Diary week 39: mijn bed, doktersbezoekjes & Gossip Girl


Afgelopen week liep iets anders dan ik verwacht had. Ik bracht de week grotendeels in bed door, sliep tot dat ik een ons woog (bijna letterlijk) en besloot uiteindelijk toch maar een bezoekje aan de huisarts te brengen.
Wat er precies aan de hand is weet ik zelf ook niet, maar ik voel me niet helemaal top. Na lang slapen voel ik me vandaag (maandagmiddag) eindelijk iets beter, dus het leek me een mooi moment om weer iets van me te laten horen.

Maandag was alles nog normaal. Ik wachtte ‘s ochtendsvroeg op mijn bus richting school.

Van te voren had ik zelfs boterhammen gesmeerd: met hummus en sla en kaas en sla. Een unicum, want als ik vroeg op moet blijf ik liever wat langer in bed liggen..

Op school ‘signeerde’ ik het gipsbeen van een klasgenoot. Dat is goede reclame he ;-)

‘s Avonds maakte ik dit heerlijke herfstige gerechtje: wraps met champignons en brie uit de oven, met rucola en honing. Het is een super simpel recept, maar erg lekker!

Dinsdag begon eigenlijk hetzelfde als maandag: ik stond vol goede energie op en wachtte ‘s ochtends op de bus richting school. Ik had goed geslapen en ontbeten en zin in een nieuwe dag. In de bus ging het echter fout: na 5 minuten werd ik opeens een beetje misselijk. Vervolgens werden m’n benen slap en toen ik dacht ‘ok, ik moet even zitten’ kwamen de vlekken voor m’n ogen, en het volgende moment lag ik op de grond.

Ik was dus flauwgevallen, en had een behoorlijk harde klap gemaakt. Zowel op de voor- als op de achterkant van mijn hoofd zat een bult. Binnen 10 minuten ging ik van energiek naar mega slap, moe en duizelig. Hoe ik precies thuis ben gekomen weet ik niet, maar ik ben meteen m’n bed in gedoken waar ik zo stil mogelijk lag omdat mijn hoofd inmiddels uit elkaar knalde van de koppijn.

M’n broer is arts en kwam nog even langs om me te checken. Ik had waarschijnlijk een lichte hersenschudding en moest gewoon uitrusten. Zo gezegd, zo gedaan! De eerste dag heb ik vrijwel alleen geslapen, de tweede dag ook nog wel maar dat begon toch te vervelen. Dus besloot ik mijn Netflix-account weer te activeren en begon ik opnieuw met Gossip Girl!

Wat een heerlijke serie is dat eigenlijk toch, haha. Dit is de enige serie die ik ‘live’ heb meegekeken, vanaf de eerste tot de laatste aflevering. Terwijl de serie speelde ben ik zelfs nog in New York geweest. Het is leuk om weer worden meegetrokken in alle drama, stiekem ook wel grappig dat het alweer 8 jaar geleden is dat deze serie begon. Dat lijkt veel minder lang geleden, totdat je alle klap- en uitschuifmobieltjes ziet i.p.v. iPhones.. haha.

Donderdag voelde ik me wat beter. De hoofdpijn was weg en ik was minder duizelig. Dus ik maakte een smoothie, ging douchen en trok kleren aan, vervolgens was ik compleet uitgeblust. Ik was van plan om weer naar school te gaan, maar ik was zo moe dat ik weer m’n bed in dook.

Vrijdag een nieuwe poging: ik voelde wederom best oke, dus ging ik samen met Anja koffie drinken. Beetje energie kon ik wel gebruiken.

We deden nog een klein rondje door de stad, en bij Zara spotte ik deze mooie jas. Werd geloof ik een beetje beïnvloed door Gossip Girl haha! Helaas vond ik ‘m net iets te duur.

Na het rondje raakte ik wel vrij snel weer uitgeput, dus gingen we terug naar huis. Onderweg spotte ik deze ‘mini bibliotheek’. Hoe leuk is dit?

De rest van de avond lag ik in bed, met Gossip Girl. Bekaf, maar ik had tenminste een wat leukere dag gehad!

Na een lange nacht slapen (en een goede ochtend uitslapen) voelde ik me ook zaterdag best oke. Doordat ik de afgelopen dagen zoveel had geslapen had ik een stuk minder gegeten. Door de extreme vermoeidheid was mijn eetlust verdwenen. Zaterdag werd ik gelukkig hongerig wakker, en dat was maar goed ook want mijn broeken begonnen letterlijk af te zakken.

Dus gingen Anja en ik voor een uitgebreid ontbijtje (al was het geloof ik al haar lunch) bij Bagels & Beans. Met een vers sapje voor de extra vitamientjes ;-)


Ik voelde me goed, dus we besloten door te gaan naar Ace & Tate in Rotterdam. Dit is een vrij nieuw brillenmerk, waar je voor €98 een complete bril (gewone bril en zonnebril) inclusief glazen kunt krijgen. Qua ontwerp lijken de brillen op designerbrillen, maar dan dus voor een vriendelijk prijsje! Per aangeschafte bril word er ook nog een donatie gedaan aan een goed doel dat brillen in derdewereldlanden verzorgd. Een fijn merk dus.

Ik had al een zonnebril, maar omdat je bij Ace & Tate je ogen gratis kunt laten opmeten besloot ik dat te doen. Ik ben gevoelig voor hoofdpijn en migraine en aangezien ik nogal vaak achter m’n laptop zit zou een bril wellicht geen kwaad kunnen. Uiteindelijk kwam er een minimaal verschil uit: +0.50 bij mijn ene oog en +0.25 bij mijn andere oog. Toch merkte ik wel veel verschil, met name in contrast! Omdat ik al een zonnebril heb besloot ik dus voor een gewone bril te gaan.


En dat werd dus deze bril, model Nina in de kleur ‘Autumn Leaves’. Zie ik er niet een stuk slimmer uit? ;-). Komende week wordt hij thuis bezorgd, ben erg benieuwd. Mocht je zelf ook nog twijfelen over je zicht, loop dan een keer bij Ace & Tate binnen. Een oogmeting is gratis en vrijblijvend, al is het lastig om zonder bril de zaak uit te lopen. Ze zijn allemaal zo mooi!

Hoewel het de middag vrij goed ging, was ik toch erg moe. Zowel op de heen- en terugweg heb ik in de trein geslapen, eenmaal terug op Utrecht centraal moest ik Anja even vasthouden om niet om te vallen. De rest van de avond heb ik dus weer in bed doorgebracht.. ugh.

Uiteindelijk ben ik waarschijnlijk iets te snel iets te druk geweest, want zondag voelde ik me vreselijk. Zelfs na een lange nacht slapen was ik nog steeds uitgeput en het gevoel in mijn armen werd minder. M’n broer kwam weer langs en even overwogen we om langs de huisartsenpost te gaan, maar ik was eigenlijk veel te moe. Ik ben dus weer gaan slapen en ben de rest van de dag niet meer uit bed gekomen.

Inmiddels was me wel duidelijk dat de vermoeidheid waarschijnlijk niet door de hersenschudding kwam, maar eerder door een dieper liggende oorzaak (waardoor ik waarschijnlijk ook flauwviel en juist die hersenschudding op liep). Ik ben gisteren dus langs de huisarts gegaan voor een bloedonderzoek, en nu is het afwachten op de uitslag..

Ik baal enorm, en dat is nog een understatement. Ik voel me namelijk niet ziek. Ik heb geen pijn, ik snotter niet en ik voel me ook niet raar in m’n hoofd. Ik heb juist zin om leuke dingen te doen, wijntjes te drinken en om zelfs m’n huiswerk te maken. Maar m’n lichaam werkt niet mee, ik ben zo moe! Ik hoop eigenlijk dat er iets uit het onderzoek komt, zodat er doelgericht aan een oplossing gewerkt kan worden. Want dit rusten ben ik inmiddels wel zat ;-)

Tot zover de diary van deze week, iets meer tekst dan beeld haha. Gisteren (of eigenlijk vandaag, ik schrijf dit op maandagmiddag) voel ik me iets beter. Ik hoop dat dit een stijgende lijn is en dat ik niet weer een terugslag ga krijgen. Ik hou jullie op de hoogte en hoop zo snel mogelijk weer met blogjes te komen (niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vind en het mis!). In ieder geval al heel erg bedankt voor alle lieve berichtjes en beterschapswensen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 36 reacties

 1. Anne

  Oh wat balen zeg! Hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen, heel veel beterschap :)

 2. Taïs

  Heel veel beterschap, hoor! Ik hoop dat het niets ernstigs is. Had een week of zes geleden helemaal hetzelfde voor en toen bleek dat een kleine vorm van klierkoorts te zijn. Hopelijk gaat het bij jou dus ook met heel veel slapen over! Hou je goed! :)

 3. Frauke

  Wat stom zeg dat je lichaam even niet meewerkt! En heftig dat je flauwviel en daardoor ook nog eens een hersenschudding opliep, jeetje. Gelukkig heb je wel een paar leuke dingen gedaan deze week (liefde voor die jas, jammer van de prijs, en de bril!) maar ik hoop voor jou dat je je snel weer top mag voelen en de bloeduitslag goed is :)! X

 4. Rosanne

  Aaah wat gek en eng, zo plotseling. Ik hoop dat er iets meer duidelijk wordt, beterschap!

 5. Lauriëtte

  Leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan de Ace & Tate in Rotterdam! Ik hoop stiekem dat ze besluiten om te blijven inplaats van dat de in januari weer weg gaan :( Wel heel vervelend dat je je zo vermoeid voelt. Toen ik je verhalen las moest ik gelijk denken aan pfeiffer, maar misschien dat je dat al hebt gehad? Hoop in ieder geval dat er snel duidelijkheid komt, sterkte meis! x

 6. Hannelore

  Oh wat rot. Verzorg jezelf maar goed! Of laat je goed verzorgen, nog beter. Veel beterschap!

 7. Eline

  Hè wat vervelend zeg, hopen dat er iets duidelijks uit die uitslag komt, dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Beterschap!

 8. Veel beterschap! Hopelijk vinden ze iets zodat je er ook wat aan kan doen, al klinkt het ook wel wat als oververmoeidheid. Slapen, niets doen tot je weer wat kan :-)

 9. sammie

  Balen dat je je niet optimaal voelt! Klinkt een beetje als een tekort aan vitamine D, heb ik ook wel eens gehad. Super moe steeds, bleek een extreem tekort aan vitamine D te zijn. Met pilletjes was het opgelost, hoop dat er niks vervelenders uit je bloedtest komt!
  Dat herfst receptje zag ik op snapchat voorbij komen en ga ik nu gelijk opslaan :) Ziet er zo lekker uit!!

 10. Sharity

  Allereerst heel veel sterkte! Hoop dat de uitslag duidelijkheid geeft, en je weer in dd lift zet.
  Daarnaast staar de bril je super leuk! Ook al is het minimaal de sterkte van je ogen, een bril kan wel de hoofdpijn voorkomen.
  X

 11. Shelley

  Ahh wat naar dat je je zo moe voelt! Hopelijk gaat het snel weer beter.

 12. Nausikaä

  heel veel beterschap! Hopelijk voel je je snel beter! Verzorg je alvast goed en drink maar veel vitamientjes :-)

 13. Ik hoop dat je je snel weer beter zult voelen! Ik moest stiekem toch wel lachen om de originele manier van reclame maken. En je nieuwe bril is echt onwijs mooi!

  Liefs, Chantal

 14. Femke

  Oh wat vervelend zeg! Ik hoop dat je je snel wat beter voelt en dat de uitslag duidelijkheid geeft. Beterschap!
  PS De bril staat je super leuk:)

 15. Misschien heb je last van bloedarmoede? Zorgt ook voor vermoeidheid. Super toffe jas die van de Zara, ik heb hem ook aan gehad, maar vond €129 ook net iets te duur..

 16. Anaïs L

  Oh wat stom zeg :O Van een hersenschudding kan je wel lang moe zijn (enkele weken), maar dat verklaart idd niet waarom je flauwviel! Ik duim voor je dat ze snel een oorzaak vinden – en dat die dan ook meteen kan aangepakt worden.

  Leuke bril trouwens, geeft je gezicht wat extra ‘vorm’ :)

 17. Ahh jeetje wat klote zeg! Zag op Snapchat al iets over je hersenschudding voorbij komen. Hopelijk valt de uitslag mee.. Vind die jas trouwens echt prachtig! Ga denk ik ook maar eens bij de Zara kijken. En die Ace & Tate winkel bij mij op de hoek verdient ook een kans geloof ik ;) beterschap!

 18. Tea

  Ah wat balen zeg. Hopelijk krijg je snel een uitslag zodat ze er iets mee kunnen doen. Maar voor nu: heel veel beterschap :)

 19. Awwww, zo crappy! Ziek zijn is niet leuk, maar als je weet wat je hebt, weet je tenminste wat je kunt verwachten en waar je je op in kunt stellen. Dit is zoveel naarder. Ik hoop dat de dokter er snel uit is en dat je gauw weer de oude bent, heel veel beterschap and take it easy!

 20. Renate

  Wat een mooie jas, jammer dat die te duur was en die bril staat je heel mooi! Ik vind Gossip Girl ook zo’n leuke serie, ik heb pas het einde gezien en nu ben ik bezig met andere series zoals The Vampire Diaries! En wat naar dat je je zo voelt. Ik herken het wel van jaren geleden en toen bleek ik bloedarmoede te hebben. Jaren later kreeg ik voor maanden heel erge vermoeidheid en bleek het Pfeiffer te zijn. Ik hoop ieder geval dat ze snel een oplossing vinden en je je snel beter voelt, want een chronisch zieke zijn – like me – is geen aanrader haha! Ik wens je ieder geval veel beterschap!

 21. Heel veel beterschap Marlous!! Ik duim dat er niks ergs aan de hand is!
  Ik herken de moeheid zelf wel. Ik heb dit jaar extreem veel moeite met de overgang van zomer naar herfst… :( Ben erg futloos!

 22. Eline

  Wat vervelend dat je je zo moe en ziek voelt, heel veel beterschap! Hopelijk wordt je snel beter en je bril is echt zo leuk!

 23. Ines

  Ik hoop ook dat je je heel erg snel beter voelt! En je bril vind ik héél erg mooi :)

 24. Suuz

  Oooh wat balen zeg,,, BETERSCHAP & TAKE CARE!

 25. Sanne

  Aaah wat balen zag, heel veel beterschap!! & wel een super leuke bril uitgezocht :)

 26. Lotte

  Alvast beterschap! Vervelend gevoel als je veel wil doen, maar je lichaam niet mee wilt. En inderdaad, die jas is práchtig!

 27. Oooh, Marlous toch, erg veel beterschap! Luister zeker goed naar je lichaam en doe rustig aan. Ik hoop dat je je uitslag snel krijgt en dat ze ook iets vinden (want als ze niks vinden is vaak ook een drama) en dat het niet ernstig is maar gewoon een of ander griepje of weet ik wat. Ik duim voor je! Die jas van de Zara ziet er echt zo tof uit, woa! Jammer dat het een tikkie te duur was. Die bril staat je! (:

 28. Lisanneleeft

  Oh jeetje, ik word echt een beetje verdrietig van je week :( Ik hoop dat je je gauw weer een beetje beter voelt, maar nog belangrijker: dat ze erachter kunnen komen wat de oorzaak is/was en er iets aan kunnen doen. Veel beterschap <3

 29. Sabrina

  Ah hele mooie bril! Hoop dat het binnenkort beter met je gaat!!

 30. Tamara

  Oh wat een gave jas! Jammer dat hij dan net wat te duur is. Gelukkig voel je je al wel iets beter! Ik heb dit precies zo gehad, super moe, ik kon vrijwel niks meer. Uiteindelijk was een ontzettend trage schildklier bij mij aangetroffen waardoor ik zo moe was en allemaal kwaaltjes ernaast kreeg! Ik hoop dat ze wat vinden, want niets is kutter dan niet weten wat er gaande is. Beterschap! De bril staat je trouwens ook goed!

 31. Mariet

  Oh bah dat lijkt me best eng om ineens flauw te vallen…! Fijn dat je je inmiddels beter voelt.

Geef een reactie