TGIF! Welcome to the weekend 32

tgif-welcome
Yesss, weekend! Al ben ik het besef van tijd inmiddels al een beetje kwijt, door de zomervakantie. Zo moet mijn blog ook nog een beetje op gang komen na mijn vakantie, gelukkig zorgt deze rubriek altijd voor een beetje structuur ;-).

Behind the scenes

De komkommertijd in blogland lijkt over te zijn. De perspakketjes en uitnodigingen voor events stromen weer langzaamaan binnen. Afgelopen week ontving ik voor het eerst een fles wijn in mijn postvak. Voor degenen die mijn dagboekjes nauwkeurig volgen is het vast geen verrassing: ik ben best wel een wijnliefhebber!

Als student zijnde kan ik me natuurlijk geen heel dure wijnen veroorloven, toch ga ik liever naar de wijnbar dan een avondje stappen. Ik heb al meegedaan aan verschillende proeverijen en weet inmiddels dat mijn voorkeur bij de Spaanse Verdejo ligt. Ik vind het heel leuk om me te verdiepen in wijn, en was dus ook blij verrast met deze fles in mijn postvakje!

Du SUD is een roséwijn, ontwikkeld door wijnhandel B.J. de Logie. De wijn bestaat uit 95% voor Grenache, dit is een oorspronkelijk Spaanse druifsoort, de wijn zelf wordt in Zuid-Frankrijk gemaakt. Het vleugje Spanje maakt me erg nieuwsgierig, en na uitvoerig proeven kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat ‘ie erg lekker is!

Hij is droog, maar heeft een frisse afdronk. Er zijn subtiele fruittonen van aardbei en framboos aanwezig, wat ik zelf altijd erg lekker vind in een wijntje. Daarnaast is de wijn ook slechts €7 per fles, stuk goedkoper dan op het terras en niet veel duurder dan een simpele supermarkt wijn. Proost! ;-)

Mochten jullie het trouwens leuk vinden om wat meer over wijn(soorten) te lezen, dan verdiep ik me daar graag in voor een uitgebreid blogje.

Freebie

De zomervakantie is voor mij de ideale periode om het lezen weer op te pakken. Door het jaar heen heb ik er vaak geen rust voor, zeker als ik al met mijn neus in de studieboeken zit. De afgelopen weken heb ik weer een paar boeken uitgelezen (spoiler: binnenkort volgt er een blogje over), en zo kwam ik uit bij deze leuke freebie: boekenleggers om in te kleuren!

Naast lezen is kleuren ook zo’n ding wat ik graag in de vakantie doe. Met deze mooie boekenleggers van Dawn Nicole Designs combineer je beiden! Ze zijn hier gratis te downloaden.

Quote + Font
quote_leosler

Ik moest grinniken toen ik deze quote las. Daarom ging ik op zoek naar een vrolijk, ietwat grappig bijpassend font. Deze vond ik in de vorm van LeOsler, en dit font is hier gratis te downloaden.

Favorite blogposts
– Arne en Fraukje geven je een kijkje in hun woonkamer. Ik ben dol op binnenkijkers!
– Iris deelde weer hele fijne filmtips
– Het zomerse weer is terug, dus deze zomerse soepjes van de Groene Meisjes zijn perfect
– Net zoals dit koffie-chocoladeijs… om nom nom nom!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Yolande

  Ik vind dit altijd zo’n leuke rubriek! Vooral de boekenlegger spreekt me erg aan, misschien ga ik hem ook downloaden en uitprinten. Momenteel ben ik namelijk ook steeds meer aan het lezen

 2. Frauke

  Haha die quote! Geweldig, story of my life. Leuk lettertype ook trouwens, ik ga het downloaden! Wat cool dat je een wijn opgestuurd kreeg, hij klinkt in ieder geval lekker! En bedankt voor je lieve vermelding! X

 3. Linda

  Jeej leuk weer! Ben benieuwd welke boeken je allemaal hebt gelezen, en die wijn, ook leuk om dat eens in je postvak tegen te komen lijkt me :-)

 4. Eveline

  De boekenleggers zijn prachtig, ideaal voor tussen een zomerboek. Nu nog eerst een printer aanschaffen :)

 5. Inez

  Koffie-chocoladeijs klinkt superlekker! Dat ga ik zeker eens bekijken :)

Geef een reactie