TGIF! Welcome to the weekend 19

DSC_0275

Yes, I’m back! Vorige week moesten jullie de TGIF even missen, maar vandaag is ‘ie er weer. En extra uitgebreid dit keer, met veel links, een leuke freebie en een kijkje in wat perspakketjes.

Afgelopen week deed ik het iets rustiger aan, waardoor ik alweer duizend nieuwe blogideetjes heb. Nu nog de tijd vinden om ze allemaal uit te werken..

Behind the scenes
Afgelopen week ontving ik wat leuke perspakketjes. Geen idee of jullie het leuk vinden als ik dit met jullie deel, maar omdat ik zelf wel enthousiast was wilde ik het toch graag aan jullie laten zien.

Allereerst dit tasje met chocolademelk van een (voor ons nieuw) Deens merk: Cocio. Dit merk bestaat al sinds 1951 en is in Denemarken en de rest van Scandinavië de nummer 1 wat chocolademelk betreft.

Nou ben ik zelf dol op chocolademelk, en drink ik het liefst alleen Chocomel. Ik was dus enigszins sceptisch over Cocio, maar werd wel nieuwsgierig naar het drankje toen ik na een snel zoekrondje op het web alleen maar positieve dingen las. Volgens sommigen is het zelfs ‘de lekkerste chocomelk ooit’.

Het drankje bevat alleen melk, cacao en suiker, volgens origineel recept uit 1951. Voor gebruik moet je het flesje dus even goed schudden. Het beste serveer je ‘m ijskoud, en ja: hij is echt heel erg lekker. Er is ook een ‘light’ variant met slechts 1% vet en 1% suiker, en zelfs die smaakt best oke. Al vind ik chocolademelk met volle melk nog het lekkerst.

Van het merk Method ontving ik ecologische schoonmaakmiddelen. Een bijzonder perspakketje, mijn interesse was meteen gewekt. De vele schoonmaakmiddelen die wij in het dagelijks leven gebruiken zijn vaak ontzettend chemisch. Ik merk het zelf op mijn werk: daar wordt alles goed schoon gehouden, maar vaak met je hand in het sop resulteert in droge plekken en kleine wondjes op je handen.

Dat moet anders vonden de bedenkers van Method, en zo ontwikkelden zij ecologische schoonmaakmiddelen die niet slecht zijn voor mens en milieu, en alsnog bestand zijn tegen vuil en viezigheden. Bovendien ruiken ze ook lekker: ik kreeg een flesje handzeep in de geur grapefruit, en een allesreiniger in de geur lavendel.

De handzeep werkt prima, en de geur is toevallig dezelfde als mijn douchegel: lekker dus! Ook de allesreiniger doet zijn werk goed. Stiekem ben ik nog het meest benieuwd naar het afwasmiddel, aangezien je met vieze borden en pannen pas echt kunt testen of het product goed werkt. Helaas heb ik deze niet ontvangen.

Al met al ben ik tevreden over de producten: ze ruiken lekker, en het is fijn om te weten dat er een alternatief is voor chemische schoonmaakmiddelen. Qua effectiviteit doen deze producten daar namelijk niet voor onder. Je koopt Method o.a. bij Albert Heijn.

Freebie

Foto door Aaron Dyer

Moederdag komt er weer aan (zondag 10 mei), tijd om je mams weer in het zonnetje te zetten. Bij Martha Stewart vond ik een aantal prachtige kaarten met aquarel bloemenprint. Van dezelfde prints hebben ze ook hele vellen beschikbaar gesteld, leuk om daarmee zoals hierboven afgebeeld bloemen mee in te pakken. Klik hier voor de gratis printable.

Font + Quote
quote_daydreamer

Toen ik dit font tegenkwam dacht ik dat ik deze al had gebruikt. Inmiddels plaats ik al ruim een jaar elke week een TGIF, dus dat betekent dat er inmiddels al een heleboel fonts de revue hebben gepasseerd. Na even zoeken kwam ik erachter dat ik wel een keer het font Sweet Pea met jullie heb gedeeld. Deze is van dezelfde auteur, en lijkt heel erg op dit font. Dit is Daydreamer, en is eigenlijk de ‘skinny’ of ‘light’ versie van Sweet Pea. Je kunt ‘m hier gratis downloaden.

Favorite blogposts
– Linda deelt 8 leuke apps waar je blij van wordt.
– Shifra laat zien hoe ze haar vintagevondst omtoverde tot een tof item voor in haar keuken.
– Lichtelijk jaloers word ik van deze blogpost over de mooie blue lagoon op Malta van Liselore.
– Olga geeft een kijkje in haar party office. Als je daar niet vrolijk van wordt..
– Nog een binnenkijker: Hannelore showt ons haar prachtige slaapkamer.
– Stef laat de makeover van haar keuken zien. Nou ben ik sowieso al dol op makeovers, maar deze is wel heel erg geslaagd!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Celeste

  Oh die Cocio heb ik ooit op toen ik op vakantie was, ik vond hem ook echt heerlijk! Die quote is eigenlijk zo waar. Mooie quote dus!

 2. Frauke

  Leuke post! Dat Cocio drankje klinkt niet slecht, al ben ik niet zo’n grote fan van chocomelk. Die afwasproducten trekken mij dan wel weer erg aan! Ik herken het gevoel van droge plekjes e.d. heel erg namelijk. En oh, wat een leuke printable! Dankjewel voor de tip! X

 3. Lauriëtte

  Erg blij met de bloempjes printable, bedankt voor het delen en een fijne vrijdag!

 4. Hannelore

  Oh dankjewel voor mijn post te vermelden ^^
  Ben benieuwd naar die kuisproducten, ik vind het heel belangrijk om rekening te houden met het milieu bij aankoop van dagdagelijkse producten, en deze verpakkingen zien er ook nog eens tof uit, win win ;)

 5. Shifra

  Aaah, wat leuk heel veel blogposts die ik nog niet had gezien! Die chocomel lijkt mij heel lekker! Ik ben vooral benieuwd naar de light variant! :) Ik vond de keuken make-over een beetje tegenvallen stiekem. Ze heeft -als ik het goed heb gezien- bijna niets veranderd. Alleen maar spullen erbij gezet, wat ik ook heel leuk vind hoor! Ik vind dat ze het leuk gestyled heeft. Maar bij een make-over zie je altijd iets van kastjes die zijn weggehaald, andere kleur o.i.d Maar misschien verwacht ik gewoon teveel. Dat kan ook. Ik ga nu snel tussen alle andere blogposts neuzen! :) En thanks for sharing van mijn keukenkarretje! <3 Fijn weekend!! X

 6. Oeh ik ben ook dol op chocomelk, dus erg benieuwd naar dit merk. Ik vind een glas choco met een schaaltje naturel chips zo ontzettend lekker. haha En wat een mooie quote!

 7. Yara Miora

  Oeh ben wel benieuwd naar de chocomelk haha vormgeving is vet!
  Liefs,
  Yara

 8. Linda

  Dit blijft zo leuk om te lezen! En lief dat je mijn artikel hebt gelinkt :-)

 9. Ladidaa

  Method is zalig! Ik kocht dit toen ik in New York was. Echt een aanrader. Hopelijk vind je het ook in België…:)

Geef een reactie