Hotspot: Bertmans Rotterdam

Bertmans

Twee weken terug bracht ik samen met Anja een bezoekje aan Bertmans in Rotterdam. Bij deze relatief nieuwe hotspot aan de Zaagmolenkade kun je terecht voor heerlijke ontbijtjes en goede lunches.

Tijdens mijn vele citytripjes viel het me al op: buiten de deur ontbijten is hot. Of ik nou ik Sevilla of Kopenhagen was, overal ontdekte ik speciale ontbijtzaakjes waar je de hele dag door een ontbijt kon nuttigen. Nederland blijft daar nog een beetje in achter, zo merkten ook eigenaren Nelleke Elbert en Niels Koomans. Gelukkig brachten ze daar verandering in met het prachtige Bertmans.

bertmans11
Bertmans10

Oog voor detail

Bij binnenkomst valt direct het mooie interieur van de zaak op. Ik heb een zwak voor mooie interieurs – wanneer zaken er rommelig of ‘onverzorgd’ uit zien ga ik er automatisch vanuit dat het eten ook niet al te best zal zijn. Er is duidelijk oog voor detail, en niet alleen voor het interieur van de zaak.

Ook de gerechten zien er prachtig uit. Zeer instagrammable, wat het blogmeisje in mij natuurlijk erg kan waarderen, en ook hier geldt weer: hoe mooier de opmaak, hoe beter de smaak. Wij bestelden wentelteefjes van speltbrood met verse aardbeitjes, en toast met avocado en een gepocheerd eitje. Daarbij had ik een goede cappuccino en een heerlijke stevige smoothie.

Bertmans7 Bertmans9

Ontbijt voor iedereen

Alle gerechten op de kaart bij Bertmans zijn lactosevrij, daarnaast zijn veel gerechten ook glutenvrij en zijn er zelfs een heleboel vegan-opties. Niet zozeer omdat er allemaal fitgirls of vegans in de keuken staan, maar meer uit nieuwsgierigheid. Als je een lekkere kaart kunt samenstellen uit gerechten die voor de meeste mensen geschikt zijn, waarom zou je dan voor andere opties gaan?

Zo staan er geen schreeuwerige teksten als ‘GLUTENVRIJ’ of ‘VEGAN’ op de kaart, enkel een subtiel lettertje. Het gaat er namelijk vooral om dat alles heel erg lekker is, en dat het dan toevallig ook nog eens gezond of geschikt is voor mensen met een allergie, is mooi meegenomen.

Naast je favoriete ontbijtgerechten zoals een eitje en pannenkoeken vind je ook wat speciale gerechten op de kaart, zoals het Japanse Okonomiyaki. Dit is een pannenkoek van boekweitmeel, dashi en spitskool met daarop octopus, bonitoflakes en barbecuesaus. Dit bijzondere gerecht staat zelfs op de canvas tasjes van de zaak.

Overigens kun je er ook prima terecht voor lunch, en zelfs voor heerlijke gin & tonic’s! Met het zonnige terras voor de deur is het de perfecte plek voor de vrijdagmiddagborrel.

Bertmans5

Je merkt het al: ik ben enthousiast! Het enige minpunt wat ik op dit moment dan ook kan bedenken, is dat ik eerst de trein naar Rotterdam moet pakken alvorens ik hier aan mijn ontbijtje kan beginnen. Hopelijk wordt Bertmans een groot succes, en breiden ze snel uit naar Utrecht.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Frauke

  Wauw ja, mooi interieur inderdaad! Ik ga sowieso al nergens binnen als het interieur niet oké is, dat zegt zoals je aangaf vaak iets over het eten. Ziet er echt een fijne hotspot uit, en het eten lijkt me erg lekker. Ook fijn dat veel dingen vegan/glutenvrij zijn maar dat niet zo méga expliciet wordt vermeld. Toch een mooi gebaar naar mensen die bepaalde dingen niet mogen eten! X

 2. Isabella

  Wat mooi ingericht daar! De ontbijtkes zien er ook wel heeeel goed uit:)

 3. sammie

  Oh wauw, wat een hip zaakje! Ziet er mooi uit binnen! Het voedsel ziet er ook erg lekker uit ;)

 4. Shifra

  Oh, wauw. Die eerste foto is echt een binnenkomer! Ik ben altijd benieuwd in jouw foto’s waar nu de deur zit waar je binnen komt. Want vanuit dat oogpunt zou ik dan de eerste indruk hebben, en zou ik dus de keuze maken wel of niet binnen te lopen (of even door het raam te gluren). Maar volgens mij is dat nu hier links van de bar helemaal links in de hoek he? Ik vind de bar, of eigenlijk geen bar want ik zie geen krukken, de plek waar drinken haalt of bestelt/betaalt, die is GEWElDIG mooi <3

  1. De ingang is vrij ruim, en inderdaad links op de eerste foto. De zijkant is vrijwel helemaal van glas (vandaar dat de ruimte zo licht is), dus je kunt gemakkelijk naar binnen gluren ;-). Wij zaten aan een grote picknicktafel, de andere tafeltjes zijn wat kleiner en die hebben dus schattige veldboeketjes ;-)

 5. Shifra

  Oh enne, ik vond die cactus en andere plantjes op tafel in een vintage schaal een heel leuk detail. Maar volgens mij zat jij aan het enige tafeltje die dat had als ik de overzichtsfoto’s zo bekijk.

 6. Benthe

  Wat ziet Bertmans er uit als een prachtig zaakje! Must-visit!

 7. Deisy

  Het interieur is inderdaad prachtig, dat vind ik toch ook altijd wel heel belangrijk (lekker oppervlakkig haha). Wat goed trouwens dat je zo ook glutenvrij e.d. hebben, maar er niet schreeuwerig om doen: kwaliteit moet hoog in het vaandel staan en krijg dus een idee dat dit daar wel het geval is. Dank je wel voor het delen van deze prachtige hotspot. X

 8. Yara Miora

  Goossens dit ziet er echt super vet uit! Hier ga ik zeker heel snel eens langs! Thanks for sharing :) <3

 9. Marjolein

  Wat een mooi interieur is dit :D Ik kom eigenlijk nooit in Rotterdam, maar over een paar weken ga ik een vriendin bezoeken dus misschien sleur ik haar wel mee (of zij moet wat beters weten).

 10. Nathalie

  Ik volg Bertmans al een tijdje op social media, lijkt me zo’n leuk zaakje! Je hebt ook hele mooie foto’s gemaakt!!

 11. Eline

  Leuk! Nu ben ik wel overtuigd. De Groene Meisjes en jij zijn enthousiast dus ik vast ook. Staat op mijn to visit list! Thx.
  Ps. ben ook wel benieuwd welke hotspots je in Den Haag zou aanbevelen ;)

Geef een reactie