icecoffee

Het leukste aan samen dezelfde passie delen, is dat je deze ook samen kan uitvoeren. Ik heb het natuurlijk over een van mijn beste vriendinnetjes en blogger Maura. Samen houden we regelmatig blogdagjes en zo nu en dan duiken we ook de keuken in.

Afgelopen zomer was ijskoffie mijn favoriete drankje. Lekker verkoelend op de warme dagen en je wordt er ook nog een beetje wakker van. De zomer is alweer bijna op z’n retour, maar er komen gelukkig nog wat warme dagen aan. Stiekem kan ijskoffie trouwens altijd!

Samen bedacht we twee ijskoffierecepten die zo gemaakt zijn en (toevallig) ook nog eens vegan zijn. Zo kan iedereen er van genieten!

icecoffee2

Kokos ijskoffie

Deze ijskoffie is zo simpel te maken dat dit eigenlijk geen recept mag heten, maar met het mooie weer wil je ook niet te veel handelingen uitvoeren toch? Wat je nodig hebt voor deze kokos ijskoffie:

– 250ml (of een glas vol) kokosdrink. Dit is niet de kokosmelk uit blik, maar een plantaardige variant zoals deze van Alpro bijvoorbeeld.
– ijsklontjes
– espresso. Ik gebruikte mijn Nespresso apparaat, maar het liefst gebruik je natuurlijk een verse espresso uit een manueel apparaat. Of nog liever eigenlijk de sterkere ristretto.

En dan, de uiterst ingewikkelde bereiding:

Doe de ijsblokjes in het glas. Vul het glas met de kokosdrink. Voeg de koffie toe. Als je net als ik een groot glas gebruikt kan je beter een dubbele hoeveelheid koffie toevoegen. Rietje erin, en klaar!

Simpeler kan niet toch? Je moet natuurlijk wel van kokos houden, maar wat mij betreft is dit de lekkerste ijskoffie die er is. Doordat de kokosdrink van rijstmelk en kokos is gemaakt is het drankje ook geschikt voor veganisten of mensen met een lactose-intolerantie, wel zo prettig.

Maura bedacht ook een ijskoffie, een wat dikkere variant met chocolade – een soort frappuccino! Dat recept vind je op haar blog Yellow Lemon Tree.

Tags: ,

Gerelateerd

13 reacties op “Recept: vegan ijskoffies

  1. Sounds good! Ik kan niet goed tegen lactose dus ik kies ook steeds vaker voor bijvoorbeeld sojaproducten, maar kokos mag ik helaas echt niet graag :(. Misschien dat het in een drankje beter smaakt, but still. Ik ga het eens proberen met een andere sojamelksmaak, moet ook lukken! Zelf maak ik frappuccino heel graag, maar dan wel met o.a. chocolademelkpoeder enzo! X

  2. Ik zat nog te klunzen met een goed ijstheerecept, maar ben helemaal niet op het idee gekomen om ook eens zelf een ijskoffie proberen te maken. Wat een goed idee :)

  3. Super leuk dat jullie samen de keuken induiken. IJskoffie is inderdaad ook een van mijn favoriete zomerdrankjes. Yum <3! Dit recept lijkt me heel erg goed. Ik heb nog nooit kokos toegevoegd, ga het zeker eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *