Recept: salade met watermeloen, feta en Parmaham

salade met watermeloen

Joehoe, daar is ie dan: zomer! Gelijk vol aan met temperaturen rond de dertig graden – beetje heet maar mij hoor je niet klagen hoor. Met zo’n heerlijk zonnetje eet ik altijd het liefst buiten. Bij voorkeur een salade, omdat dat zo lekker koud en fris is.

Sinds ik in een saladebar werk heb ik genoeg inspiratie voor heerlijke salades. Zo kwam ik uit bij deze salade met watermeloen, feta en Parmaham. Lees verder voor de bereiding van deze salade (+ een bonusreceptje!).

salade met watermeloen?

Klinkt misschien gek, watermeloen in je salade, maar het is super lekker! Met dit hete weer zorgt het voor wat verfrissing op je bord. Daarnaast combineert de zoete watermeloen perfect met hartige ingrediënten zoals feta en Parmaham. Het fijne aan deze salade is dat je enkel een mes nodig hebt om de ingrediënten te snijden. Ik heb deze salade ook wel eens in een mini studio op Kreta gemaakt, waar we enkel een kitchenette (en dus geen kookplaat) hadden. Deze salade met watermeloen is zo simpel, je kan ‘m altijd en overal maken!

Ingrediënten

– een flinke hand gemengde salade
– een partje watermeloen, in blokjes
– 50 gr feta, verkruimeld
– 6 plakjes Parma ham
– een handje noten en zaden (ik gebruikte een mix van pijnboompitten, pompoenpitten en chiazaadjes)
– balsamicosiroop
– peper en zout naar smaak

Bereiding

De foto spreekt eigenlijk voor zich, maar voor de zekerheid een kleine stap voor stap handleiding: doe een flinke hand gemengde salade op je bord. Ik ga vaak voor een rucolamelange, maar je kunt ook zelf sla met verse spinazie mengen. Net wat je lekker vindt. Vervolgens snijd je de watermeloen in stukken (probeer ze niet meteen op te eten ;-) ), en verdeel deze over de sla.

Brokkel wat feta boven je salade, rol de Parma ham tot propjes en plaats deze in de salade. Strooi tot slot wat noten en zaden en een beetje balsamicosiroop over je salade en you’re good to go! Eventueel kun je nog wat peper en zout toevoegen.

salade met watermeloen

De combinatie van zoet en zout is in deze salade echt heel erg lekker! Daarnaast is hij ook lekker fris, vooral als je de watermeloen eerst even in de koelkast legt zodat ‘ie lekker koud is.

bonusrecept: slasoep!

Dan nog een extra tip: wanneer ik een zak sla koop, gaat deze vaak niet op. Kleinere porties zijn er niet of zijn zelfs duurder dan een grote zak. Weggooien is zonde, en daarom heb ik de ideale oplossing: maak er soep van!

Slasoep klinkt misschien een beetje gek, maar het is heel erg lekker. Het recept is simpel: fruit wat ui en knoflook in de pan. Voeg water en een bouillonblokje toe. Doe er al je restjes sla uit (zelfs sla die al een beetje verlept is – voor de soep maakt dat niet uit). Pureer het geheel met je staafmixer en klaar is je slasoep!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Elianne

  Mmmm, lekker heb er nu al zin in! Als je vrijdag komt gaan we ook nog even naar de kaaij, vanaf dan weer open! En zaterdag naar Mumford and Sons, gezellig maar misschien wel wat heet! Xx mama

 2. Roos

  Dit klinkt echt onwijs lekker! Wanneer ik weer eens watermeloen heb zal ik hem zeker uitproberen :) X

 3. Lotte

  Mmmmmmm, ik krijg er meteen superveel zin in. Dat ga ik komende week zeker eens uittesten! Bedankt voor de tip.

 4. Frauke

  Hmmm dat ziet er heerlijk uit! Ga ik eens uitproberen. En wat een handige tip van die slasoep! Ik heb ook echt altijd te veel! X

 5. Babette

  Wat een lekker recept en ben heel benieuwd geworden naar die slasoep, dus die ga ik binnenkort maar is maken denk ik.. ;)

 6. Ben de laatste tijd meer into salades en dit ziet er heelijk uit! Lijkt me lekker fris met de watermeloen! Love watermeloen :)

 7. Angelina

  Yum deze is zo lekker! Het is er ook perfect weer voor :) (ook lekker met honing-geitenkaas!).

 8. Laura

  Ja, ga ik nu maken! :D Bedankt voor de inspirerende sla-recepten, Marlous. Die met mango en kip is trouwens heel erg in de smaak gevallen bij mijn vrienden ;-) xx

 9. Pauline

  Ik ben niet zo’n fan van fruit in groene salades, maar watermeloen zou ik nog wel kunnen waarderen! Haha. Ik ga het een keertje proberen :).

  Liefs,
  Pauline

 10. Eline

  Ben het met je eens Pauline! Ik begin echter steeds meer te snappen dat de combinatie zoet en hartig toch best lekker kan zijn. Ik wil het ook een poging wagen ;)

 11. fragrancy

  Ik denk dat ik deze morgen voor de BBQ maar ga maken, ziet er echt super lekker uit!

 12. Die salade ziet er heerlijk uit! En slasoep, daar hoor ik voor de eerste keer van, maar ik ga het (hoe vreemd het ook klinkt) toch eens uittesten wanneer ik wat overschot van sla heb :) Liefs! x

Geef een reactie