Boekreview: Powerfood, Yoga en Meditatie door Tara Stiles

yarastiles

Begin deze maand was ik jarig, en kreeg ik van mijn moeder o.a. dit boek, Powerfood, Yoga en Meditatie van Tara Stiles. Ik had al een beetje door laten schemeren dat ik de laatste tijd wat bewuster door het leven wil gaan. Door gezonder te eten, maar ook door wat yoga en meditatie-oefeningen.

Powerfood, Yoga en Meditatie is het ideale basisboek voor iedereen die ook een nieuwe frisse start wil maken. Dit boek bevat namelijk een heleboel tips, oefeningen voor yoga en meditatie, gezonde recepten en eet- en sportschema’s. Lees verder voor een uitgebreide review.

Tara Stiles

De schrijfster van het boek, Tara Stiles, is een echte Yoga Guru. Via een opdracht als model, waarbij ze Yoga-instructie video’s moest opnemen rolde ze het yogawereldje in. Ze besloot dat het modellenwerk niet zaligmakend was, en besloot een cursus tot yogainstructeur te volgen.

Inmiddels is ze eigenaar van yogastudio Strala Yoga in New York, heeft ze een eigen yogakledinglijn en schreef ze verschillende boeken.

yarastiles3
yarastiles1

Indeling

Het boek focust zich eigenlijk op drie aspecten: gezond eten, mindful leven en yoga. Het boek is vervolgens opgedeeld in 4 hoofdstukken, welke vervolgens telkens in gaan op deze drie aspecten.

Zo gaat het eerste deel over het begrijpen van de regels. Dit is een inleidend stuk, waar Tara ook haar persoonlijke verhaal verteld en ze uitlegt hoe je eigenlijk aan zo’n ‘nieuwe start’ begint. Het tweede deel heet ‘ervan leren houden’, en komt met veel tips om te zorgen dat het ook daadwerkelijk een leuke bezigheid wordt. In het daarop volgende deel ‘aan het werk’ komen de praktische tips. Denk aan yoga-oefeningen, meditatietips en recepten.

Het boek sluit af met een overzichtelijk hoofdstuk waarin alles nog eens op een rijtje wordt gezet, en je ook allerlei schema’s vindt voor het inplannen van de recepten en oefeningen in het dagelijks leven.

Het boek is dus zeer opbouwend geschreven, wat erg fijn werkt voor de echte yoganoobs zoals ik. Je begint met wat achtergrondinformatie, krijgt vervolgens een berg tips, dan komen de oefeningen. Met behulp van de schema’s achterin het boek kun je al deze tips en oefeningen op een gemakkelijke manier toepassen in je levensstijl.

yarastiles2 yarastiles4

Vormgeving

Het boek heeft een zachte kaft, waardoor je makkelijk door het boek heen bladert. Een harde kaft zou het boek misschien wat steviger maken, maar omdat dit een boek is wat je waarschijnlijk vaak erbij zal gaan pakken (in de keuken, tijdens je oefeningen) is de zachte kaft praktischer.

Voor het boek zijn leuke kleurtjes en grappige lettertypes gebruikt, wat het boek lekker vrolijk maakt. Toch blijft het allemaal duidelijk en goed te lezen door de witte achtergrond.

Het enige minpunt aan het boek is dat niet alle afbeeldingen in het boek even mooi zijn. Sommige lijken van mobiele telefoonkwaliteit, waardoor de kleuren en vooral de scherpte van de afbeeldingen niet helemaal kloppen. Bij persoonlijke kiekjes kan ik het nog enigszins begrijpen, maar ook bepaalde receptfoto’s hadden wat mij betreft mooier gekund.

Nou ben ik visueel ingesteld, en is beeld voor mij erg belangrijk. Toch lijkt het zo een beetje alsof ze hebben willen bezuinigen op tijd of kosten door zulke slechte foto’s te gebruiken. Gelukkig gaat het slechts om een klein deel van het boek, de voorbeeldfoto’s van de oefeningen zijn bijvoorbeeld wel allemaal scherp en duidelijk.

yarastiles6 yarastiles7

Inhoud

De persoonlijke verhalen van Tara en alle achtergrondinformatie omtrent yoga vond ik erg interessant om te lezen. Tara schrijft fijn, en omdat ze uit persoonlijk ervaringen schrijft is het voor iedereen interessant om te lezen.

De yoga-oefeningen zijn voor gevorderden misschien niet vernieuwend, al staan er behoorlijk veel oefeningen in – van gemakkelijk tot (in mijn ogen ;-)) onmogelijk.

Voor de recepten geldt eigenlijk hetzelfde. Sommige recepten zijn misschien niet heel vernieuwend, denk aan zoete aardappelfrietjes. Toch vormt het voor mij een fijne bron van inspiratie, en is het fijn om allemaal gezonde én lekkere recepten bij elkaar te hebben. Helaas laat ook hier af en toe de vormgeving afweten. Zo moet ik direct watertanden van de portobelloburger, maar bij andere recepten staat een vage mobiele telefoonfoto.. tja.

De schema’s achterin het boek zijn een fijne samenvatting van alles wat eerder al in het boek aan bod kwam. Soms vraag ik me af hoe je al die oefeningen en gezonde recepten toepast in het dagelijkse leven, de schema’s zijn hiervoor de oplossing. Er zitten voor meer dan 30 dagen aan schema’s in, genoeg inspiratie en afwisseling dus!

Om nog even in te haken op de vorige boekreviews: in feite is Powerfood, Yoga en Meditatie ook een soort blogboek. Veel van haar oefeningen zijn in videovorm op Youtube te vinden, en ook een heleboel recepten staan op haar site. Heeft dit boek dan een toegevoegde waarde? Voor mij wel. Het boek bevat veel (voor mij) nieuwe informatie, en vormt daarmee een perfect naslagwerk.

yarastiles5

Powerfood, Yoga en Meditatie van Tara Stiles kost €19,99 en is o.a. hier verkrijgbaar. Je kunt ook het ebook aanschaffen, deze is iets goedkoper. Het boek is zeer geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in yoga en meditatie, of die net als ik wat gezonder en bewuster willen leven.

Doordat het boek zo compleet is vormt het ook een goed cadeautje. Je geeft namelijk drie boeken in een!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Frauke

  Klinkt echt als een heel interessant boek, ik zou het denk ik wel lezen! Alleen ben ik net als jij best visueel ingesteld, dus die slechte-kwaliteitsafbeeldingen zou ik dan wel een tegenvaller vinden. Dat hoort niet in een boek! Wel handig dat er zo’n overzicht is en het boek zo goed is ingedeeld! X

 2. Caro

  Het lijkt me erg fijn dat juist die drie dingen gecombineerd zijn in een boek. Maakt het toch weer wat makkelijker ofzo. Klinkt als een heel leuk boek!

 3. Farah

  Oh dit is echt een boek wat ik moet hebben! Ik wil ook graag bewuster lezen na het lezen van een paar boeken, maar ik weet nog niet hoe ik dat in het dagelijks leven in moet passen. Dit zou dus een fijn hulpmiddel zijn :).

 4. Shifra

  Vanaf jou foto’s lijken de foto’s uit het boek juist heel scherp en duidelijk. Dat is het eerste wat mij opviel. Jammer dat de foto’s dan toch zo slecht zijn, het kan ook stijl kwestie zijn. Het lijkt mij dat fotografie wel een van de laatste dingen is waar je op wilt bezuinigen.. :(

 5. Lotte

  Dat boek lijkt me superboeiend! Misschien schaf ik het me ook aan, ondanks dat ik al wat yogaboeken in de kast heb staan, hihi.

 6. Angelina

  Dit boek lijkt me erg interessant. Jammer dat de kwaliteit van de afbeeldingen niet zo goed zijn, dat vind ik toch heel belangrijk…

 7. Suuz

  Dit boek staat nog op mn verlanglijstje!!! lijkt me prachtig boek!

 8. Wilmke

  Gelukkig ben ik niet de enige die kritisch is ten opzichte van de vormgeving. Ik vond de foto’s er goedkoop, wazig en niet visueel genoeg uitzien. Daarom heb ik het boek niet gekocht. Jammer, want vond de yoga poses wel enorm mooi gestileerd en nuttig.
  X Wilmke

 9. Super leuk boek lijkt me! Ik wil ook steeds bewuster door het leven gaan. Ik heb al wel eens yoga geprobeerd, maar ik vond het niet meteen mijn ding. Misschien moet ik het eens proberen op een strand met een fijnere instructeur/trice! Hoe lukt het jou?

  Liefs!

  1. Ja ik vind het soms ook nog lastig hoor. Ik heb er niet altijd het geduld voor. Het werkt bij mij het beste om het ‘s ochtendsvroeg of ‘s avonds laat te doen. Maar op werkdagen of dagen wanneer ik vol afspraken zit sla ik vaak over..

 10. Hannelore

  Oei, dat van die foto’s is wel heel jammer, voor mij al gelijk een reden om het boek niet te kopen! Het lijkt me thans wel interessant, ik doe sinds anderhalf jaar yoga en ik vind het echt superleuk!

 11. Puck

  Klinkt als echt een boek voor mij. Bewuster leven is iets dat ik al tijden probeer, maar in de hectiek van alle dag is dat best lastig.

Geef een reactie