Diary week 40: Farmer’s life

Afgelopen week voelde ik me met de dag beter, waardoor ik eindelijk weer leuke dingen kon doen! Met als toppunt afgelopen weekend de 24 uur bij boer Rudi.

Het nummer dat deze week de hele tijd in mijn hoofd zat: Niemand van Ronnie Flex en Mr. Polska. Niet mijn doorsnee muziek haha, maar het deuntje blijft hangen. Stiekem vind ik Ronnie ook wel schattig na z’n optreden in Expeditie Robinson, al is dat vast niet het imago wat hij wilt hebben. Grappig wel ;-)

Dinsdag deed ik nog rustig aan, maar woensdagochtend werd ik al met wat meer energie wakker dus besloot ik in het zonnetje te gaan lunchen met een vriendinnetje.

We zaten bij Barbeton in de Korte Jansstraat, waar tegenover dit mysterieuze pandje staat. Het is een boekhandel, maar deze is al jaren gesloten. Een tijdje terug ben ik eens gaan Googlen wat het verhaal achter dit vervallen winkeltje was, mocht je net zo nieuwsgierig aangelegd zijn als ik: hier vind je wat achtergrond informatie.

Het was mooi weer, dus we besloten nog een beetje rond te lopen. Langs de Oude Gracht liepen we richting ‘t Ledig Erf.

We haalden een ijsje (want: zon!!) en spraken een man die aan het vissen was in de singel. Ik vroeg me af of ‘ie überhaupt ooit vangst had in dit vieze water, maar er bleken toch nog behoorlijke vissen in rond te zwemmen!

Toen we weer terug richting het centrum liepen troffen we dit leuke bootje bij de Vismarkt. Deze meneer had een heel mooi bootje, met daarop een mini orgeltje, en in zijn hand nog een hoorn. Hiermee speelde hij bijzondere muziekstukken, erg mooi! Zo leuk om tegen zoiets aan te lopen :-)

Bij een tweedehandsplatenzaak spotten we nog deze plaat.. haha, wat een topnaam voor een band. Na al dat gewandel kon ik wel weer gelijk door naar m’n bed, maar het was ‘t waard ;-)

Sinds ik me weer wat beter ging voelen had ik al zin in frietjes. Donderdag kwam het er eindelijk van bij de Mac. Ik geloof dat dit wel een teken was dat ik weer beter was ;-)

Wat was het afgelopen week toch mooi weer! Ik denk dat ik daardoor ook een stuk meer energie kreeg, wat ik goed kon gebruiken.

Vrijdag dronk ik met Mau een wijntje om het weekend in te luiden! Ik geloof dat ik de locatie al niet meer hoef te noemen.. ;-)

Zaterdagochtend in de auto richting het verre Drenthe. Vlak voor vertrek werd mijn nieuwe bril geleverd, die moest ik natuurlijk even aan Maura showen.

Dit was de eindbestemming: het pittoreske Koekange. Nee, daar had ik ook nog nooit eerder van gehoord.

We gingen op bezoek bij boer Rudi, die een melkveehouderij bezit. De melk van al deze koeien worden verwerkt in Beemsterkaas en Ben and Jerry ijs!


We doken het maisveld in, deze mais wordt verwerkt tot voer voor de koeien.

We dronken verse koeienmelk, wat echt heel erg lekker was (en tegelijkertijd heel ‘gewoon’, ik dacht altijd dat het vies of gek zou smaken).

Dit kalfje was ‘s ochtends geboren en mochten we voeden. Zo schattig!

We banjerden door de weilanden, en af en toe vergeet je dan te kijken waar je loopt..

‘s Avonds aten we natuurlijk pannenkoeken gemaakt van verse koeienmelk (mét Beemsterkaas!). Yummm

Er was een supermooie zonsondergang! Na een wijntje bij de boer doken we ons bed in: zo’n dagje meelopen was toch vermoeiender dan we dachten. Daarnaast moesten we de volgende ochtend weer vroeg op..

Het was nog pikkedonker, maar de kalfjes moesten gevoerd worden!

Hier wekt Maura het zuigreflex op bij het kalfje, zodat het kalfje aan de speen van de emmer gaat zuigen. Zo lief. In de emmer zat verse koeienmelk.

Lekker fris en fruitig op de vroege morgen! ;-)

Een van de leukste dingen van dit weekend: op de tractor rijden! Haha, mijn vader was zo jaloers!

Joehoeeeee

Het was trouwens mega mistig die ochtend!

Nadat alle koetjes weer gevoerd waren gingen wij weer op huis aan. Ik zal later deze week nog een wat uitgebreider en inhoudelijker stuk publiceren over ons verblijf van boer Rudi. Het was zo leuk en we hebben zoveel geleerd! Zo’n dagje met de boer optrekken kan ik iedereen aanraden ;-)

In Utrecht was de mist helemaal opgetrokken en scheen een heerlijk zonnetje, dus besloten we nog een biertje te pakken op het terras.

Ik had trouwens een rolletje laten ontwikkelen van mijn analoge Canon spiegelreflex. Ik was compleet vergeten welke foto’s er op stonden, de laatste foto’s waren rond mei 2014 gemaakt.. Tot mijn grote verrassing stonden er foto’s op die ik met Mariët had gemaakt, toen we een shoot hadden. Ik had een speciaal lomo rolletje gebruikt, wat de foto’s een heel tof effect gaf.

‘s Avonds aten we nog ravioli bij de Spaghetteria. De pasta was heerlijk vers, al vond ik wel dat je wat weinig kreeg. Er had best wat ‘groen’ bij gemogen. De obers (allemaal knappe mannen, vast niet toevallig haha) waren ook wel heel amicaal, vraag me af wat voor concept dat is maarrrrgoed het eten was lekker!

Inmiddels waren we al ruim 12 uur wakker dus gingen we snel naar huis en dook ik vrijwel meteen m’n bed in. Ik geloof dat ik voor half tien al sliep..

En toen was het alweer maandag. Nieuwe week, nieuwe kansen ;-). Ik volgde eindelijk weer lessen en dat ging op zich prima, al was ik aan het einde van de dag wel moe. Gelukkig niet meer zo moe als afgelopen weken, dus ik denk dat het alleen maar vooruit gaat. Hopelijk levert het volgende week weer een wat voller dagboekje op! ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Rosanne

  Fijne plaatjes! En wat heerlijk joh, lekker buiten met koeien spelen. Ontspannend? ;-)

 2. Marloes

  Wat een leuke foto’s, en wat leuk dat je 24 uur hebt meegelopen met boer Rudi! Haha, lijkt me een hele leuke ervaring!

 3. Anne

  Haha, wat leuk zo’n overnachting op de boerderij! En fijn dat je je weer beter voelt :)

 4. Nikki

  Jij bent echt het ideale reclamebord voor de Utrechtse horeca! Ik kom bij jou altijd dingen tegen waar ik naartoe wil als ik weer eens in Utrecht ben!

 5. Marlies

  Zo leuk dat jullie een dagje hebben meegelopen bij Rudi! En die kalf ziet er schattig uit lief!

 6. Claire

  Ooh die oude boekenwinkel ziet er echt zo mooi uit! Ik vind dat soort ‘verlaten’ winkeltjes altijd heel erg intrigerend.

 7. Marloes

  Ziet eruit als een leuke week! En hihi, the amazing stroopwafels. Fan-tas-tisch!
  – X Marloes

 8. Nausikaä

  Superleuke foto’s! Ik werd helemaal blij van jullie snapchatverhalen dit weekend :)

 9. Anna

  Yay, fijn dat je je weer beter voelde. Wat gaaf, dat boerderij avontuur. Heel leuk, die foto helemaal bovenaan. En zo awesome dat ijsjes gewoon nog even konden. Het was écht nog even lekker weer, wow! Ik heb er ook nog even van genoten. (Helaas vandaag weer regen…)

 10. Hahaha, aaah wat was het leuk! Ik moet echt weer lachen als ik terugdenk aan het trekker rijden ;)

 11. Eline

  Wat leuk dat je in een tractor hebt gereden. Dat lijkt me echt een bijzondere ervaring, haha. Heel leuk dat jullie op de boerderij waren!

 12. Wat fijn dat je je beter voelt! En wat een avontuur, daar op de boerderij! Lijkt me ergens ook best leuk voor een nachtje ;). Spaghetteria ben ik heel benieuwd naar, ga ik binnenkort eens uitchecken!

 13. Ik heb precies het zelfde met Ronnie Flex. Na expeditie robinson vind ik hem helemaal schattig, haha. Jullie avontuur bij de boer ziet er super leuk uit! En dat kalfje, aaaah zo lief!

 14. Merel

  Ahhhh jullie zijn zo schattig met die laarzen en die doekjes in jullie haar <3

 15. Sanne

  Dat kalfje is zo schattig! Echt leuk die foto’s bij de boer :)
  Liefs

Geef een reactie