Diary week 27: heatwave, Mumford & Sons and Le Tour

Het was lastig kiezen welke foto ik bovenaan dit artikel zou zetten, want afgelopen week was ZO leuk! Eigenlijk verdiende alles wel een plekje bovenaan ;-)

Ondanks dat het afgelopen week wel erg heet was ben ik wel blij dat het nu écht zomer is. Zwoele zomeravonden, zonder vesten, jassen en lange broeken de deur uit en zoveel ijsjes eten als je wil. Ik word zo intens gelukkig van de zomer! En als het goed is hebben we nog 1,5 maand te gaan..


Maandag werkte ik overdag (dus lekkere salade als avondeten), en ging ik ‘s avonds naar The Minions. Na afloop maakte ik deze foto, al zag de Oude Gracht er in het echt wat scherper en idyllischer uit ;-). De film vond ik trouwens leuk, maar Despicable Me vond ik leuker. Wellicht zijn de Minions ook iets te gehyped, ik geloof dat ik vorig jaar zomer de trailer al gezien had.. Enfin: leuke film om te zien, maar zonder Gru zijn de Minions een stuk minder leuk ;-)Dinsdag struinde ik overdag door Utrecht samen met een vriendin. Het was warm, maar nog niet zo heet als later die week. Door de hitte was het wel lekker rustig op straat. Hierboven een stukje Springweg, een van de mooiste straatjes van Utrecht. Ik woon nu bijna 3 jaar in deze stad en ben er nog steeds gek op :-)

Ook een mini outfitpost, haha. Het roze shorte is van & Other Stories, en kocht ik in Kopenhagen in de uitverkoop. Daar weten ze tenminste wat sale is, er ging 70% van af!

We stopten even bij 30ML voor een heel bijzondere ijskoffie: Drip & Tonic. Dit is speciale cold brew filterkoffie, die heel langzaam (12 uur lang!) gezet wordt. Drupje voor drupje gaat er water door het filter heen. Daar komt hele bijzondere koffie uit, en deze wordt gemengd met frisse tonic. Een hele aparte smaakcombinatie, maar echt heel erg lekker. Vooral op deze hete dagen ;-)

Woensdag was het goed heet! Ik maakte een heerlijk ontbijtje voor mezelf: een Italiaanse bol met roomkaas, verse sla en aardbeitjes. De combinatie van de frisse/zure roomkaas met de zoete aardbeitjes was perfect. Ik at ‘m op onderaan de trap, de koelste plek van mijn huis :’)Samen met mijn huisgenootje fietste ik naar de Maarsseveense plassen. Dat was nog best heftig met een temperatuur van 32 graden.. haha. Eenmaal daar was het heerlijk. We bemachtigden een schaduwplekje bij zo ongeveer de enige boom op het strand (al moesten we continue ons kleedje met de zon meeschuiven, haha) en er stond een lekker windje.

Met dit weer smeer ik me zo’n 100 keer in met minimaal factor 30, en lig ik zoveel mogelijk in de schaduw. Ik ben een soort zonnebrand-nazi, maar alsjeblieft: smeer je goed in en blijf midden op de dag uit de zon. Behalve dan als je even een jaloersmakende foto moet maken ;-)

‘s Avonds at ik met vrienden op het terras op de Neude. Gek genoeg was het daar goed uit te houden door een windbriesje en voldoende schaduw. Ik trok m’n felblauwe jurkje weer uit de kast, ik geloof dat ik deze voor het laatst vorig jaar op Ibiza heb gedragen (hij heeft ook nog een open rug, vandaar haha). Meestal koelt het hier ‘s avonds toch te veel af, ik vind het zo lekker dat je nu al die zomerse kleding weer aan kan!

In het oude postkantoor op de Neude was een gratis tentoonstelling in het teken van de Tour de France. Ik was nog nooit in dit grote gebouw geweest, dus was nieuwsgierig naar de binnenkant. Die overigens erg mooi was! Ik heb gehoord dat hier een multimediacentrum in komt: een grote bibliotheek, maar ook studieruimtes voor studenten e.d. Lijkt me een prima bestemming voor dit prachtige en immense gebouw.

‘s Avonds keken we de horrorfilm Sinister. Nadat we vorige week naar Insidious 3 in de bioscoop waren geweest hadden we de smaak te pakken. We willen binnenkort ook naar It Follows en Sinister 2. Ik ben dol op enge films, mits er een goed verhaal in zit. Op zich had Sinister wel een sterk verhaal, alleen had ik de hele verhaallijn al binnen een kwartier door waardoor de film niet meer zo spannend was, haha.

Ik ontdekte trouwens dit drankje bij Albert Heijn: een frisdrank van bruisend water met rabarber en appelsap. Ik ben sowieso dol op rabarbar limonade (bijvoorbeeld die van Fritz), maar deze met appel was misschien wel nóg lekkerder!

Ook donderdag was het weer een warme dag. Vanwege de hitte en omdat we later op de dag moesten werken, besloot ik om samen met vrienden in het park te gaan ontbijten. Is weer eens wat anders, en het was om 10:30 al warm zat ;-). Omdat het toch een beetje een feestje was ontbeten we met vers sap, croissantjes en.. donuts! ;-)

Joehoe! ‘s Ochtendsvroeg in de schaduw was het prima uit te houden..

..later die middag werd het echter wat minder, haha. De temperatuur liep nog op tot 37(!!!) graden. Ik hoefde pas om 17 uur te werken, maar tussen 13 en 17 wist ik van gekkigheid niet meer wat ik moest doen met de hitte. Ik ben roerloos op bed gaan liggen haha, en af en toe nam ik een koude douche om bij te komen. Op dit moment was ik een beetje klaar met de hitte.

Ik vond het ook helemaal niet erg dat ik na mijn werk door de stromende regen naar huis moest lopen. Het is slechts twee minuutjes lopen, maar ik was doorweekt. En afgekoeld ;-)Vrijdag werkte ik overdag en ging ik ‘s avonds naar Nijmegen. Samen met mijn moeder bracht ik een bezoekje aan de Kaaij, een soort mini festivalletje wat de hele zomer onder de Waalbrug te vinden is. Het was prachtig weer, een perfecte zwoele zomeravond met een mooie zonsondergang die mijn moeder natuurlijk moest instagrammen (zie foto twee). Voor het eindresultaat kun je haar instagramaccount bekijken :p.


Zaterdag kwamen we door de hitte wat laat op gang, maar belandden we uiteindelijk bij Fika voor een heerlijke lunch. Dit is een heel leuk nieuw zaakje in Nijmegen, waarover ik nog een uitgebreider stukje zal schrijven.

Nijmegen is zo’n leuke stad! Ik ben er opgegroeid, en kon op gegeven moment niet wachten om uit de stad te trekken. Maar sinds ik weg ben zijn er zoveel leuke nieuwe zaakjes geopend. Zo mis ik bijvoorbeeld echt heel erg een Bairro Alto en Credible in Utrecht.Tegen een uurtje of vijf trokken we richting het Goffertpark voor het concert van Mumford & Sons. De afgelopen dagen vreesde ik voor de enorme hitte op zaterdag, maar aan het eind van de dag werd het opeens bewolkt en begon het te waaien. Ondanks dat mijn iPhone aangaf dat het 34 graden was, was het goed te doen.

Het terrein was enorm, en met de drie acts in het voorprogramma leek het wel een heel festival! Op het terrein kwam er trouwens nog een meisje naar mij toe met de mededeling dat ze m’n blog las (hoi Janine! ;-)). Super leuk en bijzonder. Ik vind het altijd heel erg leuk als ik word aangesproken door bloglezers, ik weet alleen nooit zo goed hoe ik moet reageren, haha :’).
Het concert was weer geweldig! In verhouding met de enorme hoeveelheid mensen op het terrein stonden we nog redelijk vooraan. De vorige keer dat ik ze zag stond ik op zo’n tien meter van het podium (per toeval – destijds hadden we denk ik geluk?), dit keer stonden we een stuk verder met een heleboel lange kerels voor ons. Daardoor werd het concert een stuk minder intiem en kwam het iets minder binnen dan de vorige keer.

Toch was het geweldig!! Ze speelden mijn lievelingsnummers (Awake My Soul en Below My Feet), en Dust Bowl Dance was live weer geweldig. Bij dit nummer kruipt Marcus altijd zelf achter het drumstel voor een uitgebreide drumsolo ;-). Ook speelden ze twee nummers a capella, erg mooi. Qua opbouw was het een beetje hetzelfde als de vorige keer, en die was prima!

De sfeer was geweldig! Het weer was uiteindelijk perfect door de bewolking en het windje, al piepte de zon op het laatste moment nog tevoorschijn en zorgde deze voor een prachtige zonsondergang. Verder heb ik zo hard mogelijk meegezongen en gedanst en gesprongen haha.

De volgende ochtend zat ik alweer vroeg in de trein naar Utrecht: op naar de Tour de France! Leuke anekdote trouwens: op mijn weg van het station naar huis hoorde ik een jongen een nummer van Mumford & Sons fluiten, en flapte ik er uit ‘hee, ben jij ook gegaan??!’, en zo wandelde ik samen met een compleet vreemde richting huis, pratend over het heerlijke concert van de avond er voor. Leuk die spontane ontmoetingen ;-)

Na thuis m’n spullen gedumpt te hebben haalde ik m’n favoriete ijskoffie: een ijslatte met kokosmelk! Vervolgens ging ik door naar de stad, om een plekje te bemachtigen langs het parcours.


Gisteren ging de tour echt van start (na de tijdrit van zaterdag). Het was bloedheet in het zonnetje, maar de sfeer was super. Het was zo gezellig langs het parcours! Ondanks dat de wielrenners redelijk langzaam gingen (in de stad was het natuurlijk nog erg druk, met smalle wegen vol bochten) waren ze na 30 seconden weer voorbij, haha.

‘s Avonds ging ik naar Magic Mike XXL en ik vond het fantastisch haha! Ik had me er al op ingesteld dat het vooral een ‘mooie mannen show’ zou worden. Verwacht dus ook niet te veel van de verhaallijn (die vond ik in deel 1 nog best ok), maar qua show is de film top haha.

Ennn dat was afgelopen week! Lekker volle diary weer. In de zomer zijn mijn dagboekjes altijd een stuk voller en leuker dan in de winter, haha. Vergeet me trouwens ook niet toe te voegen op snapchat (username: Mlouzzzz). Daar ben ik de laatste tijd heel actief, en daar kon je afgelopen week bijvoorbeeld live meekijken met Mumford & Sons en de Tour de France.

Komende week komt m’n bff (zowel in ‘t echie als in het blogwereldje) Maura terug na een halfjaar rondzwerven aan de andere kant van de wereld. Je begrijpt dat ik daar enorrrrrm naar uitkijk. Verder heb ik weinig afspraken komende week, ik hoop nog een beetje van het weer te kunnen genieten. Ik zie jullie volgende week weer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Eline

  Wat een ontzettend leuke diary! Je blauwe jurkje vind ik echt heel erg mooi, en zeker fijn om te dragen met het warme weer. Een koude douche is dan echt perfect.

 2. Frauke

  Wat een onwijs leuke en inderdaad volle diary! Heel erg tof om te zien dat je zo’n drukke en fijne week had :D. Wauw, Mumford & Sons, superleuk! En wat is Utrecht inderdaad ontzettend mooi. Ben er pas één keer geweest maar het is mijn favoriete Nederlandse stad. Dat roze &Other Stories shortje is echt heel mooi, staat je goed! X

 3. Josianne

  Wat een heerlijke week! Ik kan me voorstellen dat je daar flink van hebt genoten. Ik was zaterdagmiddag wel echt klaar met die hitte, gelukkig is het vandaag iets minder (dan ben ik tenminste productief haha!)

 4. Pauline

  Heerlijke foto’s! Leuke outfits ook :), het jurkje staat je heel goed!

  Liefs,
  Pauline

 5. Linda

  Heerlijk hé, zo’n zomerse week. Zo lang je maar aan het water kunt liggen of ergens met airco bent is het prima, maar ik heb ook wat momenten gehad dat ik het even niet meer trok. Wat ziet die ijskoffie er trouwens heerlijk uit!

 6. Dionne

  Wat een boel leuke foto’s! Ziet er uit als een leuke dag!

 7. Suuz

  Wat een heerlijke week en veel leuke foto’s zeg!!! i love summer!! zo fijn dit,, mag van mij nog wel maanden aanhouden deze temperaturen! zooo genieten!

 8. Anniek

  Wat was Mumford & Sons weer goed, hè! Ik heb echt van elke seconde genoten daar in het Goffertpark. Wat een prachtavond was dat.

 9. Roos

  Wat een leuke foto’s! En ik wil ook weer heel snel naar de Kaaij gaan, altijd zo leuk daar :)

 10. Shifra

  Wauw, wat een heerlijke week heb je gehad! Zoo leuk dat je Mumford and Sons hebt gezien! Tikkeltje jaloers. Je week ziet er echt uit als een heerlijke, perfecte vakantieweek! En ohh… magic mike.. Haha.!Ik ben naar die eerste film gegaan. Dat was de aller eerste film ooit waar ik in de pauze wegging. Ik heb het écht nog nooit gedaan bij een film, en het is ook niet meer voorgekomen, maar ik vond Magic Mike zo vreselijk. Gewoon niet mijn ding denk ik. Haha.

 11. Marcella

  Wat een onwijs leuk overzicht dit, ik word er heel blij van! En nieuwsgierig naar dat drankje met rabarber en appel! Yum!

 12. Wat een leuke foto’s allemaal. Drip& Tonic lijkt mij ontzettend vies… En ook ik ben een zonnebrand nazi. Snap nooit die timelines vol foto’s van mensen die hun roodverbrande huidje showen…

 13. Marjoke

  Wauw!! Wat een toffe week heb jij gehad en wat een berg foto’s! Ik heb zelf ook al zo’n heerlijk lang weekend gehad (inclusief concert van The Who in de Ziggo Dome). Ik ben heel benieuwd naar je blog over Fika, want die broodjes zien er jaloersmakend lekker uit…

  Wat fijn dat Maura weer terug komt!!! Voor jou…;o) maar natuurlijk ook voor de lezers van haar blog (waaronder ik), want ik mis haar verhalen en recepten.

 14. Janine

  Haha, wat leuk dat je m’n naam hebt onthouden! :) Vond het leuk om je eens in het echt te zien/te spreken en ik snap helemaal dat ‘t raar voelt als er ineens een weirdo voor je neus staat die zegt: ‘HOI IK LEES JOUW BLOG!’ Ik had precies ‘t zelfde trouwens. Vond het supervet, maar het was zo massaal dat het iets minder over kwam dan de vorige keer in Ziggodome (hoewel dat natuurlijk ook een vrij grote zaal was).

 15. Leuke diary! Die ijskoffie ziet er heerlijk uit :) En ik heb je toegevoegd op Snapchat (naam: natasasv), ik ben eraan gezwicht en heb het ook maar geïnstalleerd ;) Liefs! x

 16. anneleen

  Zo’n leuke, zomerse bikini! :) en wat een prachtige zonsondergang!

Geef een reactie