Diary week 38: autumn, comfort food & schoooool

Afgelopen week ging voor mijn gevoel heel snel voorbij. Dat kwam misschien ook een beetje door het druilerige weer, waardoor elke dag hetzelfde leek. Op school wordt het nu een stuk drukker waardoor ik steeds meer to do-lijstjes maak om de chaos in mijn hoofd te organiseren.
Ook had ik een flinke off-day, maar tegelijkertijd een superleuk weekend waarin o.a. mijn moeder op bezoek kwam. Van alles wat dus.. Al lukte het me deze keer beter om foto’s te maken, yay dus – aangezien na vorige week duidelijk werd dat jullie het liefst elke week een diary zien ;-).

We beginnen deze diary op dinsdag, omdat ik vorige week op maandag was geëindigd. Ook dinsdag was het een regenachtige dag, wat wel mooie plaatjes oplevert ;-). Dit is het uitzicht vanaf de studentenkamer van een van mijn vrienden. We aten samen en gingen daarna naar de bioscoop. We zagen Vacation die grappig/vermakelijk was, maar niet per se een must see.

‘s Avonds boog ik me nog over m’n schoolopdrachten heen, wat altijd een stuk beter gaat met deze truffelkruidnoten binnen handbereik.

Overigens was dat studeren maar van korte duur, want Snapchat kwam met een nieuwe update.. haha! De rest van de avond heb ik debiele selfies zitten rondsturen. Mocht je voortaan willen meegenieten van die debiele selfies, volg me dan op snapchat: @Mlouzzzz.

Woensdag kon ik rustig wakker worden met een kopje thee, want een docent was ziek en dus vielen de eerste lessen uit. Stiekem best wel fijn..

De rest van de avond heb ik een beetje op de bank gehangen, wat geblogd, fijne playlistjes opgezocht en mijn oude tumblr weer eens wat leven ingeblazen. Ik had die middag wat gedoe aan m’n hoofd waardoor m’n humeur nogal tot onder het vriespunt zakte. Ik wil er niet te veel over uitweiden, maar herken je dat soms kleine dingen je helemaal van je stuk kunnen brengen? Nou dus toen had ik nergens zin meer in, haha.

Die nacht sliep ik slecht waardoor ik donderdag chagrijnig wakker werd, en het een gigantische off day werd. Gelukkig kwam Maura to the rescue en bereidde ze een heeeerlijk comfort food maaltje voor me.

Met chillpants en een lekker rood wijntje.

Maura maakte Mexicaanse bonensoep met verse guacamole, tacochips, kaas en crème fraîche. Eigenlijk een soort nachos uit de oven maar dan in soepvorm. Zo. Lekker. Binnenkort zal ik het recept met jullie delen want dit is echt het beste comfort food everrrrr. Ik voelde me gelijk een stuk beter (maar dat kwam wellicht ook een beetje door de wijn ;-)).

liefCollage2

Ohja, deze wilde ik nog heel graag even delen (de prachtige collage inclusief icoontjes is een product van mijn SOG (= studie ontwijkend gedrag) haha). Ik kreeg afgelopen week zoveel lieve reacties en berichtjes op social media. Zie hierboven bijvoorbeeld alleen al op instagram. Geen idee waar ik het aan te danken heb, maar ik vind het zo lief en word er zo blij van! Vooral als het precies op zo’n moment komt dat ik een rotdag heb. Ik weet nooit zo goed hoe ik moet reageren (ja, als Nederlander blijft het lastig complimentjes te accepteren he ;-)), maar ik waardeer het heel erg! <3

Vrijdagochtend boog ik me weer over mijn schoolopdrachten, al werd ik afgeleid door deze enorme doos afkomstig van Kroon op het Werk. Hij zat vol met nieuwe soort foodproducten, zoals bijvoorbeeld speltbeschuit, champignonburgers en cranberry energierepen. Ik vind zulke pakketjes altijd wel leuk om te ontvangen, maar weet nooit zo goed hoe ik het met jullie moet delen. Ik kan moeilijk een hele review schrijven over een rol speltbeschuit ;-)

De producten staan in ieder geval in mijn kastje, mocht ik komende week wat gebruiken en er enthousiast over zijn dan laat ik het jullie weten.

Toen kwam m’n moeder en gingen we de stad in. Ik heb mijn kast opgeruimd en kon dus wel wat nieuwe basics gebruiken. Op het Elle Girl Forum zag ik deze super leuke jas bij een meisje, en dus wilde ik ‘m zelf ook passen. Hij is van C&A, een winkel waar ik eigenlijk nooit kom. Maar de jas was zo leuk, dat niet alleen ik maar ook m’n moeder ‘m kocht (in een andere kleur). Daarnaast ontdekte ik dat ze nog allerlei fijne basic streepjesshirts hadden voor €4,90, dus ik ben goed geslaagd! In het vervolg moet ik toch wat vaker naar C&A gaan..

Na een hele week regen was het vrijdag opeens heerlijk zonnig, wat een geluk! Nadat we uitgeshopt waren ploften we neer bij m’n favoriete wijnbar en dronken we een wijntje in het zonnetje.

Na het eten pakte mijn moeder weer de trein naar huis. Ik nam een warme douche en trok m’n pyjama en m’n nieuwe kniekousen aan (ohhh zo lekker herfstgevoel dit haha!) en hield een filmavondje met mezelf. Ik keek X+Y (ook bekend onder de titel A Brilliant Yound Mind) en die was erg mooi! Ik heb de laatste tijd weer wat leuke films gezien, dus binnenkort komt er een nieuw artikel met filmtips aan.

Ook zaterdag was het lekker zonnig! Ik trok een van m’n nieuwe streepjesshirts aan (gotta love streepjes :p) en combineerde ‘m met m’n Monki broek. #ootd ;-)

Samen met een vriend lunchte ik op het dak bij V&D. Ik vind dit uitzicht zo mooi :-)

Die vriend is een oud-collega van me, dus moesten we even langs ‘werk’ om de pumpkin spice latte te proberen. Ik blijf erbij dat ik alle Starbucks drankjes veel te zoet vind, maar met een pompje siroop minder was hij nog best oke. De bekers vond ik wel heel leuk, dat hadden we vorig jaar niet!

Daarna gingen we samen naar een andere vriend, waar we nasi goreng aten. Ik vind het altijd heel gezellig om samen te eten, voor mezelf koken vind ik maar saai.


Wederom een mooi uitzicht, op de zonsondergang! Als ik daar zou wonen zou ik geloof ik alleen nog maar uit het raam kijken..

‘s Avonds gingen we weer naar de bioscoop, dit keer naar Everest. We maakten een selfie met onze prachtige 3D-brillen op, pas later zagen we dat deze meneer ons onbewust gephotobombed had, haha! De film was erg indrukwekkend, aanrader!

Zondag duurde het heel lang voordat ik echt kon opstaan. Ik had een beetje het gevoel alsof ik brak was, terwijl ik niet eens wat had gedronken de avond ervoor.. De rest van de dag heb ik dus vooral relaxed op de bank gehangen en mijn huiswerk gemaakt. ‘s Avonds ging ik langs bij een vriendin die een nieuwe kamer heeft (en nu om de hoek woont, yay!), en maakten we weer de Mexicaanse bonensoep van Maura. Hij is zoooo lekker!

En dat was de week eigenlijk alweer. Ik voel me nu weer een stuk beter, al begint de stress lichtelijk te borrelen omdat ik deze week mijn eerste deadline heb. Ondanks mijn prachtige studyspo artikel moet ik nog best wel wennen dat mijn studie echt mijn eerste prioriteit moet hebben, dus komende week ga ik maar even een goed planschema maken..

Fijne week in ieder geval, nogmaals bedankt voor alle lieve leuke reacties die jullie altijd achterlaten. Zelfs alle lurkers die elke week meelezen en nooit reageren, dat doet me toch goed. Dus bedankt! :-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Frauke

  Wat een gezellige foto’s! En aaah, ik wil ook die Snapchat update! Net als de C&A jas trouwens, haha. Maar ik wil ‘m in real life zien, aangezien ik denk dat ik er te klein voor ben :D. Leuke outfit met het streepjesshirt, en die soep ziet er delicious uit! Grappige collage trouwens met die complimentjes, maar wel waar! Ik vind je een topper! X

 2. Sharity

  Die jas is heel tof! Waar komen de knie kousen vandaan? Ook de C&A? Echt heeel leuk! X

 3. Tof streepjes shirtje! Ik ben eigenlijk nooit geneigd om de C&A binnen te lopen, in het vervolg misschien toch maar eens doen!

 4. Marlies

  Die jas en streepjesshirt zien er beide leuk uit! Ga vandaag ook even kijken bij de C&A, want kom er zelf ook nooit.

 5. Sien

  Hee Marlous!
  Dit moet je bijhouden :) Superleuk om over tien jaar te zien wat je zo een hele week deed :)
  Ik zag onlangs in zo’n Facebook-herinnering onze Jordaniëreis passeren: zes jaar geleden! En toen had ik mij voorgenomen om Syrië ook te bezoeken…
  liefs!
  s.

  1. Haha ja, dat is waar. En wat vliegt de tijd he? Ik kreeg die herinnering laatst ook en had niet door dat het alweer 6 jaar geleden is. Wij hebben destijds ook nog getwijfeld over Syrië..

 6. Yara Miora

  Hahaha leuke week! 4.90 streepjes? Ik ben voor! Hahah ik ga gelijk kijken straks :) <3

 7. Oh jee ik zou ook eindelijk mijn kast eens moeten opruimen maar ik blijf het maar uitstellen. Procrastination is my middle name :D Leuk dat je zoveel lieve reacties gekregen hebt.

 8. Sophie

  Ooh wat een leuke jas, en streepjes zijn ook altijd goed, ik moet ook maar weer eens naar C&A gaan!

 9. Soepje ziet er heerlijk uit, het is ook echt weer voor comfort food, poehee! Ik heb sinds kort hetzelfde dekbedovertrek als jij, ben er zo blij mee. Nieuwe dekbedovertrekken zijn altijd een feestje. Of schone, haha. :)

 10. Linda

  Leuk om te zien weer! Ik moet er ook nog steeds aan wennen dat m’n studie op 1 moet staan, ook al heb ik alleen maar zomervakantie gehad haha. September troubles denk ik..

 11. Sabrina

  Heeeel benieuwd naar het recept van de Mexicaanse bonensoep, ziet er super lekker uit!!

Geef een reactie