Diary week 29: friends, wine & relaxmodus

Afgelopen week stond vooral in het teken van de hereniging met Maura, haha. Na 5 maanden zagen we elkaar eindelijk weer en konden we weer verder gaan waar we gebleven waren: hotspots bezoeken, samen eten, wijntjes drinken..

Het weekend bracht ik door in de polder bij mijn vader, lekker rustig. Ik las wat boeken, deed een middagdutje.. Kortom, een heel normaal relaxed weekje.

Zoals je in de vorige diary al kon lezen, paste ik maandag op Moby. Het is zo’n leuke gekke dikkie, maar ik ben blij dat ik niet 24/7 op ‘m hoef te letten haha.

Ik vermaak me altijd goed met ‘m! We wandelden wat, dronken koffie (ik dan) en wandelden nog wat meer. ‘s Avonds werkte ik.

Dinsdag had ik met Maura afgesproken. We hadden elkaar al eventjes snel gezien, maar vandaag hadden we een hele dag gepland.

We begonnen met koffie en een sapje bij Crop, Maura moest natuurlijk mijn nieuwe werkplek zien. Voor mij voelt het helemaal niet alsof ze zolang is weggeweest, toch zijn er in de tussentijd een heleboel dingen veranderd. Zoals mijn nieuwe baantje bijvoorbeeld ;-)

Vervolgens gingen we verder met ons ontbijt bij een van onze favoriete hotspots: Broei.

Daarna pakten we de fiets en reden we naar de Vechtklub, hier waren we allebei nog niet geweest. Leuke plek, beetje verstopt wel. Ik had een heerlijk soepje, en Mau een salade. De marmeren terrastafels leverden mooie plaatjes op, en op snapchat kon je de making of van deze foto (inclusief op stoel staan en scheve houdingen ;-)) zien. Volgen jullie Maura ook al? Haar snapchatnaam is Mauralis, mij volg je via Mlouzzzz.

Bij het koffieapparaat stond dit tegeltje, en ik moest er een beetje om gniffelen. Die hadden we bij mijn vorige werk wel kunnen gebruiken :’)

Daarna gingen we door naar onze all time favorite in Utreg: wijnbar Lefebvre. Het was zo’n leuke en gezellige middag, haha.

Later sloot nog een ander vriendinnetje aan en aten we bij Gys. Ik weet niet wat het is met deze zaak, maar ik blijf het een beetje meh vinden. Het interieur ziet er mooi uit, op de kaart staan lekkere dingen maar de uitvoering vind ik minder.. Ik had een burger van linzen en paddestoelen maar vond ‘m vooral heel droog.

Ook donderdag sprak ik weer af met Maura. We liepen een beetje door de stad, aten frozen yoghurt in het zonnetje en hingen bij mij op de bank. Lekker sloom. Leuke aan vriendinnen is dat je ook gewoon helemaal niks kan doen en dat het dan nog steeds leuk is.

Ik werkte ‘s avonds weer, dus besloten we daar van tevoren even samen te eten. Lekker #healthy enzo.

Vrijdag wilden we eigenlijk gaan zwemmen, maar het weer was een stuk minder mooi dan verwacht. En dat kwam eigenlijk ook goed uit, want ‘s ochtends lag ik geveld door migrainehoofdpijn in bed. Ik heb gelukkig zelden echte migraine, maar wel best vaak migrainehoofdpijn. Ik weet niet of dit een officiële term is haha, maar bij migrainehoofdpijn is het wel een scherpe hoofdpijn achter mijn oog en ben ik vaak misselijk, maar kan ik wel licht en geluid verdragen. Vaak gaat deze ook over na een paar uur.

En dus kon ik weer de stad in! We wilden eigenlijk naar de Parade die nu in Utrecht staat, maar deze ging later open. Dus belandden we weer met vrienden bij de wijnbar, en aten we vervolgens pizza (want: gotta love pizza).

‘s Avonds wilden we eigenlijk gaan stappen, maar Maura viel bijna om van de slaap en ik had eigenlijk ook niet zo’n zin meer. En dus besloot ik heel impulsief de trein naar huis te pakken. Iets te impulsief: ik stapte per ongeluk in de trein naar Amersfoort.. oeps.

Gelukkig zat ik later (weliswaar met een kleine omweg) toch nog thuis aan het kampvuur. Zo gezellig!

Natuur, frisse lucht. Ik word altijd helemaal zen hier.

En kijk: we hebben een kuikentje! Zo cute haha. Het is echt een piepkuiken, hij piept continu. Mamakip en papahaan zijn ook heel lief en zorgzaam, ze wijken geen moment van z’n zijde.

We stapten op de fiets richting de stad, waar het al gezellig druk was in verband met de vierdaagse. Ik mis de zomerfeesten dit jaar helaas i.v.m. mijn verjaardag. Volgend jaar met de 100e editie probeer ik er wel bij te zijn!

‘s Avonds kwam mijn broer langs en gingen we lekker bbqen.


Mijn broer moest worden afgezet in de stad, en dus hadden we een goed excuus om een ritje te maken met de cabrio. Het was zulk lekker weer! Heerlijk avondzonnetje, wind door de haren en uitzicht op deze prachtige omgeving..

‘s Avonds wandelden we nog een stukje met de hondjes, die nog even het water ingingen.

Terug bij het huis stond deze lieve koe te grazen. Je kon haar bijna aaien, haha. Een heerlijk Hollands plaatje ;-)

‘s Avonds bij de buitenhaard maakte ik een begin in een van de boeken die ik had gekocht voor op vakantie: We were liars. Ik ben inmiddels al bijna halverwege, zo leuk is ie! Wellicht moet ik wel nog op zoek voor een extra boek voor op vakantie.. ;-) Ik kocht ook Het Meisje in de Trein, en twijfel nog over Robijnrood. Hebben jullie nog aanraders?

Gisteren was echt een zondag. Ik had al besloten om nog een nachtje te blijven (in eerste instantie wilde ik zaterdagavond naar een feestje in Utrecht), dus ik kon luieren to the max. ‘s Ochtends ontbeten we buiten, en keek ik nog een keer bij het kuikentje. Zo lief!

Ik las verder uit mijn boek, deed een middagdutje en oefende weer op de piano. Ik heb van mijn 7e tot 16e pianolessen gevolgd, daarna is het een beetje naar de achtergrond verdwenen. In Utrecht heb ik ook geen piano, maar dit weekend had ik opeens zin om weer te oefenen. Ik pakte er wat bladmuziek van Yann Tiersen bij (want dit is relatief makkelijk maar klinkt erg mooi) en ging aan de slag. Nu heb ik gelijk weer zin om het op te pakken!

En dat was eigenlijk mijn weekend. ‘s Avonds pakte ik weer de trein naar Utrecht, dronk nog een sapje op mijn werk waar ik langsliep en dook op tijd mijn bed in met m’n boek. Lekker relaxed :-)

Komende week staat met name in het teken van mijn vakantie, al zal ik daar ook wel wat van delen op de blog ;-). Ik wens jullie een hele fijne week. Alle vierdaagselopers (o.a. mama!): veel succes!

Ik wilde ook nog even bedanken voor alle leuke en lieve reacties op mijn ‘back to school’ artikel. Zo leuk dat jullie altijd zo ‘meeleven’ en ik vind het nog steeds bijzonder dat jullie de moeite nemen om te reageren. Er kwamen oprecht lieve en leuke reacties op het artikel waardoor ik de hele dag met een big smile heb rondgelopen. Thanks!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Frauke

  Wat een leuke foto’s! Moby is zooo cute. En zo gezellig dat je lekker veel met Maura hebt afgesproken (en heerlijk hebt gegeten – krijg er helemaal honger van)! Het ziet er daar echt prachtig uit bij je vader, wauw. Ik woon op het platteland maar dat komt toch echt niet in de buurt qua looks, het ziet er daar supermooi uit! X

 2. Tiffany

  Wat een fijne week. Veel lekker eten, relaxen en weg met vriendinnen. Klinkt goed :)

 3. Vera

  Wat een geniet dingen allemaal! Je schoenen vind ik leuk! Waar zijn ze van?

 4. Merel

  Heerlijk overzicht weer! Wat woont je vader daar ongelooflijk mooi. Heerlijk om zo’n plan B te hebben voor mooie, zonnige weekends!

 5. Mieke

  Ik ben laatst in een ontzettend leuk boek begonnen: het Rosie project. Een tip, mocht je die nog niet gelezen hebben!

  Ps. Had jij laatst bij het concert van Mumford and Sons een gestreept H&M jurkje aan?

 6. Tea

  Wat een fijne week! Moby blijf zo schattig :)

 7. Babette

  Wat een mooie foto’s! Volgensmij woont je vader heel mooi en kun je daar heerlijk tot rust komen! ;)

 8. Danielle

  Wat een heerlijke foto’s weer, een deel had ik al gezien op Snapchattingggggs ;-)

 9. Suuz

  Wat een zalige week weer! En fijn te zien dat jullie weer herenigd zijn als vriendinnen!! woehoe!

 10. Anneleen

  Ziet er een leuke week uit! :) een kampvuurtje vind ik altijd zo gezellig! Alleen jammer dat je zo’n last had van migraine…

 11. Nausikaä

  klinkt als een superweekend! Ik heb onlangs Hard Hart en Cécile gelezen van Ish Ait Hamou en ze waren beiden echt de moeite! Momenteel verslind ik De winnaar staat alleen van Paulo Coelho :) groetjes

 12. Kim

  Hahaha, op de eerste foto de koe en daarna een foto van Moby met dat vel erachter. Ik moest er wel om lachen. :-)
  Ik vind het altijd heerlijk als de hondjes het water in rennen. Zo fijn voor ze.
  Liefs Kim

 13. Aafke

  Wat een leuk weekend. Meisje in de trein heb ik ook op mijn E-reader staan. Ben benieuwd.

  Groetjes Aafke

 14. Shifra

  Wat leuk dat Maura weer terug is! Wauw, die 5 maanden zijn heel snel gegaan! Het ziet er uit als een heerlijke, relaxte (vakantie-achtige) week! En haha! Geweldig. Die foto van moby op het kussen.

 15. Ilse

  Mooie kiekjes! Vooral die foto van de weg is erg mooi! Ik weet niet waarom, maar ik houd nou eenmaal van foto’s die onderweg zijn genomen. Ook als ze van de weg zelf zijn. =)

 16. Stephanie

  Wat een lekker eten weer, ik moet nodig eens bij de Vechtclub gaan kijken, is praktisch bij om de hoek.

Geef een reactie