Hotspot: 25hours hotel Hafencity Hamburg

hotel_hafencity7

Tijdens mijn zoektocht naar leuke hotspots in Hamburg, kwam telkens het 25hours hotel Hafencity opduiken. Het scheen het mooiste en hipste hotel van de stad te zijn, met een leuke bar en een goed restaurant. Na het zoveelste berichtje over het hotel besloot ik: hier moeten we heen!

Gelukkig dacht 25hours daar andersom ook zo over, want ze nodigden Anouk en ik zelf uit voor een verblijf in hun prachtige hotel in Hamburg. De stadsgids is onderweg, maar eerst wilde ik jullie even een kijkje geven in dit geweldige hotel..

hotel_hafencity15

25 Hours

25hours is een Duitse design hotelketen, met hotels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Elk hotel heeft zijn eigen verhaal en thema, maar ze hebben allemaal een prachtig design. Op dit moment vind je 25hours in Berlijn, Hamburg, Frankfurt, Wenen en Zurich, maar ze zijn hard aan het uitbreiden. Ze hebben zelfs al eens gekeken naar de mogelijkheden in Rotterdam..

Bij elk hotel wordt geprobeerd om samen met lokale ontwerpers en artiesten iets moois te creëren. Daarbij wordt altijd gewerkt in een thema. Zo staat Hafencity – gevestigd in de nieuwe binnenhaven van Hamburg – volledig in het teken van het zeemanschap, en dat zie je terug aan het gebruik van oude containers, stoer ‘tattoeage-behang’ en de toffe laad en los-lift.

In de badkamer vind je douchegel van het Hamburgse merk ‘Stop the water while using me’, en in de lobby worden allerlei producten en souvenirs uit de omgeving verkocht. Een mooi geheel dus.

hotel_hafencity2
hotel_hafencity20
hotel_hafencity4
hotel_hafencity3

Onze hotelkamer

De hotelkamers zijn allemaal ingericht als scheepshut. De hutkoffer, die als bureau en minibar dient, vond ik een geweldig detail! Wij hadden een van de ‘eenvoudige’ kamers, welke alsnog heel erg ruim en licht was. Er is veel kastruimte, en zowel naast het bed als in de badkamer zitten allemaal handige verborgen plankjes waar je veel spullen op kwijt kan.

De badkamer was klein maar fijn: we hadden een heerlijke ruime regendouche, een grote wastafel en er was een goede föhn en shampoo aanwezig.

hotel_hafencity8
hotel_hafencity13 hotel_hafencity14 hotel_hafencity16
hotel_hafencity18 hotel_hafencity19

Home away from home

Ondanks dat er genoeg te beleven was in Hamburg, bleven we af en toe ook in het hotel. Lekker hangen in de designstoelen in de lobby en gebruik maken van de WiFi, luieren in de huiskamer, skypen met familie op mega grote iMacs in de speciale computerruimte, Moscow Mule’s (mijn favoriete cocktail) drinken in de bar en hamburgers eten in het restaurant.

Ik voelde me meteen thuis, er hangt een goede vibe in het hotel. Er werken leuke behulpzame jonge mensen, die je graag vertellen waar je de beste burgers kunt eten. Qua publiek is het heel divers: jonge stellen, gezinnen maar ook zakenmensen. Ik denk dat iedereen zich hier snel thuis voelt, en dat het hotel daarom ook voor iedereen geschikt is.

hotel_hafencity21
hotel_hafencity11

Hafencity omgeving

Het 25hours hotel Hafencity heeft een leuk extraatje: een sauna! Op de bovenste verdieping vind je een heerlijke loungeruimte met open dak, en uitzicht over de haven. Voor een kleine toeslag kun je gebruik maken van de sauna’s, of relaxen op de ligbedden. Door het open dak is het zeker in de zomer goed toeven in deze ruimte. En don’t worry: er hangt een zeil, dus als het regent word je niet nat.

De haven is nog volop in aanbouw. Dit is een groot project wat nog een aantal jaren duurt. Je hebt er verder geen last van, het levert wel een leuk zoekplaatje als uitzicht op. Het hotel bevindt zich tussen de universiteit, en een nieuwe woonwijk. In de buurt zitten veel voorzieningen, en je bent ook zo op een leuke boulevard vol restaurantjes.

Het hotel is goed bereikbaar met het OV, de metro stopt voor de deur. Zelf hebben wij de stad vooral verkend per fiets. Het hotel beschikt over een aantal fietsen die je gratis kunt huren. Zorg wel dat je er op tijd bij bent, de fietsen gaan volgens een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’-principe. Wij checkten voor het ontbijt gelijk of er fietsen waren, en zo hebben wij elke dag probleemloos twee fietsen gefixt. Als je een rijbewijs hebt is er zelfs een Mini Cooper beschikbaar, die je net zoals de fietsen gratis kunt huren.

hotel_hafencity17

Je begrijpt dat ik niet kon stoppen met het maken van foto’s, werkelijk elk hoekje was fotowaardig. Mocht je Hamburg eens willen bezoeken, neem dan zeker een kijkje bij dit hotel. Al is het maar voor de heerlijke cocktails.

Het 25hours hotel Hafencity is wellicht wat prijziger dan het gemiddelde hotel dat je normaal bezoekt, maar daar krijg je dan ook een geweldige ervaring met goede service voor terug. De 25hours keten telt inmiddels 7 hotels, en ik ben heel erg benieuwd naar de andere locaties met elk z’n unieke verhaal. Duitsland heeft me ook zeker verrast als vakantieland, dus wie weet komt er snel een vervolg.. ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Anne

  Ah, wij waren laatst ook aan het kijken voor Hamburg: bleek dat ons weekendje weg precies tijdens het grootste havenevenement in de stad viel :/. En wij vroegen ons al af waarom alle hotels zo vreselijk duur waren, haha. Hoe dan ook wil ik alsnog heel graag een keertje naar Hamburg. Dit hotel ziet er geweldig uit <3

 2. Waauw. Ziet er echt heel leuk uit. Ik ben steeds op zoek naar zulke hotspots. Je foto’s hebben me zeker overtuigd. Dit artikel sla ik zeker en vast op. Hopelijk kan ik er ook een keertje heen. Mooi artikel dus!

 3. Frauke

  Wauw! Wat een vet hotel. Zo mooi ingericht en echt aan elk detail is gedacht! Het ziet er ontzettend sfeervol uit en helemaal in die haven-stijl, superleuk zeg. Als ik een keertje naar Hamburg ga, hou ik dit hotel in het achterhoofd! (Of één van die andere steden) :) X

 4. Laura

  Wat een mooi hotel! Ik heb zelf een hele tijd in het Lloyd hotel in Amsterdam gewerkt, dat is ook een design hotel. Dit ziet er nog mooier uit (ook omdat het nieuwer is denk ik). Ik ben nog nooit in Hamburg geweest, kun je daar alles makkelijk op de fiets doen?

 5. Pauline

  Wauw, dat ziet er tof en origineel uit! Hamburg staat zelf niet echt hoog op mijn “to-go” list, maar het lijkt me wel een toffe stad.

  Liefs,
  Pauline

 6. Anouk

  Cool, door je blogposts over Hamburg krijg ik zin om er naar toe te gaan!
  Misschien in de zomervakantie combineren met Denemarken hmmm :)

 7. Merel

  Heel tof hotel! en oh Hamburg, wat ben je leuk. Ik wil terug!

 8. Eline

  Niet snel gedacht aan Hamburg als citytrip! Maar dit zet aan tot uitzoeken of dit niet leuk is voor een anniversarytrip! Prachtige foto’s heb je gemaakt!

 9. Sabrina

  Waauw wat een geweldige inrichting!! Lijkt me fantastisch om een paar dagen in te verblijven! (:

 10. Iep

  Wauw wauw wauw. Wat een prachtige inrichting!
  Liefs Iep

 11. Fem

  Fijn zijn de 25Hours hotels hè? Voor de volgende keer (want je komt vast nog eens terug naar de mooiste stad van de wereld, neem ik aan) is 25Hours Number One in Hamburg Bahrenfeld (Altona) een toffe optie, weer heel anders dan HafenCity (jaren 60/70 design, plus gaaf dakterras)

 12. Waah dit ziet er echt heel fijn uit! Tijdje terug in 25 hours in Wenen geweest (voor een drankje), maar wil ook gauw eens naar Hamburg toe. Hoorde dat het het nieuwe Berlijn is ;) dus ben benieuwd!

Geef een reactie