Kookboekreview: Havermoutje

Havermoutje

Een hele tijd terug won ik het kookboek Havermoutje op Paulien haar blog Feed92. Dat kwam goed uit, want hij stond al op mijn wishlist! Sinds ik wat gezonder probeer te eten, ontbijt ik ook wat vaker met havermout. Dat je met havermout ook koekjes en smoothies kan maken wist ik wel, maar met dit kookboek kun je eindeloos variëren.

Havermoutje2
Havermoutje4
Havermoutje7

Indeling

Het boek begint met wat basisinformatie. Zo komen de verschillende soorten havermout aan bod, en wordt er ook wat achtergrond informatie gegeven. Dat vind ik zelf erg prettig, zeker wanneer je nog niet bekend bent met het product havermout is deze informatie waardevol. Zo kom je er gelijk achter dat het veel meer dan een gezond ontbijtje is.

Vervolgens is het boek logisch ingedeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, snack en diner. Achterin het boek vind je een heel fijn en overzichtelijk register, met plaatjes. Zo vind je in een oogopslag het recept waarnaar je zoekt.

Havermoutje3 Havermoutje5

Vormgeving

Het boek heeft een stevige matte kaft, en een groot vierkant formaat. Door het vierkante formaat is hij net wat kleiner dan het gemiddelde kookboek (wat vaak rechthoekig van vorm is), en dat maakt ‘m net wat handzamer.

De pagina’s zijn van stevig mat papier, en bladeren makkelijk. Het boek staat vol heldere kleurenfoto’s, bij elk recept staat een foto zodat je zeker weet dat je creatie geslaagd is of niet ;-). De foodfoto’s zijn erg mooi, alleen daarvan krijg je al honger!

Havermoutje6

Recepten

Een havermoutpapje maken lukt me inmiddels al wel, maar pizza, chips of zelfs een kroket van havermout? Daar had ik nog nooit van gehoord. En dat is ook zo leuk aan dit boek: het staat vol originele recepten, waardoor je echt wat hebt aan dit kookboek.

De recepten worden allemaal duidelijk beschreven, en er worden geen gekke ingrediënten gebruikt waarvoor je eerst alle supermarkten af moet reizen.

Conclusie

Ik ben heel erg blij met het kookboek, ik heb al verschillende recepten eruit gemaakt. Dit boek zal niet alleen mooi staan in je boekenkast, hij komt ook werkelijk van pas. Het boek kost €19,99 en is o.a. hier te koop.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Tiffany

  Dit boek staat ook op mijn wishlist! Ik ben dol op havermout. ik eet het iedere ochtend en maak ook regelmatig havermout koekjes en pannenkoeken. Door deze revieuw wil ik het boek nog liever! Havermout pizza lijkt me fantastisch.

 2. Shifra

  Ha, wat leuk! Ik ken dit boek nog helemaal niet. Maar wat leuk dat er zelfs recepten voor kroketten, pizza’s en chips in staan! Ik ben heel benieuwd of het dan ook nog echt veel gezonder is! Leuk boek, het ziet er mooi uit! Lekkere lichte foto’s. :)

 3. Liz

  Wat een ontzettend leuk kookboekje! Ik eet graag havermout, dus met al de receptjes in het boek zou ik goed op weg kunnen! Die komt dus zeker op mijn ‘verlanglijstje’!

 4. Eline

  Leuk! Ik heb het boek ook met veel plezier een review gegeven!

 5. Renate

  Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit boek, leuke review heb je erover geschreven! Ik vraag me ieder geval echt af hoe een kroket van havermout zal smaken haha!

 6. Ik heb het gisteren nog snel doorbladerd in de boekhandel maar ik was aan het twijfelen. Ik had het dus toch moeten meenemen … Zo benieuwd naar die kroket :-).

 7. Eline

  Wat grappig zeg! Ik kom niet verder dan havermoutpap – en koekjes :) Heel veel plezier met bakken en koken!

 8. Caro

  Wat klinkt dit boek leuk! Handige indeling ook en al doe foto’s zien er echt mooi uit. Fijn review:)

 9. Margot

  Wat een leuk boek! Ik gebruik niet veel kookboeken, maar dit lijkt me wel een mooie toevoeging.

 10. Fay

  Oh deze staat ook al zo’n lange tijd bovenaan mijn lijstje! Nu ga ik hem zeker weten halen! Heel leuk!

 11. Ianthe

  Ziet er een leuk en gezond boek uit! Ik volgde ze al op Instagram en hun receptjes zien er altijd zo leuk uit. Het boek gaat dus ook op m’n wishlist ;)

 12. Ik weet al wat ik ga vragen voor mijn verjaardag, haha! Dit is zooo leuk zeg! Ik heb echt een havermout addiction (voorlopig bestond ‘ie enkel uit havermoutpap, havermoutmuffins, havermoutkoekjes en havermoutsmoothie’s) Maar zulke leuke dingen dat er tussen zitten, haha!

 13. Lijkt me een super boek! Ik ben echt gek op havermoutpap maar verder reikt mijn kennis niet dus dit boek komt zeker hoog op mijn verlanglijstje.

Geef een reactie