Diary week 33: end of summer?

Afgelopen week voelde bijna een beetje als het einde van de zomer. Nou zijn voor sommigen vandaag de scholen weer begonnen, maar ik ben blij dat ik nog twee weken vakantie heb. Al begin ik me toch langzaamaan voor te bereiden op het nieuwe schooljaar..


Maandag startte ik mijn dag bij de Yoghurt Barn. Ik had een volle spaarkaart, dus ik kon een gratis yoghurtje halen. Daarnaast kwam ik twee dozen met lettertjes voor mijn letterbord ophalen. Ik heb ruim twee jaar geleden een tijdje bij de Yoghurt Barn gewerkt, en riep toen al dat wanneer ze ooit afstand zouden doen van het letterbord, ik ‘m graag over wilde nemen. Inmiddels heb ik een wat handzamer formaatje gevonden, maar je kan nooit genoeg lettertjes hebben!

Daarna lunchde en blogde ik met Maura bij Stan & Co. Het is fijn om m’n blogbuddy weer in de buurt te hebben!

‘s Avonds had ik een borrel op werk, o.a. om afscheid te nemen van wat collega’s. Zelf ga ik ook weg. Ik zal er verder niet te veel over uitweiden, maar ik had zo mijn redenen. Heerlijk om nu dus écht vakantie te hebben, al zal ik binnenkort toch wel een nieuw baantje gaan zoeken. Het scheelt dat ik per september weer stufi krijg, haha.

Ook dinsdag werkten Maura en ik aan onze blogs, dit keer bij Cornelis. Hier was ik al een tijdje niet geweest, dus het was weer tijd om bij te kletsen.

Toen ik thuis kwam stond dit pakket op mij te wachten: een doos vol Skyr! Ik was door het dolle heen want oh wat ben ik fan van Skyr! Dit is een zuivelproduct uit IJsland, wat lijkt op Griekse yoghurt (maar nog zachter en minder zuur) maar eigenlijk is het dus kaas. Het is niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond en rijk aan eiwitten.

In Kopenhagen at ik dit elke dag, maar hier in Nederland kon ik het nergens vinden. Je begrijpt hoe excited ik was toen deze doos opeens op mijn stoep stond..

Maar ugh, wat een deceptie. Dit is helemaal geen Skyr! Dit is gewoon magere yoghurt, en nog mega dik en zuur ook. Precies hoe Skyr niet hoort te zijn. Mocht je op zoek zijn naar hele dikke en zure magere kwark, die inderdaad weinig vet maar wel veel eiwitten bevat dan is dit je ding. Ik zet mijn zoektocht naar échte Skyr maar gewoon door..

‘s avonds ging ik naar een afscheidsfeestje van een vriendin, die 5 maanden naar Stockholm gaat. Ik kan niet wachten om haar op te zoeken.. ;-)


Woensdagavond gingen Maura en ik naar Amsterdam, voor de Perfect Getaway van Niels Geusebroek. We werden op Sloterdijk opgehaald met een taxi, maar we waren iets te vroeg. Dus wat doe je dan? Wijntjes drinken en 4839432302 selfies maken.


De locatie was echt heel erg mooi, hier zou je zo kunnen trouwen! Er werd ook gefilmd voor opnames van 24 Kitchen, dus ik  ben heel benieuwd of ik mezelf nog ga terugzien op tv ;-)


Donderdag hebben we van het mooie weer genoten in het park. We legden ons kleedje neer rond een uur of 12, en bleven er tot 19:00 liggen. We bestelden pizza en lieten die lekker bij ons kleedje bezorgen, haha.

‘s Avonds liepen we nog even een rondje over het Spek en Bonen festival. Er hing een gezellig sfeertje, maar ik vond het wel vrij prijzig. Een muntje kostte €2,80, en voor een biertje betaalde je al gauw 1,5 muntje. En al die foodtrucks ken ik inmiddels ook wel, ben benieuwd wat de hype van volgend jaar zomer wordt ;-)

Vrijdag ging ik met Maura naar Nijmegen, en lunchten we bij Sid en Liv. In deze super leuke lunchroom heb ik gewerkt toen ik nog in Nijmegen woonde, en het is nog steeds een van mijn favoriete plekjes in de stad. Ik had een heerlijke boterham met gesmolten Tallegio (een van mijn favoriete kazen), en Maura had paprikasoep.

Daarna gingen we door naar mijn vader, en daar maakten we bietenburgers! Ik houd niet van bietjes, maar deze bietenburgers zijn zo lekker! Het recept vind je op Maura’s blog.


yummmmm!!

Zaterdag fietsten we naar de stad, en brachten we weer een bezoekje aan saladebar Munt. Maura moest deze hotspot natuurlijk ook even bekijken!

We hadden een heerlijke fruitsalade als tweede ontbijtje. Daarna fietsten we snel voor de buien weer naar huis, en luierden we een beetje.

‘s Avonds gingen we pannenkoeken eten. Ik was al eeuwen niet meer in een pannenkoekenhuis geweest haha, maar lekker was het wel! Toch gek dat ik thuis altijd stapels pannenkoeken kan eten, maar in een restaurant krijg ik 1 pannenkoek niet eens op. Terwijl hij niet eens zo dik was.. Ik had er trouwens een met kaas en appel, erg lekker!


Ook zondag was een beetje een saaie doch relaxte dag. Het leek wel herfst! En hoewel ik op zich wel van de herfst houd, lekker bij de haard zitten met een dikke sjaal om en een kop thee etc etc.. heb ik daar nu echt nog geen zin in! Want het duurt nog eeuwen tot het weer voorjaar wordt, dus laten we alsjeblieft nog een beetje genieten van het zonnetje ;-)

‘s Avonds keken we wat afleveringen van The Bridge (oorspronkelijk Bro(e)n, een Scandinavische serie). Borretje sliep bij mij op schoot.

Ook vandaag is het weer zulk saai herfstweer, maar ik probeer er maar een productief dagje van te maken. Ik heb net mijn telefoonabonnement aangepast (7gb aan internet, wiehoeee) en ga zo nog even kijken wat ik allemaal moet regelen voor mijn nieuwe studie.

Gelukkig wordt het later deze week weer mooi weer, maar de regen komt wel goed uit om alle klusjes die nog op mijn lijstje staan eindelijk uit te voeren. Zo ga ik morgen maar eens aan Project Kamer Opruimen beginnen..

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week, en zie jullie volgende week weer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Oooh de herfst. Stiekem heb ik er wel een beetje zin in hoor. Maar dan alleen wanneer de bomen oranje worden en de zon nog wel schijnt. Die regen van de afgelopen dagen is helemaal niets. Toch ziet jouw week er weer lekker gevarieerd uit. Stom dat je weer op zoek moet naar nieuw werk en dat de Skyr niet te eten was. Maar dan heb je even wel meer tijd voor je blog *hinthint* ;).

 2. Fleur

  Ziet eruit als een fijne week! Ik moet zeggen dat ik het best prima vind dat het niet meer zo warm is, maar de hele dag regen gaat dan ook weer wat ver. Munt ziet er trouwens echt heerlijk uit! En ik ben heel erg benieuwd naar Skyr. Ik heb het nog nooit gehad, maar ik ben een enorme zuivelproductenfan (is dat een woord). Ik ben dus benieuwd! Fijne week verder!

 3. Brechtje

  Ohhh, wat eet je veel lekkere dingen! Ik heb ook nog twee weken vrij, maar het voelt al wel een beetje als het einde van de vakantie inderdaad. Onzin, want we mogen nog lekker twee weken luieren! :)

 4. Anne

  Wat een leuk blog!
  Lijkt me zo leuk om ook een bloggende vriendin te hebben zodat je samen kunt sparren en kunt delen maar helaas, mijn vriendinnen lezen allemaal met veel belangstelling mee maar hebben geloof ik nog niet zo de schrijfbehoefte! :-)

 5. Danielle

  Heerlijk weekje weer, de Skyr staat inmiddels bij mij in de koelkast om te proberen! :)

 6. Roos

  Wat een leuke foto’s weer! Nu ben ik wel heel benieuwd naar die Skyr waar jij zo enthousiast over bent, het klinkt lekker :) X

 7. Anne

  Oh, zoals jij skyr omschrijft klinkt het écht heel lekker! En dat broodje bij Sid&Liv ziet er ook wel heel goed uit :) Het is ook een van mijn favoriete plekjes in Nijmegen, echt altijd een fijne sfeer!

 8. Ilse

  Oe, ziet er weer leuk en vooral lekker uit! Die bietenburgers wil ik ook wel een keertje proberen! Sid en Liv ken ik niet, maar naar dat tentje wil ik ook wel een keer heen. Leuk dat ik via jouw blog toch altijd van die hotspots en soortgelijke toestanden te weten kom! En dat alweer zo’n drieënhalf jaar lang. Thanks voor het delen van al deze tofheden! =)

 9. evelien

  Ah wat een heerlijke week! Het voelde inderdaad echt als het eind van de zomer. En wat een lieve kat!

  Liefs! Evelien

 10. Karlijn

  Wel balen van Skyr! En dat van pannenkoeken eten is herkenbaar, volgens mij heb ik dat met zo’n beetje alles in een restaurant. Thuis kun je er borden genoeg van eten, maar bij een restaurant kan je het nauwelijks op :’)

 11. Suuz

  Wat een heerlijk weekje weer!! ik ben ontzettend benieuwd naar Munt! ga er binnenkort ook met vriendinnetje heen :-) helemaal leuk!

  Wat een gezellige dingen allemaal met Maura! zo leuk om te zien!!!!

 12. Selina

  Wat balen van die Skyr. Ik heb daar een kortingsbonnetje van liggen maar die ga ik dan dus mooi niet gebruiken. Leuke foto’s allemaal :) Sid en Liv is inderdaad heel leuk en hoe toevallig: ik was donderdagmiddag ook eerst in het park en daarna bij Spek & Bonen haha. Ik vond het ook erg duur en een stom systeem met statiegeld haha

 13. Merel

  Haha, ik voel aan m’n water dat Skyr het nieuwe ding gaat worden in de niet-vegan scene. (in de wel-vegan scene is het namelijk al de acaibowl en die is here to stay, als je het mij vraagt) Ik eet dan wel geen zuivel, maar ik moet eerlijk zeggen dat het bijzonder klinkt! Wel jammer he, dat die producten die je geprobeerd hebt er nog niet eens op lijken :(

  Heb door jouw posts altijd weer zin om even naar Nijmegen te gaan. Zo’n fijne stad!

 14. Maura - YLT

  Neeee, nog niet het einde van de zomer hoor! Was super gezellig dit weekend en de hele week eigenlijk als ik zo alles achter elkaar zie. Enne love onze selfies ;)

 15. Fleur

  Neeeeeee ik vind het ook NIET het einde van de zomer (fingers crossed FINGERS CROSSED). Maar leuk om te lezen dit, heerlijk weekend geweest volgens mij!

 16. Marcella

  Het was net herfst met al die regen. Fijn dat er nog wat mooi weer aan komt! Stockholm lijkt me een heel toffe stad, logisch dat je je vriendin gaat opzoeken!

 17. Mille Pagine

  Hihi, in het kader van je taalfouten-post:
  Dinsdag werkteN Maura en ik… –> meervoud dus met n
  Tallegio –> Taleggio

  Het eten ziet er wel weer heerlijk uit allemaal!

Geef een reactie