It’s my birthday! Thoughts of a 23-year-old

birthdaygirl

Jeej, vandaag is mijn verjaardag! Al sinds kinds af aan kijk ik reikhalzend uit naar deze dag. Ondanks dat ik mijn verjaardag nooit heel groots vier, is het toch mijn favoriete dag van het jaar. Als kind heb ik zelfs al eens een cadeautje op de avond voor mijn verjaardag gekregen, omdat ik écht niet meer kon wachten. De spanning zat er goed in ;-)

Vandaag ben ik 23 geworden, en op dat gebied is er maar weinig veranderd. Nog steeds is dit een speciale dag, ik geloof niet dat er ooit een tijd komt dat ik mijn verjaardag niet meer zal vieren. Wel ben ik door de jaren heen natuurlijk heel wat ervaringen rijker geworden. Geïnspireerd op Jolien’s ‘gedachten van een 28-jarige‘ deel ik vandaag mijn eigen versie: gedachten van een 23-jarige!

1. Loop ik achter? 
In het najaar start ik opnieuw met een studie, ik heb mijn rijbewijs nog niet gehaald en ik ben ook nog niet aan de man. Gelukkig heb ik wel een fijne woning, een leuke blog en kan ik hartjes in je cappuccino maken. Tja, first things first ;-)

2. Maar ik wil helemaal niet ouder worden!
In mijn hoofd voel ik mij nog steeds 17, een van mijn gloriejaren :’). Ik bleef destijds zitten op 5 VWO omdat ik meer in de kroeg te vinden was waar ik werkte, maar het leven was een groot feest. Toen zoende je nog elke week met iemand anders in de kroeg! Gelukkig mag ik nog vier jaar studeren, dus volwassen worden kan nog wel even wachten..

3. M’n supersonisch snelle stofwisseling laat me na 22 jaar in de steek, wat nu?
Ja, dat vraag ik me dus een beetje af. Ik vrat altijd big mac menu’s, pizza, ijs en snoep zoveel als ik wilde naar binnen. Maar sinds afgelopen winter begin ik daar opeens “resultaat” van te zien.. Oplossing: m’n 24e levensjaar ingaan als echte #fitgirl en alleen nog maar #cleaneaten. Oke grapje, maar het veelvraten zal ik toch enigszins moeten gaan beperken..

4. Ik vind mezelf best wel oke, en als jij dat niet vindt is dat ook oke.
Daar kan ik gelukkig niet meer zo om wakker liggen. Toch wel een voordeel van het ouder worden.

5. Waar drink je de lekkerste Gin & Tonic’s in Utrecht?
Dan vier ik daar vanavond mijn verjaardag.

6. Vanaf nu wil ik vaker mediteren en yoga-oefeningen doen. En minimaal een keer per jaar op relaxvakantie naar Ibiza. Vanaf nu word ik helemaal zen!

7. Weet de rest van mijn leeftijdsgenoten wel wat ze met hun leven willen?
Nee he. Ik ook niet, dat scheelt.

8. Mijn toekomstige man moet niet alleen knap zijn, ook lekker kunnen koken en van reizen houden. En van wijn. En als hij zo’n stom knotje op z’n kop heeft of een t-shirt tot aan z’n knieën dan wordt het niks.
Seriously, what’s up met al die ‘jurkjes’ voor jongens?? Of ben ik nu te kritisch?

9. Ik wil graag leren aquarelleren. En mijn Frans en Spaans bijhouden. En bordspelletjesavonden organiseren. En vaker boeken lezen. Vaker bloggen. Nog vaker op citytrip gaan. En meer sporten.
Nu nog meer tijd en geld vinden voor dit alles.

10. 5 jaar geleden was ik nog 18 en lag de hele wereld aan m’n voeten. Over 5 jaar ben ik al bijna 30, omg! Waar blijft de tijd?

11. Ik heb nog steeds last van jeugdpuistjes. En wanneer moet ik beginnen met het smeren van antirimpelcrèmes?

12. Misschien moet ik eens mijn rijbewijs gaan halen.
En dan roadtrippen door Europa! Of iemand met een rijbewijs vinden die dit met mij wil doen, haha.

13. Het lukt me nog steeds niet om mijn kamer langer dan 2 dagen opgeruimd te houden.
Vroeger ruimde m’n moeder tenminste nog m’n kamer op.. nu houd ik mijn kamerdeur angstvallig dicht voor de schoonmaakster, haha.

14. Is dit jurkje/rokje te kort?
Ligt het aan mij of worden die dingen steeds korter?

15. Waar is mijn agenda?

16. Ik moet vaker zelf koken. En gezond vooral.
Maar in je eentje eten is zo saai.

17. Voornemen voor dit nieuwe levensjaar: het gat in m’n hand dichten. Nu ik weer student word mag het allemaal best wat studentikozer.

18. Vanaf nu word ik een ochtendmens, met miracle mornings en zonder ochtendhumeur.
:’) Al lijkt het me zo fijn!!

19. Hoe zet je een perfecte eyeliner wing?

20. En hoe ‘shape’ ik m’n wenkies??
Duidelijk geen beautyblogger.

21. Ik hoop dat ik komend schooljaar genoeg tijd heb om te blijven bloggen.
Het levert me namelijk zoveel leuke dingen op! Alleen al jullie leuke reacties en support. Maar hey, ik moet wel een keer een diploma gaan halen.

22. Oh en in het kader van bloggen: ik ben instagramverslaafd.
Maar dat is nog altijd beter dan drugs- of alcoholverslaafd, toch?

23. Ik heb het best wel getroffen :-)
Met mijn lieve ouders en broers, mijn fijne woning, leuke vrienden en (oud-)collega’s, m’n blog, jullie!

Ik mag duidelijk niet klagen. Ik ben gezond, best wel gelukkig en het gaat goed. Er zijn nog een hoop dingen die ik moet leren, en bepaalde dingen zal ik wel nooit begrijpen (*kuch* belastingen *kuch*). Gelukkig staat er weer een ‘nieuw’ jaar voor de deur, ben benieuwd hoe dit lijstje er over een jaar uit ziet.. ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 59 reacties

 1. Haha sommige puntjes, geweldig. Vooral dat van jeugdpuistjes en antirimpelcreme! Ik heb het ook niet zo voor die jurkjes die jongens dragen, bleh. Gefeliciteerd! Ik hoop dat het een leuke dag mag worden! ❤

 2. Annemieke

  Wat een leuk, enthousiast lijstje. Wens je al je wensen toe. Happy, happy birthday!

 3. Frauke

  Gelukkige verjaardag! :D Maak er een hele mooie dag van! Het weer heb je in ieder geval mee ;). En wat leuk zo met die thoughts erbij, grappig! Succes dit levensjaar met je ‘voornemens’, haha! X

 4. Mieke

  5. Bij Luc. (Nieuw! In dat straatje tussen Olivier en de Siebel/BodyShop, tegenover Mamoni dat nu volgens mij geen Mamoni meer heet, naast Protest) of bij Delano op Mariaplaats

  Have fun en maak er een topdag van!

 5. Susanne

  Jongens met ‘jurkjes’?? Gelukkig heb ik dat nog niet rond zien lopen. Een knotje vind ik al erg genoeg haha!

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet lekker van je dag!

 6. Anna

  Gefeliciteerd :)! Ik heb het idee dat leeftijd steeds minder echt uitmaakt, hoor. Zoveel mensen beginnen laat met studeren. Zoveel mensen weten nog lang niet wat ze nu écht willen. Maar goed, natuurlijk wel logisch om hierover na te denken! Ik wens je een hele fijne dag! Hopelijk vind je de gin & tonic bar; ik heb geen idee waar die zou zitten, sorry! Oh, en: knotjes bij mannen zijn echt wel leuk! Hihi!

  1. Ja precies, daar ben ik inmiddels ook wel achter gekomen. Daarbij heb ik stiekem wel zin om nog 4 jaar te studeren! En ja een goeie dikke knot kan nog wel sexy zijn, maar zo’n mini drolletje midden op het hoofd?

 7. Eline

  Hiep hiep hoera! Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een hele fijne dag van.

 8. Nathalie

  Gefeliciteerd! Ik vierde vorige week mijn 23e verjaardag! Je punten zijn dan ook heerlijk herkenbaar. Mijn leven staat er misschien anders voor, maar op veel vlakken weet ik ook echt nog niet wat ik wil. Het gaat zo snel!!

 9. Sonja

  Haha, zo leuk! Gefeliciteerd!! Die jurkjes snap ik ook helemaal niks van:(
  Super leuk trouwens dat je opnieuw gaat beginnen met studeren! Fijne dag vandaag, en veel plezier met de gin-tonics:D

 10. Evelien

  Gefeliciteerd! Leuk lijstje heb je gemaakt. Ieder jaar op vakantie naar Ibiza wil ik ook wel. Ik ben afgelopen zomer verliefd geworden op dat eiland. Maak er een leuke dag van :)

  1. Jaa, ik ben ook vorig jaar verliefd op Ibiza geworden haha! Toen ben ik zelfs in dezelfde zomer nog een keertje terug gegaan. Hopelijk kan ik dit jaar nog eens gaan..

 11. Hannelore

  Proficiat! Heel veel succes met al je goede voornemens uit je fijne lijstje ;) Welke studie ga je doen?

 12. Tiffany

  Gefeliciteerd! Hoop dat je een leuke dag hebt vandaag. Want een fantastisch lijstje, haha. Ik ben 21 maar toch is het wel herkenbaar. wat ga je studeren?

 13. Anne

  Wat leuk geschreven en gefeliciteerd met je verjaardag!

 14. Danielle

  Haha grappig! Ik weet nog goed dat ik 23 werd.. dit jaar mag ik alweer 25 kaarsjes uitblazen en veel van deze puntjes zijn nog steeds op mij van toepassing!

 15. Shifra

  Hip hip hoooraay! Gefeliciteerd! Ik hoop dat je een fijne dag hebt! Ik vond dit een heel erg leuk artikel! Don’t worry, 23 is nog steeds héél erg jong! Over 10 jaar vraag je je af waar de tijd was dat je nog aan het begin van je studie stond! Ik ben vond juist mijn studententijd de léukste tijd!! :) Enne, die man komt wel, net als dat diploma en je rijbewijs! Op dat diploma na, kan dat allemaal binnen een half jaar veranderd zijn. :) Oh en wat betreft die super snelle stofwisseling, ik heb het idee dat die er nooit is geweest. HAHA. Misschien komt die bij mij op wonderlijke wijze júist als ik 28-30 ben.. En ja, rokjes,broekjes, jurkjes; alles lijkt we korter. Verschrikkelijk vind ik. En zeker als je niet zo’n goede super snelle stofwisseling hebt, want dan kán dat al helmaal niet. Goed, ik hoop dat je een fijne verjaardag hebt! Geniet ervan!! xx

  1. Haha ja, 23 is gelukkig ook nog heel jong, dat besef ik wel. Ik heb ook heel erg zin in de komende tijd, maar zo’n lijstje schrijven werkt wel therapeutisch ;p

 16. Babette

  HIEP, hiep hoera, en gefeliciteerd met je verjaardag!! En wat heb je er een leuk artikel van gemaakt!! Geniet en maak er een mooie dag van!

 17. sammie

  Haha, wat een hoop herkenbare dingen! Dat iedere week zoenen in de kroeg, niet meer alles zomaar kunnen eten omdat het nu blijft plakken, jurkjes voor jongens,, LOL, vind het vooral zo erg dat de onderbroeken zo te zien zijn omdat de jeans tot de knietjes hangt.

  Gefeliciteerd, geniet van je verjaardag!!

 18. Dina

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een fijne dag hebt vandaag!

 19. Dina

  Oh oh oh, en mag ik nog even zeggen dat die frosting op het cakeje er DELISHHH uitziet!

 20. Gerinda

  Wat een onwijs leuke punten! Ook goed om eens al je gedachten op een rijtje te zetten, af en toe best fijn! Dit heb ik in mijn 28 jaar nog nooit gedaan…
  Gelukkige verjaardag! Maak er een fijn feestje van.

 21. Karlijn

  Haha, wat een leuk lijstje. Gefeliciteerd met je verjaardag en hopelijk heb je een hele gezellige dag!

 22. Dionne

  Haha! Leuk artikel! Gefeliciteerd met je verjaardag! En ja, roadtrippen moet je echt gaan doen, voordat je dadelijk fulltime aan het werk bent. Ik ben ook 23 en ga in september ook roadtrippen, ik kan niet wachten!

 23. Margot

  Hoera, gefeliciteerd met je verjaardag! Als 24-jarige herken ik nog steeds heel veel dingen van dit lijstje, dus op naar een nieuw levensjaar trial and error ;) Fijne dag vandaag! :)

 24. Joyce

  Gefeliciteerd! Wat een leuk kiekje heb je erbij gemaakt :) Veel plezier vandaag! ‘x

 25. Deisy

  Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag lieve dame. Daarnaast wil ik zeggen dat ik je artikel echt heerlijk heb weggelezen met een grote glimlach op mijn gezicht (en stiekem ergens in een lachbui ben uitgebarsten). Je bent nog maar 23 lentes jong man! Ik zou daar echt een moord voor doen met mijn 27 (dan voel je je pas echt oud hoor, geloof mij): de wereld ligt nog aan jouw prachtige poezelige voetjes hoor ;-) Ook mooi trouwens dat je jouw dankbaarheid even uitspreekt, dat siert jou dan ook weer als mens. En oja toevallig vandaag een artikel gemaakt over hoe je makkelijker uit bed kunt komen in de ochtend, misschien dat het jou helpt? (ook al denk ik niet aangezien het artikel met een hele grote knipoog is geschreven, maar je weet het nooit hehe). Geniet in ieder geval je dag dame met een lekker drankje erbij (maar dat moet denk ik wel goed komen haha) X

 26. Suuz

  Geweldig lijstje! Fijne verjaardag!!!! :_

 27. Inge

  Grattis på din födelsedag! (Gefeliciteerd met je verjaardag!)
  En wat een komische lijst heb je gemaakt.. herkenbaar!!

 28. Laura

  Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Maak er een goed feestje met Gin&Tonics van vanavond!

 29. Elze

  Gefeliciteerd! Super leuk lijstje om te lezen! Veel plezier vanavond!

 30. Iep

  Heel erg gefeliciteerd met je verjaardag! Een super leuk lijstje!
  Liefs Iep

 31. Cathy

  Gefeliciteerd! Enne, het maakt toch echt niet uit hoe een jongen (of andere mensen in het algemeen) eruit ziet, als ‘ie maar lief is! (Al vind ik persoonlijk knotjes en baarden wel woest aantrekkelijk!)

 32. Lisa

  Van harte gefeliciteerd Marlous! Haha, wat een leuk lijstje heb je ervan gemaakt! Er zitten veel herkenbare dingen tussen eigenlijk (en ik ben pas 18. Maar ik denk dat veel dingen over iets meer dan vier jaar nog steeds wel herkenbaar zullen zijn, haha). En echt: geniet ervan dat je nog lekker student mag zijn. Want mijn vooruitzicht om op mijn 21ste fulltime te gaan werken is nou ook niet ideaal. Geniet lekker van vanavond, en je mag best nog een keertje vreten en lekker veel geld uitgeven en morgen met een ochtendhumeur wakker worden, want je bent jarig!

 33. Saar

  Haha, heerlijk om te lezen. Doe alles maar lekker op jouw manier, dat is de enige goede!

 34. Liliane

  Hieperdepiep hoera! En een verjaardagsdansje met confetti, gratis en voor niets.
  Ik moest lachen om je jurkjes voor jongens, ik snap het ook niet. Misschien is het een reactie op de broeken die tot aan de enkels hangen, dat is namelijk ook maar frisjes lijkt me.
  Oh en je studie, ik denk dat dat heel goed bij je past (voor zover ik je ken natuurlijk en dat kan zeggen). En nouja, misschien ben ik een beetje bevooroordeeld want ik heb ook een soortgelijk iets gestudeerd ;)
  Hoop dat je een fantastische dag hebt gehad! Verjaardagskusjes xxx

 35. Leuk lijstje! Die van Jolien was ook al zo leuk :D
  Enne, veel herkenning hier… Ik ben afgelopen maand 26 geworden en heb er evenveel vragen bij gekregen geloof ik haha Ik weet ook nog niet wat ik met mijn leven wil en heb ook nog geen rijbewijs! OMG!
  ;)

 36. Danielle

  Ook via deze weg wil ik u van harte feliciteren met uw verjaardag. Ik hoop dat u gisteren enig heeft genoten ;)

 37. Jessica

  Wat een geweldige lijst! Heel herkenbaar ook ;-)
  Nog van harte gefeliciteerd!

Geef een reactie