Home make over: urban jungle

plantjenl7

Aan het eind van de zomer was het tijd om mijn kamer een flinke schoonmaak te geven. Stofzuiger door de kamer heen, oude tijdschriften opruimen en prullen weggooien. Ik wilde graag goed georganiseerd aan mijn nieuwe schooljaar beginnen, met een opgeruimd bureau.

Toen ik uiteindelijk drie vuilniszakken vol aan de straat kon zetten viel me wel iets op: mijn kamer leek zo kaal! Bijna saai zelfs. Er miste iets. Planten! Er miste groen en leven in mijn kamer.

plantje4

Online planten bestellen bij Plantje.nl

Oordeel zelf. Ondanks de vele accessoires (‘nutteloze prullen’ zoals sommigen ze ook noemen, haha) oogt mijn kamer behoorlijk saai. Daar moest verandering in komen! Van Plantje.nl mocht ik een aantal planten uitzoeken om zo mijn eigen ‘urban jungle’ te creëren.

Bij Plantje vind je zowel buitenplanten als kamerplanten, daaronder vind je weer allerlei verschillende soorten planten. Denk aan leuke cactusjes, grappige hangplantjes of grote bijzondere planten zoals de Philodendron.

De planten worden goed ingepakt in een stevige doos, je bepaalt zelf op welke dag de planten worden geleverd zodat je zeker weet dat je ze in ontvangst kan nemen. Bij levering stonden mijn planten mooi in het blad en was de potgrond zelfs nog een beetje vochtig. Er wordt goed voor de plantjes gezorgd dus!

plantjenl16
plantjenl14

Plants are friends

Ik ging voor een combinatie van verschillende planten, omdat ik eigenlijk niet kon kiezen. Voor bovenop mijn schappen wilde ik een mooie volle witte klimopplant. Deze is wat lichter dan een gewone klimop en vond ik daarom beter bij mijn interieur passen. Bij levering was de klimop al mooi vol, maar zoals je ziet heeft ‘ie nog genoeg ruimte om te groeien.

Daarnaast koos ik voor een ander hangplantje: het erwtenplantje. Dit grappige plantje lijkt wel een grote groene parelketting! Hij moet nog eventjes groeien, maar als het goed is hangen de ‘parelkettingen’ straks ook naar beneden. Beide hangplanten werden geleverd met een ophangsysteem, maar omdat ik geen haken in het plafond heb was ophangen voor mij geen optie.

Het pronkstuk van mijn urban jungle is natuurlijk de Monstera, ook wel bekend als de gatenplant. De Monstera Deliciosa werd bekend door de prachtige schilderijen van Matisse. Deze exotische plant heeft prachtige bladeren met  ‘gaten’ erin. Ze kunnen enorm groot worden, niet echt geschikt voor een studentenkamer. Daarom ging ik voor de Monstera Pertusum. Deze wordt wat minder groot en zijn groei is ook wat beter te ‘sturen’ dan die van de Deliciosa.

Als leuk grapje voegde Plantje.nl zelf nog de Ananasplant toe, kijk wat een schatje het is! Dit is een grappig plantje met een schattige mini ananas bovenop de plant.

plantjenl10 plantjenl13

Happy Green Family

Ik maakte mijn plantenfamilie compleet met wat babycactusjes en vetplantjes van Ikea. Nu komt het lastigste van alles: het onderhouden van deze happy green family. Er was namelijk een reden waarom ik voorheen slechts cactusjes als planten in huis had, die gaan tenminste niet dood..

Gelukkig word elke plant geleverd met duidelijke instructies en mocht je deze kwijtraken dan kun je alle informatie over de plant terugvinden op de website van Plantje. Elke zaterdag krijg ik een melding op mijn telefoon zodat mijn plantjes voldoende water krijgen.

Ik ben ontzettend blij met mijn groene home make over. Het kost je niet al te veel geld, er is ruime keuze en doordat je vanuit je luie stoel kunt bestellen kan het haast niet makkelijker. Geen gesjouw met grote planten vanaf een tuincentrum ergens ver weg buiten de stad! Mijn kamer oogt nu een stuk gezelliger en straalt meer leven uit.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 42 reacties

 1. Daphne

  Planten doen zó veel voor een kamer. Ik zou me ook niet kunnen voorstellen dat ik ooit zonder planten in mijn woning zou leven. Mooi is het bij jou geworden, zeg! Grappig trouwens, dat erwtenplantje. Nog nooit van gehoord!

 2. Wat een gezellige kamer! Ik ben fan, niet alleen van het groen maar ook van de mooiste typografieposter en die schattige miniwereldbol.

 3. Demi

  Wauw, wat heb je een prachtige kamer #goals hahaha ;-). De planten maken het inderdaad wel helemaal af. En ook leuk dat ze die ananas plant erbij hebben gedaan, die ziet er zo leuk uit!

 4. Het zag er al mooi uit, maar nu doet het helemaal knus aan! Wat een leuke plantjes. Fijn ook dat je elke week een herinnering krijgt voor het water geven :)

 5. Merel

  Wow, echt een verschil! I love plants. Plants are friends. :)

 6. Esther

  Wat een verschil! Hoewel ik je kamer zonder planten ook al heel mooi vond, straalt hij met de planten toch net iets meer huiselijkheid uit.

 7. Dionne

  Super leuk om te zien! Ik vind je kamer er sowieso al zo leuk uit zien!

 8. Eline

  Het ziet er echt meteen een stuk gezelliger uit. Je kamer ziet er echt zo leuk uit, lekker gezellig

 9. Planten brengen altijd leven in huis en een betere luchtkwaliteit :) Ik vind het erg leuk geworden!

 10. Veerlez

  Ik had toevallig vandaag ook een plantendag en ben weer een aantal planten wezen kopen. Daarna heb ik me nog extra ingelezen voor luchtzuiverende planten dus ik ga morgen weer heel even naar de ikea toe om nog wat plantjes te halen :)

 11. Zo leuk die Andy Warhol poster! Ik ben al tijden op zoek naar waar ik hem kan kopen/bestellen, maar het lijkt onmogelijk..

 12. Suuz

  Wauw wat onwijs mooi! ik hou van dit soort planten!! geweldig :-) heb er ook een aantal staan in mijn huisje!!

 13. Sabrina

  Ah superleuk! Ik heb ook laatst twee planten en nep pioenrozen voor mijn kamer gekocht, staat zo gezellig (: En trouwens, ik heb wel een keer een cactus laten doodgaan, dus be prepared: het kan, haha!

 14. Planten maken echt zo’n groot verschil in huis! In het begin was ik ook heel huiverig voor planten, maar de planten die ik nu heb houd ik al een hele tijd in leven, waardoor ik er alleen maar meer wil! Helemaal blij met mijn gatenplant, die steelt toch wel de show, ook bij jou.

  1. Ja hij is echt bijzonder hé! Nu maar hopen dat ze over een paar maanden er nog allemaal zo bijstaan als nu ;-). Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen!

 15. Hannelore

  Het ziet er echt mooi uit zo! Mijn kamer staat ook vol met plantjes, en ik kan er echt blijven bijkopen, zo leuk!

 16. Linda

  Waaauw, heel mooi! Vooral die Monstera en klimop vind ik echt prachtig. Planten maken een ruimte meteen zo gezellig!

 17. Lonneke

  Ah ik ben dol op planten. Mooie planten heb je uitgezocht! Het doet gelijk zoveel in een kamer.

 18. Sanne

  Ik vind je kamer fantastisch! Echt een voorbeeld voor de mijne, eerlijk gezegd. Vooral ook door dat groen in je kamer :) wat tof dat je planten kon uitkiezen en dat je zo tevreden was over hoe ze bij je geleverd werden!
  Ik heb in de buurt ook een mooie plantenwinkel gevonden, Stek, in Rotterdam. Prachtige planten. Meer bijzondere planten dan die ik normaal koop (want ik ben makkelijk en koop de bij de AH, maar die zijn dan toch net niet zo leuk). Ik zoek vooral zo’n plant als die jij op het bovenste witte plankje heb staan, dat vind ik zo leuk!
  Mooie kleuren heb je in je kamer. Nu hebben wij ook groen als accentkleur en ik ben er wel blij mee (al is het nu iets té groen en gaat het mega groene behang er binnenkort af ;) ). Misschien tijd voor een nieuw groen behangetje, of verfje. M’n vriend en ik zijn het er nog niet helemaal over eens ;) haha.
  Liefs!

  1. Ja ik ben ook zo blij met mijn groene muur! Het is maar een klein stukje, maar het heeft mijn kamer echt heel erg veranderd. En leuk, die plantenwinkel, die ga ik onthouden. Ik houd zelf het meest van gekke planten, in aparte vormen of kleuren. Ben benieuwd hoe het bij jou gaat worden! :-)

 19. Eline

  Wat heb jij een prachtige kamer zeg! Dat vond ik al, maar met deze plantjes erbij is het nóg leuker hihi :-)

 20. Laura

  Zo’n heerlijk plekje, Marlous! Echt Pinterest-worthy, maar nog lekker gezellig en niet te ‘af’. Er zit ziel in, dat merk je :) En damn, die planten maken echt zo’n groot verschil! Mocht ik niet zo veel tussen huizen moeten verhuizen, kocht ik vast ook wat meer planten. (Nu slaag ik er vrijwel iedere keer ze de dood in te jagen…)

 21. Luna

  Wat een mooie en gezellige kamer! De planten maken het echt af, zo leuk!

 22. Brechtje

  Wauw, jouw kamer is echt absolute GOALS. Ik kan het ook niet anders zeggen. Overigens echt verliefd op jouw style als in het thema van je blog en je foto’s.
  Blijf doorgaan zo! X Brechtje

 23. Eva

  Ik vind je Monstera plant erg mooi! Gezellig zo, al dat groen :)

Geef een reactie