Diary week 34: a week full of rain/sun

Afgelopen week was misschien een beetje saai, althans zo lijkt het wanneer je deze diary bekijkt. Door de regen de eerste helft van de week, zat ik voornamelijk binnen. Ik spendeerde een paar dagen bij mijn vader, waar ik lekker kon luieren, bloggen en dingen regelen voor het nieuwe schooljaar.

Komende week is mijn allerlaatste vakantieweek, tenzij je de introductiedagen al meetelt – die heb ik namelijk eind deze week al!

Maandag en dinsdag zat ik vooral binnen. Als ik zo naar de foto’s op mijn telefoon kijk (en dat zijn er weinig) kan ik eigenlijk niet ontdekken welke ik op maandag nam en welke op dinsdag. Enfin, dit was mijn outfit. Lekker comfortabel.

Ik blogde veel, maakte zoete aardappelsoep (recept vind je hier, zo lekker deze soep!). Vervolgens at ik ‘m de volgende dag weer, als lunch.

Tussendoor knuffelde ik met de hondjes (dit zou een extreem schattige foto zijn geweest als Bor niet net op het laatste moment z’n hoofd wegdraaide..).

Ik kan altijd goed bloggen bij mijn vader: het is er altijd erg vredig (misschien bijna saai? In ieder geval weinig afleiding), en ik heb altijd mooi uitzicht waarbij je lekker kan mijmeren. Dinsdag zag ik zelfs twee ooievaars! Dat is best uniek toch?

‘s Avonds keken we The Bridge. We begonnen op zondag met aflevering 1, en woensdagavond keek ik aflevering 8, 9 en 10 in een ruk. Wat een spannende serie! Mijn nieuwe verslaving :-)

En wat ik dan deed tijdens dat ‘bloggen’ (daarmee bedoel ik eigenlijk ook mailtjes beantwoorden, reageren op andere blogs, reageren op reacties, en dus artikelen schrijven)? Ik schreef het artikel 5 taalfouten die elke blogger maakt. Deze kwam woensdag online en oh boy, wat een reacties! Die dag ontving ik meer dan 2000 unieke bezoekers, en bijna 70 comments.

Door de drukte lag mijn blog er zelfs eventjes uit, haha! Blijkbaar raakte ik een gevoelige snaar. Het gaf me wel een trots gevoel, om te zien hoeveel mensen er geïnteresseerd waren in mijn blogje. Daarnaast voelt het ook goed om over iets inhoudelijks te bloggen, i.p.v. wat ik heb gegeten of een nieuw gekocht item. Moet ik vaker doen.


Woensdag keerde eindelijk de zomer terug, en begon het zonnetje te schijnen. Hup, gelijk naar buiten!

‘s Avonds ging ik maar weer eens op huis aan. Het was heerlijk hoor, dat niets doen bij mijn vader. Maar thuis wachtte een kamer die hoognodig opgeruimd moest worden, en donderdag had ik een leuk event. Dus hop de trein in, met mijn nieuwe verslaving: groene tic tacs. Tja..


Donderdag had ik een leuke dag voor de boeg. Samen met vriendinnetje Marieke ondergingen we een heerlijke verwendag, georganiseerd door Alpro in het kader van hun nieuwe Pur’Enjoy plantaardige yoghurtdrinks.

We begonnen met een heerlijke behandeling en massage van Aveda, bij Lifestyle Salon & Spa in Almere. Voor onze behandeling moesten we eerst een vragenlijst invullen, zodat ons type, de zogeheten ‘dosha’ kon worden bepaald. Ik was een Pitta, een vurig type dus ;-)

Vervolgens kregen we eerst een uitgebreide gezichtsbehandeling, aangepast op onze dosha. Terwijl we een maskertje op kregen werden onze handen en voeten gemasseerd, daarnaast kreeg ik ook nog een uitgebreide hoofd- en rugmassage. Na 1,5 uur was ik helemaal zen, haha.Toen gingen we door naar een camping, waar een bijzondere overnachting voor ons was geregeld: in een boomhut! Hoe gaaf is dat?


Bij aankomst stond er een borrel voor ons klaar, iets later werd de catering voor de bbq gebracht en konden we zelfs barbecuen op onze mini bbq. Wat een heerlijk campinggevoel was dit, haha! Het eten was heerlijk, ook was het erg knus daarboven in de boom. Zo nu en dan kwamen nieuwsgierige campingbezoekers even langslopen – het zag er ook behoorlijk indrukwekkend uit.

Met de wc-rol onder de arm naar de (overigens erg modern en schone) toiletgebouwen, ‘s avonds in bed met een kopje thee en een Suske en Wiske stripboek.. Lekker oldskool. Dit was inderdaad wel genieten! De boomhut staat trouwens op camping de Waterhout. Het is best wel een leuk idee om zo’n nachtje in de boomhut te slapen. Je staat aan het water, dus ‘s ochtends kun je wakker worden met een frisse duik. Wanneer het waait schijnt de boom zelfs een beetje te wiebelen!


De volgende ochtend waren we nog helemaal in de zen-modus, en hadden we een heerlijk ontbijtje op bed. Met natuurlijk de nieuwe Alpro Pur’Enjoy drink. Dat vond ik ook zo leuk aan dit event: het ging echt om het genieten, waar het ook om moet gaan bij deze plantaardige variato yoghurtdrink. Geen overkill aan promotie dus.

Wat ik van deze plantaardige yoghurtdrink vond? Erg lekker! Sowieso ben ik een fan van yoghurtdrankjes, dus fijn dat nu iedereen (de drank is vegan) van dit product kan genieten. Zelfs de structuur is precies zo als een echte yoghurtdrank. Wel is ie iets minder zuur, persoonlijk houd ik juist wel van dat zure. Maar wellicht is dat wel een uitkomst voor diegenen die yoghurt iets te zuur vinden..

Doordat we heerlijk geslapen hadden, waren we alweer vroeg wakker. Het was heerlijk weer, dus besloten we nog even van het zonnetje te genieten bij Flater.

En vervolgens op de Neude nog even te lunchen, haha. Wat een heerlijke relaxte middag was dit!

Zaterdag begon ik de dag met dit powerontbijtje. Ik werd wakker met zo’n ‘mehhh’-gevoel, wat overigens al gauw verdween nadat ik ontbeet met chocolademousse. Echt, ik kan het iedereen aanraden.

De dag werd alleen nog maar beter, want ik ging met Maura naar de Maarsseveense plassen! Misschien wel de laatste keer dit jaar? Het water was al aan de frisse kant, maar ik heb toch nog even gezwommen.

Opeens hadden we zin in een wijntje. Dus sprongen we snel weer op onze fiets, en dronken we een rosé bij Lefebvre. Of twee.

In dit is dan mijn gelukzalige rozige hoofd, na een dag in de zon en wat wijntjes.. haha. Word nu weer blij als ik naar deze foto kijk.

Ik stapte weer op de fiets en reed langs het kanaal naar het zuiden van Utrecht, om gezellig pizza te eten bij vrienden. Zij wonen erg hoog, wat een prachtig uitzicht opleverde.

Eek! 19e verdieping! Gelukkig heb ik geen hoogtevrees :-)

Gisteren moest het er dan toch echt van komen: de Grote Schoonmaak (ja dat had ik door het mooie weer maar weer even uitgesteld). Ik draaide drie wasjes, zoog de kamer, vouwde alle wasjes weer op en maakte mijn bed op. Om er vervolgens op te gaan hangen en verdere schoonmaaktaken te staken. Tja.

‘s Middags ging ik nog even de stad in, at ik een hamburger (yayyy) met vrienden en dat was het eigenlijk wel! Luie maar prima zondag.

Komende week is dus mijn laatste vakantieweek! Sterker nog: donderdag moet ik al naar school, voor de intro. Gelukkig ben ik de week erop nog een paar dagen vrij omdat ik het introkamp skip. Daar voel ik me nu toch echt iets te oud voor ;-)

Toch heb ik heel veel zin in de start van het nieuwe schooljaar. Deze week ga ik me focussen op het aanschaffen van nieuwe schoolspullen en om de vakantiesfeer erin te houden ga ik misschien ook nog een dagje naar Walibi!

Ik wens jullie allemaal een fijne week, tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Dina

  De overnachting in de boomhut lijkt mij echt geweldig!

 2. Josianne

  Die boomhut ziet er zo tof uit! Het is dat ik m’n vakantie al gehad heb, want anders had me dit erg cool geleken! Succes deze week met het aanschaffen van de schoolspullen, ik ben heel benieuwd hoe je studie je gaat bevallen :)

 3. Merel

  Die boomhut, zo geweldig! En de rest klinkt ook weer fijn. Wijntjes, burgers, pizza’s… jammer dat de zomer weer over is. Aan de andere kant, dit kan natuurlijk ook allemaal prima in de herfst, maar dan binnen ;) Tot vanmiddag!

 4. Eline

  Wat een fijn weekje! Die boomhut lijkt me echt zo gaaf! Een hele bijzondere ervaring

 5. Frauke

  Wat een leuke foto’s! Wat woont je vader toch prachtig, het ziet er daar echt heerlijk ontspannend en mooi uit, wauw! Zoo cool dat je blogpost met taaltips zo’n succes was! Ik vond het ook een toffe en leerzame post. En wauw, nu wil ik ECHT een keertje in een boomhut slapen. Ziet er geweldig uit! Leuke outfit trouwens, I love streepjes en die broek staat je super! X

 6. Literasa

  Je vader heeft een prachtig huis! Meer in de Franse stijl dan in de Nederlandse ;-)

 7. Brechtje

  Ziet er uit als een fijne week! Lekker dat je bij je vader er even tussenuit kan, weg van de drukte. Je artikel over typfouten deed het echt goed inderdaad! Die vond ik ook erg leuk. Het was zo herkenbaar haha! :)

 8. Kim

  Ah, wat leuk die boomhut! :D Ik zag ‘m al een aantal keer langskomen, maar wist niet waar hij was. Heel erg tof!

 9. Nicole

  Ik woonde ook waar je vrienden woonden, maar dan één verdieping lager. Dat uitzicht, mis het nog steeds!

 10. Nicetobeout

  Wat gaaf dat overnachten in een boomhut! En dat gewoon in Almere? Staat ook nog op mijn bucketlist. :) Gaaf persuitje! En heerlijk toch zo’n rosehoofd. Genieten!

 11. Nikki

  Waaah, ik krijg acuut hoogtevrees van de een-na-laatste foto!

 12. Ilse

  Omg, die boomhuttenfoto’s! Wat vet dat je daarin hebt geslapen! Lijkt me echt super tof! =D

 13. Laura

  Slapen in een boomhut, hoe heerlijk! Toen we vroeger met de hele familie (grootouders, kinderen, kleinkinderen…) naar de Ardennen trokken hebben we ook een boomhut gebouwd! Het plan was er in te overnachten, maar we hadden te veel schrik voor een nachtelijk bezoek van everzwijnen of ander ongedierte, haha! Een gemiste kans… ;)

 14. Fleur

  Heerlijk weekje volgens mij hoor! Met vanalles wat erin. En I LOVE Lefebvre, alweer een paar weekjes niet geweest. Daar een hele middag en avond zitten en in plaats van fatsoenlijk avondeten de grote borrelplank bestellen = liefde.

 15. Marjoke

  Eeeh… een beetje saai?!? Er zijn volgens mij maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze in een boomhut hebben geslapen! Lijkt me geweldig en ik zet ‘m meteen op mijn wishlist.

  Terugkomend op “5 taalfouten die elke blogger maakt”… dat vind ik echt een geweldig goed stuk! Talen, spelling en grammatica zijn mijn sterke kant en kwam er door jouw artikel achter dat er hier en daar toch nog wat te verbeteren valt.. oeps! Heb wel eens last van de Engelse ziekte en met niet-wederkerende werkwoorden ga ik af en toe ook de mist in.

  Die testjes van Beter Spellen zijn echt super en erg leerzaam. Ik heb me inmiddels ook aangemeld voor de Nu Beter Engels test en misschien pak ik Duits er ook nog wel bij ;o)

 16. Claire

  Dat ontbijtje op bed zag er echt onwijs lekker uit! Ik ben overigens ook op jouw blog gekomen door het artikel over taalfouten. Heel leuk artikel!

 17. Anouck Plume

  whoaah die overnachting in die boomhut ziet er zo tof uit! Succes met school binnenkort! Ik snap dat je het introkamp overslaat, ik had er vorig jaar ook zo mijn twijfels over. Toevallig ging een goede vriendin van mij toen ook, anders was ik lekker thuis gebleven. Ik ben echt heel benieuwd naar hoe je opleiding gaat zijn :)

 18. Hillevi

  Klinkt toch als een hele gezellige week! Het lijkt me echt heerlijk als je af en toe even de stad kunt verlaten en kunt chillen bij je vader! En die overnachting klinkt echt als genieten haha. Ik ben benieuwd hoe je nieuwe opleiding zal zijn!
  Ps. volgens mij is het ‘ik heb gestofzuigd’, dus ik weet niet of dat ‘ik zoog mijn kamer’ helemaal klopt ;-)

Geef een reactie