Diary week 30 & 31: Summer, Crete & Sound of Music

Ik leef nog! Hier is hij dan, het uitgebreide verslag van de afgelopen twee weken. Er zal nog een aparte post over Kreta komen met wat tips en leuke adresjes, zodat deze diary nog enigszins beknopt blijft.

Helaas heb ik (waarschijnlijk in het vliegtuig) een verkoudheidje opgepikt, waardoor ik gisteren na een lange dag werken meteen mijn bed in dook. Deze post staat dus iets later online, maar hey: het is vakantie! Hopelijk slapen jullie een beetje uit ;-)

Nog even twee weken terug in de tijd. Op maandag werkte ik, ‘s avonds maakte ik samen met een collega deze heerlijke kip burgers met Turks brood. Beetje bij elkaar geraapt en niet echt gezond maar wel heeeel lekker, haha.

Dinsdag stond ik op met een heerlijk ontbijtje, en was het tijd voor de laatste voorbereidingen voor mijn vakantie.

Ik pakte mijn koffer in, en nam voornamelijk bikini’s mee! Ok – uiteindelijk heb ik de twee bloementops thuis gelaten. Het onderste topje is nog steeds favoriet  en ik krijg vaak vragen waar ik deze gekocht heb. Hij is van Bershka, ik heb deze vorig jaar zomer in Ibiza in de sale gekocht, net als alle andere bikini’s op deze foto.

Ik dacht dat ik een hele leuke zwemband voor een mooi prijsje had gescoord, maar ik had even niet naar het formaat gekeken… Dit is dus zo’n babybandje, haha oeps!

Nog even op het terras met m’n favoriete snack: kaastengels!

De volgende dag op Schiphol, traditiegetrouw nog even een frappuccino gehaald. Mijn ex-collega’s vroegen helaas niet hoe ze m’n naam moesten schrijven, tsk ;-)

We zaten aanvankelijk in dit vrolijke vliegtuig, maar vlak voor vertrek brandde er een waarschuwingslampje en moesten we er allemaal uit. Het was niet veilig om te vertrekken, en daarom werd er een alternatief vliegtuig geregeld. Uiteindelijk hadden we drie uur vertraging, maar vlogen we wel met een heel mooi nieuw vliegtuig richting Kreta.

Wat ik altijd bij me heb in het vliegtuig: oordopjes en kauwgum.

Het was een redelijk lange vlucht (bijna 4 uur), maar wij vermaakten ons wel met kleurplaten en snoep, hehe.

Hier dacht ik geloof ik Utrecht te zien, maar nu weet ik het niet meer zo zeker.. haha. Je zou verwachten dat die Domtoren behoorlijk opvalt, maar dat valt nog vies tegen!

Uiteindelijk waren we rond middernacht (lokale tijd) op Kreta, en konden we gelijk op pad met onze huurauto.

Het was even zoeken in het donker, maar iets na 1:00 kwamen we dan toch aan bij ons prachtige huisje. Check dat zwembad! Daar sprongen we natuurlijk gelijk in.We zaten in een heerlijk huisje van Eleon Villas in Elounda, vlakbij Agios Nikolaos. Ons verblijf werd geregeld door Eliza Was Here, een reisorganisatie met bijzondere en unieke huisjes en villa’s op mooie bestemmingen. Als je via Eliza boekt weet je zeker dat je niet in grote hotels tussen alle toeristen belandt. Later meer over Eliza, eerst nog even terug naar dit heerlijke huisje. Nogmaals: check dat zwembad!

We maakten een fruitsalade als ontbijt, en luierden bij het zwembad. Je begrijpt dat we elke dag vanuit ons bed zo ons eigen zwembadje inrolden.


De eerste dag deden we gelijk boodschappen zodat we af en toe zelf ons eten konden maken. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke watermeloensalade (recept hier), en een simpele lunch. De feta en de Griekse yoghurt waren hier zooooveel lekkerder. Zelfs als je het goedkoopste merk nam.

De eerste dag luierden we vooral, en verkenden we ‘s avonds het stadje waar we verbleven: Elounda. Dit ligt vlakbij de grotere plaats Agios Nikolaos, beiden in het Oosten van Kreta. In deze omgeving vind je de wat meer luxe resorts, weinig partyende jongeren dus.

Zoals bekend smeer ik me altijd 100 keer in, en houd ik m’n gezicht liever helemaal buiten de zon. Dus kocht ik een leuk zonnehoedje, goed souvenir ook!

Ook de tweede dag begonnen we met een lekker ontbijtje aan het zwembad.


Die dag bezochten we Spinalonga, een klein bijzonder eilandje voor de kust. In de uitgebreide Kreta post zal ik je wat meer vertellen over dit leuke eilandje.


De rest van de middag zaten we weer thuis bij het zwembad. De wifi-verbinding was erg slecht, maar dat gaf wel de gelegenheid om flink veel te lezen. Dit boek had ik binnen 2,5 dag uit, later volgt nog een post met boek-aanraders!

We maakten een heerlijke Griekse salade als lunch.

En ‘s avonds aten we heerlijke Gyros. Je kunt hier zo goedkoop en lekker eten! Ik ben zelf dol op Grieks eten, met name de feta, tzatziki, pita brood en de salades vind ik erg lekker. Ik ben niet zo’n vleeseter, dus elke dag Gyros of Souvlaki zou een beetje te veel worden, maar op z’n tijd vind ik dat ook erg lekker!

En daarna haalden we bij een ander leuk tentje nog een lekker toetje ;-)Op zaterdag maakten we een mini road- (en boat-) trip naar Chrissi island. Dit is een mini eilandje in de Libische zee, vlak voor de zuidkust van Kreta. Doordat wij op het smalste stukje van Kreta zaten waren we zo aan de zuidkant. Vanaf daar pak je nog een boot, en dan bevind je je gelijk in het paradijs. Witte stranden, helder water.. Zo mooi!

Dit is trouwens Marieke, een van mijn beste vriendinnetjes en tevens een pro in rijden op smalle, steile en bochtige weggetjes ;-)


Ahhh.. heerlijk toch? Dit is trouwens een Frappé, een typische Griekse ijskoffie (in dit geval met slagroomijs) die je overal kunt krijgen en heel lekker is!

Op het strand lagen overal hele mooie schelpen, dus besloten we een prachtige cliché weheartit foto te maken ;-)

Blub blub

Een video die is geplaatst door Marlous – lastdaysofspring.com (@lastdaysofspringblog) op 02 PDT

Ik had een speciaal hoesje gekocht voor mijn telefoon zodat ik onder water foto’s kon maken. Hier een mini filmpje, check hoe helder het water is.. zo mooi! Ik kan hier dus uren naar kijken. Toen was het helaas alweer tijd om terug te gaan.

We reden terug naar huis, met de Backstreetboys op repeat en dit prachtige uitzicht.

‘s Avonds aten we een pizza, maar om het toch nog een beetje Grieks te houden bestelde ik ook Dolmedakia als voorgerechtje voor ons samen. Dit zijn gevulde wijnbladeren, vaak met rijst en gehakt. Het ziet er echt heel vies uit maar is super lekker!

Zondag hielden we weer een relaxdagje. We gingen Agios Nikolaos in, aten een heerlijke Griekse salade voor nog geen €4 (het sapje was even duur, haha).

‘s Avonds maakten we ons eigen eten. We hadden een kitchenette, maar geen oven of kookplaat dus we moesten creatief zijn (alleen maar salades is ook zo wat..). En zo bedachten we deze wraps met tomaat, komkommer, sla, feta en parmaham. Heel erg lekker!

Vervolgens gingen we weer het stadje in om ons favoriete toetje te halen :D

Maandag was weer roadtripdag, we reden helemaal naar het midden van Kreta, naar de zuidkust. Tijdens deze 2 uur durende roadtrip stopten we bij verschillende opgravingen. Hier zie je Gortys (of Gortina), dat ons een beetje tegenviel.

Daarna stopten we bij Phaestos (of Festos, Phaistos, Faistos, Phaestus.. ik heb wel 8 verschillende schrijfwijzes gezien, haha) welke veel indrukwekkender was! Dit zijn oude steden uit Minoïsche steden, uit 3000 – 1400 v. Chr. Knossos is een van de bekendste opgravingen op Kreta, maar hier is veel naar eigen fantasie gerestaureerd. Dat geeft je soms een beter beeld van hoe het was, maar maakt het soms ook heel nep. Bij Phaestos was er niet of nauwelijks gerestaureerd, maar stond er van zichzelf nog redelijk veel overeind.

Daarna reden we door naar de kust, en stopten we bij het hippiestadje Matala. Dit is een van de leukste en gezelligste stadjes op het eiland. Rond de jaren 60 trokken veel hippies naar deze stad, en woonden ze in de grotten van de baai. 10 jaar geleden ben ik hier met mijn ouders geweest, en alles zag er nog precies hetzelfde uit, haha.

We aten in deze schattige taverna, met prachtig uitzicht over de zee. We hadden allebei een heerlijke Souvlaki voor nog geen €6.

Helaas gingen mijn prachtige Havaianas (ik had een heel bijzonder paar uit Brazilië, ooit gekregen van een vriendinnetje) hier kapot. Tja, ik had ze ook al wel 7 jaar hoor. Dus kocht ik deze beauties haha.

Na bij Matala gezwommen te hebben reden we weer terug naar huis, waar we ‘s avonds nog even een drankje deden in het stadje. Dinsdag was alweer onze laatste volle dag. We begonnen onze dag weer goed met Griekse yoghurt, muesli en vers fruit aan het zwembad. Daarna reden we door naar Istro, vlakbij Agios Nikolaos gelegen. Ook hier hadden ze een prachtig stukje strand met helder water. Hier chillden we de hele dag in de zee, of op onze bedjes. Ze bedienden zelfs op het strand, hoe luxe!

These clear blue oceans Luv it ⚓️

Een video die is geplaatst door Marlous – lastdaysofspring.com (@lastdaysofspringblog) op

Ook hier maakte ik weer een onderwaterfilmpje. Zo mooi dit water!


‘s Avonds aten we in Agios Nikolaos bij dit schattige tentje, Karnagio. We aten natuurlijk Gyros. Zo lekkerrrrrrrr. Beetje veel alleen, haha.

Uitzicht over de haven.

Woensdag was onze laatste dag, maar omdat we pas rond 21:00 terugvlogen hadden we nog een heel relaxed dagje. We ontbeten bij dit schattige zaakje in Agios Nikolaos, de rest van de dag dobberden we in ons heerlijke zwembad. Wat mis ik dat, ik zou willen dat ik thuis ook een zwembad had!

Aan het eind van de middag reden we weer richting Heraklion, en na een tussenstop bij de Mac kwamen we aan op het vliegveld. Wat is de tijd omgevlogen!Donderdag pakte ik snel m’n koffers uit, en ‘s avonds ging ik alweer naar Amsterdam. Samen met mijn schoonzusjes bezocht ik de Stage Entertainment musical The Sound of Music. Deze vond plaats in Carré, wat een prachtig theater is dat! Ik was er nog nooit geweest en keek mijn ogen uit.

Ook de musical zelf was heel erg leuk! Ik ben niet zo’n musicalfan, maar zodra er leuke bekende liedjes in verwerkt zijn vind ik het toch al snel heel gezellig. En wauw, wat kan die Anouk (die de hoofdrol Maria speelt) fantastisch zingen!

Deze musical reisde door het land, maar de komende maand staan ze vast op locatie in het Carré. Mocht je nog een leuk uitje willen dan raad ik je deze musical heel erg aan!

Vrijdagochtend was het gelukkig lekker weer. We hadden precies het juiste weekje uitgekozen om weg te gaan, met die zomerstorm hier! Ik dronk koffie met vriendinnetjes bij de Zaak.

Daarna gingen we door naar Beadies, dit is een kralenwinkel waar je gelijk je uitgekozen kralen tot armbandje of ketting kan ombouwen. Ik ging voor een enkelbandje. Ik heb op Kreta alle kraampjes afgelopen, op zoek naar een enkelbandje, zonder resultaat. Dan maar zelf eentje maken!

En dit was het resultaat! Met m’n nieuwe Havaianas, die ik kocht ter vervanging van mijn vorige exemplaar. ‘s Avonds werkte ik weer!

Zaterdag was een beetje een luie dag. Ik heb waarschijnlijk een verkoudheid opgepikt in het vliegtuig, want ik was flink aan het snotteren. Hierdoor sliep ik niet zo goed, dus een beetje relaxen vond ik wel oke.

Zondag werkte ik ook de hele dag, maar ik was nog steeds niet helemaal lekker. Beetje koortsig (wat op zich een goed teken is, mijn lichaam was bezig met het verdrijven van het virus!) en moe. Vandaar dat ik gisteren meteen m’n bed in dook.

Wellicht dat het groene sapje op deze foto heeft geholpen, want ik voel me vandaag een stuk beter. Vanmiddag moet ik weer werken, maar nu ga ik eerst van het heerlijke weer genieten. Afgelopen weken was het door gebrek aan goed internet rustig op de blog, maar dat gaf wel tijd voor een heleboel nieuwe ideeën en inspiratie.

Ik heb al weer veel foto’s klaarstaan, er moeten alleen nog stukjes bij. Hopelijk kan ik deze week weer een beetje in mijn ritme komen, dan komen de stukjes vanzelf weer online! Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 31 reacties

 1. Shifra

  Wat een HEERLIJKE post is dit. Zoveel lekkere échte vakantie foto’s met lekker eten, zwembaden, zee, ijs en mooie uitzichten. Was je niet heel erg bang om je telefoon voor het eerst met dat hoesje in het water onder te dompelen? Lijkt mij doodseng! Ik heb al een paar keer op het punt gestaan zo’n hoesje te kopen, maar ik ben bang dat ik het eindelijk niet durf om mijn telefoon zo onder water te brengen. Haha! Anyhow, fijne week! Geniet nog lekker na van je week!

 2. Eline

  Kreta ziet er echt prachtig uit!! Al dat heerlijke eten en het mooie strand. Je hebt er echt heel erg mooi uitzicht en wat gaaf dat je een zwembad had. Volgens mij echt een heerlijke vakantie!

 3. Roos

  Oh my, echt deze foto’s,wat heerlijk! Ik wil nu ook wel op vakantie na het zien van deze foto’s, haha. Ik ben ook dol op Grieks eten, geluk dat m’n beste vriendinnetje Grieks is en het graag kookt, haha. X

 4. Wat een heerlijk overzicht zeg!! Met mooie foto’s en wat is dat water helder, wauw! Krijg helemaal zin om ook een keer naar kreta te gaan! ;)

 5. Isabella

  Ah wauw, dat heldere zeewater! Heerlijk :) Het eten ziet er ook echt ontzettend lekker uit allemaal. En wat chill dat jullie een zwembad hadden bij jullie huisje!

 6. Sanne

  Ik ga helaas niet op vakantie voorlopig, maar met deze post ben ik net toch op een soort van mini-vakantie geweest :-) Heel fijn!

 7. Jip

  Ik volg je blog al een tijdje, maar heb eigenlijk nog nooit een comment achtergelaten, dus bij deze. :) Ik wilde je in ieder geval even bedanken voor je city guides van Kopenhagen en Malmö, ik was er vorige week en heb erg veel gehad aan je leuke tips! Vooral de brunch bij Wulff & Konstali was echt goddelijk.

 8. Elianne

  wow wat een leuke fotos en dat zwembad! Gelukkig was het een goed hoesje lef hoor!
  Liefs mama

 9. Nicky

  Leuke vakantiefoto’s! Kreta was volgens puur genieten.
  Mag ik vragen waar je dat zwart wit gehaakte tasje hebt gekocht?
  XO

 10. Merel

  ooooomg, wat ziet dat er allemaal geweldig uit. JALOERS!

 11. Suuz

  Wat een geweldige 2 weken zeg! heerlijk! prachtige vakantiefoto’s! leuk leuk!

 12. pieter

  shcitterend verhaal, schitterende fotos! En al dat verrukkelijke eten dat voorbij komt. Maar Marlous hoe doe jij dat toch, al die borden met heerlijke dingen, en dan toch in vorm blijven.Dát zou ik nou wel eens van je willen weten (en ik denk jouw vader ook wel)

 13. Linda

  Ohhhh wat een superfoto’s! Heerlijk zo’n eigen zwembad lijkt me, dat wil ik ook echt nog een keer tijdens een vakantie! En ik krijg ook helemaal zin in al dat Griekse eten… Mmm!

 14. Ilse

  Wauw, wat een heerlijkheid zeg! Echt zo’n plek waarvan je niet kunt geloven dat je er echt bent. <3 Wat moeten jullie genoten hebben!

 15. Inez

  Wauw, mooie foto’s!
  Ik ben zelf enkele jaren geleden ook in Kreta geweest en Matala is een favorietje!

 16. Annelies

  Prachtige foto’s! Het is alweer jaren geleden dat ik op Kreta was, wil zo graag nog eens terug.

 17. Hannelore

  MAn, hier krijg ik zin van om weer op vakantie te gaan! Helaas, net mijn eerste werkweek achter de rug dus het kan nog wel even duren!

 18. Karlijn

  Men, ik krijg spontaan heimwee naar Griekenland als ik dit zie!

 19. Ik droomde echt gewoon weg tijdens het bekijken van de bovenstaande foto’s. Wat een heerlijke vakantie! :)

 20. Veerlez

  Ik krijg zoveel behoefte om nu op een strandvakantie te gaan, wellicht maar zorgen dat dat er volgend jaar wel echt van gaat komen. Wat een heerlijke blauwe zee <3

 21. Roos

  Wat ziet het er geweldig uit! Ik ga binnenkort ook op vakantie Eliza was Here naar Griekenland, naar Lebos! Zag dat zo vaak voorbij komen op blogs en elke keer ziet het er fantastisch uit. Ik kijk dus ook enorm uit naar deze vakantie!
  Niks gemerkt van het gedoe in Griekenland?

  1. Oh wat leuk! Veel plezier alvast. We hebben echt niks gemerkt, zelfs niet extra cash meegenomen omdat we dat toch best spannend vonden. Nou is Kreta een redelijk welvarend eiland, en had ik al gehoord dat de pinautomaten daar goed vol zaten dus dat je niet stapels geld van thuis hoefde mee te nemen. Uiteindelijk hebben wij vaak wel gepind om bij kleine winkeltjes en restaurantjes cash te kunnen betalen, maar bij supermarkten en grote restaurants kon je gewoon pinnen. De banken zaten wel vol met mensen, maar verder merkte je er op straat ook vrij weinig van..

 22. Wat een heerlijke foto’s! Heb ook genoten van je snapstories :) Welk hoesje heb jij eigenlijk gekocht? Heb zelf een lifeproof hoesje die ik heel fijn vind, maar ben toch benieuwd of en welke exemplaren je nog meer kunt gebruiken.

  1. Je bedoelt om onder water te kunnen fotograferen? Ik heb heel last minute op schiphol zo’n ‘zakje’ (met driedubbele ziplock sluiting én klittenbandsluiting) gekocht. Vond het nog steeds eng hoor haha, maar hij werkte prima!

 23. Marieke

  “Dit is trouwens Marieke, een van mijn beste vriendinnetjes en tevens een pro in rijden op smalle, steile en bochtige weggetjes ;-)”
  ^ Jeeej :D Bedankt voor het weglaten van je bijna doodervaring op de oprit van de supermarkt! En jij bent ook een hele lieve supervriendin.

Geef een reactie