‘kwoing’ een veel beter woord, haha. En fijn dat je de printable fijn vindt. Ik ben zo’n dummy die alles op papier mort doen, blijkbaar ben ik niet de enige, hihi.

 5. Shelley

  Heel leuk artikel! Elke vrijdag word ik weer blij van deze post! :)

 6. Linda

  Leuk artikel weer! Altijd leuk om behind the scenes mee te lezen, en fijne linkjes! Enjoy the weekend!

 7. Shifra

  Aaaah wat leuk dat het zo goed gaat! Heel erg gegund Marlous! Ik ben geen vroege lezer, vaak een late! Maar ik kom wel eigenlijk altijd op vrijdag terug voor dit artikel, er staan altijd wel leuke dingen tussen die ik wil aanklikken! (En thnx voor je link naar mij!) Laten we snel maar weer eens meeten, lijkt me gezellig! XX

 8. Reny

  Wat leuk Marlous! Zeker de pannenkoekjes eens proberen en wat een fijn lijstje met leuke dingen heb je gemaakt. Ik wil ook snel eens bij Bertmans gaan eten :)

 9. Jolanda

  Leuk dat je in Bertmans was, je bent zeker ook even gaan shoppen in het leuke Zwaanshals? Op mijn blog 2 posten hierover, binnenkort ga ik ook naar Bertmans:) Jolanda

  1. Ik was zo dood dat ik na dit bezoekje meteen naar huis ben gegaan en m’n bed in ;-) Maar ik wil zeker nog een keer langs Bertmans, en dan zal ik de buurt ook wat meer verkennen.

 10. Ik denk dat ik binnenkort ook eens naar Bertmans ga. Als ik de Facebook pagina van Bertmans bekijk ga ik daar heel blij van worden!

Geef een reactie