Hotspot: Saladebar Munt Nijmegen

munt_saladebar2

Ik val elke keer in herhaling wanneer ik over een Nijmeegse hotspot schrijf: wat is dit toch een leuke stad! Ik ben er opgegroeid, maar het lijkt alsof ik het pas ben gaan waarderen toen ik er zelf niet meer woonde. Ik ben nog steeds dol op Utrecht, maar je merkt dat Nijmegen een stuk vrijer en creatiever is qua sfeer.

Dat zie je ook terug in alle leuke tentjes die openen: stuk voor stuk mooie zaken met mooie producten en leuke eigenaren. Zo ook saladebar Munt, in de In de Betouwstraat. Deze opende vorig najaar, maar ik had vorige week pas tijd om eindelijk een bezoekje te brengen aan deze leuke zaak!

munt_saladebar5
munt_saladebar4

De saladebarren schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. SLA zette de toon en heeft inmiddels al 5 vestigingen in Amsterdam. Ook Utrecht heeft binnenkort een eigen SLA. In Amsterdam openen inmiddels ook andere saladebarren, en Nijmegen heeft sinds oktober 2014 Munt.

Deze mooie lichte saladebar mét binnentuin vind je in de In de Betouwstraat, een zijstraat van de Molenstraat. Het interieur is zoals een saladebar betaamt: licht, veel groen en strak maar toch gezellig. Munt is lekker ruim opgezet, het verhogingsverschil geeft een speels effect en zorgt voor genoeg keuze aan zitplekken. Toppunt is natuurlijk de mooie serre en het schattige tuintje, wat perfect bij een saladebar past.

munt_saladebar munt_saladebar3 munt_saladebar6

Bij een saladebar kom je natuurlijk voor salades, maar je kunt er ook terecht voor heerlijke sapjes, goede koffie en homemade taartjes. Een salade kost ongeveer €10,00. Je kunt ‘m helemaal zelf samenstellen, maar ze hebben ook genoeg lekkere voorbedachte combinaties op de kaart.

Ik ging voor een salade met o.a. feta, zoete aardappel en quinoa, mijn moeder stelde ‘m zelf samen en gooide er o.a. mango doorheen. Wij gingen voor een grote portie, maar achteraf hadden we prima de kleinere portie kunnen nemen. De kommetjes lijken klein, maar ze zijn vrij diep en je krijgt een flinke berg erop.

Als je net als wij je kommetje niet op krijgt is dat geen probleem, alles kan namelijk to go! Zo kunnen je restjes in een doggybag mee naar huis ;-) En wanneer je geen tijd hebt om rustig te zitten, of je je salade liever in het nabijgelegen Kronenburgerpark opeet kun je ‘m ook meenemen.

munt_saladebar7

Munt is een goede reden om weer wat  vaker naar Nijmegen terug te komen. Er hangt een relaxed sfeertje, en er is WiFi dus ik kan me voorstellen dat je er ook heel goed kan bloggen onder het genot van een paar koppen koffie!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Hedwig

  Ooh ik ben hier al wel een keer langs gelopen, maar had toen geen tijd. Wat ziet het er mooi uit! Snel eens heen :)

 2. Brechtje

  Oh wauw, wat een mooie, lichte zaak! Ziet er erg hip uit. Je foto’s verdienen ook een compliment trouwens. :)

 3. Caroline

  Wat leuk zeg! Zo’n saladebar mag ook wel in Groningen komen..

 4. Eline

  Het ziet er heel mooi uit, lekker veel zicht is altijd fijn.

 5. Anna

  Oh yippie! Ik ga waarschijnlijk ergens in de buurt van Nijmegen wonen over 2 jaar (voor mijn studie) dus tips zijn zéér welkom :) Veel Liefs

 6. Erg leuk. Volgens mij zie ik overal steeds meer van dit soort tentjes. Vooral de inrichting spreekt me aan, alleen daarvoor zou ik er al gaan zitten :) Leuke sfeer.

 7. Joëlle

  Ziet er leuk uit, echt een mooie inrichting! En wat een prachtige foto’s :)

 8. Ik ga er snel een keer naartoe! Dit is echt helemaal mijn ding en het leuke is dat ik nog in de buurt woon ook! Het ziet er zo knus en fris uit en alles op het menu lijkt me heerlijk :-)

Geef een reactie