Diary week 18: New job!

Whoops, toen vloog er opeens een hele week voorbij. Op Facebook plaatste ik al een kleine update: ik leef nog, ik vind bloggen nog steeds heel erg leuk – ik heb alleen meer ideeën dan tijd ;-)

Afgelopen week was erg druk, ik werkte dubbel zoveel als normaal en had ook wat feestjes in de planning staan. Er waren momenten dat ik ‘s avonds om 23:00 nog achter m’n laptop kroop, om ‘m vervolgens toch weer dicht te klappen en te gaan slapen. Zo. Moe. Ik besloot dat jullie het vast wel een weekje zonder mij zouden overleven..

Deze week wil ik er wel weer gewoon voor gaan, en daarom weer een nieuwe diary.

Maandag was het Koningsdag, en was ik aan het werk. ‘s Ochtends vertrokken we gelijk naar de appie om melk te halen als extra voorraad. Ik vind werken op Koningsdag helemaal niet erg, ik werk al zo’n 8 jaar in de horeca en weet bijna niet beter. Er heerst vaak een gezellige sfeer onder de collega’s, en stiekem vind ik het Koningsdagfeestje niet meer zo heel leuk..

De hele stad lag vol troep, mensen waren al vroeg goed dronken en daardoor vrij irritant. De afgelopen jaren is het feestje een beetje veranderd van een gezellig feestje naar een druk en lam soort festival waar het vooral heel erg draait om de alcohol. Vraag me af of Willy z’n feestje zo wilde vieren.. haha.

En na zo’n lange dag hard werken is een biertje natuurlijk welverdiend ;-)

De volgende ochtend liep ik tegen m’n collega Rick aan op het werk. Die avond zou ik op zijn mega schattige mopshondje passen, dus we namen nog even wat details door.

Vervolgens bewerkte ik de hele middag door foto’s. Ik vind het leuk om te doen, maar word er wel heel erg gaar van. Voordeel van in een keer een hele lading foto’s bewerken, is dat je vervolgens in een stuk door artikelen kan schrijven. Alleen kwam ik daar dus niet meer aan toe :’)

yaaaay, ‘s avonds kwam Moby dus op bezoek. Wat een druktemaker is het joh. Maar wel een enorm lief druktemakertje.

Het eerste wat ie deed was met name de ruimte onder mijn bank inspecteren. Vervolgens zoefde hij continu rondjes onder de bank door, haha. Ik moest zo lachen om deze foto, die kop!

We hebben trouwens een speciaal instagramaccount aangemaakt voor Moby. Mocht je dus nog meer foto’s (en filmpjes!) van ‘m willen zien: @pug_moby.

Woensdag werkte ik de hele dag. Het was rustig, waardoor de dag zo extreem lang duurt. ‘s Avonds vond ik het tijd voor een maskertje. Ik heb een soort moddermasker uit een potje van The Body Shop, en deze is zo fijn! Wordt je huid heel zacht van.

En daarna deed ik iets leuks: ik tekende mijn contract bij Crop! Vanaf komende maand heb ik een nieuw baantje, bij de nieuwe saladebar Crop. Vanaf nu ben ik dus ook slarista, naast barista ;-)

Donderdag moest ik weer gewoon aan de slag bij mijn huidige baantje. We kregen een doos vol partygoodies binnen, en die moesten natuurlijk getest worden :D

Daarna kon ik bij een collegaatje aanschuiven voor een driegangen menu. Als voorgerecht deze heeeerlijke kaastengels (het zijn dus kaas-tengels, als in vingers. En niet kaasstengels). Ik zou bijna zelf een frituur kopen vanwege deze dingen.

Het hoofdgerecht was een heerlijke couscous.

En als toetje haalden we heerlijke froyo bij de Yoghurt Barn, die al op was voordat ik er een foto van kon maken.

Daarna ging ik borrelen met mijn nieuwe huisgenootjes. Ze wonen inmiddels al 1,5 maand onder me, maar omdat we allemaal onze eigen studio hebben was het er nog niet van gekomen om echt gezellig wat te gaan drinken.

Helaas hebben we muizen in huis :-( Dus ging ik vrijdag de stad in op zoek naar een middel om ze weg te jagen. Ik ben niet bang voor muizen, maar vind ze wel heel erg vies. Ik vond dit apparaatje dat ze moet verjagen d.m.v. een hoge piep, dus ik hoop dat dit gaat werken..

Mochten jullie nog goede tips hebben dan hoor ik het graag. De ouderwetse muizenval kan natuurlijk ook, maar dat vind ik een beetje vies (en ook wel zielig) om op te ruimen.. haha.

‘s Avonds ging ik met mijn schoonzusjes naar de social media première van Dream Girls in het DeLaMar theater. Deze show draaide al door het hele land, maar nu staan ze de komende drie maanden vast in het DeLaMar. De dresscode was ‘a touch of glitter’, en dus haalde ik mijn kerstjurkje weer uit de kast.

We zaten helemaal vooraan in de zaal. Hoewel dat flink omhoog kijken was, gaf het ook wel een grappige kijk op de show. Zo zag je loszittende pruiken, tenen die net niet meer in de schoen pasten en een waarschijnlijk zwanger buikje van Carolina.

Ik ben geen echte musicalfan, maar vond het wel een erg goede show! Vooral Berget Lewis heeft echt een dijk van een stem.

Terug in Utrecht doken we nog even de stad in. We begonnen rustig met een wijntje, maar uiteindelijk lag ik pas om 4 uur in mijn bed.. oef.

En daarom konden we de volgende ochtend wel een extra goed ontbijtje gebruiken. We zaten heerlijk op het balkon in het zonnetje, en hadden warme croissantjes, jus en kwark met vers fruit als ontbijt. Mmmm!

De rest van de middag genoot ik van het zonnetje en haalde ik nog wat slaap in van de afgelopen nacht. Als avondeten maakte ik mijn favoriete pastasalade: pasta pesto met kip, tomaatjes, feta en rucola.


Daarna ging ik door naar Anja’s 20something verjaardagsfeestje. Ze had een heus Gin & Tonic feestje georganiseerd, waarbij je je eigen G&T’s kon samenstellen. Hoe leuk is dit?

Nog iets later ging ik door naar Stathe, waar Arthur (je weet wel, van de linzensalade ;-)) een optreden gaf met zijn band De Koorts. Ze zijn nog niet zo lang bezig, maar het klinkt wel al heel goed! Het is een soort Nederlandstalige rock, een beetje rauw maar wel heel erg mooi. Ergens deed het me denken aan Moke, maar dan toch weer anders. Aanrader wel!

Dit nummer Maalstroom vind ik erg tof, maar mijn favoriet is denk ik Het Gouden Uur. Die bouwt heel rustig op en wordt dan heel tof. Zoek die dus zeker ook even op op iTunes en/of Spotify.

Gisteren had ik mijn eerste echte werkdagje bij Crop. Het was een hele gezellige dag, er kwamen toevallig allemaal bekenden langs. Mijn avondeten was een heerlijke salade, die ik natuurlijk zelf samenstelde ;-)

‘s Avonds had ik nog een meeting op mijn andere werk. Ik moet daar nog een maandje uitwerken, en dan is mijn tijd daar echt voorbij. Ergens ook wel jammer hoor, sommige collega’s zijn inmiddels goede vrienden geworden. Al weet ik zeker dat ik in de toekomst kan blijven aanschuiven voor biertjes ;-)

Dat was mijn week, zoals ik al zei druk maar leuk. Het was fijn om even niet de druk van het ‘moeten bloggen’ te voelen, maar stiekem miste ik het bloggen (en al jullie leuke comments) wel. Dus komende week wil ik weer gewoon updates plaatsen. Gelukkig heb ik de foto’s al bewerkt.. ;-).

Fijne week en tot de volgende diary. In de tussentijd kun je me blijven volgen op facebookinstagram en snapchat (voeg me toe via @mlouzzzz) voor extra updates.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Lauriëtte

  Hmm, dat ontbijtje ziet er heerlijk uit! Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan, leuk! In mijn vorige huis had ik ook last van muizen. We wisten waar ze ongeveer vandaan kwamen en toen hadden we alle kieren en gaten volgestopt met aluminiumfolie, daar kunnen ze namelijk niet doorheen bijten. Een muizenval en/of gifkorrels vond ik altijd een beetje zielig :( Hoop dat het apparaatje werkt!

 2. Liliane

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan bij Crop! Slarista haha :D Benieuwd of jullie/ze ook rekening kunnen houden met voedselintolerantie want dan kom ik zeker een keertje een vorkje bij je prikken ;)
  Oh en ik denk dat ik geluk had, want ik heb Koningsdag in Utrecht gevierd maar eigenlijk helemaal geen lamme mensen om me heen gezien. Ik stond bij het stadhuis dus wellicht hing het net van de locatie af. Oh en trouwens, op de Vrijmarkt heb ik een superawesome typemachine op de kop getikt! Een mintkleurige Olivetti! Dat worden dus leuke snailmailbriefjes ;)
  Als het weer wat rustiger is (voor jou maar ook voor mij, ook net bij een nieuwe job begonnen) moeten we die brunch/koffie/thee in Uutje maar eens laten plaatsvinden want ik vond het een goed idee.
  Fijne week!

  1. Doordat je je salades zelf samen kunt stellen zijn er ook glutenvrije opties! De zaak is nog geen maand open, dus het is allemaal ook nog een beetje aftasten. Maar doordat we bijna alles zelf maken, kunnen we er bijvoorbeeld ook zelf voor kiezen om suikervrije taarten te maken etc. :-) Ik ga er zeker voor pleiten om een zo gevarieerd mogelijke kaart te maken, zodat iedereen kan komen eten ;-)

   En wat tof van je typemachine, mintgroen ook! Laat die meeting maar komen ja!

 3. Frauke

  Wauw, wat een gezellige foto’s! Proficiat met je nieuwe baantje, haha, slarista klinkt nog zo slecht niet ;). Wat is Moby echt een enorme cutie, lijkt me een hilarisch beestje. En wauw, dat feestje met gin vind ik echt super vet (en mooi in elkaar gezet)! Je hebt trouwens ook van die muizenvalletjes die eruit zien als kooitjes. Dan valt het voorste ‘hekje’ zegmaar toe als de muis erin zit en kan je ze ergens in een veld vrijlaten :). X

 4. Nicky

  Wat een leuke week had je! En al dat eten.. Hmm.. Proficiat met je nieuwe baan! :)

 5. Suuz

  Wooow dat zomertje ontbijtje! looks good! Gefeliciteerd met je nieuwe job! ik kom gauw een keertje langs bij Crop! te leuk:-) heel veel succes!

 6. Caro

  Wat ziet je week ee gezellig uit! Snap dat daar geen tijd om te bloggen meer in paste:) En gefeliciteerd met je nieuwe baan! Die salade ziet er heerlijk uit!

 7. Fleur

  Wat een fijne week, ziet er goed uit! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik ben nog niet bij Crop langs geweest, toch maar even doen binnenkort. Ik was ook bij de Dreamgirls première, maar vond het een beetje awkward om je aan te spreken… Zo stom! Voelde me niet he-le-maal op mijn gemak daar, dus dan klap ik een beetje dicht. Anyway, het was wel heel leuk!

 8. HesterAnne

  Oh nee, muizen… Ik hoop dat ze snel weer vertrekken. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 9. Roos

  Wat een leuke foto’s weer! Gefeliciteerd met je nieuwe baan, lijkt me erg leuk om daar te werken. En dat hondje, awh, wat een poepie! X

 10. lisa

  Blegh muizen, wat vervelend! Oh en gefeliciteerd met je nieuwe baan! :)

 11. Yara Miora

  Hahaha leuk!! Salariasta klinkt echt heel feestelijk! Heel veel succes met je nieuwe baan :) Liefs van een fellow barista <3

 12. Anke

  leuke diary weer!
  Ik heb even geluisterd naar De Koorts, en wat een gaaave muziek is dat zeg!
  Alleen het doet me echt ook niet eens een klein beetje denken aan muse, maar tof is het wel! haha

 13. Irma

  Wat heb je een stel onwijs leuke foto’s gemaakt zeg -fijn weekje! En geweldig die eerste foto met álle melk!

 14. Deisy

  Wat een prachtige foto’s zijn er voorbij gekomen in deze diary zeg! Nog gefeliciteerd trouwens met je nieuwe baan, en ook gelijk zo tof! Die outfit die je naar de musical droeg is trouwens echt prachtig zeg en staat je echt heel mooi. X

 15. PS by Dila

  Zo’n gin & tonic feestje klinkt wel erg goed! En zelf heb ik helaas ook last gehad van muizen en het enige wat heeft geholpen is ervoor zorgen dat de muizen bij geen enkel eten kunnen komen. Dus alles in glazen potten of in een stevige plastic opbergbak plaatsen, of in kastjes waar ze niet bij kunnen want anders kom je er gewoon niet vanaf. Door plastic verpakkingen en kartonnen dozen kunnen ze gewoon heenbijten. Succes ermee!

 16. Femke

  Ik fiets regelmatig langs Crop en ga er binnenkort eens een keertje langs om wat uit te kiezen, wat leuk dat je er werkt nu!

 17. Nicky

  Wat een mooie foto’s, vooral die van Moby is hilarisch! En gefeliciteerd met je nieuwe baan, leuk!! Liefs

Geef een reactie