Diary week 21: TREK!

Afgelopen week begon een beetje met een dipje, maar ik voelde me al snel beter. Waarschijnlijk had het zonnetje daar wat mee te maken, en ook het opschrijven van de tips tegen een dip werkte verhelderend.

Afgelopen weekend was namelijk heel erg leuk! M’n mojo is back, en precies op tijd want over een week is mijn verjaardag! Maar eerst nog even terugblikken op afgelopen week..

Dinsdag was nog mijn dipdag, dus ik heb de hele dag een beetje gehangen en series gekeken (orphan black!!). En als avondmaal maakte ik een kipburger, want I loooove burgers.

Woensdag werkte ik de ochtend en de middag, deed ik daarna een korte wandeling door het prachtige Utrecht (het zonnetje scheen!), en ‘s avonds ging ik naar de film. Ik zag De Surprise, met o.a. Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan. Het was best een vermakelijke film, al vond ik ‘m wat traag op gang komen.

Donderdag voelde ik me eindelijk weer wat beter. Dus haalde ik bloemetjes in huis (gipskruid!) en plaatste ik en nieuwe quote op het bord. Op de facebookpagina van mijn blog deelde ik nog een leuke mini DIY met deze leuke bloemetjes. Like de pagina om op de hoogte te blijven van zulke ‘extra’s’.

Vanaf vrijdag ben ik het Gezicht van U, en neem ik deze facebookpagina over voor twee weken. Hier op plaats ik elke dag wat updates, met als thema Utrecht. Zo deelde ik al tips voor afgelopen weekend, nam ik je mee naar de bloemenmarkt en het jazzfestival en deelde mooie plaatjes van Utrecht. Binnenkort zal ik nog meer leuke tips delen, dus mocht je in Utrecht wonen, like de pagina dan!

‘s Middags ging ik koffie drinken en bijkletsen met Anja, dit was mijn outfit. Een van mijn favoriete outfits op dit moment, een boyfriend (eigenlijk girlfriend) jeans met een gestreepte trui. Ik bedenk me net dat ik nog foto’s maakte van het heerlijke taartje dat ik at, maar ik deelde deze via Snapchat! Mocht je dus nóg meer foto’s willen zien, en dat de hele week door, volg me dan op snapchat ;-) Mijn accountnaam daar is Mlouzzzz (met vier ‘z’ op een rij ja. Nee, ik kon de naam niet meer veranderen :’)).

‘s Avonds nam ik een kijkje op het TREK foodtruck festival. Het was druk, maar wij vonden een perfect plekje aan een tafel bij het podium.

Op de eerste avond had ik een heerlijke pulled pork sandwich. Mmmm!

Ook favoriet: deze kokosballen met pure chocola. Hier heb ik er al drie van op, haha!


De volgende ochtend was ik alweer vroeg op, want mijn moeder kwam een dagje naar Utrecht. We wandelden door verborgen straatjes en geheime binnenhofjes. Ik vind het altijd zo leuk om dit soort plekjes te ontdekken in de stad!


Daarna liepen we ook even over de bloemenmarkt op Janskerkhof. Ik kocht een bosje met deze leuke gele bolletjes. Ze heten Craspedia, en ik was al op zoek naar deze bloemen sinds ik ze vorig jaar in Kopenhagen in een cafeetje zag staan. Ze zijn zo vrolijk!

In de stad spotten we Corgi’s, dit hondenras staat er om bekend dat ze hele korte pootjes hebben. Zo grappig en schattig, haha.

M’n moeder moest natuurlijk ook even een biertje doen op TREK. Vorig jaar waren we ook al samen een dagje op TREK, nu weer!

Mama moest natuurlijk ook even mijn nieuwe werkplek checken, en dus aten we een salade bij Crop.

‘s Avonds was ik weer op TREK te vinden, ditmaal had ik de vegetarische gyros van Vleesch noch Vis. Lekker dat die was! Niet van echt te onderscheiden!

Gisteren was het zo’n prachtige dag! Wakker worden met blauwe lucht en een zonnetje, daar word ik extreem blij van. Net als deze prachtige blauwe regen trouwens. Ik moest ‘s ochtends werken, gelukkig was het maar eventjes.


Na werk hing ik even rond bij het Jazzfestival, om vervolgens door te lopen naar mijn volgende afspraak: de Sugarlipscakes Tasting. Sugarlips Cakes is een nieuwe cakeshop in een zijstraatje van de Voorstraat. De Amerikaanse Tammy en haar man maken de mooiste baksels, en zijn zelfs bekroond tot de beste bruidstaart bakkers van Nederland!

Hier een foto van achter de schermen.. Zet een groep bloggers bij elkaar en dit is het resultaat ;-)


Maar even serieus: cupcake heaven toch? Die laatste cupcake was een heel bijzondere: met aarbei en basilicum. Klinkt gek, maar is superlekker.

We mochten ook zelf aan de slag met het decoreren van cupcakes. Ik kan je alvast vertellen dat dat veel moeilijker is dan dat het lijkt. Er gaat ontzettend veel tijd in zitten! Toch ben ik trots op mijn eerste creaties, haha. Later meer over deze geweldige hotspot.


Daarna ging ik weer snel door naar.. TREK! Haha. Ik had geen eten in huis, de supermarkten waren dicht en TREK was me tot nu toe goed bevallen.. Ik wilde heel graag de burger van The Beef Chief proberen, maar daar stond zo’n lange rij voor dat we uitweken naar de tortilla met Angus beef. Ook lekker!

We sloten de avond af met biertjes op een overdekt terras, want helaas begon het te regenen. Al met al een super geslaagd weekend dus! Ik hoop dat jullie ook een leuk Pinksterweekend gehad hebben, ik zie jullie weer over een weekje!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 29 reacties

 1. Shifra

  Aardbei en basilicum klinkt inderdaad gek, maar het is een HEERLIJKE combinatie! Ik marineer mijn aardbeien heel vaak met citroen (of limoen) en basilicum! Heel erg lekker! En wat leuk dat je naar TREK bent geweest. Veel vrienden van mij gingen ook. Uit hen en jouw foto’s te zien, was het erg leuk (en heb ik iets gemist). Fijne weekend nog! X

 2. laura

  Hele leuke diary! En ik wil echt graag nog een keer naar Utrecht, lijkt me een heerlijke stad (:

 3. Sonja

  Aaah wat een leuke dingen allemaal, en wat een mooie foto’s van Utrecht<3 Ik heb spijt dat ik niet naar TREK ben geweest.. ik kwam er gewoon veel te laat achter dat het er was! Volgend jaar beter;)

 4. Laura

  Wat een fijne week, Marlous! En ja, dipdagjes… Iedereen heeft dat wel eens zeker? Blij dat je er weer bovenop bent! En damn, met die auto in je eerste foto wil ik ook wel eens gaan rijden ;-)

 5. Lesley

  O wat een heerlijke foto’s! Trek heb ik helaas gemist maar dit zag er echt zo leuk uit! Die kokosballetjes zijn zooooo lekker <3 die hebben ze bij de SWAN market namelijk ook altijd hihi

 6. Eline

  Wat een leuke week met al dat lekkere eten. De burgers zien er heel goed uit!

 7. Eva C

  Weer zo’n mooie foto’s! En die bloemen kende ik nog niet, maar het zijn net kleine zonnetjes, supertof.

 8. Kimberly

  Leuke diary zeg, je bent echt veel op TREK geweest! De cupcakes zien er goddelijk uit.

 9. Dionne

  Wauw! Wat een ontzettende mooie foto’s! En het Trek festival ziet er tof uit!

 10. Pauline

  Wat leuk dat je op dit moment het gezicht van U bent! En die cupcakes, oh my! <3

  Liefs,
  Pauline

 11. Laura

  Klinkt als een leuk food festival :) en die cupcakes zien er echt heel mooi uit. Ik snap dat het niet zo makkelijk is om ze zo mooi en lekker te maken. Ik heb het een keer zelf geprobeerd, maar die waren echt helemaal niet mooi haha.

 12. Hedwig

  Wat een leuke week! Fijn dat je je weer wat beter voelt. Mij is TREK ook heel goed bevallen, wie weet ga ik vanavond nog even snel om nog wat meer kokosballetjes te scoren :)

 13. Andrea

  Heerlijk zeg zo’n foodfestival om de hoek. Ik krijg helemaal trek van al die foto’s haha

 14. Kim

  Super leuke diary. Die Sugarlipscakes Tasting ziet er echt vet lekker uit! Ook leuk om te zien dat je naar TREK bent geweest, ik ben naar de Rdam versie geweest 2 weken geleden, erg leuk festival!

 15. Hannelore

  Ik had vandaag een shoot in Nederland (vrouwenpolder) waarbij we gipskruid gebruikten, en toen wij even een schaar gingen vragen in een restaurantje daar om de bloemetjes was bij te knippen was hun reactie “vind je dat nou mooi, dat is onkruid!”. Zij vonden ons maar rare Belgen ;) Die craspedia zijn ook supertof trouwens! En corgiiis, wat fijn!

 16. Marloes

  Die vegagyros is inderdaad heerlijk! De pulled pork vonden de mannen in kijn gezelschap een beetje tegenvallen. Zelf was ik erg fan van de kroketten.

 17. Rianne

  Ohhh leuk, TREK! Volgens mij komt het volgend weekend in Maastricht, dus ik ga zeker eens kijken!

 18. Caro

  Wat een leuke quote, klopt ook helemaal! Dit weekend komt TREK bij mij in de buurt en ik kan er echt niet op wachten! Al het eten ziet er zo lekker uit:)

 19. Leuk dat je op Trek was, ik ben vorig jaar meerdere dagen geweest, maar dit jaar gewoon geen tijd voor… Zo jammer! En die vleesch nog visch is fantastisch! Gelukkig heb ik ze vaker op festivals zien staan, want die broodjes zijn zo lekker!

Geef een reactie