Diary week 37: school, fun and festivals

Afgelopen week begon het echte leven weer. Colleges, studeren, afspraken.. Mijn agenda staat gelijk weer vol! Midden in de week had ik een bijzondere afspraak, in het weekend ging ik naar het Smeerboel festival.. Geslaagd weekje lijkt me zo!

Door de drukte ben ik helaas vaak vergeten om foto’s te maken. Waar ik in 4 dagen Kopenhagen ruim 50 foto’s op instagram kan uploaden waren dat er nu slechts 2.. haha. Ik zit er ook over te denken om de diary’s weer om de week te posten in plaats van elke week. Laat even weten welke frequentie jij het prettigst vindt!

Om het gebrek aan foto’s te compenseren en oude tradities naar boven te halen (wie herinnert zich nog het ‘liedje van de week’ dat ik in elke diary postte?), begin ik deze diary met twee nummers die ik veel geluisterd heb afgelopen week.

Allereerst Eyes Shut van Years Years. Het is best wel een wijvennummer haha, maar ik vind ‘m wel heerlijk om mee te blèren.

Dan Closer van JP Cooper. Kleine waarschuwing, de videoclip is mooi maar nogal uitgebreid en begint met een bevalling. Zit je wellicht niet op te wachten, dus skip tot 0:43. Ik vind dit zo’n mooi nummer! Ik snap niet dat hij nog niet bekender is hier.

Terug naar de diary. Vorige week maandag had ik mijn eerste echte lesdag. Die was erg leuk en interessant, al moest ik wel even wennen aan het vroege opstaan. De laatste keer dat ik om 8:30 op school moest zijn was op de basisschool.. haha! Om nog even het vakantiegevoel vast te houden pakte ik een terrasje met vrienden.

Daarna gingen we door naar de bioscoop, naar Straight Outta Compton. Deze film vertelt het verhaal van N.W.A., over de hiphop legendes Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E e.a.. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik best wel een fan ben van old school hiphop. Dr. Dre, Tupac, Snoop Dogg, Eminem.. een beetje de ‘west coast’ uit de jaren ’80/’90, niet dat wijverige autotune hiphop van tegenwoordig.

Mensen kijken altijd raar op als ik dit vertel, haha! Mijn broers luisterden veel hiphop vroeger en hadden grote posters van o.a. Tupac op hun kamer waardoor ik als jong meisje al snel wist wie Tupac was. Straight Outta Compton vertelt het verhaal van deze legendes, met name vanuit Dr. Dre en Ice Cube.

Ik vond de film heel interessant, maar af en toe wel wat langdradig. Hij duurt ruim 2,5 uur, het verhaal is zeer gedetailleerd. Doordat ik in grote lijnen al wist hoe de geschiedenis van N.A.W. in elkaar zat hadden ze wat mij betreft best wat kunnen schrappen. Toch vond ik het een vermakelijke film! Geinig om te weten: de zoon van Ice Cube speelt de rol van zijn vader in de film.

Dinsdag en woensdag had ik gewoon les, al ging ik woensdag al wat eerder weg omdat ik naar Nijmegen moest. Samen met Maura werkten we nog even aan onze studies bij Credible.

Donderdagochtend werkte ik nog even aan mijn blog bij mijn vader, gezellig met Sazou. Het was een bijzondere dag vandaag, namelijk de oratie van mijn vader.

Mijn vader is namelijk begin dit jaar officieel tot professor benoemd. Afgelopen week was zijn inaugurele rede, waarbij de nieuwe hoogleraar officieel zijn ambt aanvaard. Behoorlijk serieus dus!

Hier nog een foto met mijn vader. Ik droeg een jurkje van & Other Stories dat ik in Kopenhagen uit de sale viste voor €23.

En zo zag dat er dan uit, mijn vader in toga met baret en op de achtergrond andere hoogleraren uit het land. Het was erg bijzonder om eens mee te maken. Er ging een kleine ceremonie aan vooraf, wat het vooral heel plechtig en officieel maakte. Daarnaast was het interessant om te zien wat mijn vader nou eigenlijk de afgelopen jaren precies gedaan heeft.

Daarna hadden we een gezellig etentje met familie, wat gelukkig een stuk minder serieus was. Hier een foto met mijn oudste broer en zijn vriendin, hehe. Mijn broer zegt altijd dat ik foto’s van hem op mijn blog moet zetten, om zo meer lezers te trekken.. Bij dezen! Weet alleen niet of het werkt.. ;-)


Vrijdag was een heerlijk zonnige dag. Ik was vrij en kon dus lekker uitslapen en rustig naar Utrecht vertrekken.

Eenmaal in Utrecht was ik een stuk minder blij: m’n fiets was weg! Dit is nu al de tweede keer in 1,5 maand tijd dat mijn fiets is gestolen, terwijl hij beide keren op dubbel slot zat! Ik baalde echt enorm.. Ik kan niet zonder m’n fietsie dus haalde ik snel een OV-fiets.

Om het gedoe even weg te laten zakken besloot ik om samen met een vriendin en een flesje wijn in het park te zitten. Het zonnetje scheen immers nog steeds! Het bleef zelfs zo lang mooi dat ik ‘s avonds nog met een vriend pizza’s in het park at. Mmmm, pizza  quattro formaggi!

Zaterdag ging ik samen met Maura en een andere vriendin naar Smeerboel festival. Dit is een festival in Utrecht en wat mij betreft een van de leukste festivals die er is. Vorig jaar was ik er ook al en toen was het ook erg leuk!

Op het terrein vind je verschillende tenten met verschillende stijlen muziek. Zo kun je er terecht voor techno en (deep)house, maar ook voor livemuziek verzorgd door Tivoli en gekke hitjes bij de Singlefeestjes tent. Daarnaast staat er een zweefmolen, kun je jezelf ondersmeren met verf en zijn er andere gekke en grappige hoekjes op het terrein. Eigenlijk is het een grote speeltuin voor volwassenen!

Dit jaar vond ik vooral Beesmunt Soundsystem en De Sluwe Vos heel erg tof. Het leuke aan Smeerboel is dat ondanks dat er bezoekers uit het hele land komen, er vooral veel Utrechters op het festival zijn. Zo kom je altijd wel bekenden tegen. Volgend jaar wil ik weer!

Zondag was uitbrakdag! Ondanks dat ik niet echt veel had gedronken was ik toch een beetje brak. Het is vooral best wel intensief zo’n festival. Waar ik normaal met uitgaan tussen 23:00 en 3:00 ga dansen, hebben we hier van 14:30 tot 23:00 gedanst! Wel een goede manier van calorieën verbranden ;-)

Ook zondag is een heerlijke zonnige dag, samen Maura hang ik op het terras van Daen’s. Kijk hoe heerlijk dit schuim van deze cappuccino is! Mmmm.

Om vervolgens op maandagochtend weer om 8:30 in de schoolbanken te zitten.. vroeg! Maar wel heel leuk. Hier ben ik bezig met HTML oefeningen, en het bouwen van mijn eigen site.

‘s Avonds eet ik samen met vrienden en ga ik naar de bioscoop. Check de wolken boven Utrecht! Ik geloof dat het de hele week gaat regenen, maar ik hoop eigenlijk dat het nog bijtrekt..

Na het doornemen van mijn huiswerk duik ik mijn bed in met de aflevering van HNTM.. #guiltypleasure.

Zoals ik al zei is het een beetje een mager overzicht geworden omdat ik vaak vergat foto’s te maken. Daarnaast zit ik nu natuurlijk de helft van de tijd op school. Ik kijk het nog even aan (ben ook erg benieuwd naar jullie mening), en pas dan wellicht de diary’s wat aan..

Komende week staat vooral in het teken van school. Ik wil even goed vooruitwerken, volgende week moeten de eerste opdrachten al worden ingeleverd en mijn HTML-skills kunnen wel een update gebruiken ;-). Nerd-modus on dus. Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Lin

  Ik word hier vrolijk van in de ochtend dus wat mij betreft houd je het bij 1x per week :)

 2. Sharity

  Ik vind het juist leuk eens in de week. En het maakt toch niet uit dat je een x wat minder foto’s hebt. Soms loopt dat zo. Al heb je maar 1 foto per dag.. Tenzij het jou beter helpt/ uitkomt om het om de week te doen, dan moet je dat doen. Liefs, Sharity.

 3. Anne

  Ik stem ook gewoon voor elke week een diary, hoor :) Vind t altijd leuk om te lezen, of je nou 7 of 50 foto’s plaatst!

 4. Yolande

  Wat mij betreft blijft het ook 1x per week! Minder of meer foto’s maakt niet uit, het blijft heel leuk om te lezen!

 5. Tiffany

  Ik vind de diary ontzettend leuk! Het zijn voldoende foto’s. Wat een leuke opdrachten krijg je voor school. Wel erg vervelend dat je fiets (alweer) is gestolen :(

 6. Hedwig

  Een keer per week vind ik ook prima! Dan maar met wat minder foto’s, haha. Wat woont je vader trouwens mooi daar!

 7. Frauke

  Ah ik vind je diary juist superleuk! Van mij mag het nog steeds elke week :D! En zo mager is ‘ie niet, je hebt hele leuke dingen verteld en gedaan ;)! Wat ontzettend leuk van je vader, zag er best wel officieel uit inderdaad. Dat festival klinkt leuk! En wat lullig dat je fiets opnieuw is gestolen, balen! X

 8. Josianne

  1x per week mag zeker wel hoor! Veel foto’s, wat minder foto’s, geen probleem :)

 9. Stephanie

  Oooh wat balen van je fiets! Ik zou er ook gefrustreerd van raken :(.

 10. Oh, een gestolen fiets is echt THE WORST. Alle keren (en dat is vaak) dat dit me overkwam deed ik een ugly cry, op straat totdat ik thuis was. Collega’s dachten de volgende dag door mijn bevlekte hoofd en poofy eyes dat er iemand onder een auto was gekomen, maar neen, het was mijn gestolen fiets, ahum. Als je heel hard werkt voor je centjes en andere mensen ervandoor gaan met je spullen, doet dat zoveel pijn. En het duurt minstens een maand (of twee) voordat je niet elke fiets op straat begluurt om te kijken of het misschien jouw fiets is. Pfff. Gecondoleerd, ik hoop dat je er snel overheen bent en dat je volgende fiets lang in je bezit mag blijven.

  1. Ugh ja, omdat ik deze fiets dus pas 3 weken had of zo herken ik ‘m nog niet heel goed, en dus denk ik ‘m nog steeds overal te zien.. Grrrr! Gelukkig heb ik eind deze week weer een fiets!

 11. Linda

  Vervelend van je fiets. I know the feeling. Bij mij werden er ook 2 fietsen gestolen in 2 weken tijd. Ik durf bijna geen nieuwe meer te kopen. Wat mij betreft mogen de wekelijkse diaries blijven, ook als het dan wat minder foto’s bevat. Lekker om te lezen bij het ontbijt :)

 12. Fleur - TBFF

  Leest fijn weg hoor! En altijd leuk om plaatjes van anderen te kijken. Als ik het zo lees mis ik Utrecht best een beetje (vier maanden geleden verhuisd) en je kamer is zo LEUK!

 13. Anneleen

  Ik vind je diary juist ook superleuk om te lezen en te bekijken! :) trouwens heel mooie foto van jou en je vader!

 14. Harma

  Ik vind 1x in de week ook leuk! :)

 15. Veerlez

  Een heerlijke diary weer! Wat is het jurkje dat je aan had mooi! En ik moest wel erg lachen om de foto van je broer, vooral door het bijschrift :)

 16. Jess

  Waar komen die leuke cactusjes en vaasjes vandaan op je eerste foto? :)

 17. Siroon

  Wat toevallig! Ik was deze week ook bij een oratie in Nijmegen (maar dan op vrijdag van mijn baas) en op het Smeerboel festival, een herkenbaar weekje! Van mij mag de diary ook elke week blijven hoor!

Geef een reactie