Recept: Salade met mango, avocado en kip

salademangokip

Sinds ik een nieuw bijbaantje heb bij een saladebar, eet ik steeds vaker een salade. Ik raak enorm geïnspireerd van alle combinaties die ik op mijn werk maak, en daarnaast vraagt dit heerlijke zomerse weer natuurlijk om een salade.

Vorige week deelde ik al een saladerecept met geitenkaas, aardbeitjes en Parmaham op mijn facebookpagina, vandaag deel ik een nieuwe salade op de blog. Ik twijfelde even of ik wel een heel artikel aan deze simpele salade kon wijden, maar het is perfect saladeweer vandaag!

Ingrediënten

– Gemengde sla. Ik haalde de sla uit onze moestuin, en gebruikte dus een mix van veldsla, ijsbergsla en rucola. In principe kan elke sla een goede basis vormen voor je salade. Voeg er eventueel nog wat bladspinazie aan toe.
– Kip, in stukjes. Ik reken altijd ongeveer 100 gr. per persoon.
– Komkommer, in halve schijfjes.
– Avocado, in blokjes.
– Mango, in blokjes.
– Zoetzure saus als dressing, eventueel peper en zout naar smaak.

Een lekkere extra topping zijn cashewnoten. Deze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook gezond door de goede vetten die ze bevatten. Wil je de salade wat meer vullend maken, voeg dan wat quinoa of bulgur toe.

Bereiding

De bereiding is eigenlijk te simpel voor woorden. Was de sla, bak ondertussen de kip. Ik bakte de kip met een klein beetje ketjap. De combinatie van zout en zoet in deze salade vind ik zo lekker, en met de ketjap versterk je dat een beetje. Schil de mango en snijd deze in stukken. Doe dat ook met de avocado. Snijd de komkommer in plakjes. Mix alles door elkaar, strooi er een klein beetje peper en zout op en serveer met zoetzure saus.

Dit gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel! Het is niet alleen heel simpel en snel gemaakt, het is ook nog eens lekker en gezond. Het is een lekkere salade voor bij de bbq, door nog extra koolhydraten toe te voegen zoals bijvoorbeeld bulgur wordt het ook een prima hoofdmaaltijd.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Frauke

  Oh wauw, het ziet er echt heerlijk uit <3 En door de kip denk ik nog best vullend ook, want meestal zit ik met een salade echt totaal niet vol haha! Het klinkt lekker zoetig, ben ik wel fan van. Welke zoetzure saus gebruik jij, als ik vragen mag? :) X

  1. Je kunt salades eventueel nog aanvullen met extra koolhydraten zoals bulgur, quinoa, aardappeltjes etc, dan vult hij beter! En ik heb eigenlijk geen vast merk oid qua zoetzure saus. De ene keer is het een chili sausje, en soms maak ik het ook zelf.

 2. Madam Elisa

  Ziet er heerlijk uit, opeens vind ik het even jammer om geen vlees te eten :)

 3. Laura

  Hm, ziet er heerlijk uit! Maak ik morgen eens in Frankrijk ;-)

Geef een reactie