Bookreview: My New Roots

mynewroots

Eind mei kreeg ik een mailtje, of ik Sarah Britton wilde interviewen. Sarah is foodblogger en schrijfster van het kookboek My New Roots, je zou kunnen zeggen dat ze aan de top van de foodbloggers staat. Helaas zat ik tijdens het interviewmoment in Kopenhagen, wat lichtelijk ironisch was omdat dat inmiddels de woonplaats is van de Canadese Sarah.

Gelukkig kreeg ik nog wel een exemplaar toegestuurd van haar prachtige kookboek, wat ik graag aan jullie laat zien!

mynewroots2

Sarah Britton

Als jong meisje stond Sarah niet stil bij haar voeding. Ze was verslaafd aan suiker, at veel maar niet gezond en dacht niet na over gezonde voedingstoffen. Dat veranderde toen ze een zomer op een boerderij ging werken, waar ze in aanraking kwam met puur en natuurlijk eten.

Onder de indruk van de ‘kracht’ van gezond voedsel start ze met de opleiding Holistisch voedingsdeskundige. In Europa kennen wij dit niet echt, maar je zou het kunnen zien als een opleiding tot voedingsdeskundige waarbij voeding als medicijn wordt gezien. In plaats van een dokter te bezoeken bij klachten, zou je op zoek moeten gaan naar de juiste voeding voor jouw lichaam en daarbij helpt een holistisch voedingsdeskundige.

Met alle kennis die Sarah heeft begint ze haar blog My New Roots, waarop ze gezonde recepten deelt volgens de holistische levensstijl. Niet veel later ontmoet ze haar toekomstige echtgenoot: een Deen. Ze vliegt hem achterna naar Kopenhagen, waar ze aan de slag gaat als kok. Tegelijkertijd groeit haar blog uit tot een groot platform en geeft ze lezingen en workshops om mensen bewuster te maken van hun voeding. Met nu als kroon op haar werk haar eerste echte kookboek: My New Roots.

mynewroots3 mynewroots6
mynewroots7

Indeling van het boek

Gezond eten vormt de rode draad van My New Roots. ‘Inspirerende plantaardige recepten voor ieder seizoen’ is de ondertitel van het boek, al klopt dat niet helemaal. In sommige recepten wordt wel degelijk dierlijke producten (zoals yoghurt of honing) gebruikt, al zijn deze recepten makkelijk aan te passen tot vegan varianten. Wel zijn alle recepten vrij van bewerkte ingrediënten. Alles from scratch dus!

De recepten zijn ingedeeld per seizoenen: lente, vroege zomer, nazomer, herfst en winter. Ik vind het leuk dat ze de zomer heeft opgedeeld in twee delen, omdat juist de zomer zo verschillend kan zijn. Elk seizoen is vervolgens weer opgedeeld in de subcategorieën Ontbijt, Kleine verleidingen, Hoofdgerechten en Zoete lekkernijen.

Persoonlijk vind ik een indeling per seizoen altijd erg prettig, vaak verandert je voorkeur mee met de seizoenen (zo heb ik nooit zin in stamppot in de zomer, en eet ik minder salades in de winter). Daarnaast gebruik je zo ook seizoensproducten wat beter is voor het milieu en vaak lekkerder voor jezelf!

mynewroots5
mynewroots4

Recepten

De recepten zijn verrassend en origineel, zonder dat er al te ingewikkelde ingrediëntenlijsten aan te pas komen. Als doorgewinterde veganist zijn de recepten wellicht wat minder origineel, maar voor ieder die wat vaker plantaardig wilt eten is dit boek een goede aanwinst.

De ingrediëntenlijsten zijn niet overdreven lang, en ook de ingrediënten zelf zijn niet al te ingewikkeld. Inmiddels kijk ik niet meer op van speltmeel of kokosolie, dit is tegenwoordig gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

Naast recepten voor gerechten vind je ook allerlei handige basisrecepten in het boek, zoals sauzen en pasta’s en bijvoorbeeld de bereidingswijze van amandelmelk. Deze basisrecepten worden vaak weer gebruikt voor andere recepten in het boek.

mynewroots10

Extra informatie

Achterin het kookboek vind je een hoofdstuk met basisingrediënten voor in je voorraadkast. Sarah geeft tips voor een goede basis en legt daarbij uit wat de producten voor je lichaam doen. Zo krijg je toch nog een beetje van haar holistische voedingswijze mee.

Daarnaast is het tegelijkertijd een soort register voor alle ingrediënten die in het boek voorkomen. Mocht je twijfelen tussen verschillende granen bijvoorbeeld, dan vind je hier de verschillende soorten overzichtelijk uiteengezet en kun je daarop je keuze baseren.

mynewroots8 mynewroots9

My New Roots is een helder en mooi vormgegeven boek. Elk recept komt met een kleine ankedote, wat het geheel erg persoonlijk maakt. Een aanrader voor ieder die wat bewuster wil eten, zonder daar al te veel moeite voor te doen. Het boek kost €24,99, daar krijg je meer dan 100 recepten en een heleboel kennis in de vorm van een prachtig boek!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Fleur

  Dit lijkt me geweldig! Ik moet eerlijk zeggen dat ik kookboeken erg mooi vind om te hebben, maar er echt iets uit koken doe ik weinig. Vaak worden er ingrediënten gebruikt die je niet direct voor de hand hebt en dat houdt me dan weer tegen om het te maken. Dit lijkt me echter wel een heel fijn en toegankelijk kookboek. Prachtige vormgeving ook!

 2. Claudia

  Wat is dit kookboek mooi vormgegeven zeg! Het hoofdstuk met basisingrediënten is voor mij wel een pluspunt. En inderdaad ironisch dat je haar mocht interviewen en je zelf in haar hometown was, daar zit je nou ook niet elke dag haha.

 3. Leneth

  Het ziet er vooral prachtig uit! Ben er nu wel erg benieuwd naar :)

 4. Swaen

  Handig dat het op seizoen is vormgegeven en wat ziet het er prachtig uit. Ik heb eerlijk gezegd nog geen één kookboek, ik twijfel iedere keer of ik ze wel echt ga gebruiken.

 5. Merel

  Mooi he? En Sarah is zo lief! Echt een prachtig boek. Al vind ik sommige recepten wel wat ingewikkeld of vind ik dat je veel ingrediënten nodig hebt, waardoor ik soms denk: hmm, laat maar zitten. Maar het is een heel fijn boek om gezonde inspiratie op te doen :)
  Een andere vraag: waar heb je dat leuke notitieboekje vandaan?

 6. Shelley

  Ziet er prachtig uit! Deze gaat zeker op mijn verlanglijstje. :)

 7. Sanne

  Leuk!
  Dit lijkt me echt een super fijn boek. Het liefst eet ik zo veel mogelijk plantaardig en puur natuur, zonder gekke toevoegingen en dergelijke. Mooie foto’s heb je gemaakt + wat tof dat je de kans kreeg om haar te interviewen (en wat jammer dat het niet door kon gaan. Al is het natuurlijk geweldig dat je in Kopenhagen was ;) ).
  Liefs

Geef een reactie