Diary week 36: vloai, kaasfondue en uitgebreide ontbijtjes

Volgens mij is dit nu al de derde keer dat ik dit typ, maar afgelopen week was echt de állerlaatste week van mijn vakantie. Mijn studenten-OV doet het weer dus bracht ik een bezoekje aan mijn oma in Zuid-Limburg, ik at Zweedse gehaktballetjes en ging samen met Maura een dagje naar Leiden.

Vandaag start mijn schooljaar en daarmee het ‘serieuze’ leven. Ik moet nog even kijken hoe ik het bloggen ga combineren met het studeren, voor de komende weken heb ik in ieder geval nog genoeg artikeltjes klaar staan!

Dinsdag had ik afgesproken met twee goede vrienden. We speelden Halli Galli Extreme, mijn favoriete spelletje. Ik win altijd van ze, stelletje slomeriken dat het zijn!

Daarna gingen we naar de Ikea. Dat was alweer een tijdje geleden!

We aten natuurlijk Zweedse gehaktballetjes. Ook kon ik niet met lege handen naar huis gaan, dus nam ik een nieuwe afwasborstel en een cactus mee. Ik heb dit hele avontuur wel op snapchat gegooid, maar ben vergeten de foto’s op te slaan. Oeps.

‘s Avonds gingen we naar de Sneak Preview van Pathe. We zagen Schone Handen, een Nederlands drama met Jeroen van Koningsbrugge als onderwereldcrimineel. Ik zie ‘m liever als grapjas, wat mij betreft kun je deze film skippen..

Woendag ging ik naar Nijmegen, en lunchte ik samen met Maura bij Smaakrijk. Hier schreef ik jaren geleden al eens over op mijn blog, en het is nog steeds een van mijn favoriete plekken in Nijmegen. We hadden geluk, want het zonnetje scheen fel!

We dwaalden een beetje door de stad. Bij Make My Day (ook een aanrader!) spotte ik deze Crosley platenspelers. Ik vind ze zo leuk! Weet iemand een beetje hoe de kwaliteit is? Voor dit geld kan je er natuurlijk niet te veel van verwachten, maar ik hoop stiekem dat ze nog redelijk goed zijn. Ze zien er zo leuk uit!

Dat inspireerde ons weer om langs het platenzaakje in de Lange Hezelstraat te gaan, waar je platen hebt zo ver je kunt kijken. Ik moest me inhouden om geen platen mee te nemen – eerst een platenspeler kopen.

Trouwens hartjes voor de nieuwe update van Instagram waardoor je nu verticale en horizontale foto’s kunt uploaden!

‘s Avonds at ik kaasfondue bij mijn moeder (yum!) en hingen we nog even voor de tv. Ik kijk vrijwel nooit tv en check het nieuws meestal op mijn telefoon. Toen mijn moeder het journaal opzette viel ik al half in slaap, totdat mijn vader opeens in beeld was! Dat was zo bizar, haha. Hij is arts en er werden hem wat vragen gesteld over bepaalde medicijnen. Ondertussen kreeg ik allemaal berichtjes en appjes van vrienden (‘Je vader is op tv!!!’ haha!) en onder andere dit prachtig flatteuze still (sorry pap) van Maura. Nou goed, best tof toch? Ik zag later dat er gemiddeld zo’n 2 miljoen mensen naar het journaal kijken, best jammer dat mijn vader niet even mijn blog op de achtergrond op zijn computer geopend had staan.. ;-)

Deze week kon ik sinds 1,5 jaar weer gebruik maken van mijn studenten-OV dus besloot ik dat gelijk goed aan te pakken, en nam ik de trein naar Zuid-Limburg om mijn oma te bezoeken. Zoals het hoort begonnen we met een flink stuk vlaai, vervolgens liepen we de stad in en ploften we neer op een terrasje.

Mijn oma trakteerde me op een lunch, en ondertussen kletsten we over van alles. Doordat ze redelijk ver weg woont zie ik mijn oma niet zo vaak, dus het was fijn om weer even wat quality time te hebben. In december wordt ze alweer 86!

Ook heel fijn aan Limburg: het mooie weer! Terwijl het in Nijmegen en Utrecht grauw en regenachtig was dronken wij een rosé op het zonnige terras.

Vrijdag heb ik eigenlijk helemaal geen foto’s gemaakt, door de regen heb ik vooral binnen gehangen. Ik schoot foto’s voor mijn blog en keek mijn favoriete series bij.

Zaterdagavond at ik samen met Maura. We hadden beiden zin in kaasfondue (alweer ja), maar de pakjes kaasfondue in de Jumbo waren op (is bij jullie in de Jumbo ook altijd alles op?!). Gelukkig is Maura een ekte foodblogger en draait zij haar hand niet om voor een homemade kaasfondue. Dus kochten we emmentaler en Zwitserse gruyere, een flesje wijn en maizena en maakten we onze eigen kaasfondue. Net zo makkelijk en stiekem nog lekkerder!

‘s Avonds laat (rond 22:00) kreeg ik opeens nog een vreetkick en had ik intens veel zin in de groentensoep van mijn moeder. Dat is gewoon een bouillon met soepgroenten en soepballen, maar wat ‘m zo bijzonder maakt is de rijst die mijn moeder er altijd in gooit. Klinkt gek, maar is erg lekker en maakt de soep ook goed vullend!

Dus stond ik zaterdagavond nog te koken, maar ging ik wel met een tevreden gevoel naar bed, haha. Ik maakte gelijk een volle pan, zodat ik het hele weekend er nog van kon eten.

Gisteren ging de wekker vroeg, samen met Maura ging ik naar Leiden om te ontbijten bij een super leuke hotspot: Lot en de Walvis.

Ik had een heerlijke groentenomelet (zelfs met groene asperges, yum!), Maura nam de fluffy American pancakes. Dit was zo lekker! De rest van de gerechten zagen er ook erg goed uit, helaas zaten we al vol. We hadden het plan om Leiden te verkennen, maar we zaten zo relaxt bij Lot en de Walvis dat we een paar uur zijn blijven hangen. Het was een heerlijke én leuke plek waar ik binnenkort nog meer over zal vertellen.

Ook bij Lot en de Walvis spotte ik weer een Crosley platenspeler. Zo tof zijn deze!

Voor de lunch gingen we door naar het Italiaanse restaurant Cityhall, wat van dezelfde eigenaars is als Lot en de Walvis, maar een compleet andere look heeft. Het restaurant zit gevestigd in het prachtige oude stadhuisgebouw, en op de kaart vind je authentieke Italiaanse gerechten.

We zijn hier enorm verwend! We begonnen met een prosecco en een plank met bruschetta’s en inktvisringetjes.

Vervolgens kregen we enkele gerechtjes om te delen: een salade met blauwe kaas en gedroogde vijg, linguine met truffelsaus en risotto met zeevruchten. Stuk voor stuk ontzettend lekker!

Toen we dachten te ontploffen na al dit heerlijke eten van vandaag kwam de ober opeens met dit overheerlijke limoncellotaartje op de proppen. En zoals het hoort bij de Italianen sloten we af met een espresso (al speelde ik een beetje vals met mijn espresso macchiato).

We hebben echt heel erg genoten! Het eten was zo lekker, daarnaast hebben we uitgebreid kunnen kletsen en was het echt een relaxte zondag. Van Leiden hebben we helaas nog niet zoveel gezien, maar dat is een goed excuus om nog eens terug te komen ;-)

Thuis plofte ik moe maar voldaan op de bank, met op de achtergrond het Nederlands elftal. Wat een blamage.. Ik vind het best wel jammer dat deelname aan het EK zo goed als uitgesloten is, ik hou wel van het sfeertje wat om de grote voetbaltoernooien hangt. Helaas!

En toen was de zondag en daarmee mijn vakantie echt voorbij! Vandaag ging mijn wekker om 7:00 en zit ik gelijk een lange dag op school. Ik heb er zin in en hoop nog een beetje van mijn energie vast te kunnen houden voor de komende weken! Fijne week allemaal, en tot de volgende diary!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Anne

  Veeeeeel succes met je eerste schoolweek! Ik herken je liefde voor de Crosley – ik wil er ook zo graag eentje, maar ik mag ‘m nu nog niet kopen van mezelf.

 2. Laura

  Als je een platenspeler wilt zou ik de crosley laten staan. Mijn man vertelde gisteren toevallig nog dat de naald er erg slecht van is en je planten beschadigd. Het kan zelfs zo erg zijn dat je platen breken. Misschien een tip om eens bij de kringloop te kijken. Daar hebben wij onze platenspeler vandaan en hij was maar 20 euro!

 3. Tiffany

  Veel succes met je nieuwe opleiding! Halli Galli is zo ontzettend leuk, moet ik ook maar weer eens gaan spelen. :) leuke laatste vakantieweek.

 4. Eline

  Die platenspelers zien er echt super leuk uit! Veel succes met je eerste schoolweek

 5. Jorian

  Oh wat jammer, je had wel even langs PLUUM kunnen gaan hihi:) Zit echt tegenover city hall! Fijne tent he? Ik vind het eten daar zooo lekker!

 6. Julie

  Hee, dat terras ken ik. Daar woon ik! (niet op het terras zelf natuurlijk, maar wel in de buurt van de markt) Grappig dan om het hier te zien

 7. Julia

  Wat leuk dat je in Leiden was! Daar woon ik namelijk haha! Lot en de Walvis kende ik nog niet, ben benieuwd naar je stukje daarover!

 8. Hier wel iemand met een positieve review over een Crosley. Ik herken niets in brekende naalden en platen die beschadigen. Het is juist een platenspeler met prima prijs/kwaliteit verhouding. Enorm mooi om te zien wanneer ie niet in gebruik is en wel in gebruik is de sound prima (en eventueel aan te sluiten op externe boxen). Platen breken echt niet zomaar. Crosley is een groot en bekend merk, zouden platen er werkelijk op breken dan waren ze nooit zo groot geworden. Mocht je twijfelen, loop dan even de platenzaak binnen en vertel wat je zoekt in een platenspeler. Grote kans dat ze je prima kunnen adviseren.

 9. Ilse

  Wat een koddige teckels bij de IKEA! Maar goed dat ik daar voorlopig even niet hoef te komen. xD

  Oh, Make My Day ken ik niet! Ik zal ‘m eens opzoeken, want ik weet al wel welke straat het is. Ziet er tof uit, zo met die koptelefoons! Ik heb geen idee hoe je kunt zien of een platenspeler een beetje goed is. Wist ik het maar, want ik wil het weten om dezelfde reden als jij! En doh, die platenspelers van Crosley zijn echt gaaf inderdaad! En al die kleurtjes ook echt. =D

  Die muziekwinkel ken ik overigens wél! Daar heb ik laatst ook een tijdje staan neuzen. =)

 10. Sanne

  Wat gaaf die platenspelers! & heel veel succes met je eerste schoolweek :)

 11. Anna

  Jaaa, platen <3! Zo leuk dat je een platenspeler/platen wil gaan kopen. Wel wil ik je erop wijzen dat ik van verschillende vrienden (die in de muziekwereld werken/studeren) tegen me gezegd hebben dat de kwaliteit van de Crosley niet zo goed is. Jammer, want hij ziet er inderdaad super leuk uit! Ik wilde 'm ook kopen, maar ben uiteindelijk toch voor een ander model gegaan.

 12. Mieke

  Altijd leuk om te lezen, hoe enthousiast jij over de Nijmeegse hotspots kunt vertellen :)
  Ik heb trouwens ook een Crosley platenspeler en ben best tevreden! Ik merk wel dat dikkere platen (sommige platen zijn zwaarder en dus dikker, van een bepaalde kwaliteit) soms wat vals klinken, blijkbaar kan de naald dat niet helemaal aan. Maar verder klinkt t prima! En je kunt altijd nog je crosley aan externe boxjes aansluiten als je nog beter geluid wilt!

 13. Aaaah, was zo gezellig weer als ik dit allemaal zie! Haha ja die foto van je pap had ik wel wat beter kunnen nemen, maar goed, toch heel cool dat hij gewoon in het journaal zat ;)

 14. Inge

  Wat leuk om een beetje Limburg te zien. Je weet al hoe het hoort, vloai!

 15. Karlijn

  Oh men, dat eten ziet er allemaal zo lekker uit! Soms heb je echt op van die late momenten trek in eten, maar ik zou niet het geduld hebben om dan nog te gaan koken (waarschijnlijk gaat er dan een zak chips aan ofzo haha).

 16. Femke

  Wat een leuke, kleurrijke platenspelers! En wat ziet het eten er lekker uit!

 17. Sanne

  Wauw, mooi weekje zeg!
  Ik ken dat wel, als een grappige acteur ineens een serieuze rol gaat spelen.. dat klopt gewoon niet, haha. Ik kan dat nooit handelen.
  Liefs

 18. Guusje

  Hey grappig, je oma woont in dezelfde stad waar ik geboren ben ;-)
  En ik was gister nog bij lot en de walvis en bij city hall voor mijn verjaardag. Bij beide heerlijk gegeten. Succes met je nieuwe studie!

 19. Benthe

  ik lees het hierboven al, gebruik alsjeblieft geen Crosley speler als je je platen in goede conditie wilt houden! Zelf ben ik een tijdje terug voor een nieuwe Marantz gegaan (model TT5005). Deze kwam op iets boven de €150 en is een van de goedkoopste spelers die wel oké is. Het voordeel is dat deze al een ingebouwde voorversterker heeft, waardoor je dus alleen een versterker nodig hebt, wat de oudere platenspelers vaak niet hebben. Toch is bij de kringloop kijken ook een goede optie, probeer deze dan wel uit met ‘oude’ platen en zet er een nieuwe naald op!

 20. Patricia

  Leuke diary! Ik heb ook een Crosley en herken niks van de negativiteit hierboven. Moet wel zeggen dat de kwaliteit natuurlijk niet uitmuntend is, maar het is een prima platenspeler. Hier geen afgebroken naalden of beschadigde platen. Zorg wel dat je je platen zo stofvrij mogelijk houdt en dan is er als het goed is niks aan de hand. (Ik werk/studeer(de) ook in de muziek, dus als dat zoals hierboven een maatstaaf is, dan is het misschien goed om dat erbij te vermelden, haha.)

 21. Leuke week weer! Over die Crosley-spelers: DOE HET NIET! Ik had er ook een en bij oude platen gaan ze wel goed, want die hebben nog diepe groeven. Maar bij nieuwe platen slaat-ie constant over en is het ontzettend vals omdat de groeven veel minder dik zijn en de naald er overheen glijdt als het ware. Zoek maar eens op Google, schijnt een Crosleyfoutje te zijn. Ik heb de mijne teruggebracht en mezelf bij een goede speciaalzaak laten informeren :).

Geef een reactie