TGIF! Welcome to the weekend 36

tgif2
Yesss weekend! Ik geloof dat ik nu -voor de derde keer- echt kan aankondigen dat dit het laatste weekend van mijn vakantie is. Het zomerweer is ook gelijk afgelopen, toch hoop ik stiekem dat het zonnetje nog van zich laat zien dit weekend.

Mocht dat nou niet helemaal het geval zijn, dan heb ik weer genoeg leuke linkjes voor jullie verzameld om het weekend mee door te komen!

Behind the scenes
Wie kan zich nog herinneren dat ik in Hamburg zat? En dat ik beloofde dat de cityguide zo snel mogelijk online zou gooien? Ehhh tja. Klein probleempje: mijn SD-kaart is stuk! Ik baal echt enorm, en kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik de foto’s niet eerder van het kaartje heb gehaald.

Het kaartje is een beetje gebogen, en kan daardoor niet meer worden gelezen door mijn laptop (of andere computers). Weet iemand of het nog te redden valt en zo ja, waar ik dan moet wezen?

Freebie

Dit keer geen freebie voor jullie, maar een freebie van jullie. Graag wil ik even jullie aandacht vragen voor Doneer je deken, een organisatie die spullen inzamelt voor de vele vluchtelingen die op dit moment Europa binnenstromen.

Ik houd meestal mijn persoonlijke keuzes en opinie privé, maar op dit moment kan ik niet meer wegkijken. Ik vind het vreselijk om te zien hoe al die mensen zo hulpeloos op de vlucht zijn (en nog erger: de idiote en simpele reacties die sommige mensen hierover achterlaten op het internet). Via mijn blog heb ik toch een behoorlijk bereik, en wil ik dit daarom graag met jullie delen.

Als je net als ik het gevoel hebt iets te willen doen, check dan de facebookpagina van Doneer je deken. Komende week zijn er door het hele land (van Terschelling tot aan Limburg) verschillende inzamelpunten waar je spullen kunt afgeven. Denk aan goede schoenen, warme truien maar bijvoorbeeld ook maandverband. Ik kan me voorstellen dat je als student misschien hard moet werken om zelf rond te komen, maar wellicht heb je wel nog een extra trui over?

Quote + Font
quote_reis

Het font van deze week heet Reis, en is via deze link te downloaden. Om ‘m gratis te kunnen downloaden moet je wel even een tweet plaatsen, maar persoonlijk vond ik ‘m dat wel waard. De quote is een goede reminder voor mezelf, omdat ik soms nogal perfectionistisch kan zijn..

Favorite blogposts

– Met dit regenachtige weer komen de filmtips van Iris weer als geroepen!
– Hoe lekker zien deze Báhn Mì broodjes eruit van de Groene Meisjes?
– Via Olga ben ik weer op de hoogte van de laatste interieur collecties (en wil ik gelijk mijn geld uitgeven).
– Ohh door deze post van Linda met locaties uit Gossip Girl in New York krijg ik gelijk weer zin om de serie opnieuw te gaan kijken.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Ik had al ontzettend veel zin om op te ruimen en spullen weg te doen, maar met stichting deken in mijn achterhoofd, ga ik nu alle praktische spullen opzij leggen voor ze. Goed dat je ons daarop attendeert. Fijn weekend!

 2. Anne

  Ik ben stiekem ook nog zoooo benieuwd naar je cityguide van Hamburg! Maar helaas geen tips voor je kapotte sd-kaartje :( Fijn weekend!

 3. Linda

  Ahh, wat zonde dat je SD-kaart kapot is. Ik had graag een cityguide van Hamburg gezien. En wat goed dat je over Doneer je deken schrijft. Ik had hier nog niet van gehoord, maar ik ga zeker eens kijken of ik wat spullen kan doneren.

 4. Rikst

  Ik vind het goed dat je aandacht vraagt voor het initiatief op je blog! Ik heb gelijk even op de site gekeken. Heb nog bergen kleding waar ik niks mee doe en ik help er liever anderen mee dan het weg te gooien. Jammer van de cityguide, maar niets aan te doen! Fijn weekend :)

 5. Karlijn

  Balen van je sd kaartje! Hopelijk is het misschien toch nog te redden. En die quote is inderdaad een goede herinnering, want soms zijn mijn perfectionistische trekjes een beetje te erg.

 6. Linda

  Mooi initiatief! En lief dat je mijn blogpost noemt :-) ik zou inderdaad ook bijna zelf opnieuw beginnen, ook al heb ik ‘m pas nog helemaal gezien ;-)

Geef een reactie