Hotspot: Urban House Copenhagen

urbanhousecph_preview

Tijdens ons tripje in Kopenhagen verbleven we in Urban House, een hostel in het hippe westen van Kopenhagen. Niet zomaar een hostel, je vindt er namelijk ook een tattooshop en een vintage fietsenwinkel.

Dit was een van de leukste en mooiste hostels waar ik ooit ben verbleven, en ik geef je graag een kijkje in deze hotspot!

urbanhousecph5
urbanhousecph8

Alternatief voor een hotel

Kopenhagen is een vrij dure stad voor ons Nederlanders. Zo betaal je voor een cappuccino al gauw 4/5 euro, en ook een pizza op het terras is al snel 17 euro. Voor de Denen doodnormaal, zij verdienen in verhouding ook weer wat meer.

Ook hotels zijn redelijk prijzig in Kopenhagen, zeker de mooie design hotels. Een goed alternatief is een hostel, al heb je dan kans dat je de kamer deelt met dronken wereldreizigers of feestende studenten. Ook is het niet altijd even schoon als in een normaal hotel.

Urban House vormt de perfecte middenweg tussen de twee: het is een hostel maar met de stijl en ‘feeling’ van een hotel. Je slaapt er een stuk voordeliger (zo kun je een privékamer nemen maar ook kosten besparen door op een gedeelde kamer te slapen). Daarnaast is er een keuken waar je je eigen eten kunt bereiden, en er zijn genoeg open ruimtes waar je kunt relaxen en een praatje kunt maken met medereizigers.

urbanhousecph4

Huiskamergevoel

Het leuke aan hostels vind ik vaak de sfeer die er hangt: je maakt makkelijk contact met andere mensen, en het is er wat gezelliger dan in hotels. Bij Urban House zijn er verschillende ‘huiskamers’; een met een pooltafel, een ruimte met tafelvoetbaltafels, een ruimte om met je laptop te werken, een relaxruimte en zelfs een bioscoop!

Op die manier voelt het heel snel als ‘thuis’ aan en is het heel gezellig om ‘s avonds in het hostel te hangen in plaats van een kleine hotelkamer.

urbanhousecph3
urbanhousecph6

Geen check-in, dus ook geen check-out!

Urban House is niet alleen leuk en erg stijlvol, maar ook heel makkelijk in het boeken van een kamer. Dat doe je namelijk online, je betaalt vooraf en krijgt vervolgens een code waarmee je de kamerdeur opent. Zo hoef je dus niet in de rij te staan voor een check-in of check-out, en kun je gelijk door. Op die manier is het gelijk ook heel veilig: met de code kun je alleen je eigen verdieping op en natuurlijk je eigen kamer openen.

Je kunt er voor kiezen om op een slaapzaal te liggen (dit is de voordeligste optie), maar er zijn ook twee- of vierpersoonskamers. Op die manier is het eigenlijk gewoon een hotelkamer, maar dan voordeliger. Zelf hadden wij een privékamer, met een prima (en ruime!) badkamer.

urban house

Nog geen plannen de komende zomer? Ga dan naar Kopenhagen! Het is zo’n leuke stad, vooral in de zomer. Wist je dat Kopenhagen ook over een strand beschikt? Je bikini kan dus gewoon mee. En door te besparen op je verblijf kun je wat extra uitgeven in de prachtige interieur- en modezaken ;-).

Urban House heeft op dit moment een speciale actie waarbij je 20% korting krijgt op je verblijf bij 3 nachten of meer tussen zondag en woensdag. Persoonlijk zou ik zo’n 5 dagen uittrekken voor deze geweldige stad, maar in 3 dagen zie je ook al een hoop. Vergeet niet mijn Kopenhagen cityguide door te nemen voor vertrek!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Frauke

  Waaaauw wat ziet dat er een prachtig hostel uit! Hele leuke, gezellige sfeer. Ik zou er ook wel willen verblijven! En best handig dat er geen check-in/out is! Ik onthoud deze naam even voor mocht ik ooit naar Kopenhagen gaan (sowieso, prachtige plek lijkt het me!) :). X

  1. Ja, zeker een bezoekje brengen aan Kopenhagen! Urban House ligt ook in een hele leuke wijk (en toch bij het centrum) het is de perfecte uitvalsbasis voor een paar dagen Kopenhagen.

 2. Eline

  Het ziet er echt ontzettend gezellig en sfeervol uit. Daar zou ik best wel een keertje heen willen

 3. Klasine

  Gaaf! Het doet me een beetje denken aan ons hostel in Stockholm. Hier moet ik sowieso heen, door de foto’s te zien voel ik me al thuis haha.

 4. Sophie

  Wauw, het ziet er ècht prachtig uit! Als ik mijn trip naar Berlijn niet had gepland, had ik linea recta een ticket naar Kopenhagen geboekt! (Scandinavië staat hoe dan ook op mijn bucketlist. Een zoveel-daagse kanotocht lijkt me ook erg tof. Weleens gedaan?)

Geef een reactie