Een ode aan mijn mama

mamaelianne

Vandaag is het moederdag, de dag waarop we onze lieve mama’s extra in het zonnetje zetten. Op twitter zag ik een oproepje van Marte, die foto’s zocht van onze mama’s in de jaren ’70. Naar aanleiding van dit oproepje dook mijn moeder in haar fotoarchieven, en kreeg ik een lading vergeelde foto’s toegestuurd.

Omdat het vandaag moederdag is besloot ik een kleine ode aan mijn mama te wijden, met de vergeelde foto’s als begeleidend beeld. Nog meer mama’s vind je vandaag op modernehippies.nl.


ACC30BC1-BF29-4A56-8853-7A485C4D6ECC_zpstjji0amk

De foto’s komen uit eind jaren ’70, hier is mijn moeder begin twintig, net zo oud als ik nu. Op dat moment studeerde zij geneeskunde, en zat ze veel met haar neus in de boeken. Geen flowerpower hippie dus, terwijl ze nu wel hartstikke hip is.

Ze reist de halve wereld over, volgt trouw mijn (en misschien wel jullie) blog met Bloglovin en appte me laatst trots dat ze de mijlpaal van 500 volgers op instagram gepasseerd was. Jaja, want ook daar is ze actief (check @eliannejs).  Het heeft even geduurd, want enkele jaren geleden kreeg ik nog smsjes met  ‘KOM JE ETEN’, omdat ze niet wist hoe je capslock uit moest zetten en leestekens kon invoegen.

Ook lenen we soms iets uit elkaars kast. Een broek die ik niet pas gaat naar mijn moeder, en haar miskopen neem ik graag over. Best handig als je beiden ongeveer dezelfde maat hebt. En als ik dan in haar kast kom neuzen blendt ze de lekkerste ontbijtsmoothies met spinazie en avocado in elkaar. Al heb ik misschien stiekem nog het liefst haar groentesoep met rijst.

Ze is trouwens niet alleen maar lief en hip, maar ook heel stoer. Zo doet ze vrijwilligerswerk voor o.a. het Ronald McDonaldhuis. Voor haar andere vrijwilligersbaantje gaat ze om 6 uur haar bed uit. Ook loopt ze al meer dan vijf jaar de vierdaagse. Ze is nog geen 60, dus ze moet nog de 40km lopen. Maar dat doet ze gewoon zonder blaren. Oh, en lampjes vervangen doet ze ook gewoon zelf.

Ja, af en toe kakelt ze een beetje te veel. Dan denk ik ‘mams, nu even niet’. Maar dan bedenk ik me weer dat ik zelf ook altijd honderduit praat, en dat ik dat dus niet van een vreemde heb ;-).

Dus mams: je bent de allerleukste en allerliefste, en ik houd heeel veel van jou <3

Er zijn natuurlijk ook een heleboel mensen die het vandaag zonder mama moeten doen. Ook voor jullie een dikke knuffel en alsnog een fijne moederdag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Elianne

  wat een verrassing,dat is nog eens leuk wakker worden!
  Dank je meisje, voor je lieve ode aan mij.
  Jammer dat je straks niet bij de lunch kunt zijn, maar we gaan weer gauw samen iets leuks doen en 4juli samen naar Mumford and sons in het goffertpark!
  Ook voor jou een fijne zondag, je trotse moeder!

 2. Hedwig

  Wat lief! Je kan op de foto’s echt goed zien dat het jouw moeder is, wat lijken jullie veel op elkaar!

 3. Frauke

  Ah wat lief dat je dit doet! Jouw moeder klinkt echt als een geweldige vrouw, en wat lijk je er trouwens op! Supervet dat ze zoveel leuke dingen doet, een voorbeeld om naar op te kijken als dochter :). Fijne moederdag! X

 4. Monique Jessen

  Wow Marlous, wat een mooie ode aan je moeder , mijn zus. En geweldig die foto’s !

 5. Anna

  Och, wat een lieve post! Je moeder zal hier vast heel blij mee zijn. Mooi, al die foto’s! En wat leuk dat jij en je moeder zoveel op elkaar lijken!

 6. Eline

  Wat een ontzettend lief berichtje! Leuk omte zien ^^

 7. Wat lijk je op haar zeg!
  En wat een lief berichtje zo op moederdag.
  Ga gauw haar IG even opzoeken, ben benieuwd.
  Fijne dag, Rensina
  mydailyteacup.wordpress.com

 8. Caro

  Wat ontzettend lief geschreven! Leuk ook die foto’s erbij, jullie lijken:)

 9. Mies

  Wat lijk je ontzettend op je moeder! Super lieve post, dit. Jullie mogen trots zijn op elkaar!

Geef een reactie