Diary week 24: smoothies & sun

Afgelopen week zat ik nog een beetje in een roes van het heerlijke verjaardagsweekend dat ik achter de rug had. Veel tijd om te relaxen was er echter niet, er moest namelijk weer gewerkt worden én ik ging een dagje naar school..

Gelukkig was ik donderdag vrij, en kon ik genieten van het heerlijke weer die dag.

Deze foto is van dinsdagochtend. Maandag was ik bij mijn moeder, en heb ik lekker geluierd en verder geen foto’s genomen. Dinsdag begon ik de dag met een smoothie! Voor mijn verjaardag heb ik een blender gekregen, waar ik super blij mee ben. Dit was mijn eerste probeersel geloof ik, een simpele smoothie met aarbei en banaan.

Vervolgens moest ik natuurlijk ook een groene smoothie proberen. Deze is met banaan, sinaasappelsap en spinazie. Dit maak ik op mijn werk ook heel vaak, en deze is (ondanks z’n kleur) erg lekker!

Daarna ging ik door naar school! Komend schooljaar start ik met een nieuwe opleiding, Digitale Media en Communicatie aan de HU. Afgelopen week was de verplichte matchingsdag, waar je ook gelijk een beetje kennis maakt met de studie. Ik zal later hier nog wat uitgebreider op terugkomen, maar ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in!

De matchingsdag liep wat uit, dus bij thuiskomst had ik enorme honger. Ik maakte pasta met spinazie en kip en een beetje crème fraîche.

Dinsdag is Sneak Preview avond, en dus gingen we naar de film. Dit keer was het Entourage, erg vermakelijke film (met name als je de serie een beetje gevolgd hebt, haha).

Woensdag werkte ik overdag aan mijn blog, en moest ik ‘s avonds werken bij mijn bijbaantje. Ik had een echte rotdag: ongeveer alles ging fout. Ik was dan ook blij toen ik ‘s avonds in bed lag, en besloot de avond positief af te sluiten met een stukje van deze Tony’s reep. Dit is de nieuwe limited edition voor Albert Heijn, met rabarber crunch. Ik vind ‘m erg lekker! Ik las dat men de rabarber niet goed proefde, maar ik vind ‘m goed aanwezig hoor. Goeie combi!

Donderdag was weer echt een kinderfeestjesdag, zoals laatst toen ik naar de Efteling ging. Ik ontbeet met banana soft serve met aardbeitjes. In feite is het niets anders dan bevroren banaan en aardbeitjes uit de blender, maar door de structuur van de bevroren banaan lijkt het net echt ijs!Daarna ging ik samen met twee vrienden naar het Henschotermeer. We wilden een dagje zonnen (en het liefst ook zwemmen), en meestal ga je dan vanuit Utrecht naar de Maarsseveense plassen. Ik wilde alleen een keer wat anders, een fijn strand en wat rustiger. Ik googlede wat, en kwam uiteindelijk uit bij het Henschotermeer.

Het ligt op 20 minuutjes rijden van Utrecht, richting Amersfoort. Het is eigenlijk een meer met een eilandje er in. De stranden zijn van dat heerlijke zachte witte zand, en het ruikt er naar de geur van Dennenbomen. Echt een fijne plek!


Ik kon niet stoppen met foto’s maken ;-) Het was echt heerlijk, we hebben zelfs gezwommen! Het is jammer dat het net iets te ver is om te fietsen, maar met de auto is het prima te doen. Ik weet al wat onze nieuwe favoriete plek wordt deze zomer!Daarna reden we door naar Amersfoort, waar we heerlijk op het terras zaten. Ik was laatst al even in Amersfoort bij het Lepeltje Lepeltje festival, en wat is dit een mooie stad zeg! Heel gezellig ook, lijkt me een perfecte stad om te wonen als je een gezinnetje hebt.

We gingen naar Amersfoort omdat we naar Jurassic World gingen. De Pathé in Amersfoort is veel mooier en groter dan in Utrecht, en voor zo’n toffe film wil je natuurlijk wel het beste van het beste ;-). En wat was de film gaaf!!! Ik vond de vorige films ook heel erg tof, en had bij deze film dan ook een beetje een nostalgisch gevoel. Het 3D-element voegt ook wel wat toe, ondanks dat het natuurlijk niet echt is ben ik toch een paar keer flink geschrokken, hehe.Vrijdag hoefde ik pas ‘s avonds te werken. Omdat het nog steeds lekker weer was besloot ik mijn werkzaamheden naar het balkon te verplaatsen. Ik ontbeet met een goedvullende smoothie met o.a. rood fruit en havermout. Mijn lunch bestond uit een heerlijk broodje met parmaham en een groene smoothie. Zoals je ziet is de blender een goede aanwinst! ;-)


Zaterdag ontbeet ik met overnight oats en vervolgens werkte ik de hele dag. Maar liefst 10 uur, een lange dag maar zo tikken de uren tenminste aan. Zijn de salades geen plaatje?Gisteren pakte ik de trein naar mijn vader. Ik had nog wat dingen laten liggen bij mijn ouders, en wilde deze voor Kopenhagen nog even ophalen. Bij mijn vader genoot ik van het zonnetje (in Nijmegen is het toch altijd zonniger dan in Utrecht..), raapte ik verse eitjes waar ik zo een ontbijtje van ga bouwen en werkte ik aan mijn blog (zie hier een kleine sneak peek ;-)).

Zazou is altijd in de buurt tijdens het laptoppen..

‘s Avonds aten we een heerlijke zomerse salade, waarvan ik het recept later nog zal delen.

Zoals je ziet, een redelijk gezond weekje! Komende week wordt weer een leuke, maar hectische week. Ik ben dan in Kopenhagen, wil je op de hoogte blijven van alles wat ik doe, volg me dan via snapchat (@mlouzzzz) en/of instagram (@lastdaysofspringblog). Als ik weer terug ben wil ik het gezonde(re) eten blijven doorzetten, en ook yoga en kayla gaan oppakken. Ik merk dat ik me zoveel fitter voel! Al zal het zonnetje er vast ook wat mee te maken hebben ;-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Josianne

  Oef, al dat eten! Ik moet echt snel een keer langs Crop, want die salades zien er heerlijk uit. Heel veel plezier in Kopenhagen, ik ben benieuwd naar alle foto’s!

 2. Tiffany

  Wat een hoop leuke en lekkere foto’s weer. De studie die je gaat doen lijkt me echt ontzettend leuk. Veel plezier in Kopenhagen.

 3. Frauke

  Wauw wat een leuke en gezellige foto’s! Fijn dat je een blender hebt gekregen, heerlijk al die smoothies! En dat meer ziet er ook echt supertof uit, heel sfeervol. Eens kijken of er hier ook zoiets bestaat :D. Spannend dat je opnieuw naar school moest, gelukkig is het positief bevallen! En wauw ja, die salades zijn pretty! X

 4. Pauline

  Ik ga vast en zeker een keer naar het Henschotermeer, wat ziet het er mooi en rustgevend uit!

  Liefs,
  Pauline

 5. Moniek

  Ooh wat een hoop lekker foto’s! Wat fijn dat je een blender hebt gekregen voor je verjaardag kun je heerlijk smoothies mee maken!

 6. Hedwig

  Wat een leuke week! Henschotermeer ziet er echt prachtig uit, daar wil ik ook wel eens heen. De salades bij Crop zijn inderdaad zo lekker! Als ik er straks vlakbij woon zal ik er wel vaak een komen halen :) veel plezier in Kopenhagen alvast!

 7. Nathalie

  Fijne, zomerse foto’s! Het meer ziet er erg fijn uit. En al jouw lekkere smoothies doen me beseffen dat ik ook mijn blender weer eens uit de kast te halen. Bij mij is de nieuwigheid er een beetje af.. Zonde, want het is zo lekker!

 8. Kimberly

  Leuke zomerse diary! Ik heb zelf ook een blender, aan het begin maakte ik er héél veel smoothies mee, maar tegenwoordig staat hij te verstoffen. Ik lijk het te vergeten, ofzo. Zonde!

 9. Sonja

  Hoe komt het toch dat het lijkt alsof jij altijd zo veel leuke dingen doet en lekkere dingen eet?;) Oeh een blender is inderdaad héél chill, ik heb er een paar maanden geleden een gekocht en inmiddels al erg vaak gebruikt. Dat meer lijkt me ook heeerlijk! Maar ik ga eerst eens de Maarseveense plassen ontdekken deze zomer, want ik woon er nu vlakbij. En wat grappig dat je dat zegt van Amersfoort, dat denk ik dus ook altijd!
  Veel plezier vast in Kopenhagen, ben benieuwd hoe je het daar gaat hebben! X

 10. Liliane

  Dat plekje aan het meer, zo mooi! Misschien ga ik van de zomer proberen er toch heen te fietsen, zo mooi is het en zo gek ben ik dan weer wel.

 11. alexa

  Erg lekker om te zien alle smoothies yum! Zo leuk ik ben ook naar de sneak preview geweest van entourage

 12. Lisa

  Aah het Hens, jeugdsentiment! Daarvwil ik echt snel nog eens heen. Ik woon al heel mijn leven in Amersfoort en het is inderdaad een hele fijne stad om op te groeien! Alleen is het gedeelte waar ik woon wel een beetje aan het vergrijzen want niemand wil er meer weg. Maar er zijn altijd weer nieuwe buurten waar jonge gezinnen zich weer gaan vestigen dus ik kan het zeker aanraden, haha.

 13. Hedwig

  Meh ik kan niet meer op jouw comment reageren, maar yes, Wittevrouwen it is! Vlak achter de Nachtegaalstraat, heel erg mooi :)

 14. Wat een leuke foto’s! En die blender is inderdaad een topaanwinst voor je ;) Die smoothies zien er echt heerlijk uit :) Liefs! x

Geef een reactie